herşeyi haklı bulan GELİN....

evine ben bişey almam diyo eşim ya.. ben gidip alayim dediğimde olmaz diyo..
Bak canım aynı şeyleri yaşadım. Nasıl mı ayırdım yemeği? Şimdi hamilesin doğuma da az kaldı dimi? Hamilelik bitene kadar idare et. Sonra doğuma bi iki hafta kala eşine de ki.. annem gelecek doğuma. . O hangi malzemelerle yemek yapacak. . Eve erzak aldır. Annende evde yemek pişirmeye başlasın. Annen gidince de ufaktan sen yemek yaparsın. Böylece güzellikle ayırmış olursun beraber yemeyi..ben aynen böyle yaptım. Eşim evin rahatına alışınca ben akşam arada kvgile yemeğe gidelim diyince kızardı. Evde yiyelim diye. .

Sakin olun. Doğuma kadar susun. Doğumdan sonra artık kendi evinizin sultanı olun. Evinizde pişirin, yiyin. Birşey diyemez. Ha bu arada sakın lohusa yatağınızı kv evine yaptırmayın. Sonra evinize geri dönmeniz zor olur bu sefer. Niye gidiyorsunuz diye laf söz dedikodu. Evinizi sahiplenin. İnternet var şu var bu var, yapa yapa öğrenirsiniz. Eşinizi kırmamak için yukarı çıkıp yemeyin, bak daha kendi evine alışamamış. Bunda sizin kabahatiniz var. Altı üstü temizlik yapacaksınız, yemek yapacaksınız. Uzaya roket fırlatmayacaksınız.

haa bide görümcem abisine bizi lokanta gibi kullanip iniyonuz asşagiya dedi lokanta kelimesi bile zoruma gitti bak ne diyolar belli ettiler dedim. eşim boşver takma onlara diyo.. ama zoruma gitti

Hicbir lafi ustune almiyor cimri falan mi? Evde para harcamamak icin olabilir ya da sizin yemeklerinizi begenmiyordur.

zaten eşim doğumdan sora yemekleri sen yap diyo..
kaynanam da doğumdan sora gelin yapsin diyo eşime.. unutmasini istemiyor.
ama çok özledim yemek yapmayı.. çeşit çeşit kafama göre uydurduğum yemek yapmayı..:)

Hicbir lafi ustune almiyor cimri falan mi? Evde para harcamamak icin olabilir ya da sizin yemeklerinizi begenmiyordur.
benim yemeklerimi beğenir zorlanmasin diye yaptırmiyor.. agirlaşacam doğuma yakin eşim bunu çok düşünüyor maalesef cimri felan degil kahvaltılık şeyler alir eve sadece.:)

ben çok özel yemekleri yaparim. internette ne ararsan var yani herşeyi internetten bakarak yapıyorum. bazen kendi kafama göre benim yemeklerimi de sever annesinde yiye yiye bu şekilde unuttu artık
Tamam işte bizde internetten bakıyoruz sonuçtagençler biraz böyle malesef her neyse eşine de ki haftasonunu evimizde geçirelim biz de yiyelim diye nazlan cilve falan yap. Engüzl yapacağın yemekleri yap hatta kayınvalidenin yaptığı yemekleri daha güzel yap adamın aklında bunu annemden daha güzel yapıyor diye kalsın. Sen evi cazip kıl bir şekilde ona.

Ben eşiniz dışında dert edicek bi durum göremedim. Bende kv.yle aynı binadayım üst katta.Hic kızı yok onun avantajını çok gördüm şükür
Ama zamanında kötü niyetle olmasada benim kv.de gelene gidene bizim gelin okumuş etmiş evde vakit geçirmemiş ne yaparsa ne öğrenirse kendilerine, mutlu olsunlar yeter der sağolsun.. Eşinin yemek konusuna Karışmaması lazım.Mesela ilk başta kendi mutfağında tatlı pasta börek vs yapıp eşine özendir..Sonra ufaktan basit yemeklerle başla hatta aşağı inecegi zaman karnı tok olsun farketmeden
Evdede rahat şeylerle dolas ki aşağı inelim vs dediği zaman müsait olmadığını görsün. Farkettirmeden samimiyetle yap herşeyi ki bahanesi olmasın..

benim yemeklerimi beğenir zorlanmasin diye yaptırmiyor.. agirlaşacam doğuma yakin eşim bunu çok düşünüyor maalesef cimri felan degil kahvaltılık şeyler alir eve sadece.:)

Sanmiyorum, cimri olduğunu düşünüyorum. Bu konunun ustune gidin. Cikin eve bir sürü alisveris yapin bakalim tepkisi ne olacak. Aksama kadar evde mi adam? Cikin alin sonra da evde yapin yemeginizi. Kim engel olabilir?

