Merhaba KK ailesi

benimle birlikte 2-3 kişilik bir arkadaş grubuyla sıklıkla dışarı çıkıyoruz; cafeler, restoranlar vs yeme, içme, kahve fiyatları da malesef çok zamlandı. Eskiden 50 TL ile ayrıldığımız mekandan şuan da 200 TL'den aşağı ayrilmiyoruz. Ve haftanın 3 - 4 günü mutlaka görüşüyoruz. Arkadaşlar arasından tasarruflu olan tarafım

çünkü dışarının yemeklerini sevmiyorum, tatlıyı haftada 1-2 kez ile sınırlıyorum onu da çoğu kez evde yapıyorum. Sebebi maliyet değil; sağlık ve lezzet. Dışarı da genelde kahve, çay, salep içiyorum acikirsam aparatif yiyecekler vs. Zaten genelde maksimum bir saat oturup kalkıyoruz.
Arkadaşlarım ise masaya tadına bakılıp bırakılan, soğuyunca tazelenen içecekler spariş ediyor sürekli ve o bir saatlik görüşmenin sonunda yemediğimiz, içmediğimiz ürünlere en az 200 TL ödeyip ayrılıyoruz. Alman usulü ödemeyi tercih etmedik bugüne kadar o an kim ödemek isterse o ödüyor.
Genelde sırayla gidiyoruz hatta bu konularda gururlu bir yönüm olduğu için çoğu kez ben ödemisimdir helali hoş olsun asla gözüme gelmez fakat fiyatlar artınca bu durum beni zorlamaya başladı bir anda 200 TL vermektense yarısını vermek ya da alman usulü ödemek şuan ki ekonomik kriz durumunda daha iyi olacak gibi fakat bugüne kadar hiç bu yöntemi tercih etmediğimiz için teklif etmeye çekiniyorum. Siz genelde arkadaş ortaminda hesabı nasıl ödemeyi tercih ediyorsunuz, yarı yarıya teklif etsem ayıp olur mu?