• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HERŞEYİ FAZLA DÜŞÜNMEK

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gozdeakyosun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2022
4
0
6
27
Merhaba bu konuyu yazabilmek için siteye üye oldum lütfen bana yardımcı olun.
Ben 9 aylık evliyim ve evime alışamadım hiç bir şey yapamıyorum ne bir hevesim ne bir isteğim var bunun sebebi ise eşimle evlendik onun kendi evi vardı onun düzenine geldim fakat evdeki eşyalar eski eşiyle olan eşyaları , evi ne zaman temizlemeye kalksam eşiyle olan resimlerini , anılarını buluyorum ister istemez de üzülüyorum ve psikolojim maf oluyor. Çöpe atınca iş bitmiyor ben takıntılı bir insanım düşündükçe düşünüyorum. Ve evden dışarıya çıkamıyorum artık sanırım sosyal anksiyete oluşmaya başladı. Evimiz ailemin evinede uzak ben bekarken sürekli gezen bir kadındım burada sürekli evdeyim e evdeyken birşey de yapamıyorum ne yapacağımı bilemez bir haldeyim şuan sizin fikirleriniz belki bana yardımcı olur ne yapayım sizce ?

Ben 9 aylık evliyim ve evime alışamadım hiç bir şey yapamıyorum ne bir hevesim ne bir isteğim var bunun sebebi ise eşimle evlendik onun kendi evi vardı onun düzenine geldim fakat evdeki eşyalar eski eşiyle olan eşyaları , evi ne zaman temizlemeye kalksam eşiyle olan resimlerini , anılarını buluyorum ister istemez de üzülüyorum ve psikolojim maf oluyor. Çöpe atınca iş bitmiyor ben takıntılı bir insanım düşündükçe düşünüyorum. Ve evden dışarıya çıkamıyorum artık sanırım sosyal anksiyete oluşmaya başladı. Evimiz ailemin evinede uzak ben bekarken sürekli gezen bir kadındım burada sürekli evdeyim e evdeyken birşey de yapamıyorum ne yapacağımı bilemez bir haldeyim şuan sizin fikirleriniz belki bana yardımcı olur ne yapayım sizce ?
Merhaba. Sanırım ev hanımısınız Orada bir arkadaş buluşabileceğini sosyal çevre veya akrabanız yokmu? Fotoğrafları da eşiniz siz gelmeden atsaymış bu da enteresan. Bu şekilde evlenen birkaç arkadaşım düğün öncesi eşiyle o evi güzel temizlemişti bunları öncesinde konuşup çözseniz iyi olurdu. Ev dekorasyonunda küçük değişiklikler yapmaya çalışın derim.

Merhaba. Sanırım ev hanımısınız Orada bir arkadaş buluşabileceğini sosyal çevre veya akrabanız yokmu? Fotoğrafları da eşiniz siz gelmeden atsaymış bu da enteresan. Bu şekilde evlenen birkaç arkadaşım düğün öncesi eşiyle o evi güzel temizlemişti bunları öncesinde konuşup çözseniz iyi olurdu. Ev dekorasyonunda küçük değişiklikler yapmaya çalışın derim.
Evet ev hanımıyım , burada çevrem yok maalesef. Bende sürekli temizliyorum ama her temizlemem de yine çıkıyor yine görüyorum dayanamıyorum artık gücüm kalmadı.

Bile isteye kabul etmediniz mi? Neden evlendiniz?

Bir gün dışarı çıkın ve eşiniz temizlesin herşeyi izin gününde. Maddi gücünüz varsa eşyaları Yoksa dekorasyonu biraz değiştirin. Kitap okuyun film izleyin markete pazara gidip yürüyüş yapın bu konuyu çok düşünmeyin. Hata aslında eşinizde siz gelmeden onları atması gerekirdi

Milletin anilarini çöpe atmaktan ziyade bir kutuya istifleseniz olmaz mı ?
Ayrıca kocanız ayrildiktan sonra hiç mi evini elden geçirmemiş.
Yahu eski karısı kalkmış da yatağı size bırakmış gibi anlatıyorsunuz ?
Konunuz tuhaf ve eksik bence.
Yani siz tanımıyor muydunuz bu adamı ?
Bilmiyor muydunuz nerede kaldığını ?
Daha önce evine gidip düzenine bakmadiniz mi hiç ?
Garip cidden..

Bir kadın çağırabilirsiniz. Beraber hem temizleyip hem de düzen getirirsiniz. Zamanla eşyaları değiştirirsiniz. Özel anısı olanları esiniz çoktan atmış olmalıydı. Oturup takıntılıyım diye düşünmek yerine kolları sıvayıp kendi düzeninizi kurun. Onun dışında halk eğitim kursuna yazılın. Gittiğim dönemlerde inanılmaz motive oluyorum. Kurs çıkışı eve alısveris yapıyorum yürüyorum iyi geliyor. Tavsiye ederim.

Milletin anilarini çöpe atmaktan ziyade bir kutuya istifleseniz olmaz mı ?
Ayrıca kocanız ayrildiktan sonra hiç mi evini elden geçirmemiş.
Yahu eski karısı kalkmış da yatağı size bırakmış gibi anlatıyorsunuz ?
Konunuz tuhaf ve eksik bence.
Yani siz tanımıyor muydunuz bu adamı ?
Bilmiyor muydunuz nerede kaldığını ?
Daha önce evine gidip düzenine bakmadiniz mi hiç ?
Garip cidden..
Anı derken eski eşiyle olan fotoğrafları niye bir kutuya koysun?

