HERSEYİ SATİP ŞEHİR DİSİNDA BİR HAYAT ONERİR MİSİNİZ?

Mesela şehir önerisi olan varmı ?
Şehir istiyorsanız Mersin de evler ucuz kış yok güneş var..Mersinde denize sıfır ev de alirsiniz mis gibi yaşanır sebze meyve de bol.Tece tarafi sakin deniz kenari modern yeni yapı çok. Emekli sehri.Fikriniz de gayet güzel 4sene geçer idare edilir hayati yaşayın bir kenara tapu mal mülk atanlar ölüp gitmiyor mu.

Gireceginiz risk gayet güzel karamsar yorumları boşverin hayalinizi gercek yapın mutlu olun.Elbette bir is yaparsınız 4senede bir düzen kurulur senelerce düşünüp plan yapmak riske girmemek de olmaz riske girmeyenler hayallerini dünyaya gömer gider.

Siz yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine çok dikkat ediyorsunuz.
Logoya bakmıyorum artık burdan ayırt ediyorum.
Kafanız iyice karışsın diye uyarmak isterim ki, ben de yazım kurallarina cok dikkat ederim.
Dahi anlamindaki de'yi birleşik yazmaktansa, 5 kilo almayi tercih ederim djksjdj
Surekli random atan benim ama ordan ayırt edebilirsiniz

Kafanız iyice karışsın diye uyarmak isterim ki, ben de yazım kurallarina cok dikkat ederim.
Dahi anlamindaki de'yi birleşik yazmaktansa, 5 kilo almayi tercih ederim djksjdj
Surekli random atan benim ama ordan ayırt edebilirsiniz
Ben de atıyorum, ne olacak şimdi
Büyük harfle isim girmeye çalışıyorum, eskiden olurdu, artık olmuyor da.
Aman ben seni etiketliyorum zaten karıştıran olursa, haberdar ediyorum mutlaka sana söyleneni

Millet emekli olur ev alır, siz ev satıyorsunuz, mantıklı değil.

Herseyi satmak yerine evinizi kiraya verip daha sakin bir şehirde daha düşük kirayla bir evde oturabilirsiniz.
Ama.gecim zor, is bulmanız gerek.
Emekli olunca da nereye yerlesecekseniz ona gore satar ve duzeninizi kurarsiniz

Benim.annem Egede köyde oturuyor babam 25 sene öncesinden almisti arsayi daha 5-6 yil oldu ev yapali hala eksikleri var, masraflı bir iş. Simdi bir dönüm arsa 100 binden basliyor en az (piyasaya hakim degilim ortalama bir sey soyledim) bir daire alayim deseniz 450-500 bin ₺ civarında. Ama bu 450 binlik evin aylik kirası 1000 ₺ civari yani kiralamak satin almaktan daha kârlı.
Youtubeda köyceğize yerlesen bir aile vardi şirin ve kendi halinde bir ilcedir. Instagramda chirimirim diye bir sayfa var, o kız da 30 yaslarinda 2-3 sene önce Bodruma tasindi sonra Fethiyeye su an Fethiyede bir koyde yaşıyor. Hayvancilik yapmıyor ama kendi domates biberini yetistiriyor, tarhanasini kışlık hazirliklarini yapıp paylaşıyor, evden calisiyor.
Yani örnekleri var illa ki, denenebilir ama alt yapısını iyi planlamak gerekir.
Mesela ben de o taraflara tayin düşünüyorum ama benim ailem orada, daha ben gitmeden evimi tutup hazirlarlar. Dogal yasama da uzak olmadigim icin alismam zor olmaz. (Ben de konservemi/tarhanami kendim yaparim annem de yapip gönderir)
Bir sayfa daha vardi adini animsayamadim, o da Sakaryada bir köyde minik butik bir dukkanda dogal urunler satiyor. Siz de bu tarz bir sey yapabilirsiniz. Sosyal medya bu konuda zaten bulunmaz nimet.
Ama plan programinizi yapın, bütçenizi de ayarlayin öyle gidin.
Evinizi simdilik satmayin diyorum yine.