@orkidekaramel sen yine iyisin..ben hazır yemeğe gitmiyordum. Beraber yapıyorduk, mutfağı toplayıp öyle geçiyordum eve.. hamileyken ve görümcem varken..

valla ben kaynanamdan daha güzel yapıyorum. firinda kumpiri bile bilmezdi benden gördü
sütlü patatesi de bilmezdi onu da benden gördü
kızartmalik yemegi de bilmiyordu onu ilk ben yapmışım:) degişik yemekleri hep benden gördü eşim bayılıyor yemeklerimi..

@orkidekaramel sen yine iyisin..ben hazır yemeğe gitmiyordum. Beraber yapıyorduk, mutfağı toplayıp öyle geçiyordum eve.. hamileyken ve görümcem varken..
hiç bişey elleyemiyorum ellettirmiyolar ki.. bulaşık makine var artık:) mutfak hep temizdi:)kızım sen otur der kaynanam.. ama bana sölediği sözleri unutmuyorum.

evine ben bişey almam diyo eşim ya.. ben gidip alayim dediğimde olmaz diyo..

Sorma

Yani cebinde olan 10 tl ise ona göre al ekmek pirinç mercimek falan

Çünkü o hep yukarıda pişer biz de yeriz modunda yıllardır buna karşı çıkmamışsınız

Onlar geçmiş de bebek olunca öğlen evde olacaksınız yine Kv pişirip gel ye mi diyecek ya da doğumdan önce izinde

Kv bir süre sonra ben toruna bakayım sen pişir der o bunu demeden herkes kendi evinde pişirsin haline gelmeli

korkuyorum valla bebege bile el koyacaklari biliyorum ama annemde yanimda olucak.

Bastan asagi kendin etmis kendin bulmussun

Ilk yil kv yemek yapip orda yemek rahat mi geldi kolay mi geldi? Yeni evlisin kocama guzel bi masa hazirlayayim demedin mi?

Niye yemek yapmak icin kocana soruyorsun onu da anlamadim. Madem koydeler yaparim yemegimi masayi kurarim hiii kocamin isi bitmedimi yemege gelmiyor mu oturur yerim. Hamile halinle yemek yemeni bile esine endekslemissin.

Biraz kolaycisin gibi geldi bana temiz ev pismis yemek.
Kv sana is ogretmek zorunda mi?
Tabi kendi kizina ogretecek onu sevecek yani kiyaslama yapman biraz sacma geldi bana.

Sen ya bekarken ogrenecektin ya da kendi evinde deneye deneye.

. Yani mesele yapmak istemekte. Sen bence yapmak istemiyor hemde sizlaniyorsun gibi geldi

Öff bitmedi şu altlı üstlü oturanlar birlikte yemeği yiyenler
Bu ne amaçsa altlı üstlü oturtmak gelini zorla yemeğe çağırmak saçma salak işler be!

hamile olmadan önce yemekleri hep kendim yaptım.. arada bi kv çagirdi bide annem...
haftanin 5 günü kendimyapıyordum bi gün kv bi gün annemlerde yemek yiyorduk.
sora hamile kalinca yemek yapmayı zorlandim midemi kaldiramadi kokular... kaynanam hadi bizde yesin dedi kıyamadi bana. o gündür bugündür onlardayim.. yaklaşık 3-4 aydan beri.
kaynanamla ayni evde bile degilim ayrı evdeyim.. ben altımda kaynanam üstümde..
ev işleri kendim yapıyorum. eleştirir ev temiz tutsun mis gibi olsun der tamam der geçerdim.
beni sevmesini beklemiyorum zaten. sevmese daha iyi. :)
doğumdan sora artık kendim yapıcam herşeyi.. hayırlısı bakalim

Başta öyle alıştırdıysanız öyle gider. Hamile olduğunuz için yormak istemiyor olabilirler ama bu sefer loğusasın diyecekler, o bitecek küçük bebeğin var diyecekler. Her türlü kayınvalidenize bağımlı kalacaksınız. Size kayınvalideniz bir şey yaptırmıyor olabilir ama siz artık evlisiniz ve anne olacaksınız. Kendi düzeninizi kendi evinizde oturtmanız gerekiyor.

Bana biraz abartıyosun gibi geldi ya.3 4 aydır yiyoruz kayinvalide de diyorsun evde yapsan bu sefer de midem bulana bulana yemek yaptım alt katta bi tabak yemek vermedi olur adı.
Kadın sana iş yaptırmıyormuş ee hamilesin yemeğin hazır geliyor.Baştan beri böyle değilmiş ki çocuk doğar aynı düzene geçersin yine.Dert çıkarmaya çalışma yok yere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…