herşey mi torpil?

Yuksek lisansta bir hocamiz ucreti mukabilinde arastirma istedi buna ek olarak kongreye katilacaktik, araştırmada ismim gececekti. Emegimin ustune yatti, tez konumu kendim bulmama izin vermediler. Bende biraktim tez asamasinda. Issizken gittim bim'e basvurdum yuksek lisans a girdigim icin isten ayrilmami olasi gördüler ise almadilar. Sanki herkes omur billah kasiyerlik yapacakmis gibi tavirlari vardi. Ozel sektore atandim. Isveren eleman ariyor, kariyer net'e ilan veriyor, hicbirini cagirmiyor, referanslilari aliyor ise, ilan vermenin mantigini anlayamadim. Cogu zaman torpil dönüyor maalesef

Psikoloji, adli psikolojiye başvurmuştum.
Öncesinde hocalarla konuşup danışmanı gayri resmi olarak seçiyorlar. Bazı yerlerde her hoca için kontenjan açılıyor. Sizin seçebileceğiniz hoca kalmadığı için alınmamışsınızdır. Bir de yüksek lisans yaparken iş hayatına atılacağınıza dair sinyal verdiyseniz bu da olumsuz etki edebilir.

Oradan bir tanıdık hoca olsa sebebini öğrenirdiniz. Ben olsam özel/misafir öğrenci olarak başvururum. Mülakatsız oluyor. Sizi beğenirlerse zaten bir dahaki dönem başvuruda alırlar.
Geçti üstünden seneler zaten, başka yerde başka alanda yaptım, kalsın istemem daha :)

işkur müdürünün yanına bile gittim o bulamadı ☺ suriyeli işçileri sigortasız ucuza çalıştırıldığından pek eleman ihtiyaç yokmuş. şehir değiştir sana yatılı iş bakalım dediler
İşkura verilen ilanlar kısıtlı. Sadece oraya bakarsanız zor bulursunuz. İş ilanlarının olduğu sitelere bakın. İstanbul'daysanız da İSMEK istihdam ofisleri oluyor. Orada eğitim almıç öğrenciler başvuruyor. Sertifikalar da iş görüyor başvurularda. Kurs merkezlerindeki panolardan duyuruluyor. Bazı belediyelerin de işçi bulma platformu oluşturduğuna denk geldim. Sosyal medyada karşıma çıkmıştı. Bir de buraları deneyin. Başvuru yaparken de yüzyüze görüşün.

Her şey torpil değil merkezi atamalarda torpil yok özel sektörde de referans önemli malesef.

Başkalarını bilmiyorum ben kendimden sorumluyum,torpil benim için eşittir haram. Ona da el uzatmıyorum çok şükür. Dindar bir insan da değilim,sadece adil bir insanım,buna özen gösteriyorum.

Hakkınızda hayırlısı olsun,işsizlik çok ciddi bir konu,ben de yaşadım zamanında iyi bilirim. Allah size hayırlı kapılar açsın.

Lisans ortalamam 3.70 in üstünde, YDS 80 üstü ALES 80 üstü ama tahmin edin kim kazanamadı :))
benim 3.20 ales yds 85 üstü ben de kazanamadım psikoloji mezunuyum bilim sınavından yüksek almama rağmen üstelik benim kendi okulumdu 🤣 sonra baktım yüksek lisans yapan insanların çoğu yabancı ve alan mezunu değiller. Hadi beni muhtemelen hocalarım sürekli devamsızlık yaptığım için istemedi ama aynı şartlar altında 3.50 ortalaması olan arkadaşımı da almadılar.

Yuksek lisansta bir hocamiz ucreti mukabilinde arastirma istedi buna ek olarak kongreye katilacaktik, araştırmada ismim gececekti. Emegimin ustune yatti, tez konumu kendim bulmama izin vermediler. Bende biraktim tez asamasinda. Issizken gittim bim'e basvurdum yuksek lisans a girdigim icin isten ayrilmami olasi gördüler ise almadilar. Sanki herkes omur billah kasiyerlik yapacakmis gibi tavirlari vardi. Ozel sektore atandim. Isveren eleman ariyor, kariyer net'e ilan veriyor, hicbirini cagirmiyor, referanslilari aliyor ise, ilan vermenin mantigini anlayamadim. Cogu zaman torpil dönüyor maalesef
vallaha aynı şekilde düşünüyorum secret cv olsun kariyer net kariyer kapısı işkur elime cv alıp mağazaları tek tek dolandım ya birinin aracılığıyla olacak yada bayaaaaa iyibir cv olacak yoksa olmuyor

