Herşeye karışan kv

Asllsa00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2019
14
5
1
28
Merhabalar..
Evliyim ve bi tane cocugum var.
Eşimin işi geregi kv ile sık sık bı araya gelmek zorundayız uzun süre beraber kaldığımız da oluyo.
Sorun şu ki kv her konuda bilmislik yapiyo sürekli karışıyor insan sürekli stres altında kaliyor.
Ornek olarak çocuğa yemek yedirdim zaman neden çorba degilde pilav veriyorsun onu öyle yiyemez böyle yap yedikten sonra ağzını sil çocuk aç kalmasın sakin yemek ver çocuğun ceketini niye giydirmedin üzerini niye degistirmedin bu çocuk aç niye uyuttun (aç değil kesinlikle ama ona göre hep aç) çocuğun boynu agrir öyle yatırma bunun gibi sürekli devam edip gidiyo yani oturduğu yerden öyle yap böyle yapma sanki ben bakiciyim o annesi.
Bişey diyemiyorum kırmak istemiyorum yada dediğim zaman ben iyilik yapıyorum yardımcı oluyorm sen bana böyle diyon diye üste cikicak biliyorm
Tavrimi sizce nasıl belli edebilirim gerçekten çok stres oluyorm takmayın diyebilirsinz ama birini takmsam başka birini illaki takiyorm. Sessiz kalmak da istemiyorum

GörmeZden gel en güzeli konuşsun dursun oturduğu yerde hiç duyma bile

Neden bir arada yasamak zorundasiniz? Bunu esiniz mi istiyor?

Kırmadan konuşmanız pek mümkün değil. Konuda yazdığınız gibi ben bu çocuğun bakıcısı değil annesiyim deyin ki bakıcıya bile bu kadar müdahale edilmez.

Ayrıca birarada bulunma durumunuz gerçekten mecburi mi, eşinizin işi nasıl bir iş ki kayınvalideyle biraraya gelmeniz gerekiyor?

Bana birisi bir şey söylese iki yol var:
1. Dediğini düşünürüm. Belki gerçekten haklılık payı var veya benden daha tecrübeli. Doğruysa uygularım. Sıkıntı yok.
2. Dediği benim inandığıma veya bildiğime ters. Yinede teşekkür ederim "yardımcı" olmak İstediği için, ama yinede kendi bildiğimi yaparım. Söylediklerinin birseyin zararlı birşey olduğunu bilsem anlatıyorum da.

Ek not: Annem olsun kayinvalidem olsun bir cok konuda benden daha tecrübeli. Ama çocuklarla ilgili kararları ben ve eşim alırız. Bunu herkes böyle biliyor. Ama dediğim gibi herkes konuşmakta özgür. Yorum yapabilirler. Uygulayip uygulamamak bana kalmış. Anneliğimi zaten kimse sorgulayamaz

Sizde ona karışın çocuğa bakarken ya da yemek yaparken vs. Belki sizle empati kurar. Öbür türlü zor konuşsanız başka dert konuşmasanız başka dert.

Neden habire berabersiniz ?

Anne çok önemli olup bilmem gereken bir şey olmadığı müddetçe ben bildiğimi yapmak istiyorum lütfen müdahale etme sen müdahale ettiğinde ben daha çok strese giriyorum deyin.

Bak daha dünkü mesele kv bize geldi kızımın uyku saati yakın olunca bir de babaannesini de görünce saçma sapan hareketler yapmaya başladı, şımardığı için çığrından çıktı Babası da biraz kızdı yapma lütfen diye.
Kayınvalidem başladı yapsın ne olacak neden kızıyorsun diye kızımın yanında kv eşimi azarlıyor.
O sırada kızım kucağıma geldi ben de kızımı severken sanki kızıma söylüyormuş gibi "Çocuk bizim çocuğumuz dimi kızım, baba kızabilir arada yanlış bir şey yapınca " dedim. Yani kayınvalideme sen karışma çocuk bizim dedim

Sen de oğluna söylüyormuş gibi oğlunu sever gibi yapıp "Annesi bilir babaannesi onun aç olup olmadığını, annesi anlar onun halini, annesi onun için ölür" gibi severken inceden lafı da sokarsın.

Sizin bu anlattığınızı bana eşim yaptı. Hep alttan aldım ama ben alttan aldıkça iyice dozunu artırdı olayın.
O yüzden direkt ve kararlı bir şekilde söyleyin. Kırılırsa kırılsın. O gelinim kırılır mı diye düşünmüyor ama.

Ya da eşiniz yokken yalnız kalın. Gitmeyin oraya.

Sıkça biraraya gelmeseniz olmuyor mu? Daha az görüşseniz keşke. Her Ananne babaanne kendince öneride bulunur ama sen çok maruz kaldığın için biraz gücüne gitmiş. Eğer bu durum kaçınılmazsa da hihievet de kendi bildiğini oku

Eşinizin nasıl bir işi var ki siz kayınvalide ile sık sık bir araya gelmek zorunda kalıyorsunuz?

çocuk çok tok yatırılmaz.yemekten sonra meyve yenılır (oda bellı saat sonra).9 da yatak zaten (belli yaştan sonra).o vucut ne zaman dınlenecek sıhhat bulacak.ben bıle yatarken koca vücutla tok karnına yattığım zaman mahvoluyorum.yanlış o tok yatırma işlemi.
kv çok bılıyorsa oğluna baksın madem bebek gıbı.

Kayınvalide bunu hep yapıyorsa, ben daha iyisini bilirim,sonuçta kaç çocuk büyüttüm havalarından kaynaklanıyor. Benim kaynanamı bırak, kayınbabam bile karışmadan duramazdı.Zaman içinde baktım, gördüm ki, annemde gelinimize yapıyor bunu.
Önüne nasıl geçeceksiniz? Doğru tavsiye verdiğini düşündüklerinizi uygulayıp, doğru bulmadıklarınızı sebebini açıklayarak uygulamayacaksınız. Zaman içinde kararlı duruşunuzu görüp, fazla karışmaması gerektiğini zaten onlarda öğreniyor.
Bunu inat olsun diye yapıyorsa, zaten anlarsınız.Bir doz çemkirmek gerekebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…