herşey mi torpil?

Soru her şey mi torpil idi, ben de kendimden örnek vererek çoğu şey öyle dedim. Akademik hayata atılmasıyla ilgili bir yorum yapmadım :) kendi deneyimimi yazdım her alanı da bilemem keza, sizde öyle değilse ne mutlu.
her alanı kimse bilmez bilemez
ama "yüksek lisans kabullerinde ve sertifika programlarında abukluklar olan bölümler" listesi yapsak
şu sıralar 1. sırada olacak bölüm psikoloji
öğrencileri süper mario gibi sertifika (ne işe yaradıkları hakkında hiç fikrim yok) toplamaya çalışan 1 numaralı bölüm psikoloji
kardeşim hobi olarak okudu oradan biliyorum. (iş aramıyor zaten memurdu). hacettepeden mezun kuzenim 2 senedir evde oradan biliyorum.

sizin alanınız gerçekten nev-i şahsına münhasır, burada konu sahibi yakın bir alandan olsa tamam, fakat bu konu özelinde "çoğu şey öyle" denilecek alanın psikoloji lisansüstü eğimi ve alanında iş bulması olmadığını düşünüyorum.

konu sahibesi 20li yaşların başında evli ve küçük çocuklu, özel bir iş tanımı spesifik kalifikasyonu da yok ki yazmamış.
ben özel sektörde işverenim
işe alım yapsam işe almayacağım çalışan tipi bu. burası türkiye ben başka bir ütopyada yaşamıyorum maalesef.
çünkü bebeği yüzünden sık sık izin almak zorunda kalır diye düşünürüm (ben küçük işletmeyim, maalesef izin idare edecek geniş kadrom yok, bebekler yüzünden hep anneler izin istiyor bu ülkede)
ki öyle olmaya kalmadan zaten 2.ye hamileymiş. işe girse (raporu nasıl alacaksa) 4-5 ay çalışıp izin alacak.
bunu söylemeden işe girmeyi planlıyor!
işveren hamile olduğuna dair belge getirir getirmez işe girerken gizlediği için işten çıkarma hakkına sahip benim bildiğim bunu yaşayanları da biliyorum.

neyse kısacası esas bu konularda bilgilendirilmeye ihtiyacı var gibi duruyor.

her alanı kimse bilmez bilemez
ama "yüksek lisans kabullerinde ve sertifika programlarında abukluklar olan bölümler" listesi yapsak
şu sıralar 1. sırada olacak bölüm psikoloji
öğrencileri süper mario gibi sertifika (ne işe yaradıkları hakkında hiç fikrim yok) toplamaya çalışan 1 numaralı bölüm psikoloji
kardeşim hobi olarak okudu oradan biliyorum. (iş aramıyor zaten memurdu). hacettepeden mezun kuzenim 2 senedir evde oradan biliyorum.

sizin alanınız gerçekten nev-i şahsına münhasır, burada konu sahibi yakın bir alandan olsa tamam, fakat bu konu özelinde "çoğu şey öyle" denilecek alanın psikoloji lisansüstü eğimi ve alanında iş bulması olmadığını düşünüyorum.

konu sahibesi 20li yaşların başında evli ve küçük çocuklu, özel bir iş tanımı spesifik kalifikasyonu da yok ki yazmamış.
ben özel sektörde işverenim
işe alım yapsam işe almayacağım çalışan tipi bu. burası türkiye ben başka bir ütopyada yaşamıyorum maalesef.
çünkü bebeği yüzünden sık sık izin almak zorunda kalır diye düşünürüm (ben küçük işletmeyim, maalesef izin idare edecek geniş kadrom yok, bebekler yüzünden hep anneler izin istiyor bu ülkede)
ki öyle olmaya kalmadan zaten 2.ye hamileymiş. işe girse (raporu nasıl alacaksa) 4-5 ay çalışıp izin alacak.
bunu söylemeden işe girmeyi planlıyor!
işveren hamile olduğuna dair belge getirir getirmez işe girerken gizlediği için işten çıkarma hakkına sahip benim bildiğim bunu yaşayanları da biliyorum.

