- 27 Şubat 2012
- 1.060
- 328
- 323
- Konu Sahibi esmerkuzum
-
Slm kızlar
Aslında sorunum tam da bu
Esimin ailesiyle cok asılmaz büyük sorunlarım yok cok şükür
Ama evlendiğimden beri hatta tanışma dönemimizden beri dusuncesizlikleri herseye müdahil olmalarından ve laf sokmalarından dolayı cok sorun yasadık
Süre gelen zamanda da yasıyoruz
Benim kısaca sorunum su ki fıtrat olarak ince herseyi takan biriyim biraz fazla dolmuşum ailesine karsı her bı sorunda sürekli esimin basını yiyorum zaten ailen ince diil söyle dediler böyle yaptılar diye
Ve artık korkuyorum bu yüzden benden soğumasından
Herseyi bı yana atıp dirdir etmekten kurtulmak istiyorum eskileri açmayayım istiyorum ama beceremiyorum
Batıyor artık her sözleri hareketleri bazen
Ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım nolur akıl verin
Bu yüzden cok huzursuz oluyorum
Kendime hep aileme laf edilse nasıl olurum diyorum anlamaya çalışıyorum ama dayanamıyorum(
Cok haklisin bı konu açıldığında şakaya takılıyorum esime ama ailesi dusuncesizlik yaptığında eskileri acıyorum haklı olarak kırılıyorsunuz bende aileme laf edilse kırılırımaynı ben sözlendiğim günden evlenene kadar çok doldum şimdide dır dır edip duruyorum en ufak şey öyle batıyorki aynı şeyleri yaşıyorduk ama yeni bir yol çizdim ya öyle başedilmiyor yeni evliliğimi yıprattığımı farkettim eşim içten içe inciniyordu bende bi yandan deli danalar gibi ağlayıp dırdır ediyordum annem nasihat etti kızım şimdi çok seviyor yenisiniz alttan alıp susar ama adamı çok doldurma hem soğur hemde gün gelir patlar dedi erkeğe karşı ailesini kötülemek yanlış yol nasıl bizimde bir ailemiz varsa ki aileme karşı gülden ağır kelimeyi kabull edemyorum eşim sağolsun onca lafımı çekiyor beni kırmıyor bende empati yaptım eşim yerinde olmak istemedim açıkçası benki kv. kb. yüzünden düğün gecemde balayımda hep ağlamış insanımki şimdi kendime yazık ettiğimin farkındayım ben farkına varmasam cidden yuvamı yeni kurmuşken kaybedebilirdim artık sabrımmı arttı ne daha olumlu bakmaya başladım çünkü inan eşimden gıcık aldığımı düşündüğüm oluyordu o dır dır ettiğim sönemlerde ....Yapman gereken günlük programlara odaklan eşinle plan program yapıp gününü güzel geçirme derdine düş boş vakitlerde insan daha çok düşünüyor düşündükçe geçmişe gidip geeksiz düşüncelerle kendini üzüyor vaktini hep doldur :) walla çok şükür şimdi iyiyim eşimde meğer bıkmaya başlamış sonradan itiraf etti bende isavetli bir karar aldığımı düşünmeye başladım sende boş vakitleri doldur ilk başlarda elinden geldiğince eşinin ailesinin bahsini açma çünkü dolu olduğundan mevzuları çok abartıyorsundur kendimden biliyorum
bende senin gibiyim nişanlımın ailesi çok kaba,düşüncesizler,bazen olur olmadık konuşurlarr ama bilirim kii sırf düşüncesizlikliklerinden iyi niyetli olduklarını bilirim o yüzden bazen takılsamda dile dökmem. birde konuşursamda ben kötü olucağımı bildiğim için. Sende yuvan için mutluluğun için arada çok büyük sorunlar yoksa hiç dırdır yaparak eşini kafasını şişirme derim. Ama eğerki arada art niyet varsa can sıkıcı laf sokmaları varsa terbiyeni bozmadan ufak ufak sende kendi işini kendin halletmeye çalış bence
sorununuzu bilmek çözüme ulaşmaya inanmaktır,kendiniz için sevinin çünkü aslolan sorunları görüyor ve kendinizi tanıyorsunuz.. dırdır etmek sorunlarınıza çözüm bulmak yerine daha çok sorun yaratır.ne kadar sevmesenizde sizin eşinizin dünaya gelmesini sağlayan eşinizle iyi-kötü çok fazlaa paylaşımda bulunan aileye saygıyla yaklaşın. kimseyi bu saatten sonra değiştiremeyeceğinize göre şu kısacık hayatı olumsuz,negatif düşüncelerle kendinize,eşinize,evliliğinize haksızlık ederek zehretmeyin..dırdırınız geldiği vakitlerde "ya sabır" deyin ve aklınızdaaki düşüncelerin yerini başka uğraşlarla gönderin.içinizde de biriktirmeyin ama bunu eşinize değil kendinizle halledin..herkesi olduğu gibi kabul edin..ve sizi sakinleştirecek,sizi daha motive edecek meşgaleler bulun.aklınızda kvleriniz değil meşgaleniz olsun.
