HERSEYİ SATİP ŞEHİR DİSİNDA BİR HAYAT ONERİR MİSİNİZ?

Canim ben 45 yaşındayım 48 yaşında emekli olacağım nasipse 1991 15 yaşında SSK hayatım başladı ,esiminde 4 yılı kaldı ,oğlum büyük iyi bir meslek sahibi kendini idare eder ,ukala bir tip sorunlu bir tip, izlediğimiz TV kanala kadar karışıyor biz çocuk o anne baba oldu ,çok iyi bir anne baba olmanın ceremesini çekiyoruz bizi yumuşak buldu saygısiz birisi.ev bıraksak ona ne olur ,bırakmasak ne olur .kızımız var onu alıp gideceğiz işte böyle dünyada dertler bitmiyor ,

Şöyle evi satınca toprak alıp ev yaptırıp +4 yıllık ta minimum bütçe ayirirsak +benim e-ticaret gelirimde var akmasa damlıyor o şekilde bir plan
Plan cok guzel. Insallah hersey gonlunuzce olur.
Mesela bir memleketiniz, koyunuz var mi? Bağ bahçe tavuk anlar mısınız?
Youtubeda marjinallerin videolarini izlemek gerçekten baya keyifli. Ama yaşamak oyle olmuyor bence.
Bu kadar radikal bir karar için insanın tek varlığı olan evini ortaya koyması bana biraz riskli geldi.
Mesela istanbuldaki evinizi kiraya verseniz. En az 1 sene bir koyde yaşayıp baksaniz yapabilecek misiniz diye. En az 1 yaz ve 1 kışı geçirin yani

Şimdi emeklilik dediğiniz SGK mı emekli sandığı mı yani maaş ne olacak o önemli

Annem babam emekli öğretmen

Evleri arabaları var gayet iyi de geçiniyorlar Ankara ilçesinde

Hiç maddi sıkıntı çekmedik eskiden de ben büyüyüp ayrıldığımda da

Hatta eski evleri asansörsüz diye onu satmadan yeni ev aldılar annemin emekli ikramiyesi artı birikimle

Evet araba hep vardı ama yine eskisini satmadan arabalarını yeniledi dizel otomatik araba hayali vardı aldı

Annem babam tabii sizden büyük keza ben 40 yaşındayım ama imkansız diye bir şey yok

ay yasiniz cok genc, bence isterseniz her seyi yapabilirsiniz.

ancak ben de filmdelisi gibi satmaktansa kiralamak taraftari olurdum. Istanbuldaki evin kirasi bir maas kadar eder kucuk yerde. ek geliriniz de varmis. Bir de kendi yiyeceginizi yetistirme falan islerine girerseniz oluru var gibi.
Tabi ki kemer sikmaniz gerekecek ama Istanbulda da cok rahat sartlarda degilmissiniz.

Ev fiyatlarının uygun ,yaşamın ucuz olduğu şehirlerin/ilçelerin çoğunda iş yok ya da çalışana asgari ücreti dahi vermeyi çok görüyorlar

İkinizin de emekli maaşı olacak mı?
Bir de istanbuldaki evinizi sattığınızda ne kadar bir paranız olacak yaklaşık. Ya da şöyle sorayım ev hangi semtte ne büyüklükte?
Bence plan mantıklı emekliliğimize çok olmasına rağmen eşimle günümüzü doldurduğumuzda yeterli birikimimiz olursa inşallah işi bırakıp biz de eşimin memleketine gitmeyi düşünüyoruz. Ama bizim daha en az 10 yılımız var. Orada da ailesinin tarlaları var kiraya verdiği onları kendimiz ekip biçeriz biraz gelir olur diyoruz. Tarımla uğraşma gibi bir plan var mı sadece hazırdan mı yemeği düşünüyorsunuz ?
Şehir tamamen sizle ilgili onu bilemiyorum. trakya taraflarına bakabilirsiniz belki. Sizi bağlayan bir yer yok mu? Ya da daha önce gidip de çok beğendiğiniz.

