hersey yalanmıs.tam bir adi cıktı:(

Iki tarafin da haklilik payi var.nisanda kiz evi bir bilezik demis ne var bunda tabi isteyecek maddi durumlari el vermiyorsa biraz daha bekleyebilirlerdi.zaten ikisi de okuyor kesje hemen n8sanlanmasalardi.

Iki tarafin da haklilik payi var.nisanda kiz evi bir bilezik demis ne var bunda tabi isteyecek maddi durumlari el vermiyorsa biraz daha bekleyebilirlerdi.zaten ikisi de okuyor kesje hemen n8sanlanmasalardi.

Nişanda demiyor hanımefendi kız istemede diyor .)

Kusura bakmayın ama oğlanın yerinde olsam aynısını yapardım. Birincisi böyle bir gelenek hiç duymadım. Hani çiçek çikolata getirilir ama bilezik olmaz. Kv nin de bizde böyle adet yok demesi yanlış değil bence. Herkes kendi adetine uyar sonuçta. Ve ayrıldığınıza göre bileziğin üstüne oturmayı düşünmüyordunuz herhalde, tabi geri isteyecek, sonuçta geri verceğinizi biliyordunuz da.
Alt tarafı bir bilezikti, ama çıkan şu olaya bakın.

Son düzenleme:
Şimdi adettir töredir diyoruz tamam eyvallah

Peki tutup kayınvalide dese ki bizde adettir gelin bizimle birlik oturacak..

Hergün benim evimin işini yapacak.

Bir dedigimi iki etmeyecek..

Benimle akraba gezmelerine gelecek..Biryere giderken kocasından izin almadan önce bizden alacak.:

O zaman da adettir bu ya yapalım der misiniz ?

Ben böyle adetleri olan insanlar biliyorum vallahi .))

Cocugun bir adiligi yok. O adi kelimesini hak edecek tek davranisi yok. Dogunun bu köylü adetlerinden batililar illallah eder. Ve daha isin basinda hem sen hem ailen bir bilezik icin rezillik cikarirsaniz millet korkar kacar tabi kim bilir bunlar evlenirken neler yapacaklar diye. Kendinize kendi kulturunuzden birini bulun. Sen bilezik diye ortaligi ayaga kaldirirken iyi, is bitmis cocuk geri istemis, adi olmus. Yok ya..

Son düzenleme:
Ahah, bir ara kv bana da benden de ayriyeten izin alman gerek diye söylemişti benim gözler böyle Ben eşime söyledim zaten, o söylesin size ayriyeten dedim.

Daha ortada nişan yok söz yok kız istemeye gelirken bileziğin ne işi var anlayamadım?Hadi adettir diyelim bir şekilde halletmişsiniz işte daha niye büyütüpde huzurunuzu bozuyorsunuz bunu da anlayamadım?Ülkemizde öyle bir anlayış varki sanki o adamı sevdiği için değilde evliliğin getirdikleini bilezik,takı,ev gibi şeyler için evleniyor insanlar çok yazık...Nişanlınızın yerinde olsam bende aynı şeyi yapardım kusura bakmayın

Bende gerçekten adilik yaptı sandım. Anlamadım sorununuzu? Nişan atıldı ise hediyeler istenir tabi.. Siz zaten ayrılma kararı almışsınız. siz sadece filmlerde olan şeyleri beklemişsiniz yalvarmasını beklemişsiniz... günümüz aşkları ve sevgileri filmlere pek benzemiyor. kapıyı açmasa bir kapıya uğurlamaya gelmedi derdiniz. gelenek görenek farklı olur anlaşamadığınızı görmüşsünüz. olay tamamen mantıklı şekilde bitmiş... gerçekten annen çok ayıp yapmış . hediye gelmedi diye karşı taraf aranır mı ya valla çok utanç verici. aile seni istemez oğlanda senden ister tabi bileziği sen neden başkasına ait birşeyi takıyprsun. kız isteme olayı söz kesilme gibi olmuş sizde ama burda oğlan tarafı zaten sizi istememiş gibi duruyor zorlamak fayda vermezdi.

Çok zor bir durum allah büyük hepsi geçer. Umarım en kısa sürede atlatırsınız.

Son düzenleme:
Daha karşındakini tanımadan bilezikle gelin diyene müstahak olmuş bu. Insanlar kendi gelenekleri neyse ve uygulamak istiyorsa uygular. Yapmaya kendiliğinden yanaşmayana yap dersen, oturur tartar, ilk günden bilezikle gelin diyenden adam olmaz der çeker gider.
Nedir bu bilezik çilesi ya. Aile yardım etmek istiyorsa eder istemiyorsa etmez. Bilezik diye dayatmanın alemi ne anlamıyorum. Bilezik bilezik diye dönenlerin de mutlu olduğunu hiç görmedim.