neyse kısacası esas bu konularda bilgilendirilmeye ihtiyacı var gibi duruyor.
ay ne boş yapmışsınız sizene benim hamile oluşumdan veya çocuklu oluşumdan. kpss girmişim puan var benden düşük puanlı adam torpille işe girmiş diyorum hala vıdı vıdı sosyal yardımdan gelir olmamasına rağmen red çıkmış zengin olanlar sürüsüyle yardım alıyor diyorum ayy hamilesin işe girmeyi bekleme ayy evlisin iş arama. bulunduğum şehirde birsürü suriyeli sigortasız çalışıyor sigortalı benimi alır. sadece boş yazmak için yazmışsınız o kadar

yukarıdaki cevabı yzarken
psikoloji mi acaba demiştim
ki öyleymiş gerçekten

sizin alanınız ve herkesin yüksek yaptığı 1-2 alan için dedikleriniz doğru olabilir ama

fen fak mezunuyum ilk doktoram tıpta şimdi mühendislikteyim y.içi y.dışı sayısalda girip çıkmadığım bölüm kalmamıştır
ar gör'lük için eyvallah --> her zaman hocalarla tanışmak, önceden iletişim kurmak iyidir, tavsiye ederim.
"biz kendi öğrencimizi alırız"cı bazı okullar ve değişik ekol yürüttüğünü sanan enteresan bazı hocalar var ona da eyvallah fakat %90 için notlar puanlar tutuyorsa yüksek/doktora yapılır. torpil kısmı kadroda :KK70:

ki burada konu sahibi lise mezunu + taşrada + hamile
akademik dünyanın gerçekleri onu pek ilgilendirmiyor aslında
şehirdeyim taşrada değil hamileler iş aramasınmı? benim yakınmam farkındaysanız torpil dönmesi hamilelik yüzünden red değil. sitelerden başvuru yapıyorum parti bul mağazalara gidiyorum zaten tanıdık alınıyor. akademik olarak torpil anısını anlatıyorsa anlatabilir

Özelde şöyle, Türkiye'de ciddi manada iyi birkaç firma var, özlük hakları ve maaşları devleti falan solda sıfır bırakıyor. Bunlarda torpil dönebiliyor. Ancak market işinde, mağaza işinde çok şahit olmadım açıkçası. Küçük bebeğiniz olması belki işvereni tedirgin ediyordur, bunun dışında firmalar "prezentabl" olmanızı isterler. Belki burada bir sorun vardır. O tabire de sinir oluyorum bu arada ama maalesef durum bu. Sizin için de kötü bir ikilem, gebeliği saklasanız ortaya çıkınca kötü bir duruma düşeceksiniz, saklamasanız özel sektörde işveren, gebe kadın istemiyor. Allah yardımcınız olsun ne diyeyim...

Özelde şöyle, Türkiye'de ciddi manada iyi birkaç firma var, özlük hakları ve maaşları devleti falan solda sıfır bırakıyor. Bunlarda torpil dönebiliyor. Ancak market işinde, mağaza işinde çok şahit olmadım açıkçası. Küçük bebeğiniz olması belki işvereni tedirgin ediyordur, bunun dışında firmalar "prezentabl" olmanızı isterler. Belki burada bir sorun vardır. O tabire de sinir oluyorum bu arada ama maalesef durum bu. Sizin için de kötü bir ikilem, gebeliği saklasanız ortaya çıkınca kötü bir duruma düşeceksiniz, saklamasanız özel sektörde işveren, gebe kadın istemiyor. Allah yardımcınız olsun ne diyeyim...
örnek vereyim turkcellde 2 sene müşteri hizmetlerinde çalıştım konkort oldu ve iflas etti mağzasına çalışmak için başvuruyorum mdüüre yönlendiriyor ordan ortağına sonra bilmem ne partisine gitmemi işimin kolay olacağı söyleniyor daha sonra işe alındın kesin 10 güne çağırırız hoop yerine başkasını aldık boşa gelme. bime a101 şoka başvuruyorum mağza müdürü geldiği vakit gel gidiyorum cv bırak alım olunca ararız kimse aramıyor yani belge bırakma kısmına bile gelemiyorum

Oyle bi hayat var aslinda ama Türkiye'de yok.

