Ben Türkiye'nin en iyi üniversitesinde okuyorum, daha mezun olmadan iş teklifleri aldım. İngiltere'den de master'a kabul alacağım büyük ihtimalle seneye için. Hayatta şu ana kadar kafaya koyduğum herşeyi elde ettim. Çok şükür Allah'a da inancım var. Beni çok seven bir de nişanlım var ne kadar iniş çıkışlarımız olsa da. Ailem de çok özenli ve beni destekleyen bir aile. Gayet sosyal da bir insanım, fakat kendimi mutlu hissetmiyorum. Nereye gitsem, kimle olursam oliyim sıkılıyorum, insanların yüzüne yapmacıktan gülüyorum. Önceden çok küçük şeylerden mutlu olabilirdim ama artık o da olmuyor. Kendimi çok kötü hissediyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bu kötü hislerden nasıl kurtulabilirim? Lütfen yardım edin.
Bende boyleyim arkadasim hatta kendimde konu actim.hayatimdaki hicbiseyden keyif zevk almiyorumm.eskiden boyle degildim.hicbiseyden tatmin olamamak cok kotu bisey devamli bi mutsuzluga sebep oluyor.her yeni gune moral bozukluguyla basliyorum sebebi yok...Ben Türkiye'nin en iyi üniversitesinde okuyorum, daha mezun olmadan iş teklifleri aldım. İngiltere'den de master'a kabul alacağım büyük ihtimalle seneye için. Hayatta şu ana kadar kafaya koyduğum herşeyi elde ettim. Çok şükür Allah'a da inancım var. Beni çok seven bir de nişanlım var ne kadar iniş çıkışlarımız olsa da. Ailem de çok özenli ve beni destekleyen bir aile. Gayet sosyal da bir insanım, fakat kendimi mutlu hissetmiyorum. Nereye gitsem, kimle olursam oliyim sıkılıyorum, insanların yüzüne yapmacıktan gülüyorum. Önceden çok küçük şeylerden mutlu olabilirdim ama artık o da olmuyor. Kendimi çok kötü hissediyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bu kötü hislerden nasıl kurtulabilirim? Lütfen yardım edin.
Gercekten ise yariyormuAntidepresan kullanin
Çok teşekkür ederim, ilgilenip yazdığınız için. Evet ben hep okullarda birinci oldum, dereceler yaptım ama her zaman herkesle iletişimim gayet sorunsuz olmuştur. Yani aile fertlerimle veya arkadaşlarımla vakit geçirirken çok entelektüel konular konuşmam, kendimle onlar arasında da hiç zeka farkı görmüyorum. Oldukça entelektüel ve benden daha zeki arkadaşlarım da var, fakat ben daha çok yalnız vakit geçirmekten hoşlanıyorum. Fakat bu da beni mutsuz ediyor. Arkadaşlarım biryere davet ettiğinde gitmek istemiyorum, yalnız kaldığımda da mutsuz oluyorumBelki de yazınızın en başında bahsettığiniz en ıyı universıtesı cevabınızdır. Acaba cok zeki bir insan olabilir misiniz?cünkü cok zeki kişiler genelde cevrelerınde de kendızı kadar zıhnı acık cabuk öğrenen kişilerle iletişim kurmak isyiyor fakat kabul edelım herkesın algısı zihin yapısı ıq seviyesi farklı.kücük yaslarda belli degıldır bu fark fakat yaş ılerledıkce daha dikkat ceker. Yasıtlarınızda buyuklerle veya bazı alanlarda iyi bir kültür birikimi içinde olan insanlarla bilgi alışverişi ile olunursa kendinizi daha iyi hisseder miydiniz? Nacizane fikirlerim bunlar
Bazı seyle geçici de olabilir. bu aralar vakit geçirmek istemiyorsundur bir ara gweri keşke arkadaşlarla birlikte birşeyler yapmak istiyorum dersin. :) nen oyle oluyorum. ya da gideceğin yerdeki kişileri şimdi onlarla zamanım neşeli geçer mi ben kendimi rahat hisseder misin?Çok teşekkür ederim, ilgilenip yazdığınız için. Evet ben hep okullarda birinci oldum, dereceler yaptım ama her zaman herkesle iletişimim gayet sorunsuz olmuştur. Yani aile fertlerimle veya arkadaşlarımla vakit geçirirken çok entelektüel konular konuşmam, kendimle onlar arasında da hiç zeka farkı görmüyorum. Oldukça entelektüel ve benden daha zeki arkadaşlarım da var, fakat ben daha çok yalnız vakit geçirmekten hoşlanıyorum. Fakat bu da beni mutsuz ediyor. Arkadaşlarım biryere davet ettiğinde gitmek istemiyorum, yalnız kaldığımda da mutsuz oluyorum
çok güzel anlatmışssınız.bende size katılıyorum.ALLAH SIZ olmak çok kötü gerçekten.Allahı hissedip onunla yaşamak çok güzel.allah herkese nasip etsin inşallah.Psikoloji konusunda bir uzmanlığım yok ancak benzer şeyler yaşadığımızı düşünerek belki yardımı olur diye yaşadıklarımı anlatayım istedim.
