• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herzamankı gibi konunun ana teması KAYNANAM...

Ne olursa olsun eşinizin ailesinden maddi destek beklememelisiniz. Yaptığınız çok ayıp. Söz vermeleri, desteklemeleri bir şey değiştirmez.

Siz artık eşinizle bir yola çıkmışsınız. Keşke insanlardan borç almak yerine bankadan kredi çekseydiniz. Veya siz borçlarınızı ödedikten sonra ev alsaydınız eşinizle. Bence siz şimdi eşinize gidin ve ailesinden para almak gibi bir beklentiniz olmadığını, sadece söz verdikleri için sorma gereği duyduğunuzu söyleyin. Durumlarının kötü olduğunu bildiğinizi ve borcunuzu öderken eşinizin ailesinden maddi bir beklentiniz olmadığını söyleyin.

Dert etmeniz gereken durum para vermemeleri değil. Eşinizin davranışları. Bence bunun üzerine gitmelisiniz.

kardeşim bence sen haklısın baştan söz vermişler demek ki bişeylere güveniyorlar, ama siz başlamadan onlar para falan atmaz kenara, kendini yıpratma, eşin de benimkine benziyor kendi ailesi söz konusu oluca hemen parlıyor, öyle demek istemedi böyle demek istemezler deyip konuyu çevirirler işte, bizim de sinir olduğumuz kalır. ama kayınvalidenle zıtlaşmamaya çalış...

yahu kaynanangil öderiz deyip vazgeçmemişler ya.
siz de borcunuzu bitirin birlikte başlayalım demişler, yardım edecekler yani ne güzel işte.

Kayınvalideniz bu kadar tutumlu olmasa zaten o paraya geçinemez ki. Birde eşinizle konuşurken sanki babasının çok iyi bir geliri varmışta size yardım etmiyormuş gibi konuşmuşsunuz. Eşinizin bu konuda verdiği tepki bana çok normal geldi. Sizin bile kendi eski borçlarınızdan evinizin ödemelerine bir katkınız yokken kayınpederinizin o kadar düşük bir maaşa size yardım etmesini beklemek hele ki bunun konusunu açmak çok yanlış olmuş. Yanlış anlamadıysam adam zaten sizin perde vs. taksitlerinizi aylık 300 tl ödüyor. Buna rağmen düşünüp yinede yardım etmeyi dile getirmiş. Takdir ettim doğrusu. Üstelik eline kalan 950 tl' nin 300' ü nü de ev taksitinize verse ne yiyip ne içecekler ki? Bu durumda onlar yardım etmek isteseler bile sizin " bu parayla siz ancak geçiniyorsunuz biz idare ederiz, çok zora düşersek o zaman yardım edersiniz" demeniz gerekir. Hiç bunların lafını yapıp eşinizle aranızı açmayın. Bu devirde borçsuz ev kuran yoktur zaten elbet eliniz bollaşır.

çok kızdım kaynanana çok:47:

insan o 950 liradan nasıl 200 lira ayırıp köşeye atamaz:27:

hatta hatta bu yaşta çalışıp sizin borçları ödemesi gerekirdi:34:

hem borç ödeyip hem bu parayla geçinip hem de köşeye para atan birileri varsa helal olsun derim ben..

keşke herkes kendi yağı ile kavrulmayı bilse ya da kimseden birşey beklemese.

adamin aldigi maas ahim sahim degil ki,

evet onlarda ev gecindiriyor ama cok iyi ama cok asagi standartlarda yani aldigi maas anca kendilerine yetiyordur..

950 emekli maasi 300 simdi calistigi yerden 1250 gibi para ediyor,bunla gecinmek kolay mi?

ayrica konunun ana temasi burada kaynana degil farkinda misiniz?

demisler yardim ederiz diye,edemiyorlarsa bogazlarina yapisak haliniz yok..

ama ana konu kaynana degil sizsiniz

Son düzenleme:
Kusura bakmayın da eşiniz haklı ve boş yere eşinizin kalbini kırmışsınız.

