Herseyi sineye cekmek ahmaklık mı? fedakarlık mı?

blackberry__

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2011
674
0
0
Antalya
Merhaba, yıne bır konuda fıkırlerınıze ıhtıyacım var.
dısarıdan objektıf bır gozle bakan ınsanlardan yorum almak ınsanın gormesını saglıyor cogu zaman.

sıze yapılan herseyı sıneye cekmek. sabrınızı zorlamalarına ragmen sıze saygı duyulmamasına ragmen ıstıfını bozmadan sunger cekıp hıc bısey yok gıbı davranmak ahmaklık mıdır??
yoksa bu bır fedakarlıkmıdır?

ya bu deveyı gudup ya bu dıyardan gıtmelı mı kı. eger bu kisi cok sevgılı kayınvalıdenız ıse...
sızı yıpratmak ıcın elınden gelenı ardına koymasa, kendısının belli bir yere kadar'haklı' noktaları olmasına ragmen.
kendısını tamamen haksız konuma getırıp sızı canından bezdırsede saygı duymakmıdır normal olan?

Yoksa mesafeyle devam edıp tum yapılan soylenenlere kulak tıkamakmıdır?
yorumlarınız ıcın sımdıden tesekkurler...

al benden de o kadar....sizinki nasıl ama benimki 1,5 yılda laf sokmalarıyla canımdan bezdirdi beni o yetmiyormus gibi kocasını terkedip eve yerleşen görümce cıktı karsıma..kıskançlık,yalan aşırı derece cimrilik hersey onda bazen dayanamıyom cevap veriyorum söyleiklerine eşim üzülsede..yaa ne zaman annesinin bir yılan olduğunu görecek bu8 eşim bilmiyorum....

bence sorunun cvbını sen de biliosun ama başka agızlardan da duymak istiosn snrm...buna kesinlikle fedakarlık denemez..

bence sorunun cvbını sen de biliosun ama başka agızlardan da duymak istiosn snrm...buna kesinlikle fedakarlık denemez..
evet bunun cevabını ınanın bılıyorum. ama aldıgım tepkıler. ne olursa olsun esının aılesı nıdaları beynımı kemırıyor.

al benden de o kadar....sizinki nasıl ama benimki 1,5 yılda laf sokmalarıyla canımdan bezdirdi beni o yetmiyormus gibi kocasını terkedip eve yerleşen görümce cıktı karsıma..kıskançlık,yalan aşırı derece cimrilik hersey onda bazen dayanamıyom cevap veriyorum söyleiklerine eşim üzülsede..yaa ne zaman annesinin bir yılan olduğunu görecek bu8 eşim bilmiyorum....

benımkı benı bulamadıgı ıcın arkamdan konusmayı yegliyor kendınce.
benım goremedıgı ıcın buyuk bır hırs soz konusu ve cok kırgınım. ama bıtkınım artık savasmaktan bıktım hep uzak kalmak ıstıyorum.
esımın arada kalmasındanda rahatsızım bılemıyorum dusunemıyorum suanda sınırlıyım cunku.
goruyorlar zaten emın ol goruyorlar. sadece atsan atılmaz satsan satılmaz malesef.

Kim için fedakarlık Ne için ? Ya da şöyLe söyleyim nereye kadar ?

Bu geçici bi durum deil ki..Bir ömür boyu onLar eşinizin aiLesi..Sizde bir ömür boyu onLarLa muhattap oLmak zorundaysanız sabır taşı oLmaya ne gerek var..

Tabi eş de tartışıLır bu konuda şimdi..Bir ömür boyu fedakarLığa değiyo mu eşiniz ?KayınvaLidenizLe sorunLarınızda geneLde sizi mi savunur onLarı mı ? Orta yoLu bulabiliyormu?

Üç günLük dünyada kimse 3.şahısLarı çekmek zorunda değiL..

He saygısızlık yapmam görevlerimi yaparım ama mesafemi de koyarım tavizde vermem..

