En ufak bir şeyi dahi abartmak psikolojik bir hastalık mıdır arkadaşlar yoksa kişinin yapısıyla mı alakalı ? Ben herşeyi abartan biriyim, artık bundan iyice emin oldum. Mesela en son yaşadığım olay; dün gece erkek arkadaşım aradı. Kendisi bir mekan işletiyor ve işyerini kapatıp eve geldiğinde uyumadan beni arar mutlaka. Dün gece aradığında saat 2, eve yaklaştığında aradı eve girene kadar 2 oldu işte. Neden geciktiğini sordum. Eve dönerken geçen yıla kadar çok iyi anlaştığı bir arkadaşını gördüğünü, onu arabasına alıp 1 tane bira içtiğini söyledi. Bende ona dedim ki: senin sabah 6'da kalkman gerekmiyor mu? Gerekiyor. Peki niye eve zamanla gelip uyumak varken o zamanı içmekle harcıyorsun dedim. Sabah ben kaldırıyorum onu telefonla çaldırarak, madem sorumsuzca davrandın sabah senin için uykumu bölüp seni kaldıramam dedim ve nitekim kaldırmadım da. Kendisi ayak yaptığımı zannedip uyumuş tabi. Sabah yoldayken arıyor, geç kalmış beyefendi saat 7.30 teşekkür ederim diyor bana, kaldırmam dedim kaldırmadın. Bende zaten söylemiştim sana dedim. Sorumsuzca davranmanın sonucu bu, o şekilde davranıpta sonra bana güvenemezsin dedim.
Biraz önce yine onun tartışmasını yaptık telefonda. Bana kötü birşey yapmadığını benim fazla abarttığımı söyledi. Ben kötü birşey yaptın demedim sorumsuzca davrandın dedim ona. İçmek için zaman buluyorsun, içeceğine erken gelip yattığın odayı toparlasaydın artı traşını olsaydın dedim. Yapılacak işlerin varken içmeyi tercih etmişsin kendini haklı çıkarmaya çalışma dedim işte. Abartı mı sizce benim bu davranışım?
Sizin de pek çok şeyi abartan bir kişiliğiniz var mı? Neler düşünüyorsunuz bu konuda?
Biraz önce yine onun tartışmasını yaptık telefonda. Bana kötü birşey yapmadığını benim fazla abarttığımı söyledi. Ben kötü birşey yaptın demedim sorumsuzca davrandın dedim ona. İçmek için zaman buluyorsun, içeceğine erken gelip yattığın odayı toparlasaydın artı traşını olsaydın dedim. Yapılacak işlerin varken içmeyi tercih etmişsin kendini haklı çıkarmaya çalışma dedim işte. Abartı mı sizce benim bu davranışım?
Sizin de pek çok şeyi abartan bir kişiliğiniz var mı? Neler düşünüyorsunuz bu konuda?