- 14 Mart 2012
- 201
- 83
- 298
- Konu Sahibi Amphitrite35
-
Ben suna inanirim. Birisinin arkasindan konusan kisi benim de arkamdan konusuyordur. Is arkadaslarina fazla guvenme. O kovulacak derken seni bile kovabilir sorumlu olan kisi.
Politik ve hatta profesyonel olmak diye birsey vardir is hayatinda. Yani duygularini isine katmamak, insanlarla mumkun mertebe sorunlu iliskiler yasamamaya calismak. Sevmesen de nefret de etsen, bunu ise yansitmamak, saygiyi elden birakmamak, vs.
Is arkadaslarinin yaptigi iki yuzlulukten ziyade bu bence. Senin yaptigin sey biraz profesyonelligin disina cikiyor. Senin o kisiyi sevip sevmemen onemli degil sonucta. Nasil belli ediyorsun bilmem, surat mi asiyorsun, ters mi konusuyorsun, iletisim kurmaniz gerektigi halde konusmuyor musun bilemem ama butun bunlarin is yerinde olmamasi lazim. Benim de sevmedigim calisma arkadaslarim ve hatta ustlerim de var yani. Sanirim karsilikli olarak hoslanmiyoruz, ama yuzumuze karsi yine hep guleryuzlu ve saygiliyiz. Tutup da birbirimize "senden hoslanmiyorum" mesaji vermenin o isyerinde yeri yok. Ortlaliga negatif enerji yaymaya da gerek yok. Isimizi dogru duzgun yapip, birbirimizi sevmesek de anlasarak calisip evimize gidiyoruz. Profesyonel is yasami politik olmayi gerektirir bana kalirsa.
Isyerindeki dedikodulara da guvenme derim. Bugun onun dedikodusunu yaparlar, yarin bir bakarsin, seni gonderiyorlar is yerinden.
Kesinlikle katılıyorum Sevde'ye.Şöyle bir söz var:Söyleyecek güzel bir şeyin yoksa hiçbir şey söyleme.
Evet iş arkadaşlarınızın o kız hakkında dedikodu yapması yanlış,ama sizin kızın arkadasından konuşup bir de yüzüne karşı surat asmanız,daha da yanlış.Yani birbiri hakkında ara ara konuşmayı anlarım ama gruplaşıp bir kişiye kafa takıp ona kötü davranmak -lütfen yanlış anlamayın-ama çok acımasızca.Yani o kızdan hoşlanmıyor olabilirsiniz ama o kıza iş yerinde kötü davranmak hem profesyonellik dışı,ofiste gereksiz yere negatif bir atmosfer yaratır,hem de kızın kalbi kırılır.Yani bence kendinizi o kızın yerine bir koyun derim ben kim bilir ne kadar zordur her Allah'ın günü başka insanlar tarafından ya da sadece bir kişi tarafından kötü muamele gördüğü bir yerde çalışmak,ne kadar üzücü bir durumdur bu onun için.Bence biraz empati ve vicdan lazım.Bir insanın size gıcık gelen hareketleri olması o insanı kötü bir insan yapmaz ve kimse böyle bir muameleyi hak etmez.
(Bu arada Sevde sen ABD'de yaşadığından o öyleher iki ülkede de çalışmış biri olarak söyleyeyim biz millet olarak profesyonelliği beceremiyoruz )
yanlış anlaşılma oldu sanırım ben kızın açığını bulup onla dalga geçmiyorum yada kötü davranmıyorum , iş dışında diğerleri gibi muhattap olmuyorum o kadar. kızın sevilmeme nedenleride çok kaba ve kendini beğenmiş bir kız olması , herşeye anormal tepkiler veriyo mesela sanki kavga edermiş gibi konuşmaları ve hareketleri , eğer farklı bir durumda olsaydı ve insanlar onun hakkında konuşsaydı o zaman bende tepki verirdim kötü davranıldığı için.
