HERSEYİ SATİP ŞEHİR DİSİNDA BİR HAYAT ONERİR MİSİNİZ?

İsterim ama önermem buyuk bir tasin altina girmek bu. Emekli olana kadar beklerdim.
Biz bu gidişle İstanbul'da virüsten olmezsek , deprem ,ölmezsek kanserden oluruz evi satmaya karar verdik ,sayarsak nasıl yol izlemeli diye fikir arıyoruz evde tabii bu piyasada ne zaman satılır bilmiyorum danisacagiz bakalım

İyice düşünün çok havada geldi bana plan. Günümüz şartlarında hayal kurmak zor. 4 seneye neler olur neler değişir belirsiz. Kendinizi olumsuz şartlara da hazırlayın eğer altından kalkarız diyorsanız olur. Aksi takdirde hazıra dağ dayanmaz elinizdeki evden de olursunuz. Bir daha ev de alamayabilirsiniz
Zaten artık ev almak mümkün değil ,ama artık ev almak istemiyorum yaşım gelmiş 45 e artık doğal yaşam istiyorum

Evi 350000-400000 değerinde piyasası .4 yıl sonra ikimizde emekliyiz suanki hesaplama ile 4000 TL ikimizin emekli maaş tutarı.
Aklimizdaki hesap 1 dönüm yer alıp üzerine ev yapsak toplam maksimum 300000 TL değerinde tutsa .kalanı bize 4 yıl yetse +benim de gelirim var 1000_2000 TL arasında değişiyor aylık.onun dışında yiyecek ,meyve , yumurta vb kendimiz üretsek geciniriz gibi geliyor ,ama bilmiyorum

çocuğunuz var mı diye sormayı atlamışım. Sanki olur ama biraz kıt kanaat olur gibi. Gerçi baktığımızda şu an da çokfarklı bir haytınız olmadığı için mantıklı da duruyor.

çocuğunuz var mı diye sormayı atlamışım. Sanki olur ama biraz kıt kanaat olur gibi. Gerçi baktığımızda şu an da çokfarklı bir haytınız olmadığı için mantıklı da duruyor.
Çocuğum var oğlum büyük iyi bir meslek sahibi kendini idare eder.kizim küçük bizimle olacak .eşim şuan ışsiz su piyasada iş bulamayacak gibi yaş itibariyle çok başvuru yaptı bulamıyor ,e ticaret şeklinde çalışıyorum eşim yardım ediyor şuan ,oğlum maddi destek oluyor arada ama kaşıkla verip çatalla gözümuzu oyuyor ,despot bir yapısı var bize evde baskı yapıyor ,ondanda uzaklaşmak istiyoruz ,ondan ,kendi çevremden belkide herkesten çok bunaldık İstanbul'da

Çocuğum var oğlum büyük iyi bir meslek sahibi kendini idare eder.kizim küçük bizimle olacak .eşim şuan ışsiz su piyasada iş bulamayacak gibi yaş itibariyle çok başvuru yaptı bulamıyor ,e ticaret şeklinde çalışıyorum eşim yardım ediyor şuan ,oğlum maddi destek oluyor arada ama kaşıkla verip çatalla gözümuzu oyuyor ,despot bir yapısı var bize evde baskı yapıyor ,ondanda uzaklaşmak istiyoruz ,ondan ,kendi çevremden belkide herkesten çok bunaldık İstanbul'da
Oğlum bize fakirsiniz diye küçümsüyor ona bir miras birakmak adına hayatımı zor yaşamak istemiyorum

eltımler karı koca calısıyorlar bırı bankacı bırı malı musavır burda 2 evlerı vardı
bır evını sattı dıger evını kıraya verdı ıstedıklerı sehıre tasındılar
once kocası yanı kaynım ıs buldu gıttı gecıcı ev tuttu ısını oturttu
sonra da eltım ısten cıktı herseylerını planladıkları sekılde yaptılar

eger plan varsa
kendınıze guvenıyorsanız
bırbırınıze desteksenız
para da varsa
neden olmasın ?

Oğlum bize fakirsiniz diye küçümsüyor ona bir miras birakmak adına hayatımı zor yaşamak istemiyorum
Ve ekleyeyim bu fakir halimle iyi bir meslek sahibi olması için iteleye kakalaya okul bitirtip , devlet okulu tutturamayinca özelde üni okuttum ,iyi bir meslek sahibi oldu ama iyi bir insan olamadı malesef ,bencil ve insan küçümsüyor artık önüne geçemiyoruz , iletişim kurmak istemiyorux ,yani toptan çevre değiştirmek istiyorum

bır cocuk anne babasıyla boyle saygısızca nasıl konusabılır kasıkla verıp catalla goz oyuyormus bırde
bence anne terlıgı tatmamıs oglunuz hıc

