- 21 Kasım 2017
- 28.916
- 125.484
- 598
Neden mecbursunuz, nasıl bir iş bu?Bu şu aralar pek mümkün değil mecbur olduğum için gelip gidiyorm
Kirmak istemedigin icin boyle. Birkac kere kir, bak bakalim birdaha karisiyor mu.Merhabalar..
Evliyim ve bi tane cocugum var.
Eşimin işi geregi kv ile sık sık bı araya gelmek zorundayız uzun süre beraber kaldığımız da oluyo.
Sorun şu ki kv her konuda bilmislik yapiyo sürekli karışıyor insan sürekli stres altında kaliyor.
Ornek olarak çocuğa yemek yedirdim zaman neden çorba degilde pilav veriyorsun onu öyle yiyemez böyle yap yedikten sonra ağzını sil çocuk aç kalmasın sakin yemek ver çocuğun ceketini niye giydirmedin üzerini niye degistirmedin bu çocuk aç niye uyuttun (aç değil kesinlikle ama ona göre hep aç) çocuğun boynu agrir öyle yatırma bunun gibi sürekli devam edip gidiyo yani oturduğu yerden öyle yap böyle yapma sanki ben bakiciyim o annesi.
Bişey diyemiyorum kırmak istemiyorum yada dediğim zaman ben iyilik yapıyorum yardımcı oluyorm sen bana böyle diyon diye üste cikicak biliyorm
Tavrimi sizce nasıl belli edebilirim gerçekten çok stres oluyorm takmayın diyebilirsinz ama birini takmsam başka birini illaki takiyorm. Sessiz kalmak da istemiyorum
Eşine söyle o uyarsın annesini. Sen yüz göz olma. Simdi birsey dersin saygisiz gelin olursunMerhabalar..
Eşimin işi geregi kv ile sık sık bı araya gelmek zorundayız uzun süre beraber kaldığımız da oluyo.
Sorun şu ki kv her konuda bilmislik yapiyo sürekli karışıyor insan sürekli stres altında kaliyor.
Ornek olarak çocuğa yemek yedirdim zaman neden çorba degilde pilav veriyorsun onu öyle yiyemez böyle yap yedikten sonra ağzını sil çocuk aç kalmasın sakin yemek ver çocuğun ceketini niye giydirmedin üzerini niye degistirmedin bu çocuk aç niye uyuttun (aç değil kesinlikle ama ona göre hep aç) çocuğun boynu agrir öyle yatırma bunun gibi sürekli devam edip gidiyo yani oturduğu yerden öyle yap böyle yapma sanki ben bakiciyim o annesi.
Bişey diyemiyorum kırmak istemiyorum yada dediğim zaman ben iyilik yapıyorum yardımcı oluyorm sen bana böyle diyon diye üste cikicak biliyorm
Tavrimi sizce nasıl belli edebilirim gerçekten çok stres oluyorm takmayın diyebilirsinz ama birini takmsam başka birini illaki takiyorm. Sessiz kalmak da istemiyorum
Herkes kendi çocuğunu kendi büyütsün sen yetişirmişsin sıra bizde deMerhabalar..
Kayinvalidelere saygımız sonsuz fakat,bazı kayinvalideler bazı şeyleri çok abartiyor,ornegin ,kendi çocuklarını büyütmüşler,artık torun sevmenin tadini cikaracaklarina ,torunlarini kendileri dogurmus havasina girip herseye mudehale etmeye calisiyorlar ,kendilerine babaaanne degil anne dedirtmeye calisan kayinvalideler biLe var,hal böyle olunca gelinlerde artık çıldırıyor malesef,kayınvalide kayinvalideligini bilip gelinine saygı gösterip torununu sevip fikrini söylemesi yeterli,herşeye müdehale etmelerine gerek yok,bende kayınvalide olucam,çok çektim kayinvaldemden bir yerde dur demeyi bileceğim.