Onlar para biriktirmek için sizi bekliyormuş, farkındaysanız bekliyorlar.
Ama siz diyorsunuz ki bizi beklemesinler, verdikleri sözü tutup biriktirsinler.

Açıkçası ben böyle bir şeyi, özellikle de kayınpederimin aldıgı maaşı bilsem ,
eşime söylemeye utanırım!

Eşinizden özür dileyin ve bir daha da bu konuyu açmayın bence...

ben şurayı anlayamadım k.pederin düğün borçlarını mı ödüyor yoksa sizin borcunuz bitsin de kendisine yardım edin diye mi bekliyor..sizi bekliyoruz demiş ya orayı anlayamadım?

canım eşinin aileisnin maddi durmu çok da iyi değil belli ki,oy üzden kimseden birşey beklemeyip kendi yağınızla kavrulmaya bakın.borcu olan insanların kenara 3-5 bişey atması da zordur ayrıca.zaten yapsalar bile laf vuracaklar ilerde,şimdiden sinyallerini vermiş k.validen.az olsun ama kafanız rahat olsun.

ayrıca konun ana teması k.validen değil bence,eşin..eşinin tutumu.

kayınpederım perde ve tul parasını oduyorlardı 1 ay once bıttı.sızı beklıyoruz meselesıde.borcu odemeye aynı anda baslamak ıstıyorlar.yanı atıyorum marttamı baslıcaz o zamana kadar borclarınızı bıtırınde ev borcunu odıyelım anlamında sızı beklıyoruz dedıler.bende bız martta baslasak bıle durumlardan dolayı onlar sımdı varsa paraları sımdıdende kenara koyabılırlerdı anlamında soyledım.

kayınvalıdemlerın durumu cok cok ıyı degıl tabıkı bılıyorum ama az cok destek destektır anlamında konusuldu zaten.ama kayınvalıdem sagolsun ıste arada laf sokmları meshurdur malesef.

Eşinin ailesinin geliri iyi değil ki size yardım edebilsinler. Böyle bir söz verseler bile ciddiye almamanız gerekirdi, cidden neyle ödeyecekler? Benim kayınvalidemde bir çok vaatlerde bulunmuştu ama geleni gideni görüyorken ona güvenipte işimi ayarlamadım, e haklı da çıktım malesef.

o zaman öyle konusu olup bu yola cıkıldı dıye guvenıldı,esımın aılesı onaylamasaydı esım kesınlıkle bu yukumlulugun altına gırmezdı ondan bahsedıyorum.yanı ortada verılmıs bır soze karsılık ben oyle soyledım sadece.ama dogru tabı kımseye guvenıp yola cıkmamak gerekır.

kimseden birsey beklemeyin
kimseden birsey beklemeyin
kimseden birsey beklemeyin !!!

ayip yahu adamlarin eve giren cikan parayi hesaplamissiniz
zaten ortadaki hesaba göre sizin onlara yardim etmeniz lazim

benım kımsenın parasını hesaplamamı gerektırıck bısy yok kı ben zaten gpruyorum bılıyorum.ayıp olan bısey goremıyorum ben.ayrıca bıze dugun borclarından para kalmadıgı ıcın malesef oyle bır olanagımızda yok..

Anladığım şu;

50 milyar ev borcunuz var,siz çalışıyorsunuz ama eskiden gelen borçlarınızı ödüyorsunuz,eşiniz düğün borcunu ödüyor,kayınpederde 950 lira maaşla sizin perde vs. nizi aylık 300 lira olarak ödüyor.

1-Kayınpederiniz zaten maaşının 3te birini sizin borçlarınıza ödüyor,kalan parayla nasıl geçinip birde 200 lira kenara koyacaklar:26:

2-Kayınpederiniz sizden 2 sene önce para biriktirmeye başlasa aylık 2400 lira eder,yani 50.000 borcun faizi bile olamaz bu para.

3-Belki kayınpederiniz,sizinde çalışmanıza güvenerek ev sahibi olun diye oğluna destek vermiştir,azda olsa yardımı olacaktır ama.Sizin borcunuzu hesaba katmamıştır.

