Hesabı alman usulü ödeme yöntemi

Merhaba KK ailesi 😊benimle birlikte 2-3 kişilik bir arkadaş grubuyla sıklıkla dışarı çıkıyoruz; cafeler, restoranlar vs yeme, içme, kahve fiyatları da malesef çok zamlandı. Eskiden 50 TL ile ayrıldığımız mekandan şuan da 200 TL'den aşağı ayrilmiyoruz. Ve haftanın 3 - 4 günü mutlaka görüşüyoruz. Arkadaşlar arasından tasarruflu olan tarafım :KK70: çünkü dışarının yemeklerini sevmiyorum, tatlıyı haftada 1-2 kez ile sınırlıyorum onu da çoğu kez evde yapıyorum. Sebebi maliyet değil; sağlık ve lezzet. Dışarı da genelde kahve, çay, salep içiyorum acikirsam aparatif yiyecekler vs. Zaten genelde maksimum bir saat oturup kalkıyoruz.

Arkadaşlarım ise masaya tadına bakılıp bırakılan, soğuyunca tazelenen içecekler spariş ediyor sürekli ve o bir saatlik görüşmenin sonunda yemediğimiz, içmediğimiz ürünlere en az 200 TL ödeyip ayrılıyoruz. Alman usulü ödemeyi tercih etmedik bugüne kadar o an kim ödemek isterse o ödüyor.

Genelde sırayla gidiyoruz hatta bu konularda gururlu bir yönüm olduğu için çoğu kez ben ödemisimdir helali hoş olsun asla gözüme gelmez fakat fiyatlar artınca bu durum beni zorlamaya başladı bir anda 200 TL vermektense yarısını vermek ya da alman usulü ödemek şuan ki ekonomik kriz durumunda daha iyi olacak gibi fakat bugüne kadar hiç bu yöntemi tercih etmediğimiz için teklif etmeye çekiniyorum. Siz genelde arkadaş ortaminda hesabı nasıl ödemeyi tercih ediyorsunuz, yarı yarıya teklif etsem ayıp olur mu?
kardesim degilse ve bosanma kutlaması degil se :))))) tabilki herkes kendi hesabını ödesin o ne öylee

benim annem alman. almanlar için söylenen herşeyi sineye çeker ama alman usulü ödeme dendi mi tepki gösterir. çünkü o deyimin aslı dutch yani hollandalı usulü bilirsiniz cimrilikleri meşhurdur.
bence para konusunda sıkışık olduğunuzu, dikkatli olmak zorunda olduğunuzu, ancak kendi hesabınızı ödeyeceğinizi söyleyin gitsin.
Kırdıysam afedersiniz kırmak istememiştim. Genelde öyle hitap edildiği için başka nasıl dile getireceğimi bilemedim asıl ismini bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim 🤍
2-3 kişi maksimum bir saat ( o nasıl oluyor hiç anlamadım oturduğunuzla kalktığınız bir oluyor) 200 tl lik ne yiyip içiyorsunuz? Bir saat oturmak için kahve yeterli yani. Ve bir saatte ne konuşuyorsunuz ben o kısmı hiç anlamadım.
Gerçekten de öyle oluyor iş çıkışı görüşüyoruz zaten evdeki vaktimizden çalmamak içinde çok oturmuyoruz en fazla bir saat. O yüzden son zamanlarda üzerinde durmaya başladım. Bir saat için haftanın 4 günü gereksiz masraf yapıyoruz.
Bu kadar samimi olduğunuz insanlara böyle bişey söylerken çekinmemeniz lazım. Ben olsam 'benden bu kadar çıktı üstünü tamamlayıverin' diyip Bi miktarını öderim. Ki hep öyle yaparız arkadaşlarla. Kimse de o az verdi bu çok verdi hesabı yapmaz. Hesabın tamamını ödemektense böylesi kimseyi zorlamaz. Tam Alman usülünde de masa da ben bu kadar yedim şu kadar içtim diye kalem kalem hesap yapmak da çirkin geliyor bana. O yüzden hesap 200 liraysa herkes 3-5 bişey atar toparlanıp ödenir. Veya bir kişi öder diğerleri ona Bi miktarını verir.
Ben insanlarla yeterince samimiyet kuramiyor muyum acaba sizce çok mu kapatiyorum kendimi🤔 en yakın arkadaşlarım ama diyemiyorum bunu gururluyumda biraz bundan mi acaba
Eğer söyleyemeyecekseniz bari herkesle eşit ücrette yemek yiyin içiniz yanmasın :d
Bazen öyle yapıyorum 😁 ama canım istemediğinde boşuna ziyan olmasın diyorum