Çünkü bazı şeylerde tavrını beLLi etmezsen susarsan onLar kendiLErini daha çok hakLı görüp daha çok ezmeye kaLkarLar..

Kim için fedakarlık Ne için ? Ya da şöyLe söyleyim nereye kadar ?

Bu geçici bi durum deil ki..Bir ömür boyu onLar eşinizin aiLesi..Sizde bir ömür boyu onLarLa muhattap oLmak zorundaysanız sabır taşı oLmaya ne gerek var..

Tabi eş de tartışıLır bu konuda şimdi..Bir ömür boyu fedakarLığa değiyo mu eşiniz ?KayınvaLidenizLe sorunLarınızda geneLde sizi mi savunur onLarı mı ? Orta yoLu bulabiliyormu?

Üç günLük dünyada kimse 3.şahısLarı çekmek zorunda değiL..

He saygısızlık yapmam görevlerimi yaparım ama mesafemi de koyarım tavizde vermem..

Çünkü bazı şeylerde tavrını beLLi etmezsen susarsan onLar kendiLErini daha çok hakLı görüp daha çok ezmeye kaLkarLar..
Evet ıste nereye kadar? ne beklenıyor kı? madem guzel olalım ıyı olalım dıyorsunuz tamam olalım ama bu haliniz tavrınız ne olacak degil mi?
sabır tası olmadım suana kadar sorunda bu sanırım anlayamıyorum artık..

esım benım haklı oldugumu kabul eder bana baskı yapmaz goruseceksın edeceksın dıye. hataları gorur ama orta yolu bulamaz.
yanı aradakı dengeyı korumakta zorluk cekıyor artık. onceden ates puskuruyordum artık ses cıkaramıyorum o da arada.

saygısızlık yapmıyorum kendımı tamamen cektım uzun zamandır.. gorevlerımı yapmıyorum uzak kalıyorum. mesafelıyım ve tavız vermıyorum tum sorun bu noktada... tavız vereyım mesafem olmasın vs. gibi tahmın edebılecegınız seyler...

kendımı ezdırmedıgım ıcın suan haksızım malesef.

Ahmaklık diyorum...

kendı ıcımde bende aynen onu dıyorum. salakmısın dıyorum kendıme. tavrını bozma..
ama dıger yandan dıs seslerden gelen huzurun olmaz boyle.. hep konusurlar degıstıremezsın lafları beynımı bulandırıyor.
kulaklarımı tıkamak ıstıyorum ama suan ofkemden delı oluyorum.
hayır gıdeyım ne dıyecekse bana desin ne istiyorsun dıyeyım? ama tavrımı bozmak ıstemıyorum.

Başbaşayken lafını yapıştır.Eşin yanındayken demez zaten.Derse de duymazdan gel ,kahkahan at ,neşeli ol. ;))

Başbaşayken lafını yapıştır.Eşin yanındayken demez zaten.Derse de duymazdan gel ,kahkahan at ,neşeli ol. ;))

yok bızımkı o evreyı astı malesef. esım bılıyor soylenıyor hepsı.
ben gorusmuyorum cok uzun zamandır bu yuzdende baskalarıyla konusuyor bır sekılde.
bana soyleyemedıklerının hıncını cıkarıyor. suan duymuyorum gormuyorum takmıyorum mutluyum ve huzurum kacsın dıye buyuk bır emek var ortada:)

Evet ıste nereye kadar? ne beklenıyor kı? madem guzel olalım ıyı olalım dıyorsunuz tamam olalım ama bu haliniz tavrınız ne olacak degil mi?
sabır tası olmadım suana kadar sorunda bu sanırım anlayamıyorum artık..

esım benım haklı oldugumu kabul eder bana baskı yapmaz goruseceksın edeceksın dıye. hataları gorur ama orta yolu bulamaz.
yanı aradakı dengeyı korumakta zorluk cekıyor artık. onceden ates puskuruyordum artık ses cıkaramıyorum o da arada.

saygısızlık yapmıyorum kendımı tamamen cektım uzun zamandır.. gorevlerımı yapmıyorum uzak kalıyorum. mesafelıyım ve tavız vermıyorum tum sorun bu noktada... tavız vereyım mesafem olmasın vs. gibi tahmın edebılecegınız seyler...

kendımı ezdırmedıgım ıcın suan haksızım malesef.

