Herşeyi yiyen mükemmel çocuğu nasıl yaptınız?

Bu nasıl bir üslup. Öğrencileriniz için şişko lafını nasıl kullanıyorsunuz. Bir öğretmen olarak sizden ve tavrınızdan ben utandım. Sizin gibi öğretmenler derste öğrencilerine isimleriyle hitap etmek yerine şişko, tombul vb. sıfatları kullanarak onları hem küçük düşürüyorlar hem de diğer arkadaşlarının içerisinde alay malzemesi konumuna getiriyorlar.

Öğrencilerime tabi ki öyle hitap etmiyorum. Buluttan nem kapmayin lütfen. Ben de siskoyum . Kimseyi küçümsemiyorum şişko , şişman, toplu hepsi aynı şey. Hepsi ötekilestiriyor.
Seçtiğim kelime yanlışsa yanlış kelime kullanmışsınız diyin . Öğretmenliğimi sorgulamayın lütfen.

Azcık rahat bıralım çocuğu sevgili annem. Acıkınca yer kuzucuk. Yorumuma kızma bana güven.

Ne alakası var hanımefendi öğretmen burda bize bahsederken diyor sınıfta çocuğa mı diyor bunu neye dayanarak çıkardınız. Sizin o bahsettiğiniz öğretmenler dalga geçenler yıllar öncesinde kaldı. Bizler kilolarını dahi düşünüyoruz sağlıklı olsunlar diye
Beni anladığınız için teşekkür ederim
Ben ilkokul öğretmeniyim. Öğrencilerime böyle hitap söz konusu olamaz. Onlar benim göz bebegim
Aslında toplu , tombis diye izah etmeye çalışmışım. Ama ergenlik döneminde gerçekten çok kilo aldıklarını ifade etmek istedim. Toplu kelimesini bir kaç kez kullandığım için açıklayıcı olsun diye yazmışım.

Bu nasıl bir üslup. Öğrencileriniz için şişko lafını nasıl kullanıyorsunuz. Bir öğretmen olarak sizden ve tavrınızdan ben utandım. Sizin gibi öğretmenler derste öğrencilerine isimleriyle hitap etmek yerine şişko, tombul vb. sıfatları kullanarak onları hem küçük düşürüyorlar hem de diğer arkadaşlarının içerisinde alay malzemesi konumuna getiriyorlar.

Kadın derdini çok güzel anlatmış ki bence kendi kızı için de endişeli. Şişko/şişman insanlar icin nasil bir sıfat kullanılmasını onerirsiniz?

Öğretmen hanımın derste çocuklara isimleri ile hitap etmek yerine şişko dediği nerede yazıyor. Aynı yorumumu mu okuduk?

Kızım 17 aylık çok şükür her şeyi yiyor. Uyanınca mutfağa gidip masanın üzerini karıştırıp ne bulursa yiyor. Dolapları karıştırıp bulduğu sebzeleri yiyor. Hatta dün çiğ patlicanin yarısını isira isira yedi.
Çok şükür. Şunu yapayım da yesin demiyorum çünkü hiç bir şey seçmez.
3 aylıkken ekmek kemirmeye başladı. 4 aylıkken ufak ufak çorba meyve suyu falan az az vermeye başladım. 5 aylıkken çok acı bir kısır yapmıştım iki kaseyi bitirdi. 6-7 aylıkken çin biberi turşusunu kemirmeye başladı. Elinden alınca feryat figan ağlıyordu maalesef hala öyle. Elinden alamıyorum.
Zamanında alistirdim yani ben. Ve hiç aman şunu yapayım da yesin demedim. Acikirsa kendi mammma deyip mutfağa gidip ne bulursa yemeye başlıyor. Ben de hemen bir şeyler hazırlıyorum.
Annelerin hatası bu ; sevdiği şeyleri yapayım yesin....
Hayır.. Acikinca her şeyi yer çocuk. Baştan alıştırmak lazım. Siz ne yapabilirsiniz bilemiyorum.
İlk altı ay sadece anne sütü ya da formül mama denildiğini hiç duymadınız sanırım. Yemeyen bebek evet zordur ama sizin su bile vermemeniz gereken bebeğinizi besleme şekliniz de çok yanlış. Lütfen anneleri yanlış yönlendirmeyin.

Çocuğu boğa burcuna gelecek sekilde doğurarak :)
Genci yaslis bebesi,hepsi iştahina düşkün, maşallah. Zaten boğazı simgeleyen bir burcmus...
Cocugunuz yemiyorsa birak yemesin
Acliktan olecek hali yok ya...
Ablamla ben de hic yemek yemezdik, 'kudretten mi doyuyorsunuz siz,anlamiyorum ki' derdi annem babam:))
Boyle kaburgalarimiz falan belli olurdu
Ama saglikli bir sekilde buyuduk, bagisikligimiz falan da iyiydi,hic hasta olmazdik...
Siz de cok endiselenmeyin bence, yemiyorsa yemiyordur. Bari meyvesuyu sıkarken rondodan yesillik falan da gecirin de oyle alsin azicik vitamini minerali

3 yaşındaki evlatcığım yemek yemiyor. Önceden sevdiği şeyleri yiyordu onları da yemiyor. Tek kaşık çorba sokamıyorum ağzından. Benim bile iştahım kapandı artık yemek yiyesim gelmiyor. Şu koca koca lokmaları ağzına tıkıştıra tıkıştıra afiyetle yutan çocuklara hayranım. Benim oğlanı da bu modele çevirmenin bi yöntemi var mı? Valla ne zormuş ya yemeyen çocuk da. Benim de boğazımdan geçmez oldu :KK43:

Ah ah bu konuda bende dertliyim. Yapmadığım şey kalmıyor kafayı yicem. Hatta bazen ev lokantaya dönüyor ama yemiyor:KK14: gezerken görüyorum tombiş tombiş çocuklar imreniyorum valla. Sonrada diyorum neyse sağlığı yerinde olsun. Ama şu bikaç gündür polivit kullanıyorum şurup o biraz sanki işe yaradı gibi.

Back
X