Kırdıysam afedersiniz kırmak istememiştim. Genelde öyle hitap edildiği için başka nasıl dile getireceğimi bilemedim asıl ismini bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim 🤍
ay üzüldüm seni bunla meşgul ettiğime. ben öylesine laf olsun diye dedim. çingene, arap, filipinli olsaydım onları tanımlamak için söylenen ama şimdi benim duysam üzerinde hiç düşünmeyeceğim, hatta komik bulacağım deyimlere gıcık olacaktım. galiba ben biraz sıkıcıyım

ay üzüldüm seni bunla meşgul ettiğime. ben öylesine laf olsun diye dedim. çingene, arap, filipinli olsaydım onları tanımlamak için söylenen ama şimdi benim duysam üzerinde hiç düşünmeyeceğim, hatta komik bulacağım deyimlere gıcık olacaktım. galiba ben biraz sıkıcıyım
Aslında çok yanlış söylemler gerçekten insanları genellemek ve bununla yaftalamak hiç doğru değil düşününce ama işte bazen böyle düşünmeden cümle içinde kullanabiliyoruz. Bundan sonra daha dikkatli olacağım 🤗

Pandemi öncesi kesinlikle sizin dediğiniz şekilde öderdik. Mesela kahveleri birisi öder diğer seferde ben öderim şeklinde. Yemekler de ise kim ne yemiş bakmadan ikiye üçe bölerdik. Pandemi de dışarı çıkmadım desem yeridir. Yazdan beri tekrar dışarı arkadaşlarımla çıkıyorum ama en uygun içeceği yemeği söylemeye çalışıyorum. Arkadaşlarımın durumu daha iyi, onlar hala canları ne isterse onu sipariş ediyor. Bu durumda son bir kaç aydır bende hesap geldimi sadece yediğimi içtiğimi koyuyorum. Kimse sıkıntı yapmadı. Sizde bir şey demek zorunda değilsini bence. Sadece yiyip içtiğinizi koyun çekilin.

Alman usulü en güzeli.
Çok samimi bir iki arkadaş olursunuz da bazen hadi ödersiniz ama grup kalabalıksa yeltenmem bile ben olsam.
Açıkca söyleyemiyorsunuz madem şöyle yapın, hani sırayla ödüyormuşsunuz ya, sıra sizde değilken alman usulü teklif edin. Bir daha da öyle devam eder bence.

Kalabalık yada düzenli aralıklarla gidiyorsak herkes kendi hesabını ödüyor.

Ama ayda yılda bir, bir arkadaşımla çıkarsam hesabı hangimiz istiyorsak o öder.

Siz sürekli çıkıyorsunuz ve yemediğiniz şeylerin parasını ödüyorsunuz, bence yanlış. Hayat pahalılığını öne sürerek bundan sonra herkes kendi hesabını ödesin deyin. Bunda utanacak çekinecek bir şey yok çünkü gerçekten her şey çok pahalı ve yemediğiniz şeylerin parasını ödemek zorunda değilsiniz.

Acikca teklif edemiyorsaniz hesap ödeme sırası baskasindayken siz atılıp kendi yediklerinizi ödeyin. Sonraki arkadaşta da yapin aynısını. Zamanla bu duzene dönüşür.

