Valla ben sizin mantiginizdaki insanlari anlamiyorum kizin annesi alt tarafi bi tane bilezik istemis o da nisanda 10 değil araba degil ev degil iste bunu nisanlisi da alabilirdi
alinmiycak bisey degil
ayrica arkadas daha nisanlanmadan her haftasonu kaynanasinin evini temizleye gidiyormus ve evde kizlari oldugu halde
ve kayinvalide buna ben seni altinsizda alirim diyomus
kizin annesi o bikezigi sonucta kendisi icin degil kiz icin istiyor
kv o bikezigi taksa kizin annesine mi takiyo yine kendi ogluna gitmiycek mi o altin
ama sizdeki mantik kiz ailesinin dusenceleri onemli degil aman erkek tarafini kacirmayalim kizin varmi bilmiyorum ama
birgun kiziniz evlenmek istediginde sizde kiziniz icin en iyisini istersiniz
ve gelin kayvalideye saygi duymak disinda hicbir gorevi yoktur siz cok istiyorsaniz kulu kolesi hizmetcisi olursunuz kayinvalidenizin o da sizin dusunceniz saygi duyarim
ama su ayrimi kaldirin onalrin ki anne babaysa bizomkide anne baba
Valla ben sizin mantiginizdaki insanlari anlamiyorum kizin annesi alt tarafi bi tane bilezik istemis o da nisanda 10 değil araba degil ev degil iste bunu nisanlisi da alabilirdi
alinmiycak bisey degil
ayrica arkadas daha nisanlanmadan her haftasonu kaynanasinin evini temizleye gidiyormus ve evde kizlari oldugu halde
kv o bikezigi taksa kizin annesine mi takiyo yine kendi ogluna gitmiycek mi o altin
ama sizdeki mantik kiz ailesinin dusenceleri onemli degil aman erkek tarafini kacirmayalim kizin varmi bilmiyorum ama
ve gelin kayvalideye saygi duymak disinda hicbir gorevi yoktur siz cok istiyorsaniz kulu kolesi hizmetcisi olursunuz kayinvalidenizin o da sizin dusunceniz saygi duyarim
Bastan sona kadar katiliyorum. Resmen durmadan kiz tarafi taslaniyor. Halbuki hic bisi yok bunda. Heleki nisansa. Eger kiz kaynanasina o kadar sey yapmak zorundaysa kizin anasida ister arkadas allah allah. Ne bilezikmis ya. Kiz bide yuz kere ifade etti olay sadece bikezik degil diye. Bazilari geliyo direk yorumlara gore yorum yapiyo:). Oda der kaynana atiyorum 8 bilezik diye dugunde anlasiliyo 1 tanesi nisanda takilir geriside dugunde. Yani kaynana uzlasmak istememiski hic. Verilmis sadakan varmis bosver sana kiymet gosterenlerle evlenirsin. Kaynana kiz evinde is yaparken iyidi giki cikmamis masallah. Hosuna gidiyo gelinine bi bikezik layik gormemis. O an paralari yok diye bisi olmamis varda alinmamis inadinaaa
alinmiycak bisey degil
Bendeki mantigi zaten anlamamissiniz. Bosverin.
Benim isteme huyum yoktur hanimefendi. Kendi anam babamdan harclik bile istemisligim lise donemine kadar. Kaldi ki ilk defa tanistigim insandan altin isteyeyim. "Ama alt tarafi bilezik yahu, ev mi yat mi kat mi" diye uste cikmam. Zihniyetlerimiz cok ters. Siz ne istiyorsaniz istersiniz, ben ve ben gibi istemeyenleri anlamaniza gerek yok.
Sevdecim derdimizi anlatamayacağız galibaböyle yaparak,kadınları alınıp verilecek bir mal gibi gösterdiklerinin farkında değiller.Bu adetlerin hepsinin temelinde yatan düşünce şu:Biz kızımızı size veriyoruz(adeta bir mal gibi),siz bize karşılığında ne vereceksiniz bakalım?Bu adetler neyse ki kadınların da özgürleşmesi ve değerlerinin artmasıyla-yani kadınların erkeklere bir lütuf olduğu düşüncesinin azalmasıyla- yok olmaya yüz tutuyor tüm dünyada.Lakin kimi insanlar bunun hala kadına bir hediye,bir iyilik olduğunu zannediyor.Ne yapalım herkesin hayat görüşü farklı,kadın erkeğe bakışı da. Bunları görünce Türkiye'ye dönmeye korktuğun oluyor mu?
