Herşeyin hayırlısı ama kararsızım :(

Hinst

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2018
46
24
38
Hanımlar eşim şuan üniversite okuyor ve inşallah bu sene mezun olacak. Daha sonra askerliği var Allahtan ki kısa dönem yapacak. Neyse artık anne olmak istiyorum bir evladım olsun istiyorum. Ama okul askerlik nasıl olacak bilmiyorum. Eşim bana bırakıyor ne zaman istersen o zaman yaparız diyor. Ama bilmiyorum. Okul bitene kadar bekleyelim askere gitmesine yakın bi tarihte mi başlayalım yoksa şimdi mi? Hala korunuyoruz ve ailelerimizden uzakta şehir dışındayız

Hanımlar eşim şuan üniversite okuyor ve inşallah bu sene mezun olacak. Daha sonra askerliği var Allahtan ki kısa dönem yapacak. Neyse artık anne olmak istiyorum bir evladım olsun istiyorum. Ama okul askerlik nasıl olacak bilmiyorum. Eşim bana bırakıyor ne zaman istersen o zaman yaparız diyor. Ama bilmiyorum. Okul bitene kadar bekleyelim askere gitmesine yakın bi tarihte mi başlayalım yoksa şimdi mi? Hala korunuyoruz ve ailelerimizden uzakta şehir dışındayız
Okul, askerlik deyince yaşlar kaç?
Maddi imkanınız uygunsa o zaman yapmanız en mantıklısı.

durumuzlarımız aynı nerdeyse .
Eşim ünv. giderken evlendık .
6 yıldır evlıyız hala askere gitmedi .
Size tek tavsıyem .
Okul bıtsın , askeer gidip gelsın sonra ne istiyosanız yapın .
Herşey çocuk değil .
İlla çocuk çocuk dıye tutturmayın .

O kadar güzel oluyor kı 2 kişi .
Doyun bırbırınıze .

Sonra Allahın ıznıyle yapın kaç tane ıstıyorsanız.

Kaç yıllık evlisiniz? Eşiniz çalışıyor mu? Askerden dönünce işi hazır onu bekliyor mu?

Kaç yaşında evlendiniz ki eşiniz hala üniversite okuyor bir işi de yok muhtemelen siz nasıl evlendiniz geçiminizi nasıl sağlıyorsunuz siz mi çalışıyorsunuz. Daha askerliği var diyorsunuz ne acelesi var öyle çok istiyorum demekle çocuk yapılmaz ki hele askerden geldin işini eline alsın düzen kursun öyle olur en mantıklısı bu yani eşin askerdeyken hamile halinle tek mi kalacaksın

Yaşınızdan kaç. Bence o askerdeyken hamilelik sürecini atlatsanız iyi olur.

Önceki konunuza baktım da daha 20 yaşındaymışsınız ve 8 aylık evliymişsiniz bu ne acele Allah aşkına zaten yaşınız küçük çalışmıyorsunuz neye dayanarak hangi maddi güçle yapacaksınız bu çocuğu önce sorumluluk alacak yaşa gelin eşinizi iyice tanıyın daha çok yeni evliliğiniz.

eşim askere gittiği gibi doğum kontrol hapını bıraktım ve yemin töreninde görmeye gittiğimde hamile kaldım. 3 yıllık evliyim ve yaşım 26. Demem o ki denemeye başlamak dediğin şey ilk denemede de olabileceği için üzüleceğin bir zamana gelmesin.
eşimin askerden gelmesine 13 gün kaldı ve ben 21. haftamı bitiriyorum şu an :KK51:

bu süreçte eşimin yanımda olmaması büyük problem olmadı çünkü ailemle kaldım. ama yalnız kalınacak bir dönem de değil. ve doğuma 3 ay kala eşim yanımda olmuş olacağı için de problem olmayacak inşaallah.

eşin ne kadar üniversite mezunu da olsa uzun dönem çıkabilir askerlik bunu göz önüne almalısın, uzun dönem çıkarsa doğumda yanında olamayabilir.