Anı derken eski eşiyle olan fotoğrafları niye bir kutuya koysun?
Koysun versin işte kocasına..
O da ister bakar ister atar.
Yani bunu tutup atmak da doğru değil bence.
Burada hoş olmayan durum adamın bunu daha önceden halletmemis olması.
Yeni bir evlilik yapıyorsun ama eski eşin resimleri afiş afiş..
Bu saçma bence.

Koysun versin işte kocasına..
O da ister bakar ister atar.
Yani bunu tutup atmak da doğru değil bence.
Burada hoş olmayan durum adamın bunu daha önceden halletmemis olması.
Yeni bir evlilik yapıyorsun ama eski eşin resimleri afiş afiş..
Bu saçma bence.

İşin içinde cocuk varsa anne baba fotograflari yok etmemeli elbette ama bu anı eşler için değil COCUKLAR icin anıdır.
Kutu içinde eski eşini "anilarim" diye saklayan adamla evli kalan kadin vardir bilmem ben kalmazdim, oyle bir anı olamaz bana göre.

Konu sahibi cocuktan vs bahsetmemiş hiç konuda, cocuk varsa da birlikte ayni evde yaşamiyorlar sanirim. Bu durumda o evde eski eşle fotograflarin işi yok bulunca kutuya kaldirmak konu sahibinin işi değil.

Adamda biraz özen olsa o eve konu sahibini getirmeden dogru durust temizletir, kutuya koyacaksa da o ara koyup yollasaydi varsa coluguna cocuguna.

Ben kendime boyle şeyi layik gormuyorum, devamli evin sagindan solundan cikan fotograflari toplayip bi de kutulayamam.(gerci ben bosanmis adamla da evlenmezdim kolay kolay) Konu sahibi de keşke bira daha erken dusunseydi bazi şeyleri.

Eski eş hayatın bir parçası
Genelde atmayı tercih etmiyorlar kötü ayrılık yaşamadılarsa
Çünkü yaşanmış şeyler anılar silip atılmıyor kolay kolay
Bence onları kendine özel bir yere saklasın.

Sizin de bu sebebten dolayı içe kapanmanız enteresan geldi
Çalışmıyorsanız iş bulun
Ya da bir aktivite bulun ve hayata dönün.

Ben kendime boyle şeyi layik gormuyorum, devamli evin sagindan solundan cikan fotograflari toplayip bi de kutulayamam.(gerci ben bosanmis adamla da evlenmezdim kolay kolay) Konu sahibi de keşke bira daha erken dusunseydi bazi şeyleri.
Onu abartiyor zaten..
Bir evin sağından solundan sürekli nasıl resim çıkabilir..Oradan bir saçma zaten.
Yani nasıl fotoğraflar bu kadar dagilabiliyor ki.
Bu konuda var bir şey..
Bir mantiksizlik,bir eksiklik var.
Aslında layık olmak yahut olmamakla.alakali değil.
Gelecegin evi görmezsen,düzenini bilmezsen böyle olur.
Ya gelmeden söyleyecekti,yahut kutulayip verecekti.
Yani daha medeni olur sanki.
Bunları al ve kaldır demek daha doğru geliyor bana.

Onu abartiyor zaten..
Bir evin sağından solundan sürekli nasıl resim çıkabilir..Oradan bir saçma zaten.
Yani nasıl fotoğraflar bu kadar dagilabiliyor ki.
Bu konuda var bir şey..
Bir mantiksizlik,bir eksiklik var.
Aslında layık olmak yahut olmamakla.alakali değil.
Gelecegin evi görmezsen,düzenini bilmezsen böyle olur.
Ya gelmeden söyleyecekti,yahut kutulayip verecekti.
Yani daha medeni olur sanki.
Bunları al ve kaldır demek daha doğru geliyor bana.

Bilmem artik konuda ne eksiklik var ama gelecegi evi gorse de fotograflar ortada degilse gormezdi, temizlik yaptikca cikiyor dedi.
Gelecegi evin temizligini de kadin dusunmek zorunda değil ya daha evlenmeden, adam bir zahmet evi temizletip kendisi toplasaydi. 1-2 fotograf gozden kaçabilir ki ben onu da atardim o ayri, ama 1-2 den fazla ciktiysa bu artik saygisizliktir, eşine önem vermemektir bana gore boyle adama fotograf kutulayip verilmez.

Bilmem artik konuda ne eksiklik var ama gelecegi evi gorse de fotograflar ortada degilse gormezdi, temizlik yaptikca cikiyor dedi.
Gelecegi evin temizligini de kadin dusunmek zorunda değil ya daha evlenmeden, adam bir zahmet evi temizletip kendisi toplasaydi. 1-2 fotograf gozden kaçabilir ki ben onu da atardim o ayri, ama 1-2 den fazla ciktiysa bu artik saygisizliktir, eşine önem vermemektir bana gore boyle adama fotograf kutulayip verilmez.
Sen verme bacım..
Kim ver diyor sana.
Ama bu konuda bir şey var.🤔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X