• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşeyin hayırlısı ama kararsızım :(

Sorumluluk derken arkadaşlar ev geçinme gibi şeylerden yola çıkmışlar yoksa bizde biliyoruz akış yaşta değil baştadır lafını acele etmeyin derim ben
Maddi olarak şuan geçinebiliyoruz çok şükür. Ne çok rahatız ne çok kıt kanaat.

çocuk bereketiyle geliyorsa ölenler neden ölüyor? sen çalışmıyosun eşin de askere giderse çocuğunla duvar mı kemireceksin?
Ahahahah ne alaka her çocuk düşünen kadın çalışacak diye birşey mi var. Evet duvar kemiricez biz çok severiz. Konu dışına çıkılmazsa iyi olur

Çalışıp çalışmadığımız önemli değil geçinebiliyoruz
Merak ettim o nasıl oluyor? Size abla tavsiyesi veriyorum. Ne zamanki birilerinden harçlık almayıp kendi ekmeğinizi kendiniz kazanırsınız işte o zaman çocuk yapın. Çünkü çocuk büyük bir sorumluluk ve evladınızın anne babası ya da ikisinden biri çalışıp evi geçindirebilmeli ve çocuğuna bu yönde örnek olmalı.
Yaşınız daha çok küçük. Bekleyin, askerden gelsin düzenli bir işe girsin. Aylık kimseye el açmayacağınız kadar güzel bir geliri olsun sonra çocuk yapın.
Çünkü hayallerdeki gibi olmuyor her şey.

Sorumluluk alacak yaşta olmadığımızı nerden biliyorsunuz. Ne 20 yaşlar var 15 yaşında gibi davranıyor. Ne 20 yaşlar 25 yaşındaymış gibi olgun. Ayrıca eşimi çok iyi tanıyorum. Ne olacak çocuk olunca olmadı yanlış tanımışım deyip ayrılacakmıyım. Bu cümlenizin kabul edilemez.

Eşim askerdeyken hamile olmuş olsam niye tek kalayım. Aile kavramı, kardeş kavramı diye birşey var. Hem eşimin ailesi hem benim ailem aile değil mi? Neden yalnız kalayım

Bakın cahil ve henüz hiçbirşeyin farkında olmadığınız ortada. Çocuk öyle hamile kalmak doğurmak değil. Daha 8 aylık evlilik iş yok siz çalışmıyorsunuz. Eşimi çok iyi tanıyorum gibi çok büyük laflar ediyorsunuz valla burada senelerce çkıp da evlenince tanıyamamışım diyen çok insan var.

Öncelikle iş bulması lazım eşinizin. O çocuğu ihtiyaçları olacak sorumluluğu olacak eşiniz askerdeyken hamile halinizle ailenizde olmak zor değil mi yani kaldı ki kim karşılayacak ihtiyaçlarınızı? doktor kontrolleri var alışverişi var ailenize evlendikten sonra da yük olmak size ağır gelmeyecek yani.

Ben evlenmeyi bildiysem kendi başımın çaresine bakmalıyım büyük ihtimalle zaten ailelerden geçiniyorsunuz bir de çocuk yapacaksınız evet çok olgunsunuz bravo!!

Siz nereden biliyorsunuz çocuk olunca anlaşamayacağınızı sorunlar yaşamayacağınızı 8 ay çok erken bir süre ikinizin yaşı içinde erken. Sonra burada çocuk yaptım ama eşim iş bulamadı ya da eşim sorunluluk almıyor, çocuk olunca değişti ilgisizleşti falan diye konu açarsınız biraz kendi hayatınızı yaşayın evliliğiniz otursun flört etmekle aynı evde yaşamak aynı şey değil hele daha meslek sahibi olmayan askerliğini yapmamış birinden çocuk sahibi olmayı düşünmek ayrı mantıksız bu çocuk durduğu yerde büyümeyecek her ay masrafı artacak siz bir bez mama ne kadar biliyor musunuz bilmiyorsunuz kısmetiylr gelir tabii evet

