HERSEYİ SATİP ŞEHİR DİSİNDA BİR HAYAT ONERİR MİSİNİZ?

Satıp gideceğiniz yerde bir ev alırsınız.
Madem şu an bulunduğunuz yerde iş yok para kazanamıyorsanız pek kaybedecek bişey yok gibi.
Tebdil-i mekanda ferahlık vardır derler.
Nereye gitmeyi düşünüyorsunuz?
İlk etapta Ege'de bir yerde kirada oturmayı,sonra küçük bir toprak alıp ev yaptırmayi , çiftlik vs işlerle uğraşmayi hayal ediyoruz bilemiyorum

4 senede pek çok sey değişebilir. Ben riske atmazdim. Ha gittigimiz yerde hazir bir işimiz olur. Gelir kaynagimiz sattigimiz evimiz olmaz, o zaman tamam derim. Ama sadece satilan ev parasina guvenmek cok riskli.

Şimdi evin değeri de önemli ne kadara gider eviniz? Bir de eşimin evi demişsiniz kaç ev var İstanbul'da?
Memleketiniz İstanbul değilse öncelikle memleket düşünülebilir, eş dost tanıdıkla iş bulma konusu hiç bilinmedik yere göre daha avantajlı olur.
Yine de önce bir plan yapın, bir haber salın iş arıyorum diye bence
Bir ev var ,evi sattigimizda 1 ev tutarında arsa var boş , 2 çocuk var (oğlum büyük iyi bir meslek sahibi kendini gecindirir biraz sorunlu bir tip bize çok karışıyor o sebeple uzaklaşıyoruz birazda )

vaal en iyisi gidin bence.ALLAH yolunuzu açık etsin.

Ev parasını sermaye yapmak doğru gelmedi. İş umduğunuz gibi gitmezse evinizden de olursunuz.
Ege’de toprak almak da çok ucuz değil.
Ev karşılığı bir ev alıp üstüne para kalıyorsa iş için kullanabilirsiniz tabi.
Ev karşılığı ev almak dairede yaşamak istemiyorum , müstakil hayat yaşamak istiyorum ,dairede doğduk büyüdük yaşadık ,sorunlu komşular ,1 odanın içine tikilip kalmalar ,vb istemiyorum ahir ömrümde rahat yaşamak istiyorum

Asla öğrenmezsiniz.
Gideceğiniz yerde sizi yerler.
Hayvancılık mı tarım mı ne düşünüyorsanız biraz araştırın zaten vazgeçersiniz
Neden ya YouTube de videolar var marjinal tipler bile başlamış bu işlere ,bizimki ilk etapta kazanç amaçlı değil ,zaten benim hasbelkader bir isim var e ticaret üzerinde ürün satıyorum akmasa damlıyor.biz ilk etapta,toprak alıp ,kendi yiyecek kadar yetiştirmek ,tavuk besleyip taze yumurta almak ,koyun beslemek bir kaç tane gibi basit şekilde düşünüyoruz ,birde benim merak ettiğim köyde wifi cekiyormu acaba isim net üzerinden yürüyor

Istanbul gibi bir yerde sahibi olmak cok zor. Ve en kotu muhitte kucucuk bir ev bile olsa, taşradaki evlerden karkat daha cok para ediyor
Oyle veya boyle bir ev almışsınız. Onu satmak bana mantıklı gelmedi. Hani satalım da sermaye yapalim da demiyorsunuz, 4 yilda yiyelim diyorsunuz biraz ilginç geldi bana.
Hani şu olabilir, 4 yil gerçekten çok az bir zaman dilimi, o evinizi kiraya verirsiniz, oradan aldığınız kirayla da baska sehirde bir köyde falan yaşayabilirsiniz 4 yıl belki. Harcamaniz istanbula gore kat kat az olur diye düşünüyorum.
Emekli olunca da, o zaman emekli maaşınıza gore daha kaliteli bir plan yapabilirsiniz, yani planlariniz daha net olur. Evi satmak isterseniz yine satın

çok riskli bence bu plan. hayaliniz bu, bir açıdan hiç denememekten daha iyi demek isterdim ama sizin koşulunuzda denemenin başarısızlıkla sonuçlanması daha büyük sıkıntı olabilir bence.
zira emeklilik yaşlarındasınız, hani bir sıkıntı halinde bir yere girip çalışmak, 0dan başlamak zor olur.
o nedenle çok temkinli olun bence.

