- 16 Mayıs 2016
- 15.730
- 66.690
- 518
Bak canım aynı şeyleri yaşadım. Nasıl mı ayırdım yemeği? Şimdi hamilesin doğuma da az kaldı dimi? Hamilelik bitene kadar idare et. Sonra doğuma bi iki hafta kala eşine de ki.. annem gelecek doğuma. . O hangi malzemelerle yemek yapacak. . Eve erzak aldır. Annende evde yemek pişirmeye başlasın. Annen gidince de ufaktan sen yemek yaparsın. Böylece güzellikle ayırmış olursun beraber yemeyi..ben aynen böyle yaptım. Eşim evin rahatına alışınca ben akşam arada kvgile yemeğe gidelim diyince kızardı. Evde yiyelim diye. .evine ben bişey almam diyo eşim ya.. ben gidip alayim dediğimde olmaz diyo..
haa bide görümcem abisine bizi lokanta gibi kullanip iniyonuz asşagiya dedi lokanta kelimesi bile zoruma gitti bak ne diyolar belli ettiler dedim. eşim boşver takma onlara diyo.. ama zoruma gitti
zaten eşim doğumdan sora yemekleri sen yap diyo..Bak canım aynı şeyleri yaşadım. Nasıl mı ayırdım yemeği? Şimdi hamilesin doğuma da az kaldı dimi? Hamilelik bitene kadar idare et. Sonra doğuma bi iki hafta kala eşine de ki.. annem gelecek doğuma. . O hangi malzemelerle yemek yapacak. . Eve erzak aldır. Annende evde yemek pişirmeye başlasın. Annen gidince de ufaktan sen yemek yaparsın. Böylece güzellikle ayırmış olursun beraber yemeyi..ben aynen böyle yaptım. Eşim evin rahatına alışınca ben akşam arada kvgile yemeğe gidelim diyince kızardı. Evde yiyelim diye. .
benim yemeklerimi beğenir zorlanmasin diye yaptırmiyor.. agirlaşacam doğuma yakin eşim bunu çok düşünüyor maalesef cimri felan degil kahvaltılık şeyler alir eve sadece.:)Hicbir lafi ustune almiyor cimri falan mi? Evde para harcamamak icin olabilir ya da sizin yemeklerinizi begenmiyordur.
Tamam işte bizde internetten bakıyoruz sonuçtagençler biraz böyle malesef her neyse eşine de ki haftasonunu evimizde geçirelim biz de yiyelim diye nazlan cilve falan yap. Engüzl yapacağın yemekleri yap hatta kayınvalidenin yaptığı yemekleri daha güzel yap adamın aklında bunu annemden daha güzel yapıyor diye kalsın. Sen evi cazip kıl bir şekilde ona.ben çok özel yemekleri yaparim. internette ne ararsan var yani herşeyi internetten bakarak yapıyorum. bazen kendi kafama göre benim yemeklerimi de sever annesinde yiye yiye bu şekilde unuttu artık
benim yemeklerimi beğenir zorlanmasin diye yaptırmiyor.. agirlaşacam doğuma yakin eşim bunu çok düşünüyor maalesef cimri felan degil kahvaltılık şeyler alir eve sadece.:)
valla ben kaynanamdan daha güzel yapıyorum. firinda kumpiri bile bilmezdi benden gördüTamam işte bizde internetten bakıyoruz sonuçtagençler biraz böyle malesef her neyse eşine de ki haftasonunu evimizde geçirelim biz de yiyelim diye nazlan cilve falan yap. Engüzl yapacağın yemekleri yap hatta kayınvalidenin yaptığı yemekleri daha güzel yap adamın aklında bunu annemden daha güzel yapıyor diye kalsın. Sen evi cazip kıl bir şekilde ona.
hiç bişey elleyemiyorum ellettirmiyolar ki.. bulaşık makine var artık:) mutfak hep temizdi:)kızım sen otur der kaynanam.. ama bana sölediği sözleri unutmuyorum.@orkidekaramel sen yine iyisin..ben hazır yemeğe gitmiyordum. Beraber yapıyorduk, mutfağı toplayıp öyle geçiyordum eve.. hamileyken ve görümcem varken..
evine ben bişey almam diyo eşim ya.. ben gidip alayim dediğimde olmaz diyo..
korkuyorum valla bebege bile el koyacaklari biliyorum ama annemde yanimda olucak.Sorma
Yani cebinde olan 10 tl ise ona göre al ekmek pirinç mercimek falan
Çünkü o hep yukarıda pişer biz de yeriz modunda yıllardır buna karşı çıkmamışsınız
Onlar geçmiş de bebek olunca öğlen evde olacaksınız yine Kv pişirip gel ye mi diyecek ya da doğumdan önce izinde
Kv bir süre sonra ben toruna bakayım sen pişir der o bunu demeden herkes kendi evinde pişirsin haline gelmeli
Bastan asagi kendin etmis kendin bulmussunmerhaba.
burayı uzun zamandir takip ediyorum derdimi anlatmak sira bana geldi..
