• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşeyin hayırlısı ama kararsızım :(

Bende burayı kadınların dertleştiği birbirbirlerine samimi ve içtenlikle konuştukları ortak nokta zannederdim. Yazık hiç öyle değilmiş

Ne yazsinlar yap tabi rizki veren Allahtir mi?
Insanlar düşündükleri doğruları yazınca kadınlar bana destek olmadı.
Evet bircok konuda burada kocaya hak verildigide oluyor.
Kadin kulübü diye kadin olmanin verdiği bir ayrıcalık yok.
Olay neyse ona göre yorumlanıyor.
Insanlar tüm samimiyetiyle yazmis zaten. Siz yap beklediginiz icin hoşunuza gitmedi.

Biz eşim de ben de çalışırken ve yaşımız da gayet anne baba olmak için uygunken bile o kadar düşündük ki bir çocuğun sorumluluğunu alabilir miyiz diye. Şartlariniza bakınca görüyorum ki siz daha anne baba olmaya hazır değilsiniz.

Sorumluluk alacak yaşta olmadığımızı nerden biliyorsunuz. Ne 20 yaşlar var 15 yaşında gibi davranıyor. Ne 20 yaşlar 25 yaşındaymış gibi olgun. Ayrıca eşimi çok iyi tanıyorum. Ne olacak çocuk olunca olmadı yanlış tanımışım deyip ayrılacakmıyım. Bu cümlenizin kabul edilemez.

Eşim askerdeyken hamile olmuş olsam niye tek kalayım. Aile kavramı, kardeş kavramı diye birşey var. Hem eşimin ailesi hem benim ailem aile değil mi? Neden yalnız kalayım

Çalışıp çalışmadığımız önemli değil geçinebiliyoruz

insanlara fikir sordunuz. verdikleri fikri beğenmeyip bi de bu tip cevaplar verdiniz. belli ki yeteri kadar olgun değilsiniz, ben buna yoruyorum tavrınızı. cevap verirken de gayet samimiyiz merak etmeyin.

Bende burayı kadınların dertleştiği birbirbirlerine samimi ve içtenlikle konuştukları ortak nokta zannederdim. Yazık hiç öyle değilmiş

Konu sahibi işine gelmeyen şeyleri duyduğu için ona herkes yap gitsin diyecek zannnettiği için bize attı topu.Hem fikir isteyip hem gelen yorumları beğenmeyip acayip cevap veren o ama suçlu biz o zaman niye konu açıyorsunuz yahu istediğinizi yapın yani oyuncak bebekle oynamak sanıyor bazıları çocuk sahibi olmayı sanki hep bebek kalacak çok istiyorum de yap bir tane olacak canım çalışmasanız aile ne güne duruyor yap yap gerçekten

eşim askere gittiği gibi doğum kontrol hapını bıraktım ve yemin töreninde görmeye gittiğimde hamile kaldım. 3 yıllık evliyim ve yaşım 26. Demem o ki denemeye başlamak dediğin şey ilk denemede de olabileceği için üzüleceğin bir zamana gelmesin.
eşimin askerden gelmesine 13 gün kaldı ve ben 21. haftamı bitiriyorum şu an :KK51:

bu süreçte eşimin yanımda olmaması büyük problem olmadı çünkü ailemle kaldım. ama yalnız kalınacak bir dönem de değil. ve doğuma 3 ay kala eşim yanımda olmuş olacağı için de problem olmayacak inşaallah.

eşin ne kadar üniversite mezunu da olsa uzun dönem çıkabilir askerlik bunu göz önüne almalısın, uzun dönem çıkarsa doğumda yanında olamayabilir.
SiZinkide ne güzel denk velmiş valla ohh miss sağlıkla alın kocağınıza

He yavrum doğur Hatta hemenn bu akşam başlayın .

Allah rızkını verir.

- İstediğin cevap bu muydu ?

Yorum yapan arkadaşlara verdiğin cevaplara baktım ve anne olacak olgunlukta değilsin .
Dikkat et yaşta değil , olgunlukta değilsin diyorum .
Bende 22 yaşındayım fakat çocuk bereketiyle gelir demiyorum
Bereketiyle gelse sokaktaki sokak çocukları şuan dört duvar bir çatı altında karnı tok ve sırtı pek olurdu .
Ve şu " çocuk bereketiyle gelir " cümlesini toplumumuz ne kadar yanlış anlamış .
Kocan çalışmıyor , sen çalışmıyorsun ve bereketten bahsediyorsun .
Bereket için ilk önce azim gerekir
Yoksa gökten nimet yağdırmıyor mevla.

