Hesabı alman usulü ödeme yöntemi

Haftanın 3-4 günü fazla değil mi nasıl zaman ayırabiliyorsunuz? Hiç öyle arkadaşlığım olmadı her hafta sonu bile görüşmezdim açıkçası biriyle. Bu saatten sonra alman usulü deseniz sen de cimrileştin yaftası gelebilir bence ama en makulu o. Kim ne yedi içtiyse onu ödesin.
Genelde iş çıkışı görüşüyoruz en fazla bir saat oturuyoruz. Hafta sonunu ben de genelde evde dinlenerek geçirmeyi tercih ediyorum. Ekonomik kriz malum cimrileşmediğimin, fiyatların çok yükseldiğinin onlarda farkındadır diye düşünüyorum aslında😊

Böyle bir ortamda bulunsam acıksam da yemek yiyemem kimseye parasını ödettirmemek için. Herkes kendi yediğini ödesin, arada jestler olur tabi ama haftada 3-4 buluşmaya bu durum çok fazla.
Yemeğince de hesabı ödememek için birşey yemedi izlenimi oluşuyor ama sanki 🤔

Ben her zaman kendi hayatımda da kendi yedigimi içtiğimi ödemekten yanayım. Niye herkesin yediğini odeyeyim ki? O gün ben atıyorum 20 liralık tost yedim, diğerleri 100 liralık bişey yedi ictiler. 20 lira ödemek varken 120 lira mi odiycem? Siz baştan yanlış yapmışsınız. Bu konularda utanma çekinme olmaz. Herkesin bütçesi kesesi ekonomik gücü farklı. Herkes cebindekini idare etme derdinde.

Kasada kendi yiyip içtiğinizi ödeyip çekilin. Kendi hesabımızı ödemek bile zorlaştı. Bizim de hep hesap alman usuludur

Genelde iş çıkışı görüşüyoruz en fazla bir saat oturuyoruz. Hafta sonunu ben de genelde evde dinlenerek geçirmeyi tercih ediyorum. Ekonomik kriz malum cimrileşmediğimin, fiyatların çok yükseldiğinin onlarda farkındadır diye düşünüyorum aslında😊
Ama alışkanlık olduysa insan düzenini zor değiştiriyor biraz yine de bu ekonomik düzende hesabı tek kişi çekmek çok zor

Merhaba KK ailesi 😊benimle birlikte 2-3 kişilik bir arkadaş grubuyla sıklıkla dışarı çıkıyoruz; cafeler, restoranlar vs yeme, içme, kahve fiyatları da malesef çok zamlandı. Eskiden 50 TL ile ayrıldığımız mekandan şuan da 200 TL'den aşağı ayrilmiyoruz. Ve haftanın 3 - 4 günü mutlaka görüşüyoruz. Arkadaşlar arasından tasarruflu olan tarafım :KK70: çünkü dışarının yemeklerini sevmiyorum, tatlıyı haftada 1-2 kez ile sınırlıyorum onu da çoğu kez evde yapıyorum. Sebebi maliyet değil; sağlık ve lezzet. Dışarı da genelde kahve, çay, salep içiyorum acikirsam aparatif yiyecekler vs. Zaten genelde maksimum bir saat oturup kalkıyoruz.

Arkadaşlarım ise masaya tadına bakılıp bırakılan, soğuyunca tazelenen içecekler spariş ediyor sürekli ve o bir saatlik görüşmenin sonunda yemediğimiz, içmediğimiz ürünlere en az 200 TL ödeyip ayrılıyoruz. Alman usulü ödemeyi tercih etmedik bugüne kadar o an kim ödemek isterse o ödüyor.

Genelde sırayla gidiyoruz hatta bu konularda gururlu bir yönüm olduğu için çoğu kez ben ödemisimdir helali hoş olsun asla gözüme gelmez fakat fiyatlar artınca bu durum beni zorlamaya başladı bir anda 200 TL vermektense yarısını vermek ya da alman usulü ödemek şuan ki ekonomik kriz durumunda daha iyi olacak gibi fakat bugüne kadar hiç bu yöntemi tercih etmediğimiz için teklif etmeye çekiniyorum. Siz genelde arkadaş ortaminda hesabı nasıl ödemeyi tercih ediyorsunuz, yarı yarıya teklif etsem ayıp olur mu?

bu kadar sıklıkla görüştüğünüz samimiyetteki arkadaşlarınıza arkadaşlar artık herkes kendi hesabını ödesin birbirimize yük olmayalım bu maddi sıkıntılı günlerde diyebilmelisiniz diye düşünüyorum..

