• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hersey yalanmıs.tam bir adi cıktı:(

Son cümleniz dışında herşeye katılıyorum. Ama kız alıyorlar tavuk değil de ne? Bu kız, affedersiniz, bir mal mı satın alınacak? Gençler evleniyor, yuva kuruyorlar, kimse kimseyi satın almıyor satmıyor. Bu kız satın alma fikrini de bir türlü anlayamıyorum.

haklısınız bir yönden ama bende boşanmış bir bayanım 5 senelik emeğimi verdiğim evden bir iğne alamadan baba evine döndüm malıma mülkümede beni aldattığı kadın oturdu
kıza güvence elbette verilmesi lazım,eskiden bende sizin gibi düşünürdüm ama gerçek hayatta işler öyle yürümüyor

Son cümleniz dışında herşeye katılıyorum. Ama kız alıyorlar tavuk değil de ne? Bu kız, affedersiniz, bir mal mı satın alınacak? Gençler evleniyor, yuva kuruyorlar, kimse kimseyi satın almıyor satmıyor. Bu kız satın alma fikrini de bir türlü anlayamıyorum.

Sen oglunu sevdigi kizla nisanlarken gelinine bir bilezigi HEDIYE olarak cookmu goreceksin? Durumunda varsa.. satin alma olayi olmadigini heoimiz biliyoruz arkadaslar hepimiz evlendik. Buna satin alma denmez..ogluyla kizina yatirim amacli yardim denir..hediye denir. Anasina almiyoya sonucta ogluyla kizina aliyo.. gercekci olalim. Herkes evlenirken polyanamiydi ☺

haklısınız bir yönden ama bende boşanmış bir bayanım 5 senelik emeğimi verdiğim evden bir iğne alamadan baba evine döndüm malıma mülkümede beni aldattığı kadın oturdu
kıza güvence elbette verilmesi lazım,eskiden bende sizin gibi düşünürdüm ama gerçek hayatta işler öyle yürümüyor
O başka bu başka. Çoğu kimseye takı takılır, bunun amacı da genç aileye destek olabilmek. Takılan takı gelini satın alma amacıyla olsaydı damada kimse takı takmazdı. Oysa düğünlerde takı hem geline hem de damada takılıyor. Sonra genç aile bu takıları ya kaldırır saklar ya da bozdurup borçlarını kapatır, ihtiyaçlarını alır vs. Oysa bazı aileler kız verirken damat ailesinden para altın vs ister ve bunu destek olarak değil, kızlarını sattığı için bir bedel olarak görür.
Herşeyi geçtim, adet madet tamam da, bu takı işi insanın içinden gelmeli. Benim kayınvalidem bana da taktı bir şeyler, sağolsun. Ama takmasaydı vay vuy takmadı cimdi demezdim. Zorunda mı kardeşim? Bu bir hediye sonuçta, içinden gelirse takar, gelmezse takmaz. Ben olayı böyle görüyorum açıkçası.
Güvenceye gelince de, burda gelin akıllı olmak zorunda. Onu istiyorum bunu istiyorum'dan çok birikim yapmak lazım. Şimdi ben eşimin maaşına gelirine karışamam, bütün harcamaları eşim yapar diyenleriniz olur, türk bayanlarda oldukça yaygın olan banka günleri altın günleri olur. Bir senede biriken para öyle milyarlar olmasa da sonuçta azımsanmayacak bir rakam oluşturuyor.

Özel değilse sorabilir miyim, aldatıldığınız halde bunu mahkemeye deliller öne sürerek büyük miktarda manevi tazminat alabilecekken, nasıl oldu da 5 parasız baba evine döndünüz? Hiç bir şey olmasa bile evlilik sonrasında kazanılan malların yarısını alabilirdiniz. Yoksa evlilik anlaşması mı vardı?