Tadına bakılıp bırakılmıs bir seyin parasını kim bıraktıysa o ödesin, hem israf, hem paraya yazık ya. Biz arkadaslarla her zaman herkes kendi yediğini odesin şeklinde yaparız ve bunu ayiplayan biri olsaydı da hic umrumda olmazdı cunku hesabımı baskası oderse hiç bir sey yiyip içemem. Gerçi biz eşimle kahve icerken bile bir buyuk bardak alıp beraber içiyoruz :) Bir kahve çoğu yerde 20 tl civarı. Ustelik eşim de bu sektörde :))

Merhaba KK ailesi 😊benimle birlikte 2-3 kişilik bir arkadaş grubuyla sıklıkla dışarı çıkıyoruz; cafeler, restoranlar vs yeme, içme, kahve fiyatları da malesef çok zamlandı. Eskiden 50 TL ile ayrıldığımız mekandan şuan da 200 TL'den aşağı ayrilmiyoruz. Ve haftanın 3 - 4 günü mutlaka görüşüyoruz. Arkadaşlar arasından tasarruflu olan tarafım :KK70: çünkü dışarının yemeklerini sevmiyorum, tatlıyı haftada 1-2 kez ile sınırlıyorum onu da çoğu kez evde yapıyorum. Sebebi maliyet değil; sağlık ve lezzet. Dışarı da genelde kahve, çay, salep içiyorum acikirsam aparatif yiyecekler vs. Zaten genelde maksimum bir saat oturup kalkıyoruz.

Arkadaşlarım ise masaya tadına bakılıp bırakılan, soğuyunca tazelenen içecekler spariş ediyor sürekli ve o bir saatlik görüşmenin sonunda yemediğimiz, içmediğimiz ürünlere en az 200 TL ödeyip ayrılıyoruz. Alman usulü ödemeyi tercih etmedik bugüne kadar o an kim ödemek isterse o ödüyor.

Genelde sırayla gidiyoruz hatta bu konularda gururlu bir yönüm olduğu için çoğu kez ben ödemisimdir helali hoş olsun asla gözüme gelmez fakat fiyatlar artınca bu durum beni zorlamaya başladı bir anda 200 TL vermektense yarısını vermek ya da alman usulü ödemek şuan ki ekonomik kriz durumunda daha iyi olacak gibi fakat bugüne kadar hiç bu yöntemi tercih etmediğimiz için teklif etmeye çekiniyorum. Siz genelde arkadaş ortaminda hesabı nasıl ödemeyi tercih ediyorsunuz, yarı yarıya teklif etsem ayıp olur mu?
Bizde direkt herkes kendi ne aldıysa onu ödüyor. Hatta küçüklüğümden beri böyle olmasına o kadar alışmışım ki 1 çay içtiysem onu bile ayrı öderim, toplu ödemek aklıma bile gelmiyor 😂 ama sizde hep böyle olmuş o yüzden nasıl denir bilemedim

40 yilda bir arkadasa bisi ismarlanir ama her hafta olmaz haklisiniz .
ben soyle yapiyorum ; hesap geldiğinde direkt parami veya kartimi uzatip kendi yediğim ictigim seyleri soyleyip buradan alin diyorum . kalanida diger yiyen iven kimse onlar oduyor. he bunu bitek ben yaomiyorum arkadaslarimda oyle yapiyor .herkes kendi yedigi ictigini soyleyip parayi veya karti uzatip oduyor .
karti uzatip " bir kola,bir kahve , bir hamburger buradan " diyeceksiniz

Aynı şeyi bende isyerinde yasiyorum. Beş kisi disardan yemek söylüyoruz mesela. Atıyorum ben bi corba ictim ama adamlar 1.5ar iskender yedi. Hesap bir geliyor evlere şenlik. Banada fazla gelmeye basladi artik ama malesef alman usulüne gecmeyi teklif edemiyorum. Cekiniyorum çünkü öyle alismislar. Aldığımız kac kurus ki ben o kadar yemek parasi ödeyim en sonunda cozumu ogle aralarinda yemek yememekte buldum. Cok acikirsam herkes yedikten bir iki saat sonra biseyler söylüyorum kendime digerleri zaten yemis oldugundan sıkıntı olmuyor

Ben olsam böyle bir durumda şunu yapardım( Bugüne kadar hiç alman usulü ödemedik, şimdi alman usulü desem ayıp olur diye düşündüğünüz için) birdahaki buluşmada pahalı bir şeyler yiyip içerim her zamankine göre. Yani 100 lira tutucak şekilde mesela. Kasaya gidince de “Ben benimkileri ayrı vereyim bugün çok fazla şey yiyip içtim haksızlık olmasın” derim ve kendi yediklerimi öderim. Bir dahakine de eskiden olduğu gibi yerim ama bu şekilde devam ettiririm. Onlar da uyum sağlarlar bence

