• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herzamankı gibi konunun ana teması KAYNANAM...

istanbul3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
264
0
96
İstanbul
Arkadaşlar ben 2 yıl nısanlı kalmıs 7 aylıkta evlı bır bayanım.sorun en en başta eşim sonrasında kayınvalıdem.

Esımle bugun aramızda gecen tartısmayı sıze yazacagım sızde lutfen dogruyu yanlısı bana yazın..

Oncelıkle bız nısanlı ıken ev aldık 50 mılyar eksıgımız vardı onuda esımın aılesınden bır yakınları borc olarak verdı.bızde evlendıkten sonra odemek sartı ıle tabıkı.neyse evlendık 7 ay gectı.ama halen daha ev borcu ıcın kenara para koyamıyoruz cunku zaten bıton dugun borcuyla evlendık.bu sebepten oturu ev aldıgımızda esımın aılesı bızde yardım ederız dedıler.oylelıkle cıktık yola.buraya kadar sorun yok.

Sonrasında bugun esım ıle borcları hala toparlanamadıgımızı fln konusuyoruz.oylelıkle derken dedım kı annenler hep bıze sızı beklıyoruz su borclarınızı bıtırınde oyle baslayalım dıyolar ya dedım yanı az cok kenara atsalar sonucta ayda 1 mılyar odıcez onlar sımdıden bırıktırsede olur dedım yanı bızı beklemelerının anlamı yok oyle degılmı dedım.esım basladı yok onlarda paramı var neyle baslıcaklar,onların yemek ıcmeklerı faturaları vs yokmu dedı yok sen ev gecındırmeyı kolay sanıyosun dedı.

Kayınpederımın 950 lıra emeklı aylıgı bırde suan halk ekmekte calısıyor ordan da ayda 300 400 gelıyor.bunlara dayanaraktan ben oyle bısey soyledım ama esım saolsun şaha kalktı hemen.yok halı,tül borclarını odemıslerde bılmem ne de yanı.onlarda ayda 300 tl.herneyse.yanı demek ıstedıgım ılla ayda 200 de olsa kenara konulabılır mantıgıydı.ondan sonra esım tabı devam ettı.ıste sen mılletı sucluyosunda kımsenın yardım etmeye mecburıyetı yokta bız essek gıbı odemek zorundayızda ayrıca halk ekmektende para kazanamıyoda felan dıye saydırdı.yanı olayı nerdennnn nereye getırdı.

Boyle yapınca bende ona saydrdm tabı,senın annen bızım herseyımızı bılıyo her ay faturamızı arastırıyor edıyorda ben fıkrımı paylasıp sana sormusum bu senın adaletın dıye bı ton laf saydım.sımdı sıze soruyorum benım yanlısım varmı yokmu...yanı kımse tabıkıde bızım borcumuzu odemek zorunda degıl ama bız yola ozellıkle esım bu evı alırken babam onaylarsa alırım,yarınımı bılmeden gıremem bu yola dedı nıtekım babasıda ıste yardım ederız dıyınce alındı.ben verılmıs bır soz oldugu ıcın sordum yanı sızce yanlıs olan benmıyım ? SU BIR GERCEKKI ESIM AILESI KONU OLDUMU ASLA YANLISLARINI GORMEZ DAIMA BENI HATALI BULUR.BIRKERE OLSUN BANA SEN HAKLISIN DEMEMISTIR BU BENI EN COK UZEN.GECEN HAFTASONU BIZDELERDI KAYINVALIDEMLER YINE FATURA KONUSU OLDU DOGALGAZ NE KADAR GELDI SIZE DEDI BENDE BILMIYORUM DEDIM SONRASINDA KALKTI BANA SEN ODEMEDIGIN ICIN BILMEZSIN TABI DEDI.AILEMDE VARDI O KADAR ZORUMA GITTIKI BU LAF.BENDE CALISIYORUM FAKAT 6 AYDIR EVE BIR YARDIMIM OLMUYOR ESIM YAPIYOR HEPSINI BORCLARIM VAR CUNKU.O SEBEPTEN OTURU O LAFI CARPTTI.BEN BUNU ESIME SOYLEYINCE YINE YOK OYLE DEMEK ISTEMEMISTRDE GENELDE ERKEKLER ODUYOR YA ONUN ICIN DEMSTR DEDI ZIRVALADI.ASIL SORMAK ISTEDIGIM ESIMIN BU KDAR TEPKI VERMESINI SAGLICAK BEN NE YAPTIM ?