Son düzenleme:
Sen oglunu sevdigi kizla nisanlarken gelinine bir bilezigi HEDIYE olarak cookmu goreceksin? Durumunda varsa.. satin alma olayi olmadigini heoimiz biliyoruz arkadaslar hepimiz evlendik. Buna satin alma denmez..ogluyla kizina yatirim amacli yardim denir..hediye denir. Anasina almiyoya sonucta ogluyla kizina aliyo.. gercekci olalim. Herkes evlenirken polyanamiydi ☺
Altta açıklama yaptım, hediye başka, adettir almak zorunda vs başka.

Ayrıca nişan olsa neyse, konu sahibesi kız isterlerken bilezik takılmasını istiyormuş. Siz hiç kız istemeye giderken bilezik hazırlayanını duydunuz mu?

Eğer kız istenirken bilezik getirilecek diye şart koşuluyorsa, HEDİYE olmuyor o dediğiniz...

ayrıca yapılmayan bir "hediye" için karşı taraf telefonda paylanmaz.. adetler olduğu kadar, mütevazilik ve tok gözlülük de olsa sorun kalmayacak ortada..

Son düzenleme:
zaten adet sadece kıza bilezikler, takılar olunca akla geliyor.. k.validesi "adettir kızım ilk 10 sene benimle oturacaksın" dese idi, vay efendim yıl olmuş 2014 adet neymiş diye söylenen üye dolardı buralar :27:

konu sahibi, bir bilezik için resmen olay çıkarmışsınız.. konu o değil diyorsunuz ama, anneniz yaptığı o ayıptan sonra kim olsa sıcak davranamazdı zaten size.. siz aşk evliliği yapıyorsanız karşı tarafın gönlünden ne koparsa onu yapmasını bekleyeceksiniz.. sizin adetiniz sizi bağlar, demek ki onlarda öyle bir adet yok.. şahsen ben daha tanışma evresinde bilezik isteyen aileden kaçardım, keza onlarda öyle yapmış zaten..

Gelenek,örf,adet diyorlar sankim bizi Hans'la Helga büyüttü.Biz hiç böyle taleplerde bulunmadık,gayette geleneksel bir Türk ailesinde yetişmeme rağmen.:27:Hediyedir alsaymış diyenlere de:Hediye bir jesttir,anca karşı taraf isterse alır.

Ben istemeye gidiyolar ama hersey belli verileceek aileler biliyo ordada soz ve nisan yapilacak diye anladim acikcasi
Yok sadece istemeye gitmişler, sonra da millet laf etmesin diye başkasının bileziğini vermişler idariyeten taksın diye. Sonra kızın annesi durumu öğrenmiş ve kv yi telefonda paylamış, kafanıza göre nasıl iş yapıyorsunuz diye.
Yani bu kv bilmiyormuş bile bilezik takılacağını, anladığım kadarıyla, bilip de bilezik almamış olsaydı, başkasının bileziğini idariyeten taksın idye vermezdi bence. Ki demiş zaten, bizde böyle bir adet yok diye.
Gençler ayrılınca oğlan o başkasına ait bileziği geri istemiş haliyle. Konu sahibesi de nedense şaşırmış.

Ya bide biz turk aileleri sunuda cok yapiyoruz ilk kizima bunlar yapildi obur kizimada yapilsin.. istenmek icinse evet olmaz. Ama herkes herseyi biliyo nisan olacak diye gidildiyse erkek tarafi ayip etmis bence. Benmi yanlis okudum nisani attik diye yazmadimi.. hersey olmus zaten nisanlanmislar. Onun annesininde tepki vermesi normal degilmi. Arkasindsn isnm cevrilmis. Buyukler olrak konusabilinirdi. Erkegin annesi kizin annesiyle konusaabilirdi. Cocuklarla bir olmadan once

canım hiç üzzülme bence Allahın sevgili olduğu için şükret haline bikere nişanlılık çiftlerin birbirini tanıma dönemidir sen bu dönem içinde hem ailesinin hemde karşındakinin kişiliğini gördün ayrıca nişanda kayınvalidenin dişini göstermesi seni istemediklerinin bir belirtisi oğullarına baskı yapmışlardır oda seni kafasında bitirmiştir dediğim gibi üzülmeye değmez evlilikden de umudunu yitirme derim ;)