Aynı şeyi bende isyerinde yasiyorum. Beş kisi disardan yemek söylüyoruz mesela. Atıyorum ben bi corba ictim ama adamlar 1.5ar iskender yedi. Hesap bir geliyor evlere şenlik. Banada fazla gelmeye basladi artik ama malesef alman usulüne gecmeyi teklif edemiyorum. Cekiniyorum çünkü öyle alismislar. Aldığımız kac kurus ki ben o kadar yemek parasi ödeyim en sonunda cozumu ogle aralarinda yemek yememekte buldum. Cok acikirsam herkes yedikten bir iki saat sonra biseyler söylüyorum kendime digerleri zaten yemis oldugundan sıkıntı olmuyor
Kimse kimsenin öğle yemeği masrafını karşılamak zorunda değil heleki işyerinde.Yaptıkları çok ayıp ve saçmaymış.bir kişide çıkıp demezmi bu kadın sadece çorba içti diye.En güzelini yapmışsınız madem öyle çözemediniz kendinizce çözüm bulmuşsunuz.Ben olsam şöylede yapabilirdim mesela onlar kebapçıdan söyledi ben başla bir yerden söylerdim çorbamı oranınkini daha çok seviyorum derdim böylece başka yerden gelecek hesabı kendim öder diğerlerine bulaşmazdım

Kimse kimsenin öğle yemeği masrafını karşılamak zorunda değil heleki işyerinde.Yaptıkları çok ayıp ve saçmaymış.bir kişide çıkıp demezmi bu kadın sadece çorba içti diye.En güzelini yapmışsınız madem öyle çözemediniz kendinizce çözüm bulmuşsunuz.Ben olsam şöylede yapabilirdim mesela onlar kebapçıdan söyledi ben başla bir yerden söylerdim çorbamı oranınkini daha çok seviyorum derdim böylece başka yerden gelecek hesabı kendim öder diğerlerine bulaşmazdım
Merhaba malesef dediğiniz şey benimde aklıma geldi ama hep birlikte aynı yerden söyleyelim diyorlar nereden isteyeceğimi söylesem tamam ordan alalım diyorlar. Gerçekten üç gün değil beş gün değil ayda en az 700 800 tl baktım yemeğe gidiyor dedim bu işte bir yanlışlık var ayırdım kendimi

Merhaba malesef dediğiniz şey benimde aklıma geldi ama hep birlikte aynı yerden söyleyelim diyorlar nereden isteyeceğimi söylesem tamam ordan alalım diyorlar. Gerçekten üç gün değil beş gün değil ayda en az 700 800 tl baktım yemeğe gidiyor dedim bu işte bir yanlışlık var ayırdım kendimi
Hepimiz 3 kuruş kazanmak için saatlerce çalışıyoruz, kimseye yedirmek zorunda değiliz.Bence bir daha grupça sipariş vermek zorunda kalırsanız açıkca çıkarıp yediğinizi ödeyin.Bunda çekinilecek utanılacak birşey yok.Neden elalemin yemek parasını ödeyesinizki?bir çorba 15 tl 1.5 kebap 60 tl min.Onlar sizi düşünmüyorsa bu onların ayıbı.

5-6 kişi yemeğe çıktığımızda doğum günü falan değilse herkes kendi yediğini ödüyor bizde. Ama yakin arkadaşlarımdan biriyle 2 kişi çıktığımızda bazen ben öderim bazen karşıdaki öder. Ama sizin durumunuzda alman hesabı ödemek mantıklı. O kadar sık görüştüğünüz arkadaş grubunuza bunu söyleyebilmelisiniz bence. Teklifi ortaya atın bundan sonra alman hesabı yapalım mı her şey çok pahalandı benim harcamalara biraz dikkat etmem gerekiyor vs diye belki sizin gibi düşünen başkaları da vardır.

Back
X