Ben her zaman kendi hayatımda da kendi yedigimi içtiğimi ödemekten yanayım. Niye herkesin yediğini odeyeyim ki? O gün ben atıyorum 20 liralık tost yedim, diğerleri 100 liralık bişey yedi ictiler. 20 lira ödemek varken 120 lira mi odiycem? Siz baştan yanlış yapmışsınız. Bu konularda utanma çekinme olmaz. Herkesin bütçesi kesesi ekonomik gücü farklı. Herkes cebindekini idare etme derdinde.
Evet özellikle de son zamanlarda. Bundan sonra öyle yapacağım buradaki yorumları okumak iyi geldi teşekkür ederim
Kasada kendi yiyip içtiğinizi ödeyip çekilin. Kendi hesabımızı ödemek bile zorlaştı. Bizim de hep hesap alman usuludur
Ah buralara o kadar uzak bir davranış ki en kötü dışarıda hesaplaşılıyor buralarda onda da kabul etmeyenler oluyor yine. Kasada kendine düşen miktarı ödeyip çekilmek buralar için ne güzel bir lüks :)
Ama alışkanlık olduysa insan düzenini zor değiştiriyor biraz yine de bu ekonomik düzende hesabı tek kişi çekmek çok zor
Evet her şeyin fiyatı da o kadar yüksek ki buralarda şu meşur kahve mekanında (marka vermiyoruz malum :D) kahveler şu kadar oldu deniliyor ya hani o fiyatlar buranın en uygun fiyatları dönem başından beri bir kahve 20 TL'di burada.
bu kadar sıklıkla görüştüğünüz samimiyetteki arkadaşlarınıza arkadaşlar artık herkes kendi hesabını ödesin birbirimize yük olmayalım bu maddi sıkıntılı günlerde diyebilmelisiniz diye düşünüyorum..
Bazen bazı şeyleri sıklıkla görüştüğüm yakın arkadaşlarıma değil aileme bile söyleyemiyorum ne yazık ki özellikle de şu durumlarda

Merhaba KK ailesi 😊benimle birlikte 2-3 kişilik bir arkadaş grubuyla sıklıkla dışarı çıkıyoruz; cafeler, restoranlar vs yeme, içme, kahve fiyatları da malesef çok zamlandı. Eskiden 50 TL ile ayrıldığımız mekandan şuan da 200 TL'den aşağı ayrilmiyoruz. Ve haftanın 3 - 4 günü mutlaka görüşüyoruz. Arkadaşlar arasından tasarruflu olan tarafım :KK70: çünkü dışarının yemeklerini sevmiyorum, tatlıyı haftada 1-2 kez ile sınırlıyorum onu da çoğu kez evde yapıyorum. Sebebi maliyet değil; sağlık ve lezzet. Dışarı da genelde kahve, çay, salep içiyorum acikirsam aparatif yiyecekler vs. Zaten genelde maksimum bir saat oturup kalkıyoruz.

Arkadaşlarım ise masaya tadına bakılıp bırakılan, soğuyunca tazelenen içecekler spariş ediyor sürekli ve o bir saatlik görüşmenin sonunda yemediğimiz, içmediğimiz ürünlere en az 200 TL ödeyip ayrılıyoruz. Alman usulü ödemeyi tercih etmedik bugüne kadar o an kim ödemek isterse o ödüyor.

Genelde sırayla gidiyoruz hatta bu konularda gururlu bir yönüm olduğu için çoğu kez ben ödemisimdir helali hoş olsun asla gözüme gelmez fakat fiyatlar artınca bu durum beni zorlamaya başladı bir anda 200 TL vermektense yarısını vermek ya da alman usulü ödemek şuan ki ekonomik kriz durumunda daha iyi olacak gibi fakat bugüne kadar hiç bu yöntemi tercih etmediğimiz için teklif etmeye çekiniyorum. Siz genelde arkadaş ortaminda hesabı nasıl ödemeyi tercih ediyorsunuz, yarı yarıya teklif etsem ayıp olur mu?
biz 'tikkie' gonderiyoruz gruplarda birbirimize. YANI: odeyen kisi 200 mu odedi, 4 kisiysek 50 tl'lik 'tikkie', yani 'ödeme talebi' atiyor whatsappta gruba. Odeyen herkes 'odedim' yaziyor, her odeme sonrasi telefonuma odendi dusuyor zaten.
Ve bu aile gruplarimizda boyledir, farkli arkadas whatsapgruplarindada boyledir

HAAAARIKA bir sistem. Bosuna kendinizi germeyin, bidahaki bulusmada birakin baskasi odesin, ve hemen 'malum ekonominin durumu, bundan sonra ortaklasa mi odesek ne dersiniz' diye konusunu acin ve konusun.

benim annem alman. almanlar için söylenen herşeyi sineye çeker ama alman usulü ödeme dendi mi tepki gösterir. çünkü o deyimin aslı dutch yani hollandalı usulü bilirsiniz cimrilikleri meşhurdur.
bence para konusunda sıkışık olduğunuzu, dikkatli olmak zorunda olduğunuzu, ancak kendi hesabınızı ödeyeceğinizi söyleyin gitsin.

