- 15 Şubat 2015
- 13.353
- 47.106
- 798
Psikoloji, adli psikolojiye başvurmuştum.
Geçti üstünden seneler zaten, başka yerde başka alanda yaptım, kalsın istemem daha :)Öncesinde hocalarla konuşup danışmanı gayri resmi olarak seçiyorlar. Bazı yerlerde her hoca için kontenjan açılıyor. Sizin seçebileceğiniz hoca kalmadığı için alınmamışsınızdır. Bir de yüksek lisans yaparken iş hayatına atılacağınıza dair sinyal verdiyseniz bu da olumsuz etki edebilir.
Oradan bir tanıdık hoca olsa sebebini öğrenirdiniz. Ben olsam özel/misafir öğrenci olarak başvururum. Mülakatsız oluyor. Sizi beğenirlerse zaten bir dahaki dönem başvuruda alırlar.
İşkura verilen ilanlar kısıtlı. Sadece oraya bakarsanız zor bulursunuz. İş ilanlarının olduğu sitelere bakın. İstanbul'daysanız da İSMEK istihdam ofisleri oluyor. Orada eğitim almıç öğrenciler başvuruyor. Sertifikalar da iş görüyor başvurularda. Kurs merkezlerindeki panolardan duyuruluyor. Bazı belediyelerin de işçi bulma platformu oluşturduğuna denk geldim. Sosyal medyada karşıma çıkmıştı. Bir de buraları deneyin. Başvuru yaparken de yüzyüze görüşün.işkur müdürünün yanına bile gittim o bulamadı ☺ suriyeli işçileri sigortasız ucuza çalıştırıldığından pek eleman ihtiyaç yokmuş. şehir değiştir sana yatılı iş bakalım dediler
benim 3.20 ales yds 85 üstü ben de kazanamadım psikoloji mezunuyum bilim sınavından yüksek almama rağmen üstelik benim kendi okulumduLisans ortalamam 3.70 in üstünde, YDS 80 üstü ALES 80 üstü ama tahmin edin kim kazanamadı :))
vallaha aynı şekilde düşünüyorum secret cv olsun kariyer net kariyer kapısı işkur elime cv alıp mağazaları tek tek dolandım ya birinin aracılığıyla olacak yada bayaaaaa iyibir cv olacak yoksa olmuyorYuksek lisansta bir hocamiz ucreti mukabilinde arastirma istedi buna ek olarak kongreye katilacaktik, araştırmada ismim gececekti. Emegimin ustune yatti, tez konumu kendim bulmama izin vermediler. Bende biraktim tez asamasinda. Issizken gittim bim'e basvurdum yuksek lisans a girdigim icin isten ayrilmami olasi gördüler ise almadilar. Sanki herkes omur billah kasiyerlik yapacakmis gibi tavirlari vardi. Ozel sektore atandim. Isveren eleman ariyor, kariyer net'e ilan veriyor, hicbirini cagirmiyor, referanslilari aliyor ise, ilan vermenin mantigini anlayamadim. Cogu zaman torpil dönüyor maalesef
istanbul da değilim malesef :)İşkura verilen ilanlar kısıtlı. Sadece oraya bakarsanız zor bulursunuz. İş ilanlarının olduğu sitelere bakın. İstanbul'daysanız da İSMEK istihdam ofisleri oluyor. Orada eğitim almıç öğrenciler başvuruyor. Sertifikalar da iş görüyor başvurularda. Kurs merkezlerindeki panolardan duyuruluyor. Bazı belediyelerin de işçi bulma platformu oluşturduğuna denk geldim. Sosyal medyada karşıma çıkmıştı. Bir de buraları deneyin. Başvuru yaparken de yüzyüze görüşün.
Allah Allah ciddi misin? ben işe başvurmayayım o zaman zeki insan bizim gibiler çalışmasın hatta biz hiçbirşey yapmayalım ölüp gidelim24 yasinda 5 yillik evli ve ikinci cocugunuza gebe oldugunuz icin olabilir mi acaba?
Sadece aklima takildi.
