Herşeyi yiyen mükemmel çocuğu nasıl yaptınız?

Hem yaptım hem yapamadım o çocuğu :D bir kızım bir oğlum var. Kızım önüne ne koysan yer çoğunlukla. Yemese bile tadına bakar, beğenmezse yemez.

Ama oğlum kreşte her şeyi yediği halde evde yemiyor deli ediyor beni. En sevdiği yemek pırasaymış okulda mesela. Evde bir kere yedi mi? Tabiki hayır. Bir de x teyze senden güzel yapıyor demez mi, gel de delirme ;D

Ama mesela bir büyük çipura yer, etini güzel yer, yumurtasını yer. Sevdiği sağlıklı şeyler de var o yüzden pek takmıyorum. Ama sebze yememesi eksiklik gibi geliyor bana.

Çorbaların içinde veriyorum anlamadan yiyor arada.

Patlıcan çocuk beslenmesinde nikotin içeriğinden dolayı önerilen bir besin değil.
Ayrıca mevsimi de değil.
5 aylık bebeğe acı kısırda uygun değil. O an yemiş olması vücuduna uygun olduğu anlamına gelmez.
Sindirim sistemine bir hasar verdiyse çok ileride de ortaya çıkabilir.
Ağzınıza sağlık. Üstelik de çiğ sebze sakıncalı diye biliyorum.

Allah vergisi canım. Annelerin bir şey yaptığı yok. Takma kafana şişman çocuğa daha çok üzülüyorsun. ilk çocuğumda öyle zorlardım her sabah pekmez içirirdim .Ye ye ye O zaman çok zayıftı. Ama toplu bir çocuk olsun tombiş tombiş olsun istiyordum. Suan 9 yaşında toplu bir kız çocuğu. Yani öyle aman aman değil hafif toplu. Ama yine de rahatsız oluyorum. Diğer 3 çocuğum çıtı pıtı. Valla en iyisi.
Öğretmenim yıllardır elimden ne öğrenciler geçti. Toplu öğrencilerim hep tombiş ergenliğe girdiler . Ergenlikten sonra daha da kilo alıp şişko oldular. Kızımın da şişman olmasından korkuyorum ve artık yediklerine hep dikkat ediyorum. Yeme demek Ye hadi demekten daha zor. Bırak az yesin çıtı pıtı olsun. İlk aylardaki gibi kilo ne yapsan almaz. Alsa bile iyi bir Şey değil. Her ay bir kilo alsa 26 kilo olur ki bunu istemezsin. Bir yasından sonra yılda 2 kilo almasını öneriyor doktorlar.
Bu nasıl bir üslup. Öğrencileriniz için şişko lafını nasıl kullanıyorsunuz. Bir öğretmen olarak sizden ve tavrınızdan ben utandım. Sizin gibi öğretmenler derste öğrencilerine isimleriyle hitap etmek yerine şişko, tombul vb. sıfatları kullanarak onları hem küçük düşürüyorlar hem de diğer arkadaşlarının içerisinde alay malzemesi konumuna getiriyorlar.

Bu nasıl bir üslup. Öğrencileriniz için şişko lafını nasıl kullanıyorsunuz. Bir öğretmen olarak sizden ve tavrınızdan ben utandım. Sizin gibi öğretmenler derste öğrencilerine isimleriyle hitap etmek yerine şişko, tombul vb. sıfatları kullanarak onları hem küçük düşürüyorlar hem de diğer arkadaşlarının içerisinde alay malzemesi konumuna getiriyorlar.
Ne alakası var hanımefendi öğretmen burda bize bahsederken diyor sınıfta çocuğa mı diyor bunu neye dayanarak çıkardınız. Sizin o bahsettiğiniz öğretmenler dalga geçenler yıllar öncesinde kaldı. Bizler kilolarını dahi düşünüyoruz sağlıklı olsunlar diye

Ne alakası var hanımefendi öğretmen burda bize bahsederken diyor sınıfta çocuğa mı diyor bunu neye dayanarak çıkardınız. Sizin o bahsettiğiniz öğretmenler dalga geçenler yıllar öncesinde kaldı. Bizler kilolarını dahi düşünüyoruz sağlıklı olsunlar diye
Kimse başkası için 'şişko' tarzı bir yakıştırma kullanamaz. Bunun yerine daha düzgün kelimeler seçilebilir. Kilolu olmak bir hastalıktır zaten. Şişko vs. demek yerine kilo problemi var ya da şişman demek doğru olandır.

Kimse başkası için 'şişko' tarzı bir yakıştırma kullanamaz. Bunun yerine daha düzgün kelimeler seçilebilir. Kilolu olmak bir hastalıktır zaten. Şişko vs. demek yerine kilo problemi var ya da şişman demek doğru olandır.
evet kelime yanlış olabilir o konuda haklısınız ama direk öğretmenliğini kötülemenizde bi o kadar yanlış.

