Herseye ulaşıp amaçsız kalmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuya bakınınca hayretler içinde kaldım. Sizin içinde üzüldüm. 50 bin tl para mı bu devirde ? O parayla çocukları 1 ay okula gönderemiyoruz biz. Çanta alayım desen alınmaz,2 gözlük al para bitti. Sizin hayal dünyanız karın doyurmak ve nefes almaktan ibaret anlaşılan. Belkide cehalet gerçekten mutluluktu biz yanlış yollara saptık,kapitalist düzenin köpeği olup mutsuz olduk :)

Konuyu okurken bende en çok nelere ulaştığınızı merak ettim. Eğitim? Kariyer? Türkiye hatta Dünya turuna mı çıktınız? Kariyerinizde çok büyük adımlar mı attınız? Benim bir sürü hayalim var mesela, ulaşmak istediğim çok şey var. Ya da hayalleriniz mi küçük bilemedim? Çünkü her şeye ulaşıp amaçsız kalmak demişsiniz konu başlığında, Burak Özçivit tükenmişlik sendromu yaşamıştı yıllar önce bir röportajında okumuştum her şeyi yapmış, kahve içmeye günü birlik İtalya' ya gidip gelmiş doymuştur her şey elinin altında olunca ona tamam. Ha çok hayalim vardı gerçekleşmedi, şimdi hiç bir şeyde gözüm yok, hiç bir şeye karşı isteğim yok, heyecanım yok deseniz daha yerinde olurdu.

Türkiye'de her şeye ulaşmak çok mümkün değil çünkü.

Dogru kepçe oparetoru ve bir altin madeninde çalışıyor ev de kendimize ait
50 bin TL ile hayal gerceklestiriyorsanuz takdir ediyorum , bundan daha fazla kazanmamiza rağmen bir ütü alacagim iki gündür f/p arayışı içindeyim

Türkiye de olunca insanların hayali kirada oturmayıp mutlu bir aile yapısına sahip olmak oluyor sartlar böyle napalim kocamin aldığı 50 bin maasla da gezebildigimiz yeri geziyoruz ha bu arada asgari ucretle calisiyordu diyenler olacak o dönem kendine is bulamamıştı mesleğinde kisa süreli girdi suan kendi mesleğini yapıyor oparetor
Açıktan üniversite bitirmişsin yaşıtların doktora yapıp mis gibi hayat yaşarken sen analarımız zamanından kalma gibi gencecik yaşta evlenmiş bir de hayatını yaşamayan hamile kalmışsın. Kocan 50 bin lira gibi eh işte sayılacak bir maaş alıyor. Bu parayla zaten anca temel ihtiyaçlarını karşılarsın.
Milletin en deli çağlarında kuaförlük gibi birkaç ay kursa gidip herkesin alabileceği bir mesleğimsin var meslek sayılmaz. ( çok büyük şeyler başarmışsın gibi yazdığın için diyorum )
Açıktan üniversite üniversite değildir. Devletin işsizlik rakamlarının verilere biraz daha geç yansıması için uydurduğu gereksiz kurumlardır.
50 sene önce bir kadın ne yaşıyorsa onu yaşıyorsun. Kısaca hiçbir şey başaramadığın için içten içe bunun huzursuzluğunu yaşıyorsun.
Açıktan üniversite , bebek, koca bunlar elde etmek için en ufak bir çaba gerektirmeyen şeyler

50 bin TL ile hayal gerceklestiriyorsanuz takdir ediyorum , bundan daha fazla kazanmamiza rağmen bir ütü alacagim iki gündür f/p arayışı içindeyim
3 günlük bir yaz tatili baktım orta segment bir otelde 2 kişi 46 bin tutuyor. Bi maaşı tatile verirse 3 gün paşalar gibi tatil yapabilir 🙄

Yanlış bir şey söylememiş ki. Neslin devam etmesine üremek denir. Hamile kalmakta çoğalmak yani üremektir. Ne anladında had bildirmeye kalkıştın kendince çok merak ettim 🤣🤣🤣🤣
Ben de birine milyonlarca yıldır canlıların yaptığı gibi çiftleşmiş üremişsin altı üstü demiştim kıyameti koparmıştı .
Ben çiftleşip üremiyorum mesela. Biri bana bunu dese zoruma gitmez

Hayal kurarken bile tasarruflu davranmışsınız 😂
Her şeyden önce “iyi bir gelire sahibim” diyebilmem için sayamayacağım kadar çok hane olmalı maaşımda. Siz kendinizi darı ambarında mı hayal ediyorsunuz anlayamadım

Siz de Asgari ücretli bi eş, gencecik yaşta evlilik bebek, ev kadınlığı dileyin siz de hayallerinize ulaşın kızlar. Habisliğe gerek yok. Kariyer özgürlük maddi ferahlık felan hayalleyip sonra tırmalayıp duruyorsunuz. Konu sahibine bakın da iç huzuru neymiş görün. Şahsen ben not aldım çalışacağım bu konuyu