aynı seylerı yasayanların kendınden cok seyler bulacagından emınım.yaklasık 1,5 yıllık bır ılıskımız vardı ve ben bu ınsanı hıc tanıyamamısım ıcınde süpheleri olanlar bu yazıyı okusunlar ve benım gıbı bır hataya dusmesınler.
suan kendımı bı bosluga bırakılmıs gıbı hıssedıyorum.24 yasındayım ve kımseye boyle baglanmadım sevmedım oylekı evlenmek aklımdan gecmezken evlenmeyı dusundum nısanlandık unıversıtedeyken tanıstık o denızlı ben malatyalıyım.zorlukk gormus herseyı yasamıs bır ınsandı sorumluluk sahıbıydı ıyı aıle babası olur dıye dusundum aılesıyle tanıstık aılesıde ıyıydı ama ısın ıcıne aılelerımız gırdı nısanlandık.gelenek gorenek olayları ısın ıcıne gırdı hersey karıstı bızde kız ıstemeye gelırken 1 bılezık getırılır soylemıs annem annesıne gelırken onu getırmemıslerdı.kardesımden aldık taktılar bana gostermelık ele gune karsı daha sonra bana aldı o.ama o gunum zehır oldu kayınvalıdem bunu tak bır ıkı ay sonra alırız falan dedı.bızde boyle bır gelenek yok dedı. benım salterler attı orada konu bılezık degıl aslında onun bu kadar rahat olması.neyse zaman gectı annem bu olayı ogrendı ve nısanlımı aradı actı agzını yumdu gozunu gızlı ıs cevırıyosunuz falan dedı ve cocuk benı 4 5 gun aramadı ne benı ne aılemı.ben cok uzuldum yalnız basıma kaldım.baska sorunlardada aynı yıne yalnızdım.aıleme mahcup oldum.benı hıc aramıyodu baska nısanlılara bakıyodum kımse bızım gıbı degıldı.sureklı tartısıyoduk. aramız acıktı görüsmedık 10 gun o surecde aılemıde aramamıs annemler sureklı bana soruyodu artık bahanem kalmadı.sonra sınav ıcın denızlıye gıttım konustuk ve ayrılmaya karar verdık ne o benı ne ben onu anlıyodum.ayrıldık ben gece yarısı valızımı alıp arkdasıma gıttım ve benı cok yaralayan sey onun bana kapıyı acması oldu:(digergun aılesı aradı benı o benım aılemı aramadıgı ıcın bende onun aılesının yanına gıtmemıstım cunku o aksam oraya gıttık aılesıyle herseyı konustuk ama bos.sureklı bız olamayız dıyodu.ben mucadele edıyodum o sadece olmaz deyıp duruyodu ve sonunda bende dayanamadım ayrıldım artık.aynı anda gıttım bıletımı aldım ve ondan ayrılmamın 5.DAKIKASINDA BANA BILEZIGI KARGOLARSIN diye msj attı sok oldum basımdan kaynar sular dokuldu. benım sevdıgım gıtmemek bırakmamak ıcın onca dırendıgım ınsan bana gıtme demedı bıle sadece bu mesajı yazdı bunlar dun oldu.benım ıcım yanıyo kavruluyo nefes alamıyorum.basımı yastıga koydugumda dıger tarafa cevırmek bıle ıstemıyorum.onu ALLAH a havale edıyorum.ben ki ona anne kardes eş hersey olmustum her eksıgı gormezden gelmıstım.onun ıcın deger dıye ama ben bosa yasamısım.kendıme kızıyorum yazıklar olsun.nefes alamıyorum.sadece dua edıyorum.ama hala sevıyorum en kötüsüde bu.

Bir bilezik için bunca sorun çıkaran nişanlıya ben de olsam öyle bir mesaj atardım.
:51::51:

Yok sadece istemeye gitmişler, sonra da millet laf etmesin diye başkasının bileziğini vermişler idariyeten taksın diye. Sonra kızın annesi durumu öğrenmiş ve kv yi telefonda paylamış, kafanıza göre nasıl iş yapıyorsunuz diye.
Yani bu kv bilmiyormuş bile bilezik takılacağını, anladığım kadarıyla, bilip de bilezik almamış olsaydı, başkasının bileziğini idariyeten taksın idye vermezdi bence. Ki demiş zaten, bizde böyle bir adet yok diye.
Gençler ayrılınca oğlan o başkasına ait bileziği geri istemiş haliyle. Konu sahibesi de nedense şaşırmış.