Konun dışına çıkılmadan sadece yardım etmek istiyorsanız yazın. Saçma sapan şeyler yazıp başka konulara değinmeyin lütfen

bu kadar asabi cevaplar vermenize ne gerek var
istediğiniz gibi yaşayın burada kimsenin umuru değil bunu bilin
sadece yol göstermeye çalışıyoruz
niye bunu anlamak istemiyorsunuz
neyse ben yine demek istediğimi söyleyip kenara çekileceğim
şu an için geçinebilmeniz önemli değil akan bir para olmadığı süree çocuk yapmayın çünkü her çocuk kısmetiyle gelir bana göre tamamen hikaye her çocuk masrafıyla geliyor dünyaya
kendi ayaklarınız üzerinde duramıyorken çocuğa nasıl yeteceksiniz
çocuğun masraflarını da bir şekilde mi geçindireceksiniz
nereye kadar
memleketin hali hal değil çocuklara iyi gelecek sunmak çok çok daha zor hele bu şekilde yazık etmeyin bence

Konun dışına çıkılmadan sadece yardım etmek istiyorsanız yazın. Saçma sapan şeyler yazıp başka konulara değinmeyin lütfen
Tamam evladım sen çocuk yap ama lütfen kendin gibi büyütme olur mu? Ve önce düzgün cevap vermeyi öğren çünkü çocuk hep soru sorar. İstemediğin soruları da sorar, ona da böyle cevaplar verirsen vay halinize.

hala çocuksunuz halaaa
çnkü yazdığımız şeylerin size yardım etmek için olduğunu anlamayıp saçma sapan olduğunu düşünüyorsunuz
konunun dışında değil söylenen hiçbirşey ama o kadar bilgisizsiniz ki çocuk yapmayı sadece doğurmak zannediyorsunuz
neyse benden bu kadar nasıl biliyoprsanız öyle yapın hayat sizin

8 ayda birbirinizden mi sıkılarak çocuk istiyorsunuz? Merak ettiğim için soruyorum gerçekten.
4 senedir evliyim yaşım oldu 32 hatta 33, daha hiç bir şey yapmış gibi hissetmiyorum kendimi.

Bence gayet önemli. Başkasının parasına güvenerek çocuk doğurmak, el .... gerdeğe girmek gibi bir sözümüzü hatırlattı bana.... Önce çalışmanın, alın teriyle para kazanmanın sorumluluğu şart, sonra çocuk düşünün, milletteki rahatlığı anlayamıyorum...

Son düzenleme:

Konunun dışına çıkan yok tam da herkes söylenmesi gerekeni söylüyor siz burada eşimin okulu var sonra askere gidecek çalışmıyor bende çocuk istiyorum ne yapsam demediniz mi herkes de size ne olması gerektiğini söylüyor bunca insan sizce boş mantıksız mı konuşuyor o zaman neden konu açıp sordunuz ki buyrun yapın 1-2-3 çocuk para havadan gelir Allah yardım eder kısmetiyle gelir.

Tabii evlendiniz ama hala size aileniz bakar çocuğunuza da bakar büyütür. Başkalarına yük olarak yaşamak size dokunmuyor nasıl olsa. İş yok birşey yok biz geçiniyoruz falan. Daha çalışmadan bir iş sorumluluğu almadan eşinizi baba yapacaksınız ve sorumluluk almasını bekleyeceksiniz gerçekten çok iyi fikir önce siz bir kendi ayaklarınızın üzerinde durun da sonra çocuk yapın büyütün kimse size bakmak zorunda değil!

Bak ablalarin hakli tatlim.
Ben 23 yasinda ilk bebegimi kucagima aldim. Cok zor, tabi yalnizdim Ben. Ama sorumluluk benim. Yoksa bebegi buyukler atip uyumaya gidenler de var..
Ve benim esimin isi de vardi.
Parayi kazananin dudugu calar.
Ozgurlugunuzu elinize alin, oyle bir birey yetistirmeye kalkin.

yardım etmek derken napalım yani prezervatifleri mi delelim? akıl almak için yazıyosunuz akıl beğenmiyosunuz. fikir sormuşsunuz, fikir belirtiyoruz. illa hadi yapın dememiz mi lazım?

Bende burayı kadınların dertleştiği birbirbirlerine samimi ve içtenlikle konuştukları ortak nokta zannederdim. Yazık hiç öyle değilmiş

Bende burayı kadınların dertleştiği birbirbirlerine samimi ve içtenlikle konuştukları ortak nokta zannederdim. Yazık hiç öyle değilmiş
İyi de herkes güzelce fikrini belirtiyor soru soruyor, cevap vermeyen hakaret eden sensin. Neyden şikayetlendiğini anlamadım?

Back
X