EşinLe birbirinizi seviyorsanız kendi aranızda mutluysanız ve eşinde aiLesi konusunda sana baskı yapmıyorsa neden bu kadar kafaya takıyorsun ?

Kimse kimseyLe anlaŞmak sevmek zorunda değiL ki..Zaten bu işLer zorLa oLmuyor bazen sen ağzınLa kuş tutsanda sevdiremezsin kendini..Aynısı onLar içinde geçerLi..

Ama seni çok rahatsız ediyosa bazı şeyler bi kere konuş tam konuş ozmn..Herşeyi anlat ..İçini dök..En azından senin ahmak olMAdığını biLsinLer..Bi kere konuşmakLa taviz vermezsin merak etme...BüyükLEr hep hakLı olduğunu sanarLar ama öyLe değiL işte beLki senin anLatacakLarının açısından hiç bakmamışLardır olaylara..Sarsmak lazım arada onLarı..

He değişirler ya da değişmezLer ama içlerine işler en azından..

Eşinle o yüzden şu an kavganız yoksa hiç sesini çıkarma.Bi der,iki der,gün gelir susar.Sen keyfine bak. :)

kendı ıcımde bende aynen onu dıyorum. salakmısın dıyorum kendıme. tavrını bozma..
ama dıger yandan dıs seslerden gelen huzurun olmaz boyle.. hep konusurlar degıstıremezsın lafları beynımı bulandırıyor.
kulaklarımı tıkamak ıstıyorum ama suan ofkemden delı oluyorum.
hayır gıdeyım ne dıyecekse bana desin ne istiyorsun dıyeyım? ama tavrımı bozmak ıstemıyorum.

Boz tavrını.
Sana birşey kötü hissettiriyorsa, onu dile getir.
Senden daha değerli hiçbir şey yok.
Kimse senin üzülmene değmez.
Kimsenin sana kendini kötü hissettirme hakkı da yok.
Ama senin, sana kendini kötü hissettirenlere karşı tavrını bozmaya hakkın var.
Unutma kimse sana hak vermez, hakkını ancak sen alırsın.
Süt dökmüş kedi gibi davranmaya devam edemezsin.

Eşinle o yüzden şu an kavganız yoksa hiç sesini çıkarma.Bi der,iki der,gün gelir susar.Sen keyfine bak. :)

yok esımle kavgamız yok esım bılıyor uzuldugumu cunku.
sadece ben artık sussunlar ıstıyorum. sankı dunyanın en kotu ınsanı yaftası yemek sınır edıyor benı.
haklısınız keyfımı kacırmalarına ızın vermemelıyım.

EşinLe birbirinizi seviyorsanız kendi aranızda mutluysanız ve eşinde aiLesi konusunda sana baskı yapmıyorsa neden bu kadar kafaya takıyorsun ?

Kimse kimseyLe anlaŞmak sevmek zorunda değiL ki..Zaten bu işLer zorLa oLmuyor bazen sen ağzınLa kuş tutsanda sevdiremezsin kendini..Aynısı onLar içinde geçerLi..

Ama seni çok rahatsız ediyosa bazı şeyler bi kere konuş tam konuş ozmn..Herşeyi anlat ..İçini dök..En azından senin ahmak olMAdığını biLsinLer..Bi kere konuşmakLa taviz vermezsin merak etme...BüyükLEr hep hakLı olduğunu sanarLar ama öyLe değiL işte beLki senin anLatacakLarının açısından hiç bakmamışLardır olaylara..Sarsmak lazım arada onLarı..

