• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşeyi yiyen mükemmel çocuğu nasıl yaptınız?

:) :)Müjde,gurme bir kızınız olacak:KK49:
Bu yemek sorunlarında ailenin yeme alışkanlıklarının önemli olduğunu düşünüyorum.Bir yeğenim küçükken her şeyi yediği halde,aklı ermeye başlayınca,babasının yemediklerini,yememeye başladı.Benim çocuklarımsa, yavaş yavaş sevmediklerinden bile çatal ucuyla tattıra tattıra,çeşitleri epey çoğalttılar.Eşimde pek yemek seçmez.Ama onun sevmediği bir yemeği çocukların tabağına koyma gafletinde bulundum.Babalarının yemediğini ve bıyık altından gülerek onları takip ettiğini anladıkları anda,tatmayı bile reddettiler.Halbuki her evde pişen normal bir yemekti.Bugün olmuş,tadını bilmiyorlar.
Ay deme öyle. Ben de yemek seçmem babası da seçmez.

3 yaşındaki evlatcığım yemek yemiyor. Önceden sevdiği şeyleri yiyordu onları da yemiyor. Tek kaşık çorba sokamıyorum ağzından. Benim bile iştahım kapandı artık yemek yiyesim gelmiyor. Şu koca koca lokmaları ağzına tıkıştıra tıkıştıra afiyetle yutan çocuklara hayranım. Benim oğlanı da bu modele çevirmenin bi yöntemi var mı? Valla ne zormuş ya yemeyen çocuk da. Benim de boğazımdan geçmez oldu :KK43:
Konu sahibesi lutfen ustelemeyin, cocugunuzda hayir bilinci gelissin. Masallah 3 yasinda gayet buyuk bir cocuk acikca ifade edebilecwk yasta.
Bugun emniyetten madde kullaniminda anne ve babalara dusen rol ile ilgili bir egitim aldim da.. bu yemek yedirme olayinda bile buyuk bir hataya sebep oluyormusuz agzina zorla tikistirarak onu ye bunu yeee diyerek.
Cocugun ileride uyusturucu maddeye de hayir diyebilmesi icin hayir deme mekanizmasini oldurmememiz gerekiyormus bu ve benzeri olaylarla da.

Patlıcan çocuk beslenmesinde nikotin içeriğinden dolayı önerilen bir besin değil.
Ayrıca mevsimi de değil.
5 aylık bebeğe acı kısırda uygun değil. O an yemiş olması vücuduna uygun olduğu anlamına gelmez.
Sindirim sistemine bir hasar verdiyse çok ileride de ortaya çıkabilir.
Patlicani çocuk doktorumuz yiyebilecegini söyledi. Kısır evet haklısınız ama ben hamileyken de bir tane domatese tam üç kaşık pul biber döküp yiyen bir insandim. Hala öyleyim. Sanırım ordan alışık. Ben vermesem bile yemekte kendi alıyor cin biber turşusu falan. Bilemiyorum çok da sakinmiyorum yemek konusunda. Bir tek ananastan sakinirim. Hamileliginde ananasi fazla tukettigi için bağırsağı dışarda doğan bebeği gördükten sonra almamaya karar verdim. Maalesef ananasin öyle bir etkisi varmış.

Kreş=yiyen çocuk. 3.5 yaşında kızım var bu sene kreşe başladı ne olsa yiyor. En azından tadına bakıyor. Porsiyonlarına o karar veriyor koca koca tabakalar yemiyor ama balık da yiyor pırasa da. İlk 2 sene kendimi parçaladım resmen çocuk yesin diye. Artık öyle perişan bi hale gelmişim ki psikolojim bozulmuştu. Sonra yeter dedim bıraktım. Zaten konuşmayı biliyor açlıktan ölecek değil ya. Bak mesela dün kreşte kahvaltı öğlen yemeği hepsini yemiş. Eve geldi tarhana çorbası içti akşam ıspanak yoğurt yedi aralarda meyve yedi. Bugün geldi az bi çubuk kraker yedi ayran içti az önce yattı uyudu canı yemek istememiş keyfi bilir.

Benimki de 5,5 yaşında okulda ne olsa yiyor ama eve gelince aynı tas aynı hamam:KK12:
Sofrada tam doymayınca yemek saatinde Yemen gerek diyorum çok vicdanım sızlıyor ama mecbur veremiyorum. Doymaya dikkat ediyo bidaha ki sefere.
Bide çorba içmez, bende sevmem pek çorba gerçi :) evde 1 elin parmağını geçmeyen sevdiği yemek olan çocuk, okulda her önüne konulanı yiyor. Bende orda alıyo vitamini nede olsa diye ısrar etmiyorum yoksa kavga çıkıyo benden uzaklaşıyor :olamaz:

Patlicani çocuk doktorumuz yiyebilecegini söyledi. Kısır evet haklısınız ama ben hamileyken de bir tane domatese tam üç kaşık pul biber döküp yiyen bir insandim. Hala öyleyim. Sanırım ordan alışık. Ben vermesem bile yemekte kendi alıyor cin biber turşusu falan. Bilemiyorum çok da sakinmiyorum yemek konusunda. Bir tek ananastan sakinirim. Hamileliginde ananasi fazla tukettigi için bağırsağı dışarda doğan bebeği gördükten sonra almamaya karar verdim. Maalesef ananasin öyle bir etkisi varmış.
Sizin hamileyken acı yemenizle şimdi onun alışık olması arasında bir bağlantı yokki. Yetişkin olarak acıyı tolere edersiniz hamile de olsanız mideniz rahatsız olur en fazla.
Patlıcanı doktorunuz yiyebilir demiş bilemem ben hep aksini duydum. Yenecek bile olsa mevsimi değil.
Ananastaki durum şu çocuklarda alerjik olabilir.
Çünkü bizim ülkemizin meyvesi değil. Genetiğimiz ona göre değil.
Kivide ilk ülkemize geldiğinde çok kişide alerjik etki yaratmıştı. Ama seneler boyunca alışıldı tolere edildi.
Bağırsakla olan ilgisi pek mantıklı gelmedi

Vallahi o genetik bir durum bence. Bizdeki genel olarak beni yiyeecek durumda ma bazen yemiyor istahsiz olluyor zorlamiuorum birakiuorum. Acikinca kendi geliyor bana. Ara ara istahsiz olmalari normal bence

26 aylik kizim var emzirmeyi biraktiktan sonra hic sut falanda icmedi iciremedim ama yemek yemeye bayilir cok sukur hergun benden biseyler ister ve ben ona hadi yemek yiceksin diye hic zorlamadim o aciktiginda anne corba diyodu zaten yogurdunu meyvesinide bol bol yiyo hatta oyle bi cocuk olduki hergun geliyo anne bana borek yap kofte yap mercimek corbasi yap demem o ki benc3 elinizde bi tabakla cocugu kovalamayin o aciktigi zaman zaten kendj gelip ister benim kizim 1 bucuk yasindaydi memeden kesince corba diyodu smdi herseyi istiyo yiyoda cok sukur

Kizim 3.5 yaşında her şeyi yiyor.ama ben de bir mükemmellik göremiyorum. Çünkü aşırıya kacsin istemiyorum bende.
Üzülmeyin önüne özel yemek koymayın iyice açılsın yer

Sağlığını etkileyecek ciddi bir zayıflığı yoksa kendinize bu durumu dert edinmeyin. Ben de 5-6 yaşına kadar hiç yemek yemezmişim annem çok dertlenirmiş. Bir de sürekli babaannemden, çevreden falan müdahale ay bu çocuğa bakamıyorsun, neden hiç yemiyor vs diye, can sıkıcı bir durum hakikaten. Sonuç ne oldu, gayet sağlıklıyım, iştahım da ilkokulda açıldı, hatta malesef biraz fazla açıldı :dondurma: üstelik şunu da unutmayın, tıbben ömrü uzattığı kanıtlanmış en önemli faktör zayıflıktır.

benim oglum kadar yemek secen yemek yemeyen cocuk gormedim ben, o da babasinin eseri..
eline ekmek verirdim aa verme alismasin, yedigim yemekten tattirirdim aaaa verme onda tuz vardir.. cenesiyle omrumu yedi surahi nine
sonuc yogurt muptelasi bi cocuk..
cok sukur krese gidince yemesi icmesi duzeldi,buyudugu icin esimin dirdiri da azaldi tabi..
kres ve yesin diye ustune dusmemek bizde ise yaradi

Bence sen geç kalmışsın. Bebeklikte ek gıdaya geçince herşeylerden tattırdım Yok özel mama Yok püre uğraşmadım hiç. Kendi yemeye başlayınca zaten gidip bulup yiyo. Veya acıktım diyor. Bende yemek saatine şukadar var veya öğlen düzgün yemediyse mesela o tabağı bitirseydin şimdi acıkmazdın diyorum ona özel bişey hazırlamıyorum evde ne varsa yemek zorundalar yoksa sofra toplanır yemeyen aç kalır kural bu. Basit. Aç kalınca mecbur yiycekler. Üstüne düşmeyin derim

3 yaşındaki evlatcığım yemek yemiyor. Önceden sevdiği şeyleri yiyordu onları da yemiyor. Tek kaşık çorba sokamıyorum ağzından. Benim bile iştahım kapandı artık yemek yiyesim gelmiyor. Şu koca koca lokmaları ağzına tıkıştıra tıkıştıra afiyetle yutan çocuklara hayranım. Benim oğlanı da bu modele çevirmenin bi yöntemi var mı? Valla ne zormuş ya yemeyen çocuk da. Benim de boğazımdan geçmez oldu :KK43:
hamilelikte senin yemen nasıldı emzirrken herseyi yermiydin. ama bir sorun var buladar yememesinde .
kızmı. bazı cocuklar dikkat cekmek için yemek yemez. belki bir parazit sorunu gelanda olabilr

Benim 2çocugum var 3ve 4yaslarında inanırmısınız artık yemek yedirmek kabusum haline geldi yemiyolar TV.telefon oyun yok yok yok biz zamanında muzu eti. Bulamazdık bizimkiler ağızlarındaki lokmayı tükürüp atıyorlar bezdım valla

Back
X