İşkura verilen ilanlar kısıtlı. Sadece oraya bakarsanız zor bulursunuz. İş ilanlarının olduğu sitelere bakın. İstanbul'daysanız da İSMEK istihdam ofisleri oluyor. Orada eğitim almıç öğrenciler başvuruyor. Sertifikalar da iş görüyor başvurularda. Kurs merkezlerindeki panolardan duyuruluyor. Bazı belediyelerin de işçi bulma platformu oluşturduğuna denk geldim. Sosyal medyada karşıma çıkmıştı. Bir de buraları deneyin. Başvuru yaparken de yüzyüze görüşün.
istanbul da değilim malesef :)

24 yasinda 5 yillik evli ve ikinci cocugunuza gebe oldugunuz icin olabilir mi acaba?

Sadece aklima takildi.
Allah Allah ciddi misin? ben işe başvurmayayım o zaman zeki insan bizim gibiler çalışmasın hatta biz hiçbirşey yapmayalım ölüp gidelim

Allah Allah ciddi misin? ben işe başvurmayayım o zaman zeki insan bizim gibiler çalışmasın hatta biz hiçbirşey yapmayalım ölüp gidelim

Ben size calismayin ya da olun gidin yazmis miyim bir bakin. Yillarca kendi ekibime personel alirken yaptigim mulakatlardaki eleme bariyerime gore yorum yaptim.

• Onceliginiz kariyer / mesleki uzmanlasma olmamis ve lise biter bitmez evlenmissiniz.
  • Kucuk bebeginiz var.
  • Tekrar hamilesiniz. Hos bunu basvurularda soylemeyeceginize de adim gibi eminim.

Ve ilaveten; koyde yasiyorsunuz. Calisma alanlariniz kisitli. Haliyle elenme olasiliginiz cok daha yuksek.

Son olarak; yazinizda dogru olan tek bir kelime var. Tahmin edin hangisi? 💜

vallaha aynı şekilde düşünüyorum secret cv olsun kariyer net kariyer kapısı işkur elime cv alıp mağazaları tek tek dolandım ya birinin aracılığıyla olacak yada bayaaaaa iyibir cv olacak yoksa olmuyor
Bir ust yorumda gordum, gebeymissiniz. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. Ozel sektorde gebe kadini ise almazlar maalesef. Cunku tam ise adapte oldugunuz donemde dogum iznine gideceksiniz. Sonrasinda da hem iş hem bebegi bir arada yuruteneyip isi birakma ihtimaliniz var. Yerinize bakmasi gereken baska bir personel arayisina girecekler. Zamaninda bende yeni evli oldugum icin cocuk yapma ihtimalimi dusunup ise almamislardi. Ozel sektor boyle

Bir ust yorumda gordum, gebeymissiniz. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. Ozel sektorde gebe kadini ise almazlar maalesef. Cunku tam ise adapte oldugunuz donemde dogum iznine gideceksiniz. Sonrasinda da hem iş hem bebegi bir arada yuruteneyip isi birakma ihtimaliniz var. Yerinize bakmasi gereken baska bir personel arayisina girecekler. Zamaninda bende yeni evli oldugum icin cocuk yapma ihtimalimi dusunup ise almamislardi. Ozel sektor boyle
aslında gebeliği hiçbir başvurduğum yere söylemedim acil işe ihtiyacım olduğundan neresi olursa başvurdum ama olmuyor :( tokata yönlendirdiler en son orda yatılı iş varmış ama orayada gidemem malesef

artık çok bunaldım inanır mısınız heryere iş başvurusu yapıyorum. biz seni ararız şöyle böyle gözümün önünde torpil dönüyor.üniversitelere alım oluyor senelerdir başvur başvur sonra ya dedik ne oluyor üniversitede babamın tanıdığının yanına gittik bu işler hep partiden dönüyor ordan isimler veriliyor onlar işe başlıyor sonradan ilan açılıp eleman alıyor gibi gösteriliyor dedi eee nerde bu hak adalet. sosyal yardıma başvuruyorum red çıkıyor kuzenimin evi var babadan maaş alıyor maşalah belediyeden erzak yardımı dar gelir yardımı hepsini alıyor. nerde hata yapıyorum bizim torpilimiz tanıdığımız yok diye heryerde 1-0 geridemiyiz?
ne yazık ki her şey torpil.