Avrupada yasiyorum sen Türkiye'de yasayabilirsin paran oldukdan sonra sıkınti olmaz heryerde kapi acilir sana duyunca bile haksizlikdan nefret eden biri olarak iste tamda buyuzden yasayamam.
Calisip alin teri dokmus adamin hakkina nasil girilir ya

Hayatim boyunca hic biyerde torpil gormedim hepde kendim icin en hayirli kapilari actigima inaniyorum

artık çok bunaldım inanır mısınız heryere iş başvurusu yapıyorum. biz seni ararız şöyle böyle gözümün önünde torpil dönüyor.üniversitelere alım oluyor senelerdir başvur başvur sonra ya dedik ne oluyor üniversitede babamın tanıdığının yanına gittik bu işler hep partiden dönüyor ordan isimler veriliyor onlar işe başlıyor sonradan ilan açılıp eleman alıyor gibi gösteriliyor dedi eee nerde bu hak adalet. sosyal yardıma başvuruyorum red çıkıyor kuzenimin evi var babadan maaş alıyor maşalah belediyeden erzak yardımı dar gelir yardımı hepsini alıyor. nerde hata yapıyorum bizim torpilimiz tanıdığımız yok diye heryerde 1-0 geridemiyiz?
Particilik den gelen ekmek eksik olsun. Her parti aynı şekilde ilerliyor malesef bunu çok görüyorum çevremde. Eğitimi benim yarım kadar olan kişiler seçimlerde çalışıp kendi partisinin kazanması ile hep bir iş tutturdu. Ben yapamam. Kul hakkı bu direkt olarak. Ayrıca hiçbir partiyi savunmam. Hiçbir partinin savunulacak koşturacak kadar temiz olduğunu da düşünmüyorum. Şimdiye kadar yediğim tek lokmada bile torpil parti olmadı olmasın da. Gider hakkım olan oyu verir dönerim

24 yasinda 5 yillik evli ve ikinci cocugunuza gebe oldugunuz icin olabilir mi acaba?

Sadece aklima takildi.
24 yasinda 4 yasinda bir cocugum bosanmis bir anne olarak
Bakanlikda calisiyodum (asla torpil degil yurtdisindayim) evimi almakla mesguldum

Evli olmasi 2 çocuklu olmasi yapamaz anlaminami geliyo anlamadim ben

artık çok bunaldım inanır mısınız heryere iş başvurusu yapıyorum. biz seni ararız şöyle böyle gözümün önünde torpil dönüyor.üniversitelere alım oluyor senelerdir başvur başvur sonra ya dedik ne oluyor üniversitede babamın tanıdığının yanına gittik bu işler hep partiden dönüyor ordan isimler veriliyor onlar işe başlıyor sonradan ilan açılıp eleman alıyor gibi gösteriliyor dedi eee nerde bu hak adalet. sosyal yardıma başvuruyorum red çıkıyor kuzenimin evi var babadan maaş alıyor maşalah belediyeden erzak yardımı dar gelir yardımı hepsini alıyor. nerde hata yapıyorum bizim torpilimiz tanıdığımız yok diye heryerde 1-0 geridemiyiz?

benim yakındığım konu torpil adam bulma hak yenmesi hamileliğim veya çocuğun konuyla alakası yok. eğer yakındığım konuyla alakalı yazmayacaksanız hiç yazmayın.
Malesef öyle. Eskiden calisan illa karsıligini alirdı oyle büyüdük emek vererek. Şimdi çalısmana gerek yok torpilim varsa herseysin torpilin yoksa hiçsin oldu durum

çok teşekkürler anlamıyorlarki 10 parmak klavye çalışıp katiplik mülakatına giriyorum milletvekili tanıdığı diye klavye yapamadan işe giriyor kpss başvuruyorum benden düşük puanlı adam asile girmiş ben yedekte bile değilim. partiye gittim doğrudur adam utanmadan 120 bin tl istiyor ankara belediyesine kesin seni sokarız diyor. ben torpilden haksızlıktan adaletsizlikten bahsediyorum adam gelmiş hamilesin şöylesin böylesin ne diyim ben bunlara
24 yasinda 4 yasinda bir cocugum bosanmis bir anne olarak
Bakanlikda calisiyodum (asla torpil degil yurtdisindayim) evimi almakla mesguldum