şikayet ettiğin insanlar onun ailesi... bir susar, iki susar üçüncüye patlar o da...
eşine sürekli annen şöyle yaptı, baban böle yaptı die şikayet edersen kendinden soğutursun
azcık uyanık olacaksın..eşine sölemek istediklerini şikayet ediomuş gibi değil de, laf arasında gayet sakin bi şekilde söliceksin
ama bunu her zaman yaparsan bi anlamı kalmaz.. sürekli de yapma zaten... eşinin illa bilmesini istediği şeylerde yap böle ki bunlarda gerçekten önemli şeyler olsun...
bu sürekli hale gelirse,senin onun ailesiyle ilgili sölediğin hiç bişey ciddiye almaz... her zaman ki eşim die düşünür
son olarak da, sakın ama sakın eski olayları ısıtıp ısıtıp ortaya getirme... bitmiş gitmiş
kendini ve eşini huzursuz etmekten başka bi işe yaramaz
kapılar kapanır, içerde sadece sen ve eşin kalırsın... o yüzden kimse için eşinle aranı bozma...
İcimde biriktirmemek icin biriyle paylaşmak gerekiyor bunu esimle yapıyorum o da olmuyor
Saygımı asla bozmuyorum ama icime Ata Ata sinirlerim mahvoluyor
Alışma suresi mı bilmiyorum eltimle konuştuğumda o da ortak seyler söyledi zaman dedi
Yorumun icin teşekkür ederim
Tavsiyelerin icin teşekkürler farkındayım ailesi ama bazı seylere dayanamıyorum laf sokmalar cocukmusuz gibi bizi şikayet etmeler
3. Şahıslara daha birçok sey
Slm kızlar
Aslında sorunum tam da bu
Esimin ailesiyle cok asılmaz büyük sorunlarım yok cok şükür
Ama evlendiğimden beri hatta tanışma dönemimizden beri dusuncesizlikleri herseye müdahil olmalarından ve laf sokmalarından dolayı cok sorun yasadık
Süre gelen zamanda da yasıyoruz
Benim kısaca sorunum su ki fıtrat olarak ince herseyi takan biriyim biraz fazla dolmuşum ailesine karsı her bı sorunda sürekli esimin basını yiyorum zaten ailen ince diil söyle dediler böyle yaptılar diye
Ve artık korkuyorum bu yüzden benden soğumasından
Herseyi bı yana atıp dirdir etmekten kurtulmak istiyorum eskileri açmayayım istiyorum ama beceremiyorum
Batıyor artık her sözleri hareketleri bazen
Ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım nolur akıl verin
Bu yüzden cok huzursuz oluyorum
Kendime hep aileme laf edilse nasıl olurum diyorum anlamaya çalışıyorum ama dayanamıyorum(
bazen bende senin gibi dertleşecek bir evli dost arıyorum ama yok etrafımda kimseye güven yokki belki dertleşsem bi arkadaşla eşime çatmicam
Bunu denicem insssBende yaşadım aynı şeyleri, ben kendimden sıkılıyordum ama sizin gibi birilerine anlatma ihtiyacı duyuyordum, anlatmassam daha çok kinleniyıordum. Burda ufaktan anlatmaya başladım, bazende kendi kendime teselli vermeye çalıştım. Sonuçta gerçektende art niyetli olarak yapmıyorlardı, evet alışmadığım durumlardı, gereksiz yere karışıyorlar, herşeye laf ediyorlar ama boşverdim. Boşverdikçe rahatladım. Çekiyorsam, laf söylemiyorsam kimse için değil Allah rızası için yap dedim. Zamanla alıştım, onlarda bana alıştı, artık sinirlendiğim şeyleri tatlı dille engelleyebiliyorum.
Mesela bu hafta k.validem hasta yatıyor. Kadının ayağa kalkacak hali yok, yemeği görümcemle beraber yapıyoruz. Bi ara eşim geldi mutfağa, yardım etmeden karışmayı çok sever, babası kendinden beter buarada. Ardından babası geldi, biri bişi söylüyor öbürü farklı şey. Sinirlendim, normalde çıldırırım yani. Ama ozaman bi sakinlik geldi, döndüm yalancı bir kızgınlıkla eşime "sen benim huyumu bilmiyormusun, ben mutfakta erkekten nefret ederim dedim" önce babası gitti, sonra eşim. Bi kırgınlık olmadı çünkü ben bi sinirle söylemedim.
Boşverirsen daha rahat edersin. Boşverirsen tepkilerini daha insancıl verirsin. Kafaya takarsan daha sinirli, tepki verdiğinde de suçlu sen olursun.
canim maalesef biz kadinlar hic birseyi unutmuyoruz...unutamiyoruz daha dogrusu..
esinle aran iyiyse bos ver diyecegim..biliyorum cok zor..ailesinin yaptigi seylerden esini mesul tutma..gerektigi yerde cevabini kendin ver..o zaman iste sorun olmaz diye dusunuyorum...tabii esinle aran acilmayacaksa...kaldiki acilacaksada kendini savundugun icin onlara karsi acilsininsan kendinden taviz vermemeli aslinda bu evlilik dahi olsa...
takmaaaaaaaaaaaaaaa hıcbısı yok he de gec bende senın gıbıydım herseyı sorun ederdım bana ole dedıler bole dedıler sole baktılar dıe
ama onemlı olan esınız sız keyfınıze bakın kım ne derse desın kendınızı ezdırmeyın ama ufak seylerede takılmayın kendınıze edersınız
benım 1 yılım bole gectı sımdı mı ne yapıorm dunya yansa umrumda deıl ben esıme bakarım kendıme bakarım
cok zor durumdaysanızda uzmandan destek alın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?