Son düzenleme:
valla kızmayın etmeyin de yazık değil mi adamcagız 950 lira maas alıyormus bu adam bu parayla gecinebilse ayda 300-400 liraya rahatını bozmazdı bence.

aileler oyle birşey demiş olabilirler ama yine de birşey yapmak zorunda değiller. bence tam tersine kayınvalidenizin durumu cidden cok kotu, bu devirde 1200 lira ile bu insanlar nasıl gecinip nasıl size para verebilirler ki kaldı ki zaten sizin dugune ilişkin de borc oduyorlarmıs

Canım kafam karıştı biraz :17: Kv. ve Kp. ayda 300TL size ait olan bir borç mu ödüyorlar şu an.?

uslubundan dolayı yanlış anlaşılmış olabilirsin diye düşünüyorum onun ailesini suçlar gibi bir duruma düşmüşsün niyetin bu olmasa da erkek ya hemen savunmaya geçmiş :)

valla kızmayın etmeyin de yazık değil mi adamcagız 950 lira maas alıyormus bu adam bu parayla gecinebilse ayda 300-400 liraya rahatını bozmazdı bence.

Aileler oyle birşey demiş olabilirler ama yine de birşey yapmak zorunda değiller. Bence tam tersine kayınvalidenizin durumu cidden cok kotu, bu devirde 1200 lira ile bu insanlar nasıl gecinip nasıl size para verebilirler ki kaldı ki zaten sizin dugune ilişkin de borc oduyorlarmıs

benım kayınvalıdem bu dedıgınız parayla 2 oglunada ev almıs bır ınsan yanı demek ıstedıgım acayıp tutucu.zaten gezmelerı etmelerı yok.yemek ıcmekte en dusukte yanı teferruat yemezler.kayınvalıdem para gıtmesın dıye bu soguklarda kalorıferı acmadan oturur vs vs dıye gıder cok derıne ınmeyım.

Dedıgım gıbı kımseye odemek zorunda degıl ama baslanıcaksa bıyerden baslanılsın dıye soyledım ben.

Dugun borclarıda 1 ay once bıttı.

söz vermek kolaydır ama tutması güç tabi. eşiniz bence kısmen haklı sonuçta eşinizin ailesi de çocuklarını evlendirmişler, az çok borçları vardır. siz onlardan yardım etmelerini beklemeyin bence; böylece kendinizi de çok yıpratmamış olursunuz. bırakın da eşiniz borçları-ödemeleri kendi düşünsün bundan sonra .

söz vermek kolaydır ama tutması güç tabi. Eşiniz bence kısmen haklı sonuçta eşinizin ailesi de çocuklarını evlendirmişler, az çok borçları vardır. Siz onlardan yardım etmelerini beklemeyin bence; böylece kendinizi de çok yıpratmamış olursunuz. Bırakın da eşiniz borçları-ödemeleri kendi düşünsün bundan sonra .

benımkısı beklemek degıl,sadece esıme fıkrımı soyledım.hanı heryerde konusuyorlar ev aldıkta borcu duruyorda vs dıye.ama galıba haklısınız.kendımı yıpratmama hıc gerek yok.

Öncelikle eblbette ki eşinizin ailesi size bir söz vermiş olabilir ama kayınbabanın da durumu ortada ve sanırım kayınbaban gerçekten iyi niyetli bi adam ki diğerlerine ev bark almış sizlerede ayrım yapmaksızın yardımcı olmaya calısıyor elinden geleni yapıyor elinde 950 tl kil emekli maaşı ile ..ekstra 300 halk ekmekten kazandığı para ufakta olsa katkı gibi görünebiliyorda olsa hayat koşulları buna müsade etmemekte kayınbabanız eşit davranırken kayınvalide sorun çıkartıyor ki demişsinz zaten tutumludur bir yerde mutlaka vardır birikimi diye ayrıca verilen sözler ortada da olsa eşinize de yüklenmek yerine ki (eşim ailesine düşkün laf kondurmuyor )diyorsunuz tatlı bi dil ile kayınbabanızla aranız nasıldır bilmiyorum ama büyüğnüz olarak tekrar gidip karşılıklı konuşabilirsiniz emrivaki olarak değilde ailenizi sizin daha iyi tanıdığınızı pay biçerek ne gerektiriyorsa oturup konuşulmalı düğün borçlarını da ödemişsinz geriye el birliği ile ev borcunu kapatmak kalıyor zamanla herşey halledilir sağlık olsun da gerisi teferruat..sizin de biraz daha olaylar nasıl gelişir pek bi bilgim olmasa da yazdıklarınızdan çıkarım yaparak olaylar karşısında hissiyatlarınıza göre değil de duruma göre tavırlarınız ve düşüncelerinz ile onlar yine de büyüğünüzdür ılımlı yaklaşmanızı tavsiye ediyorum ..

