- 25 Aralık 2020
- 5.964
- 21.433
- 298
- 41
her alanı kimse bilmez bilemezSoru her şey mi torpil idi, ben de kendimden örnek vererek çoğu şey öyle dedim. Akademik hayata atılmasıyla ilgili bir yorum yapmadım :) kendi deneyimimi yazdım her alanı da bilemem keza, sizde öyle değilse ne mutlu.
ama "yüksek lisans kabullerinde ve sertifika programlarında abukluklar olan bölümler" listesi yapsak
şu sıralar 1. sırada olacak bölüm psikoloji
öğrencileri süper mario gibi sertifika (ne işe yaradıkları hakkında hiç fikrim yok) toplamaya çalışan 1 numaralı bölüm psikoloji
kardeşim hobi olarak okudu oradan biliyorum. (iş aramıyor zaten memurdu). hacettepeden mezun kuzenim 2 senedir evde oradan biliyorum.
sizin alanınız gerçekten nev-i şahsına münhasır, burada konu sahibi yakın bir alandan olsa tamam, fakat bu konu özelinde "çoğu şey öyle" denilecek alanın psikoloji lisansüstü eğimi ve alanında iş bulması olmadığını düşünüyorum.
konu sahibesi 20li yaşların başında evli ve küçük çocuklu, özel bir iş tanımı spesifik kalifikasyonu da yok ki yazmamış.
ben özel sektörde işverenim
işe alım yapsam işe almayacağım çalışan tipi bu. burası türkiye ben başka bir ütopyada yaşamıyorum maalesef.
çünkü bebeği yüzünden sık sık izin almak zorunda kalır diye düşünürüm (ben küçük işletmeyim, maalesef izin idare edecek geniş kadrom yok, bebekler yüzünden hep anneler izin istiyor bu ülkede)
ki öyle olmaya kalmadan zaten 2.ye hamileymiş. işe girse (raporu nasıl alacaksa) 4-5 ay çalışıp izin alacak.
bunu söylemeden işe girmeyi planlıyor!
işveren hamile olduğuna dair belge getirir getirmez işe girerken gizlediği için işten çıkarma hakkına sahip benim bildiğim bunu yaşayanları da biliyorum.
neyse kısacası esas bu konularda bilgilendirilmeye ihtiyacı var gibi duruyor.