Ev fiyatlarının uygun ,yaşamın ucuz olduğu şehirlerin/ilçelerin çoğunda iş yok ya da çalışana asgari ücreti dahi vermeyi çok görüyorlar
Asgari ücret şeklinde çalışmayı düşünmüyoruz canim .Toprağımız alıp+küçük bir ev +4 yıllık minimum bütçe ayirirsak +benim e ticaret şeklinde isim var idare etmeyi düşünüyoruz ,topragimizda yiyecek yetiştirebilir+tavuk vs besler meyve ağaçları vb gibi ürünler kendimize göre şeklinde

Evi 350000-400000 değerinde piyasası .4 yıl sonra ikimizde emekliyiz suanki hesaplama ile 4000 TL ikimizin emekli maaş tutarı.
Aklimizdaki hesap 1 dönüm yer alıp üzerine ev yapsak toplam maksimum 300000 TL değerinde tutsa .kalanı bize 4 yıl yetse +benim de gelirim var 1000_2000 TL arasında değişiyor aylık.onun dışında yiyecek ,meyve , yumurta vb kendimiz üretsek geciniriz gibi geliyor ,ama bilmiyorum

İstanbul'daki evin kira değeri ne kadar??
Eğer 2500-3000 civarındaysa hiç evi satma derdine girmeden faturalar+kira 1000-1250 şeklinde bir ev bulursanız, bir de ek işiniz var sizin 4 sene bir şekilde idare edilir diye düşünüyorum.

Ama sorun biz dairede oturmak istemiyoruz ,kendi küçük bahçemizi kurmak 5-10 köyun yetiştirmek ,tavuk kümesimiz olsun vs vs ,yani arazi üzerine ev istiyoruz biz artik

Önce olumsuz düşünüyordum çünkü ben sağlamcıyım, önümü görmeden adım atmayı sevmem ancak mecbur kalırsam yaşam şartlarımı değiştiririm.

Sizin de cevaplarınıza bakınca konunuz hakkında fikrim değişti.
Oradan uzaklaşmak için sebepleriniz ve azda olsa size destek olacak bir geliriniz varmış. Her şeyi bırakıp gitmek istediğinize göre demek ki artık bıçak kemiğe dayanmış. Bence yapın, satın evinizi. Gittiğiniz yerde yerleşik hayata geçmeden önce kirada oturun, etrafınızı gözlemleyin. Ondan sonra çiftlik, ev yada her ne düşünüyorsanız onu yapın.

Şehir olarak bir önerim yok maalesef. Gerçi buda çok göreceli bir konudur. Deniz olmadan olmaz dersiniz yada dağ bayır seviyorum ben dersiniz, hareketli bir yer olsun / sessiz sakin olsun, dersiniz. Yani şehir sizin yaşam tarzınıza göre belirleyeceğiniz bir şey, burada ne kadar yazsakta size uymayabilir.

Çiftlik hayatına başta uyum sağlamakta zorlanırsınız ama bir düzen oturtunca alışırsınız. Benim bir tanıdığım neredeyse 50 yaşındayken tarla ekip biçmeye başladı ki kendisi asla bu işleri yapabilecek biri değildi. O yaptıysa herkes yapabilir diye düşünüyorum.

Şöyle evi satınca toprak alıp ev yaptırıp +4 yıllık ta minimum bütçe ayirirsak +benim e-ticaret gelirimde var akmasa damlıyor o şekilde bir plan
Evi satıp toprak alacaksınız, ev yaptiracaksiniz , tavuk ,kümes, bahçe, olursa hayvan vs. Ne kadar masraf olacak belli değil. Bence evinizi satmayın. Kiraya verip, sizde yasamak istediğiniz yerde bahçeli bir eve kiraya çıkın .Orda yapmaya çalışın. Emekliliğe az kalmış.Once tavuk vs. bakmayı öğrenirsiniz. Arsa araştırırsınız. Bütçenizi belirlersiniz. Acele edip evinizden olmayın.
Bazı köylerde İnternet var bazılarında yok veya az çekiyor bunu da araştırmanız lazım

Ama sorun biz dairede oturmak istemiyoruz ,kendi küçük bahçemizi kurmak 5-10 köyun yetiştirmek ,tavuk kümesimiz olsun vs vs ,yani arazi üzerine ev istiyoruz biz artik

bunun icin de iyi arastirma gerekir ama, direk satti mgitti alayim olmaz.
onunuzdeki 4 yil planlama seklinde gecirebiirsiniz, yerlesmek istediginiz sehirde kirasi uygun bir eve gecin.
emekli maaslariniz da kesinlesince direk evi satip plani uygulamaya gecirirsiniz.

İsterim ama önermem buyuk bir tasin altina girmek bu. Emekli olana kadar beklerdim.

İyice düşünün çok havada geldi bana plan. Günümüz şartlarında hayal kurmak zor. 4 seneye neler olur neler değişir belirsiz. Kendinizi olumsuz şartlara da hazırlayın eğer altından kalkarız diyorsanız olur. Aksi takdirde hazıra dağ dayanmaz elinizdeki evden de olursunuz. Bir daha ev de alamayabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…