Alman usulü öderim söylemeye gerek kalmaz. Garson geldiğinde kartımı çıkarıp şunları fiyatını çekermisin diyorum 😂 olay bitiyo herkes kendisininkini ödüyo sonra🤷🏼‍♀️

benim annem alman. almanlar için söylenen herşeyi sineye çeker ama alman usulü ödeme dendi mi tepki gösterir. çünkü o deyimin aslı dutch yani hollandalı usulü bilirsiniz cimrilikleri meşhurdur.
bence para konusunda sıkışık olduğunuzu, dikkatli olmak zorunda olduğunuzu, ancak kendi hesabınızı ödeyeceğinizi söyleyin gitsin.
Ya memleketin ne onemi var, ister deutsch olsun ister dutch, onemli olan hesabin niceligi artik bizim memlekette bzbzb

Ayol, insanin gorusmelere gidesi gelmez. olur mu oyle surekli bir grup kisinin masrafini ustlenmek? Herkes kendi kesesine gore yesin icsin.

2-3 kişi maksimum bir saat ( o nasıl oluyor hiç anlamadım oturduğunuzla kalktığınız bir oluyor) 200 tl lik ne yiyip içiyorsunuz? Bir saat oturmak için kahve yeterli yani. Ve bir saatte ne konuşuyorsunuz ben o kısmı hiç anlamadım.

Benim farklı arkadaş gruplarım var durumu benim gibi olan arkadaş grubumla görüştüğümde sorgusuz sualsiz alman hesabı oluyor çok nadir belki ben birine yada biri bana ısmarlıyor o da cidden para yoksa ve gel ben ısmarlarım muhabbeti yapıldıysa. bazende benden zengin olanlar ile görüşüyorum ve birbirlerinkini ödüyorlar bir gün birisi ödüyorsa bir gün diğeri sırayla yani. ben benimkini ödemesinler diye önden gidip kendiminkini ödüyorum hatta kartım cebimde dolaşıyorum ani bir durum olursa diye onlarlayken. Valla öyle 300-400 ödeyecek gücüm yok bunu biliyorlar bugüne kadarda sorun etmediler hatta kendiminkini ödediğime kızıyorlar benden demiştim niye ödüyorsun diye. Unuttum diyorum geçiştiriyorum. Aslında tamamen sizin elinizde yapmak veya yapmamak. Gerekli samimiyet kurulmuşsa kimse sizin tercihinize karışmaz sizi anlarlar maddi gücünüz neyi gerektiriyorsa onu yapın.

Alman usulü ödüyoruz arkadaşlarımla ama aramızda çalışmayan vs varsa hesabını öderim, kuzenlerimle çıkıyorum genelde ben öderim, onlar öğrenci bende iyi kazanıyorum :)

Bu durum maddi durumla orantılı bence, kısacası durumu yoksa karşı tarafın öderim oradan çıkınca aklıma bile gelmez bu, ama durumu olan birinin de hesabını ödemem :)

Ya memleketin ne onemi var, ister deutsch olsun ister dutch, onemli olan hesabin niceligi artik bizim memlekette bzbzb
bir gün bir yerde türk olduğumu bilmeyen biri bana saçmaladığımı söylemek için türk müsün dedi. anladım tabii andavallı mısın demek istediğini. dedim evet. herkes biraz utandı biraz güldü. avrupanın çoğu yerinde kaz kafalı, cahil görünen birine akıllı ol anlamında böyle bir şey söylenmesi üzücü. ha ben gerçekten de biraz öyleyim. adam hepten haksız değildi ama bu sadece bir deyim amaan denemez. sonuçta karışık duygulara gark olup otele döndüm. haklısın alman usulu alman olmayan biri için sadece bir deyim. almanlar insana zırnık koklatmaz, günahını vermez anlamına gelmiyor belki alman olmayanlara. neyse işte hassas noktam kardeş. yıkmayalım gönülleri.