Aynısı yiğenim ablam çok üzerine düşüyordu öyle böyle değil .
Ablam bıraktı üstüne düşmeyi . Tamam ne yiyorsan ye ama benim yaptığım yemek bu dedi .
Bir süre sonra kendi istemeye başladı önceden istemediği yemekleri .
Ama benim yiğenim bu olay olurken okul çağındaydı :)

Ne var bunda .? Ciğerleri neden yansın kızım o zaman bile ortalama 600ml su içen bir bebekti. Ayrıca ebemize de anlattım gülüstük. Maşallah falan dedi. Ab artacak bir şey yok. Zorla vermedim bayila bayila yedi. Tutup da çocuğa zehir vermedim. Arkadaşım yeni doğduğunda bira veriyordu uyusun diye. Bir çay kaşığı verince çocuk hemen uyuyordu. Tasvip etmiyorum kesinlikle. Ve eğitimli biri bir işletmede müdür. Bir diğer arkadaşım atarax şurup veriyordu. Günde iki defa uyusun diye. Iyi bir şey mi kesinlikle hayır. Çok büyük yanlışlar bana göre. Benim kızım kısır yemiş afiyet olsun. Bulgurun faydalarını bilmeyen yoktur. Acı zaten seviyor bir şey de olmaz. Bu kadar evhamli olmak hiç iyi değil.

Yazdiklarinizi buyuk bir sok icerisinde okuyorum. 3 aylik ekmegi kemirttiniz, 5 aylik aci kisir verdiniz ve 5 aylikken 600 ml su mu iciyordu? Midesi ne kadardi ki o kadar yemenin ustune bir de yarim litre su iciyordu acaba? Evet su anda herseyi yiyo ve siz bunu kendinizin basarisi saniyosunuz ya yaniliyorsunuz. Size bir sir vereyim mi? Cocugunuz istahli bir bebek hepsi bu! Istahi olmasaydi oyle de guzel yemekler yapardiniz ki akliniz sasar.

Ha bana gelince benim oglum da 18 aylik ve su an benden daha cok yer. Ben nasil mi yaptim? Onu da anlatayim.

1. 6 ay sadece ve sadece anne sutu (su verilmez)
2. Ilk 45 gun tadimlar (3 gun kurali ile)
3. 1 yasina kadar seker, tuz, salca, domates yok!

Yani ay ben boyle yaptim cocugum da herseyi yiyor cunku bu benim basarim diye gerine gerine yanlislarinizi anlatmayin. Belki sizin cocugunuza su anda birsey olmadi ama ilerde mide ve bagirsaklariyla sikinti cikmayacagi ne malum. Umarim oyle bisi olmaz ama olursa yine benim marifetim diyecek misiniz?

Acemi olup sizin yazdiklariniza bakarak bebeklerine ek gida vermeye calisanlar olmaz umarim!!!

Yazdiklarinizi buyuk bir sok icerisinde okuyorum. 3 aylik ekmegi kemirttiniz, 5 aylik aci kisir verdiniz ve 5 aylikken 600 ml su mu iciyordu? Midesi ne kadardi ki o kadar yemenin ustune bir de yarim litre su iciyordu acaba? Evet su anda herseyi yiyo ve siz bunu kendinizin basarisi saniyosunuz ya yaniliyorsunuz. Size bir sir vereyim mi? Cocugunuz istahli bir bebek hepsi bu! Istahi olmasaydi oyle de guzel yemekler yapardiniz ki akliniz sasar.

Ha bana gelince benim oglum da 18 aylik ve su an benden daha cok yer. Ben nasil mi yaptim? Onu da anlatayim.

Yani ay ben boyle yaptim cocugum da herseyi yiyor cunku bu benim basarim diye gerine gerine yanlislarinizi anlatmayin. Belki sizin cocugunuza su anda birsey olmadi ama ilerde mide ve bagirsaklariyla sikinti cikmayacagi ne malum. Umarim oyle bisi olmaz ama olursa yine benim marifetim diyecek misiniz?

Acemi olup sizin yazdiklariniza bakarak bebeklerine ek gida vermeye calisanlar olmaz umarim!!!
+1
Bizim de doktorumuz ek gıdaya çok kontrollü geçiş yaptırdı. Kızım anne sütü almıyor olmasına rağmen.

6. ayda sebze maması 3 gün kuralı ile ve tüm sebze mamasının oluşması 1 ay sürdü. İlk yediğinde sadece 2 tatlı kaşığı demişti gerisi formül süt
6.5 ay elma - armut
7.ay yoğurt
8.ay kahvaltı
Geri kalan bütün öğünleri formül süttü
9. ay akşam yemeği salçasız, tuzsuz ve soğanlar kavrulmadan olacak

Kızım ilk ekmeği yediğinde 15.aylık idi. Tek tek kahvaltı etmeye başlayınca 1 dilim tam buğday verebilirsin dedi doktor. Bulamaç kahvaltı yaparken hipp yulaflı yiyordu.

Şu an 17 aylık hala yemeklerine tuz, salça koymuyorum.