Önceki konunuza baktım da daha 20 yaşındaymışsınız ve 8 aylık evliymişsiniz bu ne acele Allah aşkına zaten yaşınız küçük çalışmıyorsunuz neye dayanarak hangi maddi güçle yapacaksınız bu çocuğu önce sorumluluk alacak yaşa gelin eşinizi iyice tanıyın daha çok yeni evliliğiniz.
Sorumluluk alacak yaşta olmadığımızı nerden biliyorsunuz. Ne 20 yaşlar var 15 yaşında gibi davranıyor. Ne 20 yaşlar 25 yaşındaymış gibi olgun. Ayrıca eşimi çok iyi tanıyorum. Ne olacak çocuk olunca olmadı yanlış tanımışım deyip ayrılacakmıyım. Bu cümlenizin kabul edilemez.

eşim askere gittiği gibi doğum kontrol hapını bıraktım ve yemin töreninde görmeye gittiğimde hamile kaldım. 3 yıllık evliyim ve yaşım 26. Demem o ki denemeye başlamak dediğin şey ilk denemede de olabileceği için üzüleceğin bir zamana gelmesin.
eşimin askerden gelmesine 13 gün kaldı ve ben 21. haftamı bitiriyorum şu an :KK51:

bu süreçte eşimin yanımda olmaması büyük problem olmadı çünkü ailemle kaldım. ama yalnız kalınacak bir dönem de değil. ve doğuma 3 ay kala eşim yanımda olmuş olacağı için de problem olmayacak inşaallah.

eşin ne kadar üniversite mezunu da olsa uzun dönem çıkabilir askerlik bunu göz önüne almalısın, uzun dönem çıkarsa doğumda yanında olamayabilir.
Bende ondan çekiniyorum. Ya hemen olursa sıkıntı olur demekte istemiyorum ama sadece biraz zor olur. Eşimde her çocuk kendi bereketiyle gelir diyor.

durumuzlarımız aynı nerdeyse .
Eşim ünv. giderken evlendık .
6 yıldır evlıyız hala askere gitmedi .
Size tek tavsıyem .
Okul bıtsın , askeer gidip gelsın sonra ne istiyosanız yapın .
Herşey çocuk değil .
İlla çocuk çocuk dıye tutturmayın .

O kadar güzel oluyor kı 2 kişi .
Doyun bırbırınıze .

Sonra Allahın ıznıyle yapın kaç tane ıstıyorsanız.
Ben hemen askere gitmesini istiyorum. Allahın izniyle yapıp gelsin çünkü hep bir engel olarak kalıyor. Bir yandan istiyorum bir yandan diyorum askere gitmeden korunmayı bırakırız. Kararsızım yani. Peki şuan çocuğunuz var

Son düzenleme:
Ben çocukla ilgili tek başıma hiçbir şey yapmamaya çalışırım. Eşimin yanımda olması çok önemlidir. Yapamayacagimdan değil yanımda durmasi bile yeter. Hamilelik çok özel bir durum. Askerliği bitsin yanınızda olsun sonra yaparsınız çocuğu bence. İşi gücü de önemli hali hazirda çalışıyor mu çocuğun her şeyine yetebilecek misiniz? Maddi durum çok önemli iki yetişkin soğan ekmek yer yine yaşar ama cocugun çok ihtiyacı var eskidenmis o bir şekilde büyür lafı.

Kaç yaşında evlendiniz ki eşiniz hala üniversite okuyor bir işi de yok muhtemelen siz nasıl evlendiniz geçiminizi nasıl sağlıyorsunuz siz mi çalışıyorsunuz. Daha askerliği var diyorsunuz ne acelesi var öyle çok istiyorum demekle çocuk yapılmaz ki hele askerden geldin işini eline alsın düzen kursun öyle olur en mantıklısı bu yani eşin askerdeyken hamile halinle tek mi kalacaksın
Eşim askerdeyken hamile olmuş olsam niye tek kalayım. Aile kavramı, kardeş kavramı diye birşey var. Hem eşimin ailesi hem benim ailem aile değil mi? Neden yalnız kalayım