Esim okuyo gozuktugu icin askere gitmiyo suan ben okuyorum unide ve hamileyim 1 senelik evliyiz. 20 yasindayim canim. Ama hamileligini veya bebeginin ilk donemlerini esin askerdeyken gecirmek zor olabilir. O yuzden askere gidicegi kesinse yakin zamanda. Askerligini bekleyin

Askerlik yapsın ondan sonra yaparsın hem her anında yanında olur askere yakın yaparsan hamileliğinde yada diyelimki çocuk doğdu öyle gitti bunun hastalığı sağlığı özlemi var bence askerden sonra yapmanız daha mantıklı

Eşiniz askerliğini yapsın gelsin işine girsin ondan sonra yapın çocuğu hem yaşınız genç hem de hamileliğinizi eşinizle birlikte yaşayın aileler yanınızda olsa bile babanın olması ayrı bence. Evliliğiniz de yeniymiş biraz daha ikili yaşasanız gerçekten çocuk olunca insan başbaşa oturup bir film izlediği zamanları bile özlüyor.

Evet eşim okuyor. İkimizde çalışmıyoruz. Eşimin okulu şehir dışında olduğu için istanbulda ki evimiz kirada biz de burda kiradayız. Ayrıca bilenleriniz varsa üni okuyan öğrencilere devlet burs veriyor. Allah razı olsun eşimin aileside benim ailemde bunları bilerek bizi evlendirdiler. Her konuda destekçiler maddi manevi.. Ben her ailemle konuştuğumda maddi olarak destek çıkmak istiyorlar. Biz burdayız kızım diyorlar. Eşimide çok seviyorlar. Bu sene okul bittikten 4 5 ay sonra askere gitmeyi planlıyor. Çok şükür evimiz var. Geldiği zaman işide hazır. Eğer askerdeyken o sırasında ben gebe olmuş olsam kendi ailem var eşimin ailesi var. Beni tek bırakıcak değiller. Eğer gerçekten samimi ve düzgün üslupla birşeyler söyleseydiniz bende ona göre cevaplar verirdim. Kimseden beni tatmin edecek veya hoşuma gidecek cevaplar beklemiyorum. Eger hamile olsam bu sorumluluğu eşim şuandan itibaren alır. Ve buna adım kadar eminim. Asla beni yalnız bırakmaz. O yüzden eşimin sorumluluğu vs. bu konulara girmeyelim lütfen. Sadece yardımcı olmak veya böyle olursa daha iyi gibisinden tavsiyeler verin. Kaba ve kırıcı üslupla yaklaşmayın. Şimdiden tşk ederim

Çalışmayan okulunu bitirmemiş askerliğini yapmamış adamla kızının evlenmesine müsade eden ailene selam olsun. Çocuk da yap bakarlar.
Bu sizi hiç ilgilendirmez. Ben mutluyum eşim mutlu. Birbirimizi seviyoruz. Ailelerimize nazar değmesin. Kırk yıldır tanıyor gibiler birbirlerini. O yüzden herşeye burnunuzu sokmamayı öğrenin.

Ov ov ov arkadaşım sakin ol bakalım.Burda konu açmak her türlü yoruma açık olmak demek.Üyeler böyledir , tatlı serttirler ama genelde doğruları söylerler böyle dan diye.Gerçekler de pek hoşa gitmez , bilirsin.Tepkini buna bağlıyorum.Bu arada konu açıp sonra da işine gelmeyen yorumlara burnunuzu sokmamaya öğrenin demek de biraz , neyse...En uygun zamanda sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı diliyorum.

tabiki size kalmış yapıp yapmamak ama fikrimizi sordugun için yazıyorum.. 20 yaş anne olmak için çok erken neden bu yaşta sorumluluk almak istiyosunki.. en güzel zamanlarındasın ki eşinde sende çalışmıyormuşunuz.. inan ablacım herşey öyle güllük gülistanlık degil.. hayat o kadar pahalıki bebek demek maddi manevi çöküş demek.. düşünsene bebeginin ihtiyaçlarını karşılayamadıgın zaman ne kadar üzülürsün.. neden kocanla doya doya bir kaç sene geçirmek yerine çocuk bakmak istiyosun.. kedinizi imkanlarınızı şartlarınızı iyileştirmeden çocuk dogru degil benim fikrimce..

Çalışıp çalışmamamızın bi önemi yok :halay:allahım ne güzel hayat ya karın doyuyorsa sizin için sorun yok yani siz gerçekten geçindiğinizimi düşünüyorsunuz bak siz şu an yardımla geçiniyorsunuz yani aileler olmasa siz yoksunuz bunu iyice bi düşünün çok garip şeylere güvenmişsiniz Yok işi hazır ailemiz yanımız da bence siz önce kendinizi güvenin kendi başına bişeyler yaptığınız zaman bebek düşünün alınma lütfen buradakilere de

Hem çok rahat değiliz kıt kanatin bitaz üzeri geçiniyoruz diyor hem evimiz var diyor ailelerin verdiği.ev aile yardımıyla evlilik çocuk oh rahat valla işi nasıl hazır acaba hele konu açıp fikir sorup burnunuzu sokmayın demek çok olgunca eee madem sana göre bütün şartlar iyi.ki hiç sanmıyorum cevap olsun diye yazılmış şeyler ama o zaman niye konu açıyorsun yaa git ne halt yaparsan yap 20 yaşında askerliğini.yapmamış.adamla evlendiren size de bakar çok terbiyesizsiniz hadi git çocuğunu yap sen anan babanın dizinin dibinden ayrılma

Back
X