Bastan sona kadar katiliyorum. Resmen durmadan kiz tarafi taslaniyor. Halbuki hic bisi yok bunda. Heleki nisansa. Eger kiz kaynanasina o kadar sey yapmak zorundaysa kizin anasida ister arkadas allah allah. Ne bilezikmis ya. Kiz bide yuz kere ifade etti olay sadece bikezik degil diye. Bazilari geliyo direk yorumlara gore yorum yapiyo:). Oda der kaynana atiyorum 8 bilezik diye dugunde anlasiliyo 1 tanesi nisanda takilir geriside dugunde. Yani kaynana uzlasmak istememiski hic. Verilmis sadakan varmis bosver sana kiymet gosterenlerle evlenirsin. Kaynana kiz evinde is yaparken iyidi giki cikmamis masallah. Hosuna gidiyo gelinine bi bikezik layik gormemis. O an paralari yok diye bisi olmamis varda alinmamis inadinaaa
Bilezigi istrrken ayiplsdigini arkadaslarin nerde okudun? Ayrilirken altin yerine duygusallik varsa bsska seyler konusulur once diye uzulmus arkadas. Kimsenun altinin uzerine yatmaya niyet yok zaten. Hicbiyerdede yazmiyor bu
Hristiyanlar beraber mi yaşıyormuş?Adetlere karsiiysaniz o zaman kimse bohca hazirlamasin hatta kiz istenmeye bile gidilmesin adet ya! Nasilsa anlasmislar babaya ne demek duserki ddimi. Adetlerimizde boyle yok olup gitsin zaten. Dimi?
Yada direk hristiyanlar gibi brraber yasansin nolcakki. Adetlerimizi bu kadar kucumsemeyin arkadaslar..
Bisi diyimmi eger bu adetler sevincle yerine getirilseydi kimse kimseyi ayiplamazdi burda..
Evet,gencler yuva kuruyor,ama bizim toplumumuzun da bir gercegi var.her kız evlilik oncesi ceyizini ozenle hazırlar mobilyası guzel olsun ister takılar gonlunce olsun ister,heveslenir.belki bir amerikan kızı icin hic onemi yoktur ama bu toplumda buyumus bir genc kız için durum bu.ve işte tam da bu noktada maddiyat devreye giriyor.kızı satın almak satmak degil bu,gonlunu hos tutmak,boynu bukuk kalmasın hevesi kursagında kalmasın diye ugrasmak.ee butun bunlar da parayla oluyor.maddi durumu elverdigi surece kızın gonlunu yapmaya ugrasmayan erkek tarafı bence tam anlamıyla belesci,cimri vs dir artık adına ne derseniz.altını ciziyorum maddi durumu iyi olmasına ragmen yapmıyorsa.cunku biliyoruz ki bu zamanlarda kalp bi kere kırılınca o kırıklık bir omur duzelmiyor,burada da okuyoruz hep.amerikada avrupada gencler evlilik teklifinde tektası takınca nisanlanmıs oluyorlar,herseylerini kendileri yapıp ailelerine dugun davetiyesi yolluyorlar.ama bizim toplumumuzda boyle degil.o yuzden bu nisan dugun zamanı erkek tarafının agzında dolanan ''bizde oyle adet yok'' lafı cidden cok komik oluyor.kucultuyorlar kendilerini.Son cümleniz dışında herşeye katılıyorum. Ama kız alıyorlar tavuk değil de ne? Bu kız, affedersiniz, bir mal mı satın alınacak? Gençler evleniyor, yuva kuruyorlar, kimse kimseyi satın almıyor satmıyor. Bu kız satın alma fikrini de bir türlü anlayamıyorum.
Evet,gencler yuva kuruyor,ama bizim toplumumuzun da bir gercegi var.her kız evlilik oncesi ceyizini ozenle hazırlar mobilyası guzel olsun ister takılar gonlunce olsun ister,heveslenir.belki bir amerikan kızı icin hic onemi yoktur ama bu toplumda buyumus bir genc kız için durum bu.ve işte tam da bu noktada maddiyat devreye giriyor.kızı satın almak satmak degil bu,gonlunu hos tutmak,boynu bukuk kalmasın hevesi kursagında kalmasın diye ugrasmak.ee butun bunlar da parayla oluyor.maddi durumu elverdigi surece kızın gonlunu yapmaya ugrasmayan erkek tarafı bence tam anlamıyla belesci,cimri vs dir artık adına ne derseniz.altını ciziyorum maddi durumu iyi olmasına ragmen yapmıyorsa.cunku biliyoruz ki bu zamanlarda kalp bi kere kırılınca o kırıklık bir omur duzelmiyor,burada da okuyoruz hep.amerikada avrupada gencler evlilik teklifinde tektası takınca nisanlanmıs oluyorlar,herseylerini kendileri yapıp ailelerine dugun davetiyesi yolluyorlar.ama bizim toplumumuzda boyle degil.o yuzden bu nisan dugun zamanı erkek tarafının agzında dolanan ''bizde oyle adet yok'' lafı cidden cok komik oluyor.kucultuyorlar kendilerini.
Niye evlenmeden beraber yasamiyolarmi? Haa evlenenlerdr var tabii ama coguda brrabrr yasiyo evlenmeden isvicrede oldugum icin bildigim ornekler veriyorun.
ama keske kendini agirdan alsaydin gulloz gece onikide orda ne isin var ki senin hersey olmus bitikten sonra?
Bende isvicredeyim.10 sebe beraber yasayip nasil eclenmiyorlar hayret ediyirum.madem okadar seciyorsunuz niye evkenmiyorsunuz
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?