Ben de atıyorum, ne olacak şimdi
Büyük harfle isim girmeye çalışıyorum, eskiden olurdu, artık olmuyor da.
Aman ben seni etiketliyorum zaten karıştıran olursa, haberdar ediyorum mutlaka sana söyleneni
Ben de seni ertesi gün hapina rağmen hamile kalanlar gruplarina etkiliyorum shjsjdj ayy yorum yapanlar da accık kafa yorsun hangisi hangisiydi diye beyin egzersizi olur bedavadan

Ben de seni ertesi gün hapina rağmen hamile kalanlar gruplarina etkiliyorum shjsjdj ayy yorum yapanlar da accık kafa yorsun hangisi hangisiydi diye beyin egzersizi olur bedavadan
Seni böyle kötü bir üne ortak ettiğim için özür dilerim, malum yıl 2020.
Bir kadın kaç kere kazara hamile kalabilir ki, kabilede falan yaşamak lazım

Evi satıp 4 sene yemeyi düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla ama çok çok mantıksız evi satıp ev alırsınız anlarim ama dediğiniz gibi hazıra dag dayanmaz.Sattiniz evsizde kaldınız eee sonra ne olacak?

Müstakil evlere bakabilirsiniz o zaman

Evinizi satsaniz alacaginiz miktar size egede ev almaya yetmez kirası da düşükmüş bence satmayin ama oldu da sattiniz, hemen ev alayim.derdine girmeyin kirada oturun birkac sene emekli.olana kadar, emekli olduktan sonra net karara varirsiniz

Yani bilmiyorum yıllardir bu planları yaptık ama yeterli paraya sahip olmadığımız için gerçekleştiremedik ,suanki sermayemiz evimiz sattık sattık yoksa İstanbul'da çürüyüp gideceğiz ,dahada yaşlanınca zaten köyde nasıl yasarizki 45_50 lere yaklaştık zaten .bir çılgınlık yapalım diyorum ,sonra çocuklara İstanbul'daki tek sermaye belkide odamı gider diyorum bilmiyorum ,bu arada oğlum büyük iyi bir meslek sahibi fakat sorunlu ukale bir tip oldu , herseyimize karışıyor surekli kavga dövüş çıkarıyor ondanda uzaklaşmak istiyorum ona ev bıraksak ne olur bırakmasak ne olur saygısız bir çocuk oldu çikti ,
evinizi satıp yerine ev koyabilecekseniz satın. Uzaktan kiracıyla uğraşmak da sıkıntı olabilir.
Önce gideceğiniz yere karar verip oradaki arsa ev fiyatlarına göre karar vermeniz lazım.
Şu an ne desek afaki oluyor.
Ev yapmak güzel fikir ama tanımadığınız yerde çok zor olur. Neye elinizi atsanız fazla fiyat çekerler. Baştan 10 liraya anlaştığınız iş 20 liraya çıkarırlar.
Bahçe yada arazi içinde köy evi alıp yerleşip, sonra tadilat falan yapabilirsiniz. Ortamı piyasayı insanları tanıdıkça.
Bu arada biz de düşünüyoruz küçük biyere kaçmayı artık. Ama karar veremedik daha.
Foça çok güzel tam yaşanacak yer.

Valla bizde 3 yıl önce istanbuldan çok bunalıp egeye yerleştik istanbulda kiracıydık gerçi ve eşimn işi sebebiyle buraya taşındık.inanın istanbulu ailemizi çevremizi dostlarımızı çok özlüyoruz .buralar şark kurnazı kaynıyor sıcak su ,normal şebeke suyu ,doğalgaz yok evler taş ev ve cok pahalı en kötü ev 2500 3000 tl yani kesinlikle aman egeye yerleşiyim herşey çok güzel olucak kafasına girmeyin derim .istanbulda evinizi satmayın bence illaki bu bölge gelmek isterseniz ist teki evinizi kira verin burda kiracı olun derim

Oğlunuzun güzel bir işi varmış. Sizi o kadar üzüyorsa ona birşey bırakmaya uğraşmayın. Satın evinizi gidip hayalinizi yaşayın. Biraz da kendinizi düşünün. Sürekli çocuğuma ev alayım para bırakayım aman borcunu ödeyeyim aman rahat etsin diyen ebeveynleri görünce çok üzülüyorum (sizi tenzih ederim).
Hem anne hem evlat olarak söylüyorum
Ailem beni okuyorsam okutmalı meslek sahibi yapmalı şartlar uygunsa ufak birşey bırakmalı ama hayat çocuğa endeksli değil kendilerini ihmal etmemeli.
Herkes biraz da kendini sıkıp yapsın birşeyler

Ciftlik deyince burada ticari algilandi.Bu bahsettiklerinizi cok rahat yaparsiniz.Domates, salatalik, biber vs. basit zaten.Ilk sene tutturamasaniz ikinci yil olur.Tavuk, koyun bunlarda kolay.Kendinize kadar bakip yetistirecekseniz basarirsiniz.Toplu ve seri dusunuyorsaniz orda durun derim.

eviniz istanbul da mi eğer öyleyse istanbulda evi olan biri evi satmamalı bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…