Canim ben 45 yaşındayım 48 yaşında emekli olacağım nasipse 1991 15 yaşında SSK hayatım başladı ,esiminde 4 yılı kaldı ,oğlum büyük iyi bir meslek sahibi kendini idare eder ,ukala bir tip sorunlu bir tip, izlediğimiz TV kanala kadar karışıyor biz çocuk o anne baba oldu ,çok iyi bir anne baba olmanın ceremesini çekiyoruz bizi yumuşak buldu saygısiz birisi.ev bıraksak ona ne olur ,bırakmasak ne olur .kızımız var onu alıp gideceğiz işte böyle dünyada dertler bitmiyor ,benim planim bu, erken emeklilik planliyorum,
bunun icin de uzun vadede bir birikim yapmayi dusunuyorum.
O yuzden bana cok mantikli gelen bir plan.
Yasiniz kac bilmiyorum ama benim normal emeklilik yasim 68, o yasta halen bu tempoda calismak istemem acikcasi.
Biraz kemerler sikilmali tabi ki devir malum.
Plan cok guzel. Insallah hersey gonlunuzce olur.Şöyle evi satınca toprak alıp ev yaptırıp +4 yıllık ta minimum bütçe ayirirsak +benim e-ticaret gelirimde var akmasa damlıyor o şekilde bir plan
Canim ben 45 yaşındayım 48 yaşında emekli olacağım nasipse 1991 15 yaşında SSK hayatım başladı ,esiminde 4 yılı kaldı ,oğlum büyük iyi bir meslek sahibi kendini idare eder ,ukala bir tip sorunlu bir tip, izlediğimiz TV kanala kadar karışıyor biz çocuk o anne baba oldu ,çok iyi bir anne baba olmanın ceremesini çekiyoruz bizi yumuşak buldu saygısiz birisi.ev bıraksak ona ne olur ,bırakmasak ne olur .kızımız var onu alıp gideceğiz işte böyle dünyada dertler bitmiyor ,
Plan cok guzel. Insallah hersey gonlunuzce olur.
Mesela bir memleketiniz, koyunuz var mi? Bağ bahçe tavuk anlar mısınız?
Youtubeda marjinallerin videolarini izlemek gerçekten baya keyifli. Ama yaşamak oyle olmuyor bence.
Bu kadar radikal bir karar için insanın tek varlığı olan evini ortaya koyması bana biraz riskli geldi.
Mesela istanbuldaki evinizi kiraya verseniz. En az 1 sene bir koyde yaşayıp baksaniz yapabilecek misiniz diye. En az 1 yaz ve 1 kışı geçirin yani
[/QUOTme
Memlekette kimsemiz yok aileler İstanbul'da herkes dairesinde oturuyor emekli ,kimse kimseyle ilgilenmiyor ,inanır mısınız eşim işten çıkarıldı iş bulamadı ben e ticaret le uğraşıyorum ama her zaman yetmiyor ekstra bir iş teklifi geldi part time gibi annem yakın anneme dedimki eşim iş bulana kadar eşime yardımcı olur musun dedim ? Ben duzenimi bozamam çocuk bakamam dedi daha yaslida değil ,tabii bakmasın zorunlu değil ama ben o ara biraz borçlu sıkıntılı idim annem bile para kazanç düşünce ilişkiyi azalttı ,oğlumu özel okulda okuttum ,yabancı dil vs her türlü eğitimi aldırdım şimdi bizi küçümsüyor ? Ben niçin bunların arasında yaşayayım ki ! Ağlıyorum inanın ,dünyadaki kaderim benim en yakınlarımla sınavım
Gerçekten mi ilk olumlu yorum ya ,nereye gitti ,neler yapıyor bir anlatır mısınız?Öyle bi şansım olsa bi ihtimal durmazdım ben yakın arkadaşım istanbuldan tası taragı topladı gitti şimdi baya mutlu
Asgari ücret şeklinde çalışmayı düşünmüyoruz canim .Toprağımız alıp+küçük bir ev +4 yıllık minimum bütçe ayirirsak +benim e ticaret şeklinde isim var idare etmeyi düşünüyoruz ,topragimizda yiyecek yetiştirebilir+tavuk vs besler meyve ağaçları vb gibi ürünler kendimize göre şeklindeEv fiyatlarının uygun ,yaşamın ucuz olduğu şehirlerin/ilçelerin çoğunda iş yok ya da çalışana asgari ücreti dahi vermeyi çok görüyorlar
Evi 350000-400000 değerinde piyasası .4 yıl sonra ikimizde emekliyiz suanki hesaplama ile 4000 TL ikimizin emekli maaş tutarı.İkinizin de emekli maaşı olacak mı?