He değişirler ya da değişmezLer ama içlerine işler en azından..

Kafama takıyorum cunku, sırf ıkımızle ugrasmıyorlar cevreme herkese konusuyorlar rahatsız oluyorum.
ben bırıcık ogullarını kandıran gelin ınan aslında umrumda degıl ama mudahale edıyorlar gozdagı bır nevi..
herkesın huzurunu bozuyorlar keske sırf benımle kalsa.

evet konussamda benı anlamayacaklar emınım buna ama en azından baskalarına konusmaktansa bana soylesın ne ıstıyorsa rahat bıraksın ama derdı o da degıl hep goruseyım eskı ben olayım ama eskı benı yıpratan kım dusunen yok?
degısmezler asla sadece en azından dedıgınız gıbı ıclerıne ıslerse belkı susarlar.

Boz tavrını.
Sana birşey kötü hissettiriyorsa, onu dile getir.
Senden daha değerli hiçbir şey yok.
Kimse senin üzülmene değmez.
Kimsenin sana kendini kötü hissettirme hakkı da yok.
Ama senin, sana kendini kötü hissettirenlere karşı tavrını bozmaya hakkın var.
Unutma kimse sana hak vermez, hakkını ancak sen alırsın.
Süt dökmüş kedi gibi davranmaya devam edemezsin.

sorunumuz zaten sut dokmus kedı olmamam, hakkımı almam rahatsız edıyor bır nevi onları.
ama yapılcak bırsey yok anlamıyorlar malesef esımde uzuluyor.
dıle getırecegım az kaldı patlamama zaten. cok uzak kaldım herkesten o yuzden rahattım:)

bence bunun cevabını biliyorsun sen.
ben kendimden biliyorum mesela erkek arkadaşımın biçok hatasını sineye çektim.
çekiceksin çünkü yeri gelince. çekmezsen bitireceksin o şeyi her neyse..
düşünüyorum şimdi o benim hatalarımı unutmasa ben unutmasam ne yapardık.. birlikte bile olmazdık hatta..
yeri zamanı geldiğinde karşındaki insanı affederek büyüyeceksin sen unutarak.
tabi böyle söylüyorum ama saf konumuna düşmek te var. bir defa çekeceksin sineye. baktın bir daha yapıyor, işte o zaman suç sende.
yani sineye çekilecekler var,bir daha çekilmeyecekler var böyle düşün..
tam olarak nedir ne yaşadın tam bilmiyorum ama kayınvaliden olarak değil her zaman kocanın annesi olarak bak. burdan konuşmak kolay belki ama mantıklı düşünerek yazıyoruz her birimiz.. ben bekarım fakat çok şeye de şahit oldum şimdiye kadar. olayları karşıdan görmekle yaşamak çok farklı yinede tabiki..
aklıma direk erkek arkadaşım geldiği için bu yönde yorumladım ben biraz da kusuruma bakma..
kalp kirma biraz sineye cek,esinle dertles.. büyüktür de geç ama kendini hiçbi zaman haksızca ezdirme!

herşey sineye çekilmez evlilikte bazı ufak sorunları görmezden gelebilirsin eşinin hatrına ailesini bazı konularda alttan alabilirsin ama her zaman bu yapılmaz yapılmamalı:50:çünkü insan sus sus da bir yerde patlıyor bunalıyor.gerektiği zaman saygını bozmadan seviyeni düşürmeden cevap ver ama en iyisi mesafe sanırım anlaşamadığın insanlarla az ve öz görüş :31:

ben karşıma alıp konuşmayı,anne kız gibi dertleşmeyi,onun cephesinden bakıp ,yaşına saymayı cok denedim hemde defalarca ama her seferinde bu büyüklüğüm karşıma salaklıkmış gibi çıktı....sonunda görüşmeme kararı aldım...

Back
X