Şayet size eziyet çektirmek için kasten yapmıyorsa iyi niyetinden yapıyordur, Ben kötü niyetli olmadığını varsayarak konuşayım, sizi biraz çocuk gibi görüyor (bazı anneler öyledir kaç yaşına gelirsen gel) ve sizi bunaltığının farkında değil. Böyle durumda kırmamak adına biraz alttan almak lazım ne de olsa sizin büyüğünüz. Eğer sizden yanlış bir şey yapmanızı istiyorsa o zaman sakince teşekkür edin "ama" deyin ve siz ona doğrusunu söyleyin. Tartışmayın, "peki anneceğim" mi diyorsunuz ne diyorsunuz "peki" deyin ve siz yine kendi bildiğinizi yapın. Zararı olmayacak şeyler diyorsa da yapın iste ne olacak. Tamam sürekli karışılması bunalıcı bir şey mesela "çocuğu öyle yatırma boynu ağrır" "üstüne onu örtme bunu ört" vs ama bazı insanlar kendilerini tutamıyorlar ve farkında da değiller yani karşıdakini bunaltıklarını . Eğer bunlar dışında yaptığı kötü bir şey yok ve kv'nizin iyi niyetine inanıyorsanız o zaman onu da öyle kabul edin. İnsanın kendi annesi de yapabilir bunları, insanın kendi annesi yapsa "bi sus anne" falan dersin belki ama kayınvalideye öyle denmez. Kırmayın kadını şimdi boş yere. şöyle düşünün İnsanın kendi annesi yapsa belki o kadar gerilmeyecek ama kayınvalide yapınca maalesef "kaynanalık oluyor"
Ah ben kayınvalidemden yana çok şanlıyım. Tek bir alıntı ile anlatayım. Daha evleneli 2 hafta olmuş, kayınvalidemlerde yatıya kalıyoruz. Eşim de kanepeye uzanıp uyuyakaldı. Hava da serindi kayınvalidem "uyudu kaldı burada ama üşür mü acaba?" dedi. Ben "üstüne bir şey örtelim mi?" dedim. Kv "sen bilirsin" dedi. Şu cevaptaki inceliğe bakar mısınız? yok böyle bir şey. Başka anne olsa "oğlum üşüyecek, örtelim mörtelim, üstüne bir şey ört" falan yapar. Yani kendi oğlu ama bana "sen bilirsin" diyor... daha nasıl anlatayım? işte böyleleri de var, çok şansliyim o konuda.Kayinvalidelere saygımız sonsuz fakat,bazı kayinvalideler bazı şeyleri çok abartiyor,ornegin ,kendi çocuklarını büyütmüşler,artık torun sevmenin tadini cikaracaklarina ,torunlarini kendileri dogurmus havasina girip herseye mudehale etmeye calisiyorlar ,kendilerine babaaanne degil anne dedirtmeye calisan kayinvalideler biLe var,hal böyle olunca gelinlerde artık çıldırıyor malesef,kayınvalide kayinvalideligini bilip gelinine saygı gösterip torununu sevip fikrini söylemesi yeterli,herşeye müdehale etmelerine gerek yok,bende kayınvalide olucam,çok çektim kayinvaldemden bir yerde dur demeyi bileceğim.
Allah bozmasın arkadaşım,çok şanslısınız benim annemde kayınvalide aynı sizin kayinvalideniz gibi bin düşünür bir söyler, gelinim incinir yanlış anlar diye aklı gider,yani kayinvalideler iyi olcakki gelinlerde başlarına taç eder,şahsen ben taç ederdm başıma, ama işte kader,benim kayinvalidem çok kıskandı oğlunu,sürekli oğlum ye oğlum ye,oğlum için yaptım derdi yemekleri,yani zaten oglan onun,istedigi kadar yer icer ev onun,anne onun ,sen gelinini hos tutacaksinki ye kızım diceksin benim kızım birtane diceksin seveceksin kırmayacaksın ki gelinde seni sevsin ,başına taç etsin,yaşlanınca gelinlerin eline kalıyorlar,gelinler bakmayincada gelin bana bakmadı derler,neden acaba, gelini yillardir kırdıkları üzdükleri için hepsi,yine bakarım ama allah rızası için yoksa hayran olduğumdan değil,rabbim herkesi iyilerle karşılaştırsin,âmin.Ah ben kayınvalidemden yana çok şanlıyım. Tek bir alıntı ile anlatayım. Daha evleneli 2 hafta olmuş, kayınvalidemlerde yatıya kalıyoruz. Eşim de kanepeye uzanıp uyuyakaldı. Hava da serindi kayınvalidem "uyudu kaldı burada ama üşür mü acaba?" dedi. Ben "üstüne bir şey örtelim mi?" dedim. Kv "sen bilirsin" dedi. Şu cevaptaki inceliğe bakar mısınız? yok böyle bir şey. Başka anne olsa "oğlum üşüyecek, örtelim mörtelim, üstüne bir şey ört" falan yapar. Yani kendi oğlu ama bana "sen bilirsin" diyor... daha nasıl anlatayım? işte böyleleri de var, çok şansliyim o konuda.
Türkiye şartlarinda bütün kv lere göre çocuklar hep açtirMerhabalar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?