İki önemli nokta var. Çocuk bu yediklerini ölene kadar yiyecek. Aceleye ne gerek var.
Anne sütü yeterli değilse formül süt içecek. Sonuç olarak süt içmesi gerekiyor.
Çocuğun ayına uygun olmayan gıda verildiğinde çok ileride de sindirim organları ile sıkıntı çıkabilir.

Son düzenleme:
Genetik olabilir belki canım benim halamın oğluda çok zayıf 11 yaşında 25 kilo falandır belki çocuk yiyor ama sadece sevdiği şeyleri annesi de babasida çıta gibiler onlara çekti galiba
Asiri zayıf degil mi?
Boyu nasil? Hic hayal edemedim bu kiloyu ve 11 yasi.

Ben de saskinlikla okudum.
Yeme isinin annenin basarisi olduguna da inanmiyorum. Cocuk istahliysa yiyor degilse yemiyor hepsi bu.
Kimi cocuk onune dunyayi ds serseniz donup bakmiyor.
3 aylık bebek refleks olarak her seyi agzina goturur. Eline ekmek vermek nasil bir zihniyetin urunudur anlayamadim. Onu da gidip masanin uzerinden kendi almadi herhalde.

Ben de saskinlikla okudum.
Yeme isinin annenin basarisi olduguna da inanmiyorum. Cocuk istahliysa yiyor degilse yemiyor hepsi bu.
Kimi cocuk onune dunyayi ds serseniz donup bakmiyor.
3 aylık bebek refleks olarak her seyi agzina goturur. Eline ekmek vermek nasil bir zihniyetin urunudur anlayamadim. Onu da gidip masanin uzerinden kendi almadi herhalde.

Ben de sinir oldum.
Kadın kesin bunları buraya yazayım da herkes maşallah desin diye düşündü bence

Boyunu bilmiyorum ama görumcemin oğlunun sınıfında sağlık taraması yapılmış 25 kişilik sınıfta boyu ve kilosu normal olan sadece 2 çocuk var gerisi hem zayıf hem kısaymış
Asiri zayıf degil mi?
Boyu nasil? Hic hayal edemedim bu kiloyu ve 11 yasi.

Boyunu bilmiyorum ama görumcemin oğlunun sınıfında sağlık taraması yapılmış 25 kişilik sınıfta boyu ve kilosu normal olan sadece 2 çocuk var gerisi hem zayıf hem kısaymış
Allah Allah cok enteresan.
Olculeri standartın cok mu uzerinde aldilar acaba butun sinif nasil öyle olmus ki zayiflik oluyor da boylari uzun oluyor genelde cocuklarin. Enteresan bir durum.
Yeğeniniz de insallah saglikli bir sekilde yakalar standartlari bundan sonra.

Allah Allah cok enteresan.
Olculeri standartın cok mu uzerinde aldilar acaba butun sinif nasil öyle olmus ki zayiflik oluyor da boylari uzun oluyor genelde cocuklarin. Enteresan bir durum.
Yeğeniniz de insallah saglikli bir sekilde yakalar standartlari bundan sonra.
Bende anlamadım ki canım gorumcem öyle söyleyince bende şaşırdım tabi inşaAllah her çocuk sağlıklı olsunlar boyları uzasın normal kilolu olsun zaten biz annelerin ilk duası bu galiba :)

3 yaşındaki evlatcığım yemek yemiyor. Önceden sevdiği şeyleri yiyordu onları da yemiyor. Tek kaşık çorba sokamıyorum ağzından. Benim bile iştahım kapandı artık yemek yiyesim gelmiyor. Şu koca koca lokmaları ağzına tıkıştıra tıkıştıra afiyetle yutan çocuklara hayranım. Benim oğlanı da bu modele çevirmenin bi yöntemi var mı? Valla ne zormuş ya yemeyen çocuk da. Benim de boğazımdan geçmez oldu :KK43:

Bence o çocuğun içinden gelmeli. Kocam koca adam olmuş hala bezelye fasulye yemiyor. Çocuk gibi yemek seçiyor. Arkadaşımın çocuğu da löpür löpür ne bulsa yiyor. Utan diyorum el kadar çocuktan

Bu arada ben hazırlarim kızım kendisi yer. 3-4 aydır çatalla yiyor. Ondan önce eliyle yiyordu ama kendisi yiyordu. Altı ayliktan beri her şeyi kendisi yer. Sadece çorbayi ben iciririm. Sizinki nasıl? Yani kendiniz mı yediriyorsunuz
Yazma bence. Biran çocuğa nazar değecek diye korktum. Kilosu nasıl? Fazla kiloda iyi değil.

Önce rahat bırakın çocuğu abur cubur vermeyin acikinca mecbur yiycek hergün 1 kaşık harnup pekmezi icirin oğlumun iştahını açmıştı bide sevmediği yemeği değişik şekilde verin mesela oğlum kabak yemeği yemez ama mucvere bayılır beyaz peynir ağzına sürmez ama krep üstüne sürme peynire bayılır yoğurt yemez ama şeker katip ekmeğe sürünce çok sever bunun gibi şeyler ama ne olursa olsun zorlamayin

Back
X