hersey yalanmıs.tam bir adi cıktı:(

hayatım iyide bu ayrılıkta suçlu olan sen ve annensin bunu kimse söylemedimi sana :44: kız istemeye giderken bilezikmi alınırmış hangi devirde yaşıyoruz canım benim.annenlerle bi güzel kounşup hallederdin onu.ha diyelimki bilezik geldi annen asla tavrını bozmayacaktı araya girmeyecekti siz sonuçta görücü usulü değil severek düşündünüz istediniz annen kesinlikle haksız yanlış yapmış.kim olsa düşünmeden ayrılır bileziğide isterdi..

ne alakasi var seven insan orta yolu bulcam diye ugrasir bilezik almasada baska cözümler üretmeye calisir canim onun senddn ayrilcagi varmisda bahananesi yokmus bosver allah bildigi gibi yapsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Valla canim erkek tarafında hic bi suç göremedim.ya yemiaim bileziği bu kadar mi önemli?benide istemeye gelecekler anneme sakin ha sakin altin mevzusunu bile açma dedim.zaten onlar gerekeni yapacaktır.o eskidendi aletin devri kapandi artik allah askina istemede ne bileziği ya görülmüş duyulmuş seymi çokta gelenek görenek yani.valla sonuna kadar hakli görüyorum erkek tarafini.

سبحان

Sırf el görsün diye biten bir iliski.....
suclu da karşı taraf, hi hi evet.....

Kusura bakma canım ama tamamen haksızsınız ne demek bilezik istemek??? annen ortalığı karıştırmış kızıcaksan birine bu anne olmalı ki ortada bi adilik falanda göremiyorum ben. Çok ayıp bi durum altın istemek falan huzur olmadıktan sonra bunların ne anlamı varki??? sizin adetlerinizde getirmek varsa onların adetlerinde yoktur ki doğrudurda ayrıca yapıcazda demişler annenizin arayıpta bu şekilde davranması çok çok ayıp. Bir kız annesinin kızını düşünüpte hareket etmesi gerekiyo. Üzüldüm adınıza annen yüzünden size yazık olmuş

Sen bundan sonraki ilişkilerinde damat adayının kendi eşrafından olmasına dikkat et.
Ne sen üzül, ne de ailen başkalarının günahına girsin.

Düğüne,derneğe bu kadar maddiyat katmayın.Ev kurmak,evlenmek zaten çok pahalı şeyler,bir de bu bilezik olayı katılmış işin içine.Yani ben bizim oralarda adettir lafına da inanmıyorum.Türk kültüründeki bütün adetleri yerine getirdiniz de bilezik mi kaldı?Yani mesela düğünde yörenin geleneksel kıyafetlerini giyecek misiniz,yoksa Avrupalılardan bize geçmiş beyaz gelinliği mi?Bu tamamen maddi kaygılı yapılan bir şey,adetten gelenekten ziyade.Siz kocaman insanlarsınız,evlenecek olgunluğa erişmiş insanların böyle meselelere annelerini katmaları,annem şöyle dedi,böyle dedi demeleri çok yanlış.Belki de hakkınızda hayırlısı budur.Evlenip aile kavgası nedeniyle boşansaydınız daha kötü olurdu.

Son düzenleme:
Adam kendini sendne kurtarmış :))

Akıllı adammış şimdiden görmüş başına gelecekleri..

çok görgüsüzce davranmışsınız adetler gelenekler görenekler..Gelirken bilezik getirin demeler

ahaha en güldügüm şey kız istemeye giderken bilezik götürülmesi o ne biçim adet be

Eee sizi aileniz vermeseydi ona kaynana bilezigi kendisine mi takacaktı

aynı olaylar benım basımdan gectı arkadasım bızde karadenızlıyız bızımde goreneklerımız vardı.Erkek tarafı kıza sorması gerekır ne alınır ne edılır dıe hıccc.Altın göz olduk nerdeyse.Hıc umursamadılar bız yapamyız edemeyıze kadar geldi.
Aynı olaylar aynı seylerı yasadım.Benım aılem hep bızım ılıskımıze sahıp cıktı.Am onun aılesı hıcc benı tınlamadı.Olmıcagı bellıydı dedı .Yuzugu suratına bı fırlattım.Daha 1ay oldu.Çok agladım krızlere gırdım 40 kg dustum ölüodum.Insan bı arar kızım gelın bı konusalım orta yol bulunur hiçç.Baktım bızımkı facede kız aramalara baslamıs bıle ohh dedım sılkelendım ve kendıme geldım.suan tabıkı ıcımde hala bı burukluk var ama daah ıyıyım hep allaha sıgındım.Hep yalvardım Allahımda benı gerı cevırmedı.Sabrını verıo ölsende ölmemıs gıbı mutlu gorun..Seni cok ıyı anlıyorum..

Anlamadıgım yüzügü suratına fırlatıyorsun ve seni aramalarını bekliyorsun sebeb ?

Ben de olsam ben de aramam..