2 yıldır evliyim üstelik de hamileyim...
kaynanamla altlı üstlüyüm... eşimle çok şükür herşey yolunda. aslinda sorun şu.. sorunlarimiz oluyor genelde aileler yüzünden...
ilk iki yıl herşey yolundaydi.. yemegimi kaynanamgilde yiyorum ama artık inanki sıkıldım evimde kendim yapmak istedim bunada eşim razi gelmiyo doğuma az kaldi yapamazsin diyo..
hep ayni .. kendim yapacagim artık doğumdan sora.. hayırlısı..
bi gün kaynanamgil köye gittiler geç gelecegi söledi yemegi köyde yiyecegiz denince hemen yemek yapayım dedim.. eşim de yukarda yemek var isitirsin diyo. bekledim bi türlü işi bitmedi eşimin... kaynanamgil geldi öle yedik acayip sinirlendim.. kaynanam konuşmalarimi hepsini duymuş aşagidan.. oğluna diyo ki noldu niye tartiştiniz diye sorunca eşim size ne biz kendi aramizda dedi. kavga nedeni hiç anlatmaz saolsun...kaynanam oğluna Senin başinin yaktim diyo.. beni kaynanamgil buldular ya.
ben onun oğlunun başinin etini yakmişim...
ama daha önce sölediği aklimda kaldi..
sen bişey yapmamişsin ki okumuşsun ders çalışmıssın bi yere dokunmamişsin dedi.. bu sözler çok zoruma gitti gücendim.. herşeyi görümceme yaptırıyo öğrensin yapsin diye.. bana elletmiyo napayım ben... görümcemi benden daha çok seviyor. sevsin ne diyim
kaynanalar sevilir mi derdi annem haklıymış... sevilmiyor maalesef..
bana demiyor oğluna diyo yüzüne karşı uygulayacaklari oğluna anlatiyor hamileliği söle böle olcak.. uygulayacak kişi benim.. dinlemiyorum bile... eşim sölesin diye yapıyor.
ben herşey tamam anne haklisin derdim sonralarda iyice suyunu çikarmaya başladilar abarrtılar yani.
ne yapacagimi bilmiyorum.
çok mu safim sizce..
Bastan asagi kendin etmis kendin bulmussun
Ilk yil kv yemek yapip orda yemek rahat mi geldi kolay mi geldi? Yeni evlisin kocama guzel bi masa hazirlayayim demedin mi?
Niye yemek yapmak icin kocana soruyorsun onu da anlamadim. Madem koydeler yaparim yemegimi masayi kurarim hiii kocamin isi bitmedimi yemege gelmiyor mu oturur yerim. Hamile halinle yemek yemeni bile esine endekslemissin.
Biraz kolaycisin gibi geldi bana temiz ev pismis yemek.
Kv sana is ogretmek zorunda mi?
Tabi kendi kizina ogretecek onu sevecek yani kiyaslama yapman biraz sacma geldi bana.
Sen ya bekarken ogrenecektin ya da kendi evinde deneye deneye.
. Yani mesele yapmak istemekte. Sen bence yapmak istemiyor hemde sizlaniyorsun gibi geldi
Normal olanı bu zaten.görümcemi benden daha çok seviyor. sevsin ne diyim
Bana biraz abartıyosun gibi geldi ya.3 4 aydır yiyoruz kayinvalide de diyorsun evde yapsan bu sefer de midem bulana bulana yemek yaptım alt katta bi tabak yemek vermedi olur adı.hamile olmadan önce yemekleri hep kendim yaptım.. arada bi kv çagirdi bide annem...
haftanin 5 günü kendimyapıyordum bi gün kv bi gün annemlerde yemek yiyorduk.
sora hamile kalinca yemek yapmayı zorlandim midemi kaldiramadi kokular... kaynanam hadi bizde yesin dedi kıyamadi bana. o gündür bugündür onlardayim.. yaklaşık 3-4 aydan beri.
kaynanamla ayni evde bile degilim ayrı evdeyim.. ben altımda kaynanam üstümde..
ev işleri kendim yapıyorum. eleştirir ev temiz tutsun mis gibi olsun der tamam der geçerdim.
beni sevmesini beklemiyorum zaten. sevmese daha iyi. :)
doğumdan sora artık kendim yapıcam herşeyi.. hayırlısı bakalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?