Önde gelen vakıf üniversitelerinden birinde YÖK burslu okudum, yine burslu olarak ABD'de yarım dönem okudum ve onur derecesiyle Türkiye'de mezun oldum. Henüz 2. sınıftayken sektörünün lideri bir firmada çalışmaya başladım, mezun olduktan 1 yıl sonra başka bir firmada yönetici olarak çalışmaya başladım. Maddi olarak ciddi bir sıkıntım hiç olmadı. Mezun olana kadar sevgisinden emin olduğum bir erkek arkadaşım vardı, mezun olur olmaz aşk üzerine kurulu bir evliliğim oldu. Teknik olarak istediğim her şeye sahip ama mutlu olmayı başaramayan, genelde iş icabı gülümseyen bir insandım. Allah'a inanan ancak namaz kılmayı bilmeyen bir insandım. Ailem de müslüman ama olayın daha çok gösteriş boyutunda olan insanlardı (demek istediğim evde kimse namaz kılmaz, gümüşlük viski vb bilimum alkolle doludur ama kurban bayramlarında kurban kesilir...)
Eşimin işi dolayısıyla yurt dışına taşındık ve 2 yıl orada yaşadık. Burada iş bulamadım ve uzun zamandır aklımda olan ama iş güç derken vakit bulamadığım(!) Kur'an 'ı Türkçe okuma işine giriştim. Abdestli olarak okudum hep ama kitap okur gibi okudum. Bildiğim yanlışların doğrusunu görünce şaşırdım, farklı kaynaklardan bir daha bir daha okudum. Bu süreçte eşimden namaz kılmayı öğrendim, namaza başladım. Namaz surelerinin anlamlarını sık sık okudum ki söylediğimi anlayarak görevimi yerine getireyim. Bunları yaparken gönlümde hiç hissetmediğim ferahlıklar, farklı
mutluluklar yaşadım. Kaybettiğin sevgiliyi bulmak gibi. Gerçek aşkı tatmak gibi. Hasretle beklediğim aradığım o huzur kaynağına sarılmışım, kenetlenmişiz ve bundan sonra hiç bir şey beni mutsuz edemeyecek gibi (gerçekten dünyada olan hiç bir şey beni derinden yaralayıp üzemiyor artık) . Sonsuz bir güven duygusu... Seni senden çok seven, sana damarından yakın bir üstün güce teslim olma duygusu... Kısa bir süre sonra kapanmaya karar verdim. Eşimden, ailemden, arkadaş çevremden tepki alacağımı bile bile kapandım. Eşim sonradan daha mutlu oldu bu duruma. Ailem ve arkadaşlarım pek kabullenemedi ama kimin umurunda... Tesettürlü ilk günümde kalbimde akan şelaleler her şeye değer... Yaradan'ın emrine uymuşum, O'nu memnun etmek bundan sonra görevim. O razıysa benden, tüm dünya karşımda olsa da önemi yok.
Şuanda tekrar Türkiye'ye yerleştik. Sosyal tercihim dolayısıyla iş bulamadım. Hayatımda hep en önemli olan şey (kariyer) yalan oldu. Arkadaşlarımdan hiç biriyle görüşmüyorum (onlar öyle tercih ettikleri için). Günün sonunda hayatımda hiç olmadığım kadar mutluyum. Allah'a (C.C) , Peygambere (S.A.V) ve İslam'a beni yakınlaştıran her adımda gerçek sevinçler yaşıyorum Elhamdülillah :)
Hayatımız fazla mutsuz ilerliyor ve biz Allah'a inanıyorsak kendimize sormalıyız: Acaba Allah'ın bana gösterdiği şekilde inanıp kulluk görevimi tam anlamıyla yerine getirebiliyor muyum? Dünyevi ihtiyaç ve hedeflerimi düşündüğüm kadar ahiretimi düşünüyor muyum? Selfie çektiğim kadar besmele çekiyor muyumŞaka bir yana
unutmamak lazım "Kalbler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur" (Râd Suresi, 28. ayet)
Tez vakitte Rabbim sıkıntılarından kurtarsın,
Dua ve sevgilerimle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?