Açıktan üniversite bitirmişsin yaşıtların doktora yapıp mis gibi hayat yaşarken sen analarımız zamanından kalma gibi gencecik yaşta evlenmiş bir de hayatını yaşamayan hamile kalmışsın. Kocan 50 bin lira gibi eh işte sayılacak bir maaş alıyor. Bu parayla zaten anca temel ihtiyaçlarını karşılarsın.
Milletin en deli çağlarında kuaförlük gibi birkaç ay kursa gidip herkesin alabileceği bir mesleğimsin var meslek sayılmaz. ( çok büyük şeyler başarmışsın gibi yazdığın için diyorum )
Açıktan üniversite üniversite değildir. Devletin işsizlik rakamlarının verilere biraz daha geç yansıması için uydurduğu gereksiz kurumlardır.
50 sene önce bir kadın ne yaşıyorsa onu yaşıyorsun. Kısaca hiçbir şey başaramadığın için içten içe bunun huzursuzluğunu yaşıyorsun.
Açıktan üniversite , bebek, koca bunlar elde etmek için en ufak bir çaba gerektirmeyen şeyler
Onyedi yaşında okulu birakip kocaya kaçıp çile çekip gelmek de var bu 24 yıllık başarılarla dolu hayatta

Vizyonunuzu gelistirip yeni hedefler yeni rotalar olusturun kendinize.Bu sekilde amacsiz hissetmezsiniz kendinizi.Zorlayici hedef secin ulasmasi icin caba sarfedilen.

Öncelikle bu düşünceleri hamileliğine veriyorum malum hormonlar oynak olabiliyor. Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisine göre ‘kendini gerçekleştirme’ ya da yoga felsefesine göre kişisel ‘dharma’ konusuna gelirsek bunları bu hayatta çok az insan başarabilir. İnsanların çoğunluğu ev aile yuva iş aşk meşk para saygınlık gibi konularda takılı kalırlar. Çok büyük çoğunluğu KENDİNİ GERÇEKLEŞTİREMEZ!
Orası en tepe noktasıdır oraya gelenin dharmaya göre zaten artık bir dileği arzusu yoktur. Asla acı çekmez ama yüzü de gülmez (her gelene eyvallah modu)
O sebeple senin yazılarından hareketle kendini gerçekleştirdiğini yaşam amacını bulduğunu düşünmüyorum.
Bizler normal sıradan insanlarız yaşama bağlı amaçlarımız var hamilesin çocuğuna bağlanacaksın mesela bir diğeri işine bağlı paraya bağlı vs…
O seviye bağımlılık istemez açıkçası herkesin diline doladığı kadar basit bir şey değil bu…

şunu da asla kınamıyorum 24 yaşında hamile olabilirsin mesleğin varmış ama olmayadabilirdi. Hayat keskin kurallara göre yaşanmıyor kime ne getireceği belli olmaz.
Biraz akışa bırak hedeflerine yönel arada meditasyon dilerim sağlıkla kucağına alırsın bebeğini 🙏🏻

Çocukluktan dir hayal ettigim şeylere sahip oldum ama artık amaçsız hissediyorum garip hissediyorum böyle hisseden oldu mu nasıl başa çıktınız evet hala basarmak istedigim ufak seyler var ama harekete geçsem hemen gerçekleşecek şeyler hayati anlamsiz ve amaçsız bulmays basladim garip bir boşluktayım sanki
Yani kırmak istemem ama çıta çok mu aşağıdaydı genel konulara bakınca öyle bir hissiyat uyandırmadınız bende neler başardınız mesela

Meslegimin olmadığını nereden çıkardınız kuaförüm meslegim de var gayet de iyi kazanıyordum cocugumu belirli yaşa kadar kendim büyütmek için ayrildim maddi durumum gelirim evlilik hayatım gayet yolunda
Neden arkadaşa yükseldiniz ki?
Ekim ayında su konuyu açan siz değil misiniz?
"bu 3harfli uyuz marketlerden birindeyim daha önce fabrikalarda da çalıştım " bir ton yakınmışsiniz. E madem harika bir mesleğiniz var gayet iyi kazanıyorsunuz, o zaman neden marketlerde süründünüz evli barkli halinizle?
Ayrica şubattan beri hamilesiniz. Nasıl harika mesleğinizi çocuğunuzu belli bir yaşa getirmek için bırakmış olabilirsiniz?
Konuşup dururken eski konulariniza bir bakin, olmadı yeni üyelik açın rica ediyorum 😅
Ayrıca alın size hedef; bebeğimi en güzel şekilde, TV olmadan yetistirmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X