Ben size calismayin ya da olun gidin yazmis miyim bir bakin. Yillarca kendi ekibime personel alirken yaptigim mulakatlardaki eleme bariyerime gore yorum yaptim.

• Onceliginiz kariyer / mesleki uzmanlasma olmamis ve lise biter bitmez evlenmissiniz.
  • Kucuk bebeginiz var.
  • Tekrar hamilesiniz. Hos bunu basvurularda soylemeyeceginize de adim gibi eminim.

Ve ilaveten; koyde yasiyorsunuz. Calisma alanlariniz kisitli. Haliyle elenme olasiliginiz cok daha yuksek.

Son olarak; yazinizda dogru olan tek bir kelime var. Tahmin edin hangisi? 💜
lise biter bitmez iş hayatına atıldım birçok alanda çalıştım direk evlenmedim.

köyde yaşamıyorum şuan şehirde ailemin yanındayım ve çocuğuma annem bakıyor

hamile olduğumu söylemiyorum evet diyeceksiniz aa aniye hamile kaldın istediğim bir gebelik değildi spiralin koruyamayacağını bilmiyordum

aslında gebeliği hiçbir başvurduğum yere söylemedim acil işe ihtiyacım olduğundan neresi olursa başvurdum ama olmuyor :KK43: tokata yönlendirdiler en son orda yatılı iş varmış ama orayada gidemem malesef
Allah yardimciniz olsun. Eger acil ise ihtiyaciniz yoksa dogum yapip, cocugun toparlanmasini bekleyin derim. Girdiginiz iste sonradan gebe oldugunuz anladilacak, baska problemler yasarsiniz

Her yer torpille değil-Dİ. Şuan Kpss ile olan merkezi atamalar ve akademideki kişiye özel açılmayan kadrolar mevcut. Ancak bunların da sayıları çok çok az artık ancak örnekler var birisi bizzat şahit olduğum burdaki bölümlerden birine açılan kadroydu. Adaletli bir alım sağlandı, dışardan puanlarıyla çalışıp hak ederek kazanan birisi yerleşti kadroya.

Ben ÖYP ile atandım şuanki bölümüme, ALES, YDS ve not ortalamamla tercih yapıp kazandım, öyp'yi kaldırdılar sonra, torpili cartu curtu olamayan kendi yağında kavrulan gençlerin kendi çabalarıyla akademisyen olabilmesi için açılmış bir program neticesinde yerleşebildim, yoksa kimse yüzüme bakmazdı. Kendi üniversitemdeki hocalarımla konuştuğumda bile senden önce bekleyenler var girersen bile (doktora programı için) öncelik onların demişlerdi. Kadro zaten gelmiyordu gelse bile sana gelmez demişlerdi. Vazgeçmiştim ordan.

Gariban torpilsizin yüzü gülür mü? Bana güldü de atanabildim. Annem babam memurdu, hiçbi yerden ne tanıdık vardı ne de parti işleri. Bizim gibiler duvarları kazıyarak hatta delerek bi yerlere gelebiliyor. Şuan bile halen daha amiyane tabirle e..kler gibi çalışıyorum.

Peki ne oldu derseniz?
Geçen ay bölümümüze araştırma görevlisi kadrosu açıldı.
Kadronun verileceği kişi bölüm başkanının yeğeni idi. Velhasıl sınava girdi ve o aldı kadroyu. Çünkü ona söz verilmişti.
Torpilin everesti bu olsa gerek.
Bu kişi de sırf devlete kapağı atayım niyetinde olan ve hakkıyla çalışmayacak bir kişi.
Torpili olup da çalışacak olsa gam yemiyelim ama böyle alınan kişiler zaten korunup kollandığı için çalışıp çalışmayacak olması bölümde göze de batmayacak, dayım burda beni o aldı nasıl olsa diyip ondan güç alacak ve arkasına bile dönüp bakmayacak.
Küçük bir TR simülasyonu özeti.

Şu an çalıştığım işi belediyenin oluşturduğu kariyer merkezinden buldum her gördüğüme de tavsiye ediyorum en büyük artısı oturduğunuz ilçe sınırı içindeki yerleri bulma olanağı, iş yerim evime on dakika yürüyerek gidip geliyorum. Forumda da daha önce yazmıştım ama pek dikkate almıyor insanlar sanırım. Oraya kaydolduktan sonra iki hafta içinde 9 şirketle görüştüm halen arada bir kariyer merkezi çalışanları arıyor cv nizi aktive edelim mi diye, bayağı ilgileniyorlar yani.

Back
X