HERSEYİ SATİP ŞEHİR DİSİNDA BİR HAYAT ONERİR MİSİNİZ?

Mihri2312

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2020
150
88
13
45
İstanbul'da bir evimiz var ,işlerimiz iyi gitmiyor eşimin bir evi var uzun zamandır satmayı düşünüyordu ben engelliyordum ,ama artık İstanbul'un kargaşası içinde virüs vb unsurlarda yaşamaktan usandık ,evi sarsak şehir dışında bir yaşam kurup 4 sene idare edecek bir bütçe ayirsak (4 sene sonra emekliyiz nasipse )diyoruz ? Bir yolda tek sermayemiz evimiz hatamı yaparız diyoruz ? Siz olsanız ne yapardınız ( İstanbul dada işsiz sayılırız )..Hangi ile giderdiniz vb ,lütfen fikirlerinizi yazin

Duzgun planlama yapmadan kalkışmayın böyle işlere.
Bir sağlık sorunu olur, emeklilik şartları değişir, hayat bu.
Yada oldu ya 2 sene sonra boşandınız? İki kişinin maaşı, evi ile ayrı iki kişi aynı mı?
bodoslama gitmeyin.

Orta ölçekli (50-70 bin) nufusa sahip bir ilçede tanıdığınız varsa onun vasıtasıyla bir iş bulup oradan ev daha ucuza bir ev alıp aradaki farkıda takviye yaparak 4 yıl idare edebilirsiniz diye düşünüyorum yada kalan parayla pazarcılık filan yapabilir eşiniz

Şu zamanda kimse kimseye destek olmuyor ,en azından bize destek olan yok O sebeple bilemiyorum

Mesela şehir önerisi olan varmı ?

Çok uzak olmayan bir vakitte emekli maaşlarının artık küçük yerde de geçinmeye yetmeyeceğini düşünüyorum. O nedenle mülkümü satmazdım ben olsam. Küçük yerde emekliliği geçirme fikri güzel ama 4 sene daha dişinizi sıkıp en azından hem emekli maaşı hem kira geliri ile taşınsanız daha rahat etmez misiniz?

daha kücük bir ilin ilçesinde daha rahat geçinebilirsiniz ama eğer ki planınız varsa
ayrıntıcı olmalısınız, artık hiçbir yerde geçinmek o kadar kolay değil
ha kira daha az olur, bir yere girip çalışırsanız istanbula göre imkanlarınız daha iyi olur
tabii önce eksisini artısını, ne yapabilirsiniz ne yapamazsınız oturup düşünümeli

Sartlar musaitse neden olmasin.
Benim de hayalim.
Ama diyorum ya ev olmali , emeklilik veya saglam bir birikim , cocuklar buyuyup evden ucmus olmali yoksa okul vs derken yine sehirde oturmak gerekiyor.

Aslında arkadaslar burada oturduğumuz yer ve ortamdan uzaklaşacak sebeplerimizde var özel diyelim ,artık komple yer değiştirme daha hayırlı olacak ama bunun için para yok o yüzden birazda ev satışı diğer yazdigim unsurlarin dışında

Şu zamanda kimse kimseye destek olmuyor ,en azından bize destek olan yok O sebeple bilemiyorum
Tabiki tanidık olmadan başka bir şehre yerleşmek orada tutunmak zor sizi anlıyorum Allah kolaylık versin inşaallah hakkınızda hayırlısı olsun

Sartlar musaitse neden olmasin.
Benim de hayalim.
Ama diyorum ya ev olmali , emeklilik veya saglam bir birikim , cocuklar buyuyup evden ucmus olmali yoksa okul vs derken yine sehirde oturmak gerekiyor.
Şartlar çok müsait değil aslında ,bir evimiz var satıp gideceğiz bende net üzerinden e ticaret le uğraşıyorum onu heryerden yapabilirim akmasa damlıyor ,4 yıl sonrada emeklilik ,aslında diyoruz toprak alıp üzerine bir yapı kursak küçük bir ciftlik gibi oda olabilir.boylece ev dönüşüm kazanıyor ama 4 sene nasıl geciniriz ,kazancımız bilmiyorum ,yinede bıktık artık buradan

Onları düşüne düşüne olduğumuz yerde yıllardır cakildik , belki de yarını görmeyeceğim bilmiyorum artık ne olursa olsun denemek istiyorum

Şimdi evin değeri de önemli ne kadara gider eviniz? Bir de eşimin evi demişsiniz kaç ev var İstanbul'da?
Memleketiniz İstanbul değilse öncelikle memleket düşünülebilir, eş dost tanıdıkla iş bulma konusu hiç bilinmedik yere göre daha avantajlı olur.
Yine de önce bir plan yapın, bir haber salın iş arıyorum diye bence

Satıp gideceğiniz yerde bir ev alırsınız.
Madem şu an bulunduğunuz yerde iş yok para kazanamıyorsanız pek kaybedecek bişey yok gibi.
Tebdil-i mekanda ferahlık vardır derler.
Nereye gitmeyi düşünüyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…