Ben çocukla ilgili tek başıma hiçbir şey yapmamaya çalışırım. Eşimin yanımda olması çok önemlidir. Yapamayacagimdan değil yanımda durmasi bile yeter. Hamilelik çok özel bir durum. Askerliği bitsin yanınızda olsun sonra yaparsınız çocuğu bence. İşi gücü de önemli hali hazirda çalışıyor mu çocuğun her şeyine yetebilecek misiniz? Maddi durum çok önemli iki yetişkin soğan ekmek yer yine yaşar ama cocugun çok ihtiyacı var eskidenmis o bir şekilde büyür lafı.
Evet haklısınız bende böyle düşünüyorum. Ama bir yandan istiyorum. Bir yandan gezelim tozalım hamile kaldığım dönemde eşim yanımda olsun olur diyorum. Bu yüzden buraya konu açtım.

Evet haklısınız bende böyle düşünüyorum. Ama bir yandan istiyorum. Bir yandan gezelim tozalım hamile kaldığım dönemde eşim yanımda olsun olur diyorum. Bu yüzden buraya konu açtım.
Ben de çocuk sevgim depresince yapmıştım. Tabi Allah'ın hikmeti orasi ne zaman olur nasıl olur bilemeyiz ama elimizden geldikçe şartları duzenlemeliyiz bizden kaynaklanmayan şeyler tabi cikabilir ama tedbir her zaman iyidir. Bu yüzden esiniz askerden dönünce çocuk düşünmek daha mantıklı. Çocuk çok tatlı bir şey ama en güzel yanı hamilelik duygusu. O duygu çok çok farklı Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin. Her kadın yaşamalı. İkinci çocuk düşünürsem sırf hamileliği tekrar yaşamak için olur sanırımHoppa

Sorumluluk derken arkadaşlar ev geçinme gibi şeylerden yola çıkmışlar yoksa bizde biliyoruz akış yaşta değil baştadır lafını acele etmeyin derim ben

Bende ondan çekiniyorum. Ya hemen olursa sıkıntı olur demekte istemiyorum ama sadece biraz zor olur. Eşimde her çocuk kendi bereketiyle gelir diyor.

Her cocuk öyle kendi bereketi ile gelse sokakta mendil satan çocuk kalmazdi, evi isitamiyor diye intihar eden anneler olmazdi.

Cocuk demel para demek. Bez ve mamasi (ki eğer anne sütü alamadiğinda) bile pahali. Kaldi ki bunun kiyafeti (çabuk büyüyorlar), oyuncaklari, doktor randevulari, puşeti. Oto koltuğu, yataği,.. bir dünya şey.

Çocuk olmadan önce bile doktor randevulari, doğum birsürü para. Ki bu eğer şansli olup birşey yoksa. Eğer testlerde birşey çikip ek testler istenilirse,..

Sonra çocuk büyüyünce ne ile beslenecek? Etin kilosu 60 lira, muz bile 10 lira. Ki bu cocuğa 6 ay olduktan sonra bile veriliyor.

Ki bu sadece maddiyati. Manevi olarak ne kadar zor biliyor musun? Gece uykusuzluklari, hormonlar,. Ve çocuk kolik ise gör şenliği. En iyu evlilikleri bile zor duruma sokabilir çocuk. Kesinlikle daha 8 aylik bir evlilik hazir değil çocuğa. Bide eğer askerdeyken hamile kalirsan çok zor olur. Ilk ultrasonunda, ilk bebek tekme attiğinda baba yok. Orada ailen olsa ne olacak. Sonuçta onlar ile bebek yapmadin. Babanin ilk dönemde bile bebek ile bağ kurmasi çok önemli.

Lütfen sakin bebek yapmayin şimdilik. O yavrunun hakkina girmeyin. Eşin önce mezun olsun, askerden gelsin ve işe girsin. Sende en ideali okula gitmek olurdu ancak onuda yapmayacağina göre işe gir. Beraber para biriktirin. Ayni zamanda hayati biraz yaşayin. Tatile gidip gelin, birbirinizi biraz daha iyi taniyin. Cocuk öyle aa ne tatli gibi birşey değil. Cidden değil.

Back
X