Herşey para mi?

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.928
118.990
35
merhabalar...
burdaki konulardan en dikkat çektiğim şey Para..
neden bilmiyorum..
çogu kişi para için evleniyorsa para için mi boşaniyor..herşey para mi? hiç bilmiyorum. Sizden örnek ve yorum almak istiyorum.
şunu belirtmek istiyorum
ben SGK da çalışan biri olarak dul ve yetim maaşini alabilmek için Boşanma yolu seçmiş kişiler vardi. başvuru yapıyor.
neden Para onu bende bilmiyorum
biri geldi dedi ki ben kocamdan boşanmak istiyorum dul maaşini alabilmek için ne yapmalıyım...
alincaksa kocanla beraber evde yaşamiycaksin dedim... boş yere boşaniyor istemezdim.
biri daha geldi.. kadin ben boşancam diyor. bende neden dedim işde kocam çok zengin. bana nafaka verir bana iyi bakar diyor. benim agzim açik kalmaz mi?
bi sürü şikayetler geliyor o kadar çok ki..

Neden para!!
mutluluk paraya satin alinan bişeymi?? yoksa para mutluluğu satin alinabilirmi?
parayla herşeyi yapabilmek için mi??
hayata parasiz yaşadığı varmi??
niye Para??

bence karakterle alakalı o
benım ıcın para amac degıl aractır

Para deyince gururu onuru ari unutan herseyi yapcak insan cok ama herkesin karakteri hayata bakisi beklentisi farkli bu konuyla nereye varacaksin anlamadim bencede para adece aractir mutluluk ne parayla nede hic parasiz olur bunlar goreceli kavramlar herkese her duruma gore degisir

Para deyince gururu onuru ari unutan herseyi yapcak insan cok ama herkesin karakteri hayata bakisi beklentisi farkli bu konuyla nereye varacaksin anlamadim bencede para adece aractir mutluluk ne parayla nede hic parasiz olur bunlar goreceli kavramlar herkese her duruma gore degisir
aynen doğru.. insanlarin durumlari farkli kimi para sevmiyor kimi para seviyor çok çeşit çeşit insanlar var..
ben diyeyimki PARANIN GÖZÜ KÖR OLSUN :)

çünkü insanlar değişti. Bencilleşti. Para önceden böyle birşey değildi.. Kimse kimseye tenezzül etmezdik şimdi 5 lira için adam öldüren var.

BDV^de açılan konuların çoğunda ben de şunu gözlüyorum, özellikle para mevzusu olanları.
Nişanlılıkta hiç konuşmuyorlar, aman paragöz gözükmeyeyim diyerek, evlenince de boşanmaya götüren bir sürü kavga çıkarıyorlar. Ya nişanlılık neden var, bu konuları konuşsanıza.

Onun dışında sizin verdiğiniz örnekler bariz çok çirkin, insan onuruna yakışmayacak tercihler bence. Tabi ki çaresizlik insanı bu tercihlere ittiyse bilemicem.

Para çok önemli değil aslında, yoksa tüm zenginler mutlu olurdu. Ama para konusunda verilen kararların saygıya dayanması aile birliği içinde konuşularak karar verilmesi, zor zamanlarda eşlere destek olunması gibi meseleler çok önemli.

Hep diyorum. Serotonin parayla satın alınabilen çikolatanın bazı bazı salgılattığı bir mutluluk hormonudur.

BDV^de açılan konuların çoğunda ben de şunu gözlüyorum, özellikle para mevzusu olanları.
Nişanlılıkta hiç konuşmuyorlar, aman paragöz gözükmeyeyim diyerek, evlenince de boşanmaya götüren bir sürü kavga çıkarıyorlar. Ya nişanlılık neden var, bu konuları konuşsanıza.

Onun dışında sizin verdiğiniz örnekler bariz çok çirkin, insan onuruna yakışmayacak tercihler bence. Tabi ki çaresizlik insanı bu tercihlere ittiyse bilemicem.

Para çok önemli değil aslında, yoksa tüm zenginler mutlu olurdu. Ama para konusunda verilen kararların saygıya dayanması aile birliği içinde konuşularak karar verilmesi, zor zamanlarda eşlere destek olunması gibi meseleler çok önemli.
işte o yüzden evlilkte para ve kazanç açmişti.. kocasiyla para konusunda anlaşamayan da var ortak yapın diyorum o konuda.. nişanlilktada yaşaniyor nişanlisini ailesi kızın bilezikleri altinlari göz dikiyor.. evlenince söleniyor :KK43: Yuva kolay kolay kurulmuyor :KK43: o yüzden neden para dedim...
ALLAH sabirlar versin diyorum.. Paranin gözü kör olsun.. eskiden para düşünmezdi alinacagi bişeyi düşünürdü... bişey almak mutluluk da.. hele ki yardim etmek daha mutluluktur. işte kimse bunu düşünmüyor.. :KK43:

Aç gozlulukten kaynaklanıyor bence o. Bide hatunlar alışmış evde yan gel osman bi bağ bostana. Boşanınca çalışmak zırhlarına gidiyor

açık konuşmak gerekirse bu devirde herşey para. parayı kendinde kazanabilirsin yazdığınız yazı da ki karaktersizlikle de kazanabilirsiniz. kendinizin kazandığı paranın yerini hiç bişey tutmaz arkadaşlar. eğer tutuyorsa karaktersizsiniz demektir.

ne icin calisip onca milletin ağız kokusunu cekiyorsunuz hic düşündünüz mü

ara ara düşünüyorum.
özellikle lüks bir gider için borca girdiğimde değer mi bu yaşadığım strese diyorum.
ama parayı gezmeye/tozmaya harcadığımda değer diyorum :)

Anlattığınız olaylar tamamen farklı,onların amacı başka.
Benim için para önemli sadece,şöyle ki ; Evliyim diyelim evim de kira... Eşim çalışmıyor evde para yok ev kirası gelmiş bir de faturalar eee bir de çocuk olduğunu düşünün onun masrafları nasıl karşılanacak parasız? Böyleyken mutlu nasıl olabilirim? Çocuğum benden bir şey isteyecek ve ben alamayacağım,mutlu olamam. Böyle bir durumda mutlu olabilmemiz için para gerek ama şöyle de bir durum var çok zengin olduğun halde sağlıktan yoksun olup parayla da düzeltme imkanımız olamayabiliyor yani her iki tarafı dengelememiz gerek.

parayı tutunca karatersizlik oluyor doğru...ama parayı harcamak kararketrsizlik degildi. ihtiyaçlara göre harciyoz demi?
sora borç.. sora dert bi sürü şey..
herşey paradan oluşuyor.
millet ter içinde çalışıyor iyi yerlere geleyim diye.. Haklı da
ama millet bunlari yapınca iyi oluyor.. daha gözü yükseklerde olunca dayanamiyor boşanma!!... paragözü adam da varsa kadin da var para konusu hiç anlaşamiyor. durum böle.

X