ben mi çok fesat , kıskanç ve takıntılıyım yoksa insanlar böyle ve benimde mi öyle olmam lazım. şirkete alınan yeni kızı kimse beğenmiyor arkasından eleştirip dalga geçiyolar ve ne zaman kovulcak diye bana sorup duruyolar sürekli, onunla aynı bölümde çalıştığımız için. aslında bende hiç haz etmiyorum ve sesini bile duymak dahi istemiyorum çok garip bir kişilik, sesi bile irite edici. bende arkasından onlarla beraber konuşuyorum ama yüzünede gülücükler atmıyorum sevmediğimi belli ediyorum. ama bakıyorumda onu beğenmeyen ,göndermeyi düşünen sorumlularımız bile ona karşı daha güleryüzlü daha tahammüllü ve muhabbet edebiliyolar her konuda. bana bile beni sevdikleri halde o kadar tahhammülkar davrandıklarını , ilgi gösterdiklerini görmüyorum ( sözde beni çok beğeniyorlarmış). çözemedim bu durumu ve biliyorum gerksiz ama takıntılı gibi bu sıralar insanları çok takip eder oldum :18: . simdi ona ne yapcaklar acaba nasıl davrancaklar acaba diye. insanlar neden böyle iki yüzlü diye sürekli sorgular oldum .sizce ben ne düşüneyim , nasıl hareket edeyim ?. sorun bende mi kendimi suçlamaya başladım kıskaçmıyım , çokmu fesatım diye ....
Aynısını ben yaşamıştım. Bir kız gelmişti satış bölümüne. Salağa yatmak vardırya öyleydi. Saf saf gezerdi ve bizimkiler çok dalgaya alırdı kızı. Bende etkilendim onlardan ve kıza ters ters konuşmaya başladım. Gıcık oluyordum hatta. Sonra biz muhabbet etmeye başladık ve aslında dünya tatlısı biri olduğunu öğrendim. O da bilirdi benim onu sevmediğimi ve şimdi gülerek anlatırız. Biz nasıl böyle yakın olduk diye. Çok utanmıştım ama onu tanımadan yargıladığım için. Çünkü o yanımdakiler senin dediğin gibiydi, arkasından konuşur yüzlerine gülerdi. Şu anda o kızla hala görüşürüz. Kendisi Dubai'ye gitti iş için ve arar beni dertleşiriz. Herşeyimi anlatırım ona o da bana. Evlendi ve gelinlik provasına bile beraber gittik düşün yani. Bence objektif ol gaza gelme. O da çok tatlı iyi biri olabilir.
Oturup kızın dedikodusunu yapmanız ne kadar sinir bozucu. Ses tonu bile kıza karşı önyargı deponuz olmuş. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama ortada bir yanlış olmadığı sürece bence herkes birbirine saygı duymak zorunda. Arkadaşlarınıza dedikodu yapmak istemediğinizi söyleyebilirsiniz mesela. Eminim kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Sonradan gelenler niçin sevilmez onu da anlayabilmiş değilim ama neyse.
uzun uzun yazmadığım için eksik anlattım belkide, kızın dedikodusunu yapıyorum sayılmaz aslında mesela kız kaba saba saçma sapan bi hareket yapıp beni sinir ettiğinde suratıma yansıyo bu ve insanlar sorunca neyin var diye artık tahammül edemiyorum bigün patlıycam şöyle oldu böyle yaptı filan diye konuşuyorum bazılarıyla , ama bakıyorum o bahsettiğim iki yüzlüler ona aaa bugün çok güzel giyinmişsin diyip arkasından bana aman bu ne biçim kıyafet 60lı yıllardan kalma , yaptığı bi hatada yüzüne gülücük atıp sonrasında bana maille ne mal yaa ne salak yaa gibi şeyler yazmaları gibi şeyler ve daha pek çok buna benzer iki yüzlülükleri var.
siz o kızın arkasından diğer iş arkadaşlarınızla konuşmaya devam edin emin olun ki aynı kişiler o kızla da senin arkandan konuşuyorlardır . hep derim hayatta nasıl davranırsan o şekilde karşılık bulursun o nedenle herkese saygı göster ki saygı bulasın. sen yüzüne gülmüyorsun tavrını belli ediyorsun iyi hoş ta arkadan konuşup yüze gülen arkadaşlarına sorsana benimde yüzüme gülüp arkamdan konuşuyor musunuz diye bence anormalliği kendinde düşüneceğine karşında ara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?