Aileniz sahip çıksa bu ilişkiye adet töre diye diretirler mi ?

Vallahi bazen kız ailelesine şaşırıyorum..

Bizim canımız yokmuş size göre bedavaya gitmişiz..

Herşeyimizi kendimiz yaptık yazık bize

İstemeye giderken neden bilezik götürülür ki? Sonuçta kızın verileceği bile belli değil. İstemede 1 bilezik isteyen nişanda 3 düğünde 10 mu isteyecek? Oğullarını evlendiriyorlar kuyumcuya ortak olmuyorlar.

Siz bir bilezik için işi bozmuşsunuz o kadar değerli demek ki, ben olsam ben de isterim bileziği.

Düğünde bir bilezik taktılar ondan hariç bir şey görmedim, kına tepsim bile ödünç alınmıştı. Ama olsun beni sevdiler değer verdiler hala daha da oğlundan ayırmaz. Altın gümüş olacağına tatlılık güzellik olsun.

Bilezik için nişan bozulmuş diyen arkadaşlar olmuş.Sanırım nişan bilezik için bozulması değil mesele.Damadın takmadığı bileziği istemiş olması konu sahibi arkadaşı üzmüş.

Bakın sorun da bu zaten,bu kadar tepki çekmenizin nedeni de bu.Karşı tarafın art niyetli olduğunu düşünüyorsunuz ama hiç aynayı kendinize tutup kendi ailenize,kendi tutumunuza bakmıyorsunuz.Belki de art niyetli olan sizin ailenizdir.Bakın size yorum yapan insanların çoğu ben de dahil evli,nişanlı yani bu yollardan geçmiş insanlar.Tam da bu sebepten böyle tepki veriyoruz.Çünkü hatayı başlatan sizsiniz,onlar buna tepki verince suçlu olmuşlar sizin gözünüzde.Bence aynayı kendinize tutun,bakın buradaki her iki aileye de uzak insanlar olarak hepimiz çocuğu ve ailesini haklı buluyorsak,belki de haklı taraf onlardır.Ve ayrıca annemin konuşmasıyla paragöz konuma düştük demişsiniz ama annenizin yaptığı orada gerçekten de paragözlükmüş.Eğer kayınvalidem beni arayıp çemkirseydi ben de bir süre onu arayıp sormak istemezdim,çooook gurur kırıcı bir şey annenizin yaptığı.

Son düzenleme:

Canım öncelikkle Allah sabır versın ve yardımcın olsun ınsAllah..Bende malatyalıyım nişanlımda öyle bizde adetler bıraz değişiktir doğru aslında seçim yaparken örf adet gelenek görenek karşıdakı ınsanların yaşam tarzınıda ele almak gerekıyor böyle ileride ufak ama sonradan can sıkan hatta büyüyen olaylar olabılıyor..Velhasılı kelam bunların hepsi bir bilezik içinmi? Yoksa nişanlının umarsızlığımı bılemedım..:44:Allah yardımcın olsun tekrardan..

Ben de sunu merak ettım bılezık alındı geldıler aileniz sizi vermedı o zaman ne olacaktı
bu tarz seyleri görünce aklıma İlyas salman In filmi geliyor çok üzücü bır fılmdi
Belki hatırlayan vardır sürekli istiyorlar da istiyorlar
Belki istemede böyleyse düğüne kadar neler olur demişlerdir

Bileziği geri istemesini asla paragözlük değil size ne için ayrıldığınızı onunasıl bir duruma soktuğunuzu göstermek için yaptığını düşündüm açıkçası

Son düzenleme:
Bilezik için nişan bozulmuş diyen arkadaşlar olmuş.Sanırım nişan bilezik için bozulması değil mesele.Damadın takmadığı bileziği istemiş olması konu sahibi arkadaşı üzmüş.

Yok sonradan takılmış o bilezik, kendi taktığı bileziği istiyor yani, ben öyle anladım...

Bence adam İlyas Salman ın Şaşkın Ördek filmini izlemiş, baktı ki daha kız istemeye bilezikle gelin deniyor, bu adetler gelenekler bitmek bilmeyecek tabanları yağlamış...

Son düzenleme:
Başlığı okuyunca profesyonel bir şekilde aldatıldınız sandım. Ta ki bilezik kelimesini okuyana kadar.
Anneniz çok katı ve kuralcı davranmış. Bilezik de olmayaversin yani.

Benim nişanım olmadan önce erkek tarafı sordu annem "valla ne alırsanız çocukların işine yarar onlar için yaparsınız biz karışmayız" dedi. Tam benim annemden beklenecek hareketti o yüzden birşey demedim. Zaten durumlarını biliyordum. İki tane bilezik takıldı. Ev alırken de hiçbirini gözüm görmedi.

Demem o ki annenizin davranışı size normal gelmiş ki eski nişanlınıza adi diyorsunuz. Hatanın çoğunu annenizde ve kendinizde arayın. Eski nişanlınız yapamayacağını anlamış ve bitirmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…