Allah Allah ciddi misin? ben işe başvurmayayım o zaman zeki insan bizim gibiler çalışmasın hatta biz hiçbirşey yapmayalım ölüp gidelim
Bir ust yorumda gordum, gebeymissiniz. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. Ozel sektorde gebe kadini ise almazlar maalesef. Cunku tam ise adapte oldugunuz donemde dogum iznine gideceksiniz. Sonrasinda da hem iş hem bebegi bir arada yuruteneyip isi birakma ihtimaliniz var. Yerinize bakmasi gereken baska bir personel arayisina girecekler. Zamaninda bende yeni evli oldugum icin cocuk yapma ihtimalimi dusunup ise almamislardi. Ozel sektor boylevallaha aynı şekilde düşünüyorum secret cv olsun kariyer net kariyer kapısı işkur elime cv alıp mağazaları tek tek dolandım ya birinin aracılığıyla olacak yada bayaaaaa iyibir cv olacak yoksa olmuyor
aslında gebeliği hiçbir başvurduğum yere söylemedim acil işe ihtiyacım olduğundan neresi olursa başvurdum ama olmuyorBir ust yorumda gordum, gebeymissiniz. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. Ozel sektorde gebe kadini ise almazlar maalesef. Cunku tam ise adapte oldugunuz donemde dogum iznine gideceksiniz. Sonrasinda da hem iş hem bebegi bir arada yuruteneyip isi birakma ihtimaliniz var. Yerinize bakmasi gereken baska bir personel arayisina girecekler. Zamaninda bende yeni evli oldugum icin cocuk yapma ihtimalimi dusunup ise almamislardi. Ozel sektor boyle
ne yazık ki her şey torpil.artık çok bunaldım inanır mısınız heryere iş başvurusu yapıyorum. biz seni ararız şöyle böyle gözümün önünde torpil dönüyor.üniversitelere alım oluyor senelerdir başvur başvur sonra ya dedik ne oluyor üniversitede babamın tanıdığının yanına gittik bu işler hep partiden dönüyor ordan isimler veriliyor onlar işe başlıyor sonradan ilan açılıp eleman alıyor gibi gösteriliyor dedi eee nerde bu hak adalet. sosyal yardıma başvuruyorum red çıkıyor kuzenimin evi var babadan maaş alıyor maşalah belediyeden erzak yardımı dar gelir yardımı hepsini alıyor. nerde hata yapıyorum bizim torpilimiz tanıdığımız yok diye heryerde 1-0 geridemiyiz?
lise biter bitmez iş hayatına atıldım birçok alanda çalıştım direk evlenmedim.Ben size calismayin ya da olun gidin yazmis miyim bir bakin. Yillarca kendi ekibime personel alirken yaptigim mulakatlardaki eleme bariyerime gore yorum yaptim.
- Onceliginiz kariyer / mesleki uzmanlasma olmamis ve lise biter bitmez evlenmissiniz.
- Kucuk bebeginiz var.
- Tekrar hamilesiniz. Hos bunu basvurularda soylemeyeceginize de adim gibi eminim.
Ve ilaveten; koyde yasiyorsunuz. Calisma alanlariniz kisitli. Haliyle elenme olasiliginiz cok daha yuksek.
Son olarak; yazinizda dogru olan tek bir kelime var. Tahmin edin hangisi?
Allah yardimciniz olsun. Eger acil ise ihtiyaciniz yoksa dogum yapip, cocugun toparlanmasini bekleyin derim. Girdiginiz iste sonradan gebe oldugunuz anladilacak, baska problemler yasarsinizaslında gebeliği hiçbir başvurduğum yere söylemedim acil işe ihtiyacım olduğundan neresi olursa başvurdum ama olmuyortokata yönlendirdiler en son orda yatılı iş varmış ama orayada gidemem malesef
Şikayet etseniz ya?Benim de tanıdıkların var zengin olmalarına rağmen devletten her türlü yardim alıyorlar.Bu dünyanın öbür dünyası da var para geçicidir ama azap kalıcıdır
İşkura verilen ilanlar kısıtlı. Sadece oraya bakarsanız zor bulursunuz. İş ilanlarının olduğu sitelere bakın. İstanbul'daysanız da İSMEK istihdam ofisleri oluyor. Orada eğitim almıç öğrenciler başvuruyor. Sertifikalar da iş görüyor başvurularda. Kurs merkezlerindeki panolardan duyuruluyor. Bazı belediyelerin de işçi bulma platformu oluşturduğuna denk geldim. Sosyal medyada karşıma çıkmıştı. Bir de buraları deneyin. Başvuru yaparken de yüzyüze görüşün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?