Evli olmasi 2 çocuklu olmasi yapamaz anlaminami geliyo anlamadim ben

çok teşekkürler anlamıyorlarki 10 parmak klavye çalışıp katiplik mülakatına giriyorum milletvekili tanıdığı diye klavye yapamadan işe giriyor kpss başvuruyorum benden düşük puanlı adam asile girmiş ben yedekte bile değilim. partiye gittim doğrudur adam utanmadan 120 bin tl istiyor ankara belediyesine kesin seni sokarız diyor. ben torpilden haksızlıktan adaletsizlikten bahsediyorum adam gelmiş hamilesin şöylesin böylesin ne diyim ben bunlara
Hamile olup ise girmek evet burdada sansinizi azaltiyo ama bunu isveren soramaz eger sen durustsen soylersin zaten . Benim arkadasim 2 aylik hamileyken ise girdi patronuda biliyodu bunu .
Ya sadece bu degilki hadi hamilelik ekstrem bi durum ama heryerde torpil var ya, adamin varsa gec ... nekadar sacma bi durum

Hamile olup ise girmek evet burdada sansinizi azaltiyo ama bunu isveren soramaz eger sen durustsen soylersin zaten . Benim arkadasim 2 aylik hamileyken ise girdi patronuda biliyodu bunu .
Ya sadece bu degilki hadi hamilelik ekstrem bi durum ama heryerde torpil var ya, adamin varsa gec ... nekadar sacma bi durum
problem aslında şu hiç belge verme kısmına kadar gelmedim yani ben hamileyim çocuğum var demedim bu halde bile sadece geçiştiriyorlar aracı tanıdık işe alıyorlar 2 ay tekstilde çalıştım işkur ödemesi bitti kadroya alacaklardı hoop benimle alınan grup komple iş çıkışı

Markete girmekle torpilin ne alakası var? Marketlerde açık genelde vardır. Vasıfsız dediğim iş tecrübesi olmayan. Vasıflı gibi gelmediniz bana yazdıklarınızdan.

Şimdi itiraz edersiniz diye bir iş sitesinden tanımı da ilişkireyim: "Bir alanda herhangi bir uzmanlık eğitimi olmayan, bir konuda deneyimi, yeterliliği bulunmayan, kısacası bir uzmanlık alanı bulunmayan kişiler için vasıfsız eleman tabiri kullanılır."

Eğitim hayatınızla deneyim, bilgi birikimi kazanamadıysanız eğitiminize ağırlık verin. Eğer eğitiminiz iyiyse kısa süreli eğitimlerle CVnizi güçlendirin.
hiçbir yere alinmazsa nasil uzmanlik, tecrube vs edinecek ki?
En büyük yalan da bu bence.
tecrubeli ariyoruz:)

torpil 100%.
Marketinden tut, ufacik su dukkanina
En buyuk firmasindan tut, merdiven alti yerlere kadar sadece torpil.
Istisnalar kaideyi bozmaz tabi.

bir çok konuda haklısınız. mülakatsız kadro lazım size, 74 puan işe yaramıyor maaalesef. sizin tekrar kpssye kasıp 90a yakın yada daha fazla puan almanız gerekiyor torpilsiz girebilmeniz için... yada ösym adresinden bakabilirsiniz kaç puana ihtiyacınız var.

hele o adliye sınavlarını unutun. bende unutmuştum. kaç kere girdim o sınavlara bilmiyorum.

bir çok konuda haklısınız. mülakatsız kadro lazım size, 74 puan işe yaramıyor maaalesef. sizin tekrar kpssye kasıp 90a yakın yada daha fazla puan almanız gerekiyor torpilsiz girebilmeniz için... yada ösym adresinden bakabilirsiniz kaç puana ihtiyacınız var.

hele o adliye sınavlarını unutun. bende unutmuştum. kaç kere girdim o sınavlara bilmiyorum.
evet daha fazla ders çalışmak lazım seneye tekrar gireceğim inşallah bu torpille giren veya hak yiyenler ortaya çıkarılıp meslekten men edilir

Yok valla memur olmak öyle kolay değil, önceki siyasi olaylar dışında büyük bir bölümü kendi hakkıyla kazanıyor, mesela ben ne mülakatlar ne sınavlardan geçtim ama hakkımla elde ettim , şuan memurluk çok sıkı güvenlik önlemlerinden geçiyor..
Ben hakkıyla giren yok demedim ki. kaldı ki kendim ve eşim de hakkımızla girdik ama hakkıyla giren kısım son 4-5 senedir çok çok az. alımlardan da belli zaten. el altından doluyorlar kurumlara. üst kurulardan, belediyelere.

İşe girmek dışında işinizi yaptırmak için de tanıdık lazım. Herkes bizim bir tanış halletti diyor.

Back
X