eltımler karı koca calısıyorlar bırı bankacı bırı malı musavır burda 2 evlerı vardı

eger plan varsa
kendınıze guvenıyorsanız
bırbırınıze desteksenız
para da varsa
neden olmasın ?
Şu zamanda iş bulacagimizi zannetmiyorum ,varsa bir iş sahibi Ege'de msj atabilir ekstra calisirizda😅

ay çok güldüm oğlunuzla ilgili lafınıza. Olur öyle şeyler. Babalar çocuklarına gülerek para verir, ağlayarak para ister diye bir şey okumuştum geçenlerde. Zor evlatla o diyaloga girmek.
Oğlunuz şu an sizinle yaşıyor heralde sen başının çaresine bak eve çık diye onu bırakacaksınız. Mantıklı olur o.
bu dönemde iş bulabileceğini sanmıyorum zaten eşinizin. Herkes ücretsiz izne öıkarılıyor patır patır.
Dediğim gibi yaş olarak da tam bizim 10 yıl sonraki yerimizdesiniz. Biz de 32 yaşındayız ama şansımız aile büyükleri hali hazırda küçük bir yerde yaşıyor. Güzel bi yer değil iç anadoluda bizimkiler ama olsun ben de bayağı gözümü kararttım o konuda.
ev yaptırmak tahmininizden daha pahalıya patlayabilir. O konuları iyi hesaplamanız lazım. Bir müteahhitle falan görüşebilirsiniz belki fikir olur.
Eğer seçme şansım olsa çanakkale trakya taraflarında bir köy tercih ederdim. Hem istanbula yakın olursunuz.

bır cocuk anne babasıyla boyle saygısızca nasıl konusabılır kasıkla verıp catalla oyuyormus
bence anne terlıgı tatmamıs oglunuz hıc
Tatmadi psikologlarin dediği çocuğunuzla konuşun asla küçükte olsa şiddet yok o şekilde ılımlı anne baba olduk ,ama çocuk fettan çıktı önüne geçemiyoruz

Şu zamanda iş bulacagimizi zannetmiyorum ,varsa bir iş sahibi Ege'de msj atabilir ekstra calisirizda😅
kendı maddı durumunuzu ıyı bılırsınız kurulu duzenlerını bozup gıdebılıyor ınsanlar
daha mutlu olacagınızı dusunuyorsanız deneyebılırsınız

Şehir dışından ziyade varsa işinizi devam ettirme imkanınız, daha sakin bir yere taşının. Ama hazıra dağ dayanmaz. 4 yılda ekonomi ne durumda olacak? O para sizi geçindirecek mi? Çok çok uzun bir zaman diliminden bahsediyoruz. Hele bizim gibi ekonomisi günlük değişen bir ülke için...

Tatmadi psikologlarin dediği çocuğunuzla konuşun asla küçükte olsa şiddet yok o şekilde ılımlı anne baba olduk ,ama çocuk fettan çıktı önüne geçemiyoruz
ya kesınlıkle sıddete karsıyım zaten tabırı caızse anne terlıgı dedım bende cocuguma hıc vurmadım ama o otorıteyı saglamak gerek

sızınkısı fettan degıl aıleye karsı saygısızca konusulmaz verıp başa kalkacaksa vermesın sız fakırsınız dıye kucumsemek ne demek bır laf vardır cıktıgı yerı begenmıyor dıye ınsan atasına babasına annesıne saygısızlık eder mı hıc

eger plan varsa
kendınıze guvenıyorsanız
bırbırınıze desteksenız
para da varsa
neden olmasın ?
Bizim sadece bir ev var emekli de değiliz şuan nasipse son 4 sene kaldı ve benim e ticaret şeklinde isim var ,yinede olmazmı bilmiyorum

Evi satmayip kiraya verin diye düşünüyorum ben de.
Sıfırdan ev yapmak çok maliyetli.
Biz yaklaşık üç yıl önce ikiyüz binden fazla harcadık yüz metrekare iki artı bir eve. Ki biz yaptırdıktan sonra beton, demir gibi malzeme fiyatları uçtu.
Şuan mümkün degil o fiyata.
Artı olarak köylerde bazıları büyük şehirden gelenlere yolunacak kaz muamelesi yapıyor.
Ustalar ev uzak yok köyde vs diye mirin kırın ediyor.
Gelse de istediğin gibi olmuyor hicbirsey.
Sonra evi yaptiriyorsunuz bir bakıyorsunuz komşular saçma sapan çıkabiliyor.
Benim size tavsiyem ilk etapta mesela Muğla dediniz, misal Muğla nin köylerinde bahçeli bir ev kiralayın hem etrafı tanırsınız hem oranın insanını tanırsınız hem de yaşayarak piyasa fiyatlarını araştırıp öğrenirsiniz.
Paranız hiç olmasın.
İllaki satacağız diyorsanız da altına yatırın parayı.
YouTube da ah köyüm ah diye bir kanal var.
Katı koca İstanbul dan gelip yerleştiler.
Önce biryer kiraladilar memnun kalmayınca daha yeni başka yer kiraladilar.
500 liraya kocaman bahceli bir ev.
Meyve ağaçlarıyla dolu.
Az tadilat yaptırıp kiradan düşüyorlar.
İzleyip fikir edinebilirsiniz.
Bulunduğunuz şartlarda gitmeniz mantıklı da stres insanı bitiriyor çünkü.
Ama iyice tartıp düşünüp emin adımlar atın.
Hakkinizda hayırlısı olsun.