4-Sizin ev borcunuza sizin bir katkınız yokken kayınpeder neden biriktirmiyor demeniz bence normal bir soru olmamış.

dogru anlamıssınız tesekkkur ederım.soyledıklerınıze katılıyorum.

borcu erkek tarafından birinden aldığınıza göre aradaki samimiyeti eşin daha iyi bilir sen takma, ayrıca kayınpederinin kenara para atacak durumu olduğunu sanmıyorum, çok zorda kalırsanız senin ailen yardım etsin madem, onlarda senin önceden kalan borçlarını sırtlansınlar sende maaşınla eve katkı sağla biraz, feraha çıkın

benım aılem zaten benım borclarımın yarısınıda onlar oduyor onlara daha ne dıyebılırım.maasım zaten tamamen gıdıyor.allah bı kolaylık saglar ınsallah.

ALLAH tan baska kimseden bişey beklemeyin... şuan kira vermiyosunuz.. kira ödüyo gibi düşünüp borcunuzu ödeyebilirsiniz, gerekirse her türlü masraftan kısılmalıdır, giyim gezme gibi hatta faturalardan bile kısmaya başla derim.. kayınvalidem herseyden kısıyo dedin benimkide aynı, ama helal olsun hersene kurbanını keser ihtiyacını karşılar kimseye muhtaç olmamak için bunu yapıyo en güzelini yapıyo... takdir ediyorum valla bende onun kadar olmasada elimden geleni yapıyorum... bence ondan bundan umut bekleyecegine kalk bi yerden başla canım..

kalkabılsem kalkıcamda sırtında bı yuk varken bıraz zor,ama para getıremıyorum dıyede kaynananın agzına malzeme olmak o en cok canımı sıkan.hersey maddıyatmıdır yanı.ya da keyıftenmı ben katkıda bulunamıyorum bunu anlamak ıstemıyorlar.anlayamıyorum ben bu laf sokma zıhnıyetını.

tamam tutucu da tutmak zorunda değil... kadının parası yok ki gezsin parası yok ki istedigini yesin. sonucta gecmişte iki ogluna ev almıs su an alamıyor olabilir. hanımefendi butun soyledikleriniz zaten kayınvalidenizin parası olmadı için kendinden yeterince fedakarlık ettigini gosterir... bir yerden baslaması gereken esiniz ve sizsiniz, bu insanlar bu durumda birşey zaten matematiksel olarak yapamazlar. zaten ayda 300 lira vererek destek veriyorlar ki size.

sizin aileniz size yardım edemez mi?

herkes ne yapmak ıstıyorsa onu yapar,ıster ısraflık ıster cımrılık bu benı ılgılendırmez.benım soylemek ıstedıgım kendınızı benım yerıme koyun oyle karar verın.sızede boyle bır vaat edılse ıster ıstemez beklemezmısın acık konusun.bız kımseye teklıf etmedık yardım edın dıye kendılerı dıle getırdıgı ıcın bende esıme sordum olay bu.

benım aılem benım borclarımın bırkısmını zaten oduyor onlara daha ne dıyebılırım kı ?

çok kızdım kaynanana çok:47:

insan o 950 liradan nasıl 200 lira ayırıp köşeye atamaz:27:

hatta hatta bu yaşta çalışıp sizin borçları ödemesi gerekirdi:34:

ben burda tecrubelı fıkırler ıcın konumu actım cevap beklıyorum.lutfen gıdın dalga sozcuklerınızı kendınıze saklayın.merhem olacak yardımcı olacak akıl verecek sozlerınız varsa buyrun,yoksa vakıt kaybettırmeyın.

kardeşim bence sen haklısın baştan söz vermişler demek ki bişeylere güveniyorlar, ama siz başlamadan onlar para falan atmaz kenara, kendini yıpratma, eşin de benimkine benziyor kendi ailesi söz konusu oluca hemen parlıyor, öyle demek istemedi böyle demek istemezler deyip konuyu çevirirler işte, bizim de sinir olduğumuz kalır. ama kayınvalidenle zıtlaşmamaya çalış...[/QUOTE

tesekkur ederım anlayısınız ıcın.cok saolun.haklısınız.

Back
X