Konu sahibesi önce kız istemeye gelirken bilezik getirilir dedi, sonra sanki kız isteme söz nişan berabermiş gibi gösterdi, ben anlamadım hangisi doğru. Neden bana amerikan kız örneği verdiniz anlamadım. Türkiye'de de anlattığınız olay yaşanabiliyor, usulen kız istiyorlar o kadar, gerisini hep kendileri yapıyorlar. Pek çok tanıdığım, çalışan bayanın olduğu çiftler özellikle, hemen hemen herşeyini kendileri aldılar, beraber, kendi emekleriyle.Evet,gencler yuva kuruyor,ama bizim toplumumuzun da bir gercegi var.her kız evlilik oncesi ceyizini ozenle hazırlar mobilyası guzel olsun ister takılar gonlunce olsun ister,heveslenir.belki bir amerikan kızı icin hic onemi yoktur ama bu toplumda buyumus bir genc kız için durum bu.ve işte tam da bu noktada maddiyat devreye giriyor.kızı satın almak satmak degil bu,gonlunu hos tutmak,boynu bukuk kalmasın hevesi kursagında kalmasın diye ugrasmak.ee butun bunlar da parayla oluyor.maddi durumu elverdigi surece kızın gonlunu yapmaya ugrasmayan erkek tarafı bence tam anlamıyla belesci,cimri vs dir artık adına ne derseniz.altını ciziyorum maddi durumu iyi olmasına ragmen yapmıyorsa.cunku biliyoruz ki bu zamanlarda kalp bi kere kırılınca o kırıklık bir omur duzelmiyor,burada da okuyoruz hep.amerikada avrupada gencler evlilik teklifinde tektası takınca nisanlanmıs oluyorlar,herseylerini kendileri yapıp ailelerine dugun davetiyesi yolluyorlar.ama bizim toplumumuzda boyle degil.o yuzden bu nisan dugun zamanı erkek tarafının agzında dolanan ''bizde oyle adet yok'' lafı cidden cok komik oluyor.kucultuyorlar kendilerini.
Herkes güzel hediye ister, güzel takı ister. Ben de şimdi klasik türk bileziği yerine ne bileyim desenli mesenli künye isteyebilirdim, benim zevkime daha çok uyuyor çünkü, bileziği ben takmam etmem. Ama bilezik taktılar, Allah razı olsun. Gönlünden bu koptu.
Belki kız istemede değil düğünde çok güzel bir şey takacaktı konu sahibesinin kv, o yüzden parasını harcamak istemedi, bunu bilemeyiz. Belki kız istemede bilezik kavgası çıkmasaydı nişanda güzel bir şey takacaktı. Bunu da bilemeyiz. (bana hala o olaylar ayrıymış gibi geliyor) Belki de kız istemede bilezik takılmaz çünkü gerçekten yok böyle bir adet, o yüzden ciddiye almamışlardır. Sanki insanların mecburiyeti varmış gibi konuşuyorsunuz. Neymiş hevesi kursağında kalmış. İnsanlar nelere heves ediyorlar, hepsinin dilediği oluyor sanki.