uslubundan dolayı yanlış anlaşılmış olabilirsin diye düşünüyorum onun ailesini suçlar gibi bir duruma düşmüşsün niyetin bu olmasa da erkek ya hemen savunmaya geçmiş :)

USLUP DERKEN ? SÖZLERIM MI YANLIS YANI.

üslup derken söyleyiş tarzını kastettim ne söylediğimizden çok nasıl söylediğimiz önemlidir :)

ben şurayı anlayamadım k.pederin düğün borçlarını mı ödüyor yoksa sizin borcunuz bitsin de kendisine yardım edin diye mi bekliyor..sizi bekliyoruz demiş ya orayı anlayamadım?

canım eşinin aileisnin maddi durmu çok da iyi değil belli ki,oy üzden kimseden birşey beklemeyip kendi yağınızla kavrulmaya bakın.borcu olan insanların kenara 3-5 bişey atması da zordur ayrıca.zaten yapsalar bile laf vuracaklar ilerde,şimdiden sinyallerini vermiş k.validen.az olsun ama kafanız rahat olsun.

ayrıca konun ana teması k.validen değil bence,eşin..eşinin tutumu.

Eşinin ailesinin geliri iyi değil ki size yardım edebilsinler. Böyle bir söz verseler bile ciddiye almamanız gerekirdi, cidden neyle ödeyecekler? Benim kayınvalidemde bir çok vaatlerde bulunmuştu ama geleni gideni görüyorken ona güvenipte işimi ayarlamadım, e haklı da çıktım malesef.

kimseden birsey beklemeyin
kimseden birsey beklemeyin
kimseden birsey beklemeyin !!!

ayip yahu adamlarin eve giren cikan parayi hesaplamissiniz
zaten ortadaki hesaba göre sizin onlara yardim etmeniz lazim

Anladığım şu;

50 milyar ev borcunuz var,siz çalışıyorsunuz ama eskiden gelen borçlarınızı ödüyorsunuz,eşiniz düğün borcunu ödüyor,kayınpederde 950 lira maaşla sizin perde vs. nizi aylık 300 lira olarak ödüyor.

1-Kayınpederiniz zaten maaşının 3te birini sizin borçlarınıza ödüyor,kalan parayla nasıl geçinip birde 200 lira kenara koyacaklar:26:

2-Kayınpederiniz sizden 2 sene önce para biriktirmeye başlasa aylık 2400 lira eder,yani 50.000 borcun faizi bile olamaz bu para.

3-Belki kayınpederiniz,sizinde çalışmanıza güvenerek ev sahibi olun diye oğluna destek vermiştir,azda olsa yardımı olacaktır ama.Sizin borcunuzu hesaba katmamıştır.

4-Sizin ev borcunuza sizin bir katkınız yokken kayınpeder neden biriktirmiyor demeniz bence normal bir soru olmamış.

borcu erkek tarafından birinden aldığınıza göre aradaki samimiyeti eşin daha iyi bilir sen takma, ayrıca kayınpederinin kenara para atacak durumu olduğunu sanmıyorum, çok zorda kalırsanız senin ailen yardım etsin madem, onlarda senin önceden kalan borçlarını sırtlansınlar sende maaşınla eve katkı sağla biraz, feraha çıkın

ALLAH tan baska kimseden bişey beklemeyin... şuan kira vermiyosunuz.. kira ödüyo gibi düşünüp borcunuzu ödeyebilirsiniz, gerekirse her türlü masraftan kısılmalıdır, giyim gezme gibi hatta faturalardan bile kısmaya başla derim.. kayınvalidem herseyden kısıyo dedin benimkide aynı, ama helal olsun hersene kurbanını keser ihtiyacını karşılar kimseye muhtaç olmamak için bunu yapıyo en güzelini yapıyo... takdir ediyorum valla bende onun kadar olmasada elimden geleni yapıyorum... bence ondan bundan umut bekleyecegine kalk bi yerden başla canım..

benım kayınvalıdem bu dedıgınız parayla 2 oglunada ev almıs bır ınsan yanı demek ıstedıgım acayıp tutucu.zaten gezmelerı etmelerı yok.yemek ıcmekte en dusukte yanı teferruat yemezler.kayınvalıdem para gıtmesın dıye bu soguklarda kalorıferı acmadan oturur vs vs dıye gıder cok derıne ınmeyım.