Neden ya YouTube de videolar var marjinal tipler bile başlamış bu işlere ,bizimki ilk etapta kazanç amaçlı değil ,zaten benim hasbelkader bir isim var e ticaret üzerinde ürün satıyorum akmasa damlıyor.biz ilk etapta,toprak alıp ,kendi yiyecek kadar yetiştirmek ,tavuk besleyip taze yumurta almak ,koyun beslemek bir kaç tane gibi basit şekilde düşünüyoruz ,birde benim merak ettiğim köyde wifi cekiyormu acaba isim net üzerinden yürüyor
Kazanç amaçlı değilse sorun yok. Tavuk besler yumurtasını alırsınız. Ama üretip satmak başka bişey.
Ege’de heryerden çekiyor gideceğiniz yere karar verip daha kesin öğrenirsiniz.
aklınızda bir yer var mı

Istanbul gibi bir yerde sahibi olmak cok zor. Ve en kotu muhitte kucucuk bir ev bile olsa, taşradaki evlerden karkat daha cok para ediyor
Oyle veya boyle bir ev almışsınız. Onu satmak bana mantıklı gelmedi. Hani satalım da sermaye yapalim da demiyorsunuz, 4 yilda yiyelim diyorsunuz biraz ilginç geldi bana.
Hani şu olabilir, 4 yil gerçekten çok az bir zaman dilimi, o evinizi kiraya verirsiniz, oradan aldığınız kirayla da baska sehirde bir köyde falan yaşayabilirsiniz 4 yıl belki. Harcamaniz istanbula gore kat kat az olur diye düşünüyorum.
Emekli olunca da, o zaman emekli maaşınıza gore daha kaliteli bir plan yapabilirsiniz, yani planlariniz daha net olur. Evi satmak isterseniz yine satın
Şöyle evi satınca toprak alıp ev yaptırıp +4 yıllık ta minimum bütçe ayirirsak +benim e-ticaret gelirimde var akmasa damlıyor o şekilde bir plan

Kazanç amaçlı değilse sorun yok. Tavuk besler yumurtasını alırsınız. Ama üretip satmak başka bişey.
aklınızda bir yer var mı
Ev sarılınca küçük bir toprak +ev yaptirirsak + benim e ticaret gelirimde var 4 yıl idare ederiz diye düşünüyorum ev parasıda toprak ve eve yatırım olur kaybolmamis olur diye düşünüyorum

aklınızda bir yer var mı
Muğla vb gibi düşünüyoruz ama bilmiyorum sizin önereceğiniz bir yer var mı ?

benim planim bu, erken emeklilik planliyorum,
bunun icin de uzun vadede bir birikim yapmayi dusunuyorum.

O yuzden bana cok mantikli gelen bir plan.

Yasiniz kac bilmiyorum ama benim normal emeklilik yasim 68, o yasta halen bu tempoda calismak istemem acikcasi.

Biraz kemerler sikilmali tabi ki devir malum.

Ege’nin her yeri güzel.
köyceğiz mesela.
Yani bilmiyorum yıllardir bu planları yaptık ama yeterli paraya sahip olmadığımız için gerçekleştiremedik ,suanki sermayemiz evimiz sattık sattık yoksa İstanbul'da çürüyüp gideceğiz ,dahada yaşlanınca zaten köyde nasıl yasarizki 45_50 lere yaklaştık zaten .bir çılgınlık yapalım diyorum ,sonra çocuklara İstanbul'daki tek sermaye belkide odamı gider diyorum bilmiyorum ,bu arada oğlum büyük iyi bir meslek sahibi fakat sorunlu ukale bir tip oldu , herseyimize karışıyor surekli kavga dövüş çıkarıyor ondanda uzaklaşmak istiyorum ona ev bıraksak ne olur bırakmasak ne olur saygısız bir çocuk oldu çikti ,

Back
X