Bizim sadece bir ev var emekli de değiliz şuan nasipse son 4 sene kaldı ve benim e ticaret şeklinde isim var ,yinede olmazmı bilmiyorum
zaten ısınız net ustundenmıs heryerde yapabılırsınız
evı satar yenı ev alırsınız butcenıze uygun kıra rısk ozellıkle su zamanda kıraya versenız kıracı kıranızı gecıktırse sız kıranızı odeyemezsınız sıkıntıya gırersınız
cocuklarınız da evlenıp gıdecek onlar hıc yokmus gıbı dusunun maddı beklentı olmasın plan yaparken ne tur ınsanla evlenecekler bılınmez cunku

ya kesınlıkle sıddete karsıyım zaten tabırı caızse anne terlıgı dedım bende cocuguma hıc vurmadım ama o otorıteyı saglamak gerek

sızınkısı fettan degıl aıleye karsı saygısızca konusulmaz verıp başa kalkacaksa vermesın sız fakırsınız dıye kucumsemek ne demek bır laf vardır cıktıgı yerı begenmıyor dıye ınsan atasına babasına annesıne saygısızlık eder mı hıc
Canim otorite belli yaşa kadar işliyor eğer fettansa belli yaştan sonra kafa tutuyor oda sökmüyor malesef ,Rabbim hayırlı evlat versin yoksa inanın ne yapsanız boş

Evi satmayip kiraya verin diye düşünüyorum ben de.
Sıfırdan ev yapmak çok maliyetli.
Biz yaklaşık üç yıl önce ikiyüz binden fazla harcadık yüz metrekare iki artı bir eve. Ki biz yaptırdıktan sonra beton, demir gibi malzeme fiyatları uçtu.
Şuan mümkün degil o fiyata.
Artı olarak köylerde bazıları büyük şehirden gelenlere yolunacak kaz muamelesi yapıyor.
Ustalar ev uzak yok köyde vs diye mirin kırın ediyor.
Gelse de istediğin gibi olmuyor hicbirsey.
Sonra evi yaptiriyorsunuz bir bakıyorsunuz komşular saçma sapan çıkabiliyor.
Benim size tavsiyem ilk etapta mesela Muğla dediniz, misal Muğla nin köylerinde bahçeli bir ev kiralayın hem etrafı tanırsınız hem oranın insanını tanırsınız hem de yaşayarak piyasa fiyatlarını araştırıp öğrenirsiniz.
Paranız hiç olmasın.
İllaki satacağız diyorsanız da altına yatırın parayı.
YouTube da ah köyüm ah diye bir kanal var.
Katı koca İstanbul dan gelip yerleştiler.
Önce biryer kiraladilar memnun kalmayınca daha yeni başka yer kiraladilar.
500 liraya kocaman bahceli bir ev.
Meyve ağaçlarıyla dolu.
Az tadilat yaptırıp kiradan düşüyorlar.
İzleyip fikir edinebilirsiniz.
Bulunduğunuz şartlarda gitmeniz mantıklı da stres insanı bitiriyor çünkü.
Ama iyice tartıp düşünüp emin adımlar atın.
Hakkinizda hayırlısı olsun.
Kiralik köy evide mantikli

Oğlunuzla ilgili duruma üzüldüm. Kendi durumunun iyi olmasına tutunup sizi küçümsüyor ama bu işler hiç belli olmaz.

Şimdi burası enflasyon olmayan bir ülke olsa planlar tutuyor. Ama öyle değil. Geçen aydan bu aya bile değişiyor masraflar. Senin bugün 4 yıl için yaptığın hesap seni ikinci yılda yarı yolda bırakabilir. Evi de satmış olduğun için her şey gitmiş olur. Normal masraflar yetse bile insanın karşısına aniden beklenmedik masraflar çıkabiliyor. En kötüsü hastalık mesela. Tüm birikimleri bir anda gidiyor insanların işin içine hastalık girince.

Back
X