Dedıgım gıbı kımseye odemek zorunda degıl ama baslanıcaksa bıyerden baslanılsın dıye soyledım ben.

Dugun borclarıda 1 ay once bıttı.

tamam tutucu da tutmak zorunda değil... kadının parası yok ki gezsin parası yok ki istedigini yesin. sonucta gecmişte iki ogluna ev almıs su an alamıyor olabilir. hanımefendi butun soyledikleriniz zaten kayınvalidenizin parası olmadı için kendinden yeterince fedakarlık ettigini gosterir... bir yerden baslaması gereken esiniz ve sizsiniz, bu insanlar bu durumda birşey zaten matematiksel olarak yapamazlar. zaten ayda 300 lira vererek destek veriyorlar ki size.

sizin aileniz size yardım edemez mi?

beni yanlis anlama arkadasim.siz esinle bir yola cikmissiniz.senin esinin ailesi ve esin ne güzel dikatini özellile su cümleye cekiyorum `NISANLIYKEN EV ALDIK.. NISANLIYKEN MILLET ALTINI BILE ZOR ALIYOR MASRAFLARI BILE KISMAYA CALISIYORLAR BELKI ANLASAMAZLAR DIYE KI SIZIN ESININZ IN AILE EV BILE ALMIS KI DURUMLARI KÖTÜ KAYINVALIDEN TUTUMLU BIR INSAN VE EDAKAR BIR ANNE BEN DOGAL GAZ VS KISMAM COCUKLARIM EV ALISIN DIYE BELKIDE KISAMAM.KADIN HEP COCUKLARINI DÜSÜNÜYOR.EVET SANA BIR SÖZ VERMISLER AMA DEMEMISLER KESINLIKLE BIZ ÖDEYECEGIZ ELBETTEKI SIZEDE GÜVENMISLER.COK BILE YAPMISLAR BU DEVIRDE EVLENDIRIP GERISINI COCUKLARINA BIRAKIYOR MILLET.SENIN BU KIZGINLIGIN BOSUNA.KAYIN VALIDENIN AILENIN YANINDA SENI BOZMASI YANLIS.SEN ONUN KADAR TUTUMLU OLMADIGIN ICIN CÜNKÜ O COK COK TUTUMLUYMUS SANA SENIN TUTUMLU OLMADIGIN KONUSUNDA LAF CAKMIS BENCE.BENCE SENIN KIZACAGIN KADAR BISEY YOK KAVGA ETMEYIN.KAYINBABANLAR GEZIP TOZSA SIZE ÖDEMESE BISEY DIYECEGIM BIR NEBZE HAKLISIN HER SEY PARA OLSUN BE GÜZELIM ÖDENIR ODA BITER BIRBIRINIZI KIRMAYIN.O INSANLARINDA DURUMU ZOR BELLIKI SIZE EV ALMAK ZORUNDA DEGILLERDI BORC BILE VERMEYE BILIRLERDI YAPMISLAR PERDELERINI BILE ÖDÜYORLAR NE GÜZEL IYI NIYETLILER BENCE ELLERINDE OLSA YAPARLAR SEN SAYGINI KORU YAZIK EMEKLI ADAM HALA CALISIYOR SIZLER ICIN KIMIN ICIN ESINIDE SAYGIDEGER KAYINBABANIDA ÜZME KAYNANANIDA ÜZME OKADIN TUTUMLU OLMASA SIZE DE COCUKLARINADA KAYINBABAN EV ALAMAZDI.LÜTFEN KÖTÜ DÜSÜNME VE KIZMA BÖYLE SEYLERE BENIM FIKRIM BÖYLE.BENIM EVIMDE KAYNANAMINDI KAYIN VALIDEM BÜTÜN ÖDEDIGI PARAYI CEKTI BIZ EVLENINCE BIZ ÖDÜYORUZ SIMDI EVI AL SANA BIR ÖRNEK

çok kızdım kaynanana çok:47:

insan o 950 liradan nasıl 200 lira ayırıp köşeye atamaz:27:

hatta hatta bu yaşta çalışıp sizin borçları ödemesi gerekirdi:34:

Back
X