Sizde adet varda erkek tarafında yok mu ? Bi tutturmuşsunuz bilezik diye. Sonuçta kız isteme keşke büyütmeseydiniz. Naçizane tavsiyem kadar adetlerinizi yaşamak istiyorsanız kendi adetlerinize uyan birisiyle görüşmeniz.

ahaha en güldügüm şey kız istemeye giderken bilezik götürülmesi o ne biçim adet be

Eee sizi aileniz vermeseydi ona kaynana bilezigi kendisine mi takacaktı
Bana istemeye geldiklerinde bilezik getirdiler. Ama neymiş düğünde geri verecekmişim aynısını bir daha takacakmış. Gösteriş için takılıyorsa takılmasın dedim istemedim, taktırmadım. Kimsenin gösterişi için rol yapamam.

bı bılezık ıcın bu kadar rezıllık yapmışsınız..

çocuk haklı bıde yanınıza kar mı kalcaktı..

gerçek yuzunuzu görünce çocuk hem korkmuş,hem soğumuş bence..hıc ağlama boşuna..

başka bilenzik takanı bulur annen..

Bileziginde eksik oluverseydi madem bukadar seviyodun insanlari susturmayi bilcektin. Benim nisanlim amasyali ben izmirli bzim sozde 1 bilezik takilir kaayinvalidem adeti sormus boyle soylemisler. Soz alisverisinde ben anne uzaktan geldiniz biton yol parasi verdiniz gerek yok dedim kunye aldi onun yerine herkes laf etti niye kunye aldirdim diye ben kulagimi tikadim soyleyenlere. Nisana gittim bizde tum takilar kiza verilir onlar vermedi daha onceden konusmustuk bana 2 bilezik verceklerini soylediler gercekten oylede oldu. Ama kayinbabam 2 bilezigi benim begendigim gibi yapti. Burdakiler niye bileziklerini getirmedin akil yokmu sende ordami birakilir dediler. Ben bilezikler benim degil onlarin buraya getirsem.nerde saklicam basina bisey gelse nedicem millete dedim susturdum. Ev aldik ben gormemistim ilkte bunu bile laf etti izmirdekiler kiz gormeden ev mi alinirmis. Sonucta ben tek yasamicam o evde nisanlimla beraber olcak o kendisine kotu bi ev alir mi dedim. Ama evimi goren herkes şok oldu. Uzaktan evlenmek boyle bisey iste iki tarafta anlayisli olcak.

Annen buna sinirleneceğine daha isteme faslında bilezik diye tutturmasaydı o zaman, farkında mısın annene hiç kabahat bulmuyorsun kabahati hep nişanlında arıyorsun. Hayırlısı buymuş demek ki...

Allah aşkına bir bilezik için neler yapmışsınız ne bu biz evlendik bir faydasını görmedik..anneniz nasıl aradi nasıl açtı ağzını yumdu gözünü ayıp valla bence hiç nişanlın ve ailesinde bulma suçu bi kendinize bakın. .metal parçası icin rezillik çıkarılmış

gelenek görenekler kime göre neye göre??.keşke anneniz de istemeseydi.farklı kültürsünüz onlar size ayak uydurmak sizde onlara ayak uydurmak zorunda degildiniz.orta bir yol lazımdı.ben bilezik istendiğini duymadım sözde falan mesela.bana nişanda nişanlım cok basit bir set aldı sadece.eşimin ailesi ile aynı memleketliyiz ama köy köy bile gelenek görenek değişiyor.dügün zamanı gelince ise kp beni aradı ne istiyorsun kızım diye kendi sordu ben siz bilirsiniz diye onlara bıraktım ve adam herseyi fazla fazla yaptı..gemileri baştan yakmadım.sizde onların örf ve adetlerini keşke önceden öğrenseydiniz.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Harika bir yorum ben batiliyim doğulu bir aile ile nişanlanmıştım cocuk karsliydi neyse bizim burada keşkek diye bir yemeğimiz vardir erkek tarafi ne dedi biliyormusun biz bunu hayvanlarin onune atariz onlar yer...icimden ağliyacaktim.neyse sUrekli adetlerinden bahsettiler adet adet adet en sonunda ailem cildirdi kizim biz universite okumus insanlariz yakisiyor bu insanlar bize dedi akrabalarim da karsi cikti bizim batinin erkekleri dururken ne isin var bunlarla dediler kalbim bir sogudu . Herkes kendi kulturunden evlensin evlensende sorun cikiyor arkadaş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…