Yok annelee konusmus. Kizin annesi demis. Nisanda bilezik takikir bizde diye. Ona ragmen getirilmemis

Harika bir yorum ben batiliyim doğulu bir aile ile nişanlanmıştım cocuk karsliydi neyse bizim burada keşkek diye bir yemeğimiz vardir erkek tarafi ne dedi biliyormusun biz bunu hayvanlarin onune atariz onlar yer...icimden ağliyacaktim.neyse sUrekli adetlerinden bahsettiler adet adet adet en sonunda ailem cildirdi kizim biz universite okumus insanlariz yakisiyor bu insanlar bize dedi akrabalarim da karsi cikti bizim batinin erkekleri dururken ne isin var bunlarla dediler kalbim bir sogudu . Herkes kendi kulturunden evlensin evlensende sorun cikiyor arkadaş...
Yorum yapmadan gecemedim. Bizde nisanlimla farkli adetlerdeyiz ama birbirimize ayak uyduruyoruz. Sozum izmirde oldu kayinvalidem adetler icin agzini acipta bisey demedi. Buyuk nisanim amasyada oldu nisan adetleri icin annemler agzini acipta bisey demedi. Ayrica benim dugun yemegimde keşkek var ama biz kayinvalidemler icin ayri yemekler pisircez. :-) hersey karsilikli anlayistan kaynaklaniyo canim. 2 insan birbirini sevmis hayat kurmak istemisse adetmis töreymis bos seyler. :16:

Gelenek,örf,adet diyorlar sankim bizi Hans'la Helga büyüttü.Biz hiç böyle taleplerde bulunmadık,gayette geleneksel bir Türk ailesinde yetişmeme rağmen.:27:Hediyedir alsaymış diyenlere de:Hediye bir jesttir,anca karşı taraf isterse alır.
Maddiyatı ön planda tutanları yererler, ama bir bilezik alınmadı diye ortalığı yıkarlar. Anlamadım gitti. Benim ne sözümde ne nişanımda bir şey takımadı yüzükler dışında. Ne takıldıysa, sağolsun eş dost, düğünde taktılar. Bana da taktılar, eşime de taktılar. Kv bir torbaya topladı, düğünden sonra bizim elimize verdi. Takmayan olmadı mı? Oldu. Üstelik, mesela eşimin 2-3 defa çocuk doğduğunda sünnet olduğunda vs altın taktığı bir adam hiç bir şey takmadı. Şimdi onunla muhabbeti kesmek mi lazım? İçinden gelmemiş demek ki. Ama bu başka bir konu.

Oglan sonradan olay olunca bilezik alip gondermis. Kiz da kardesine geri vermis. Oglan kendi aldigini geri istemis. Isteneside dogal hakki. Hersey bitmis. Kizin uzuldugu olay istemrsi degilde ayrilinca hemen o mu geldi aklina biraz caba gostrrseydiya gibisinden.

Ama ben sunu anlamiyorum guzelim. Gece onikide valizinle oglanin evinde ne isin vardiki senin? Gidip kaliyormuydun orda bide?valizimi alip gidiyordumki kapiyi acti yazmissin. Gece onikide valizinle ne isin var onlsrin evinde?

Yok annelee konusmus. Kizin annesi demis. Nisanda bilezik takikir bizde diye. Ona ragmen getirilmemis
Çok pardon, atladığım noktalar olmuş, özür diliyorum. Kv biliyormuş bilezik getirileceğini ama getirmemiş.
Fakat yine diyor ki KIZ İSTEMEYE GELİRKEN bilezik getirilirmiş. Yani kız isteme ve nişan ayrı olmuş gibi bana geliyor. Tam anlayamadım ben de.

Back
X