Bu kadar samimi olduğunuz insanlara böyle bişey söylerken çekinmemeniz lazım. Ben olsam 'benden bu kadar çıktı üstünü tamamlayıverin' diyip Bi miktarını öderim. Ki hep öyle yaparız arkadaşlarla. Kimse de o az verdi bu çok verdi hesabı yapmaz. Hesabın tamamını ödemektense böylesi kimseyi zorlamaz. Tam Alman usülünde de masa da ben bu kadar yedim şu kadar içtim diye kalem kalem hesap yapmak da çirkin geliyor bana. O yüzden hesap 200 liraysa herkes 3-5 bişey atar toparlanıp ödenir. Veya bir kişi öder diğerleri ona Bi miktarını verir.

bir gün bir yerde türk olduğumu bilmeyen biri bana saçmaladığımı söylemek için türk müsün dedi. anladım tabii andavallı mısın demek istediğini. dedim evet. herkes biraz utandı biraz güldü. avrupanın çoğu yerinde kaz kafalı, cahil görünen birine akıllı ol anlamında böyle bir şey söylenmesi üzücü. ha ben gerçekten de biraz öyleyim. adam hepten haksız değildi ama bu sadece bir deyim amaan denemez. sonuçta karışık duygulara gark olup otele döndüm. haklısın alman usulu alman olmayan biri için sadece bir deyim. almanlar insana zırnık koklatmaz, günahını vermez anlamına gelmiyor belki alman olmayanlara. neyse işte hassas noktam kardeş. yıkmayalım gönülleri.
Bu kadar hassas olma ya, benim kocam Fransiz, Turkcesi de iyidir ama bisey anlamayinca sen biraz Fransiz kaldın sekerim diyorum, deyimi de bilmiyo bakiyo oyle suratima 🤣zaten Fransızım ben ya diyo kiyamam, Alman usülünü kimse Almanlari eleştirmek icin kullanmadı inan, tam tersi olmasi gereken bu dedik hepimiz, hassasiyetini anliyorum ama.

arkadaslarimin cogu ile farkli sehirde yasadigim icin gorusunce kimin sehrinde isek o ismarliyor,

ayni sehirde oldugum kisilerle, hele de sik gorusuyorsak, (pandemi oncesi) hep alman usulu yapardik biz, o sekilde baslamisizdir hatta, birisi odemeyi yapar, digerlerine banka uygulamasindan istek gonderir, biz de havaleyi yapariz, bu sekilde oldu yillardir.

Doğuda yaşıyorum şuan daha önce batı tarafında dediğiniz gibi yapardık kimse de alinmazdi ama burada arkadaşa hesap kitap yapanı çok ayipliyorlar. Lafı mı olur, hesap mi yapıyorsun diyorlar direk. Kasada biri hesap öderken şuradan da alın diyene çıkışta ne ayıp oradan çıkarken hesaplasirdik insanların yanında yapma bile diyorlar. Ve evet ekonomik krizde değiştirmedi henüz bu durumu. Yakın arkadaşlarım olduğu için ayiplayacaklarini sanmıyorum ama aramızda para hesabı yapılıyormuş gibi olmasından çekiniyorum

Yok bizde kasada ayrı ödeyene katiyen yer yok 🤣 hesaplaşacaksan da çıkışta hesaplaşacaksin.

Durumunun sıkışık olduğunu aileme bile söyleyemem bunun samimiyetle alakası yok. Şükür cafeye gidemeyecek kadar sıkışık değil ama yemediğim içmediğim şeyler için ödeme yapmasam şu sıralar çok daha iyi olacak

En son ben odemistim zaten bir daha ki gittiğimizde o teklif ettiğinde bunu söyleyeceğim teşekkür ederim 🤍

Çok mantıklı aslında zaten bir saat oturuyoruz en fazla dediğiniz gibi sıra başkasında olduğunda insan gerçekten de birşey yiyip içmeye çekiniyoe dediğiniz gibi yapmak en mantıklısı

Aslında yanlış anlaşıldım galiba kalabalık bir grup değiliz en fazla üç kişi ölüyor benimle beraber ama bulunduğum yer cafeler açısından çok pahalı bir yer. Dışarıdan çok turist geliyor ondan olsa gerek. O yüzden her şeyin fiyatı çok yüksek malesef. Bir kahvenin fiyatını bile şuraya yazsam epey şaşıranlar olur bundan ötürü tek seferde iki - üç kişilik hesap fazla gelmeye başladı krizden sonra. Karsimdakiler de rahatsız mı bilmiyorum umarım öylelerdir :KK70:
Eğer söyleyemeyecekseniz bari herkesle eşit ücrette yemek yiyin içiniz yanmasın :d

Back
X