Bir de istanbuldaki evinizi sattığınızda ne kadar bir paranız olacak yaklaşık. Ya da şöyle sorayım ev hangi semtte ne büyüklükte?
Bence plan mantıklı emekliliğimize çok olmasına rağmen eşimle günümüzü doldurduğumuzda yeterli birikimimiz olursa inşallah işi bırakıp biz de eşimin memleketine gitmeyi düşünüyoruz. Ama bizim daha en az 10 yılımız var. Orada da ailesinin tarlaları var kiraya verdiği onları kendimiz ekip biçeriz biraz gelir olur diyoruz. Tarımla uğraşma gibi bir plan var mı sadece hazırdan mı yemeği düşünüyorsunuz ?
Şehir tamamen sizle ilgili onu bilemiyorum. trakya taraflarına bakabilirsiniz belki. Sizi bağlayan bir yer yok mu? Ya da daha önce gidip de çok beğendiğiniz.
Asgari ücret şeklinde çalışmayı düşünmüyoruz canim .Toprağımız alıp+küçük bir ev +4 yıllık minimum bütçe ayirirsak +benim e ticaret şeklinde isim var idare etmeyi düşünüyoruz ,topragimizda yiyecek yetiştirebilir+tavuk vs besler meyve ağaçları vb gibi ürünler kendimize göre şeklinde
Ama sorun biz dairede oturmak istemiyoruz ,kendi küçük bahçemizi kurmak 5-10 köyun yetiştirmek ,tavuk kümesimiz olsun vs vs ,yani arazi üzerine ev istiyoruz biz artikİstanbul'daki evin kira değeri ne kadar??
Eğer 2500-3000 civarındaysa hiç evi satma derdine girmeden faturalar+kira 1000-1250 şeklinde bir ev bulursanız, bir de ek işiniz var sizin 4 sene bir şekilde idare edilir diye düşünüyorum.
Evi satıp toprak alacaksınız, ev yaptiracaksiniz , tavuk ,kümes, bahçe, olursa hayvan vs. Ne kadar masraf olacak belli değil. Bence evinizi satmayın. Kiraya verip, sizde yasamak istediğiniz yerde bahçeli bir eve kiraya çıkın .Orda yapmaya çalışın. Emekliliğe az kalmış.Once tavuk vs. bakmayı öğrenirsiniz. Arsa araştırırsınız. Bütçenizi belirlersiniz. Acele edip evinizden olmayın.Şöyle evi satınca toprak alıp ev yaptırıp +4 yıllık ta minimum bütçe ayirirsak +benim e-ticaret gelirimde var akmasa damlıyor o şekilde bir plan
Ama sorun biz dairede oturmak istemiyoruz ,kendi küçük bahçemizi kurmak 5-10 köyun yetiştirmek ,tavuk kümesimiz olsun vs vs ,yani arazi üzerine ev istiyoruz biz artik
Kira geliri 1250 _1500 TL arasındaAma sorun biz dairede oturmak istemiyoruz ,kendi küçük bahçemizi kurmak 5-10 köyun yetiştirmek ,tavuk kümesimiz olsun vs vs ,yani arazi üzerine ev istiyoruz biz artik
Yanlış yaxiKira geliri 1250 _1500 TL arasında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?