hesabi babamin ödemesi esimin yaninda

Ben babamla annemle kocamla tatile gitmem. Çok saçma. Ve benim eşim de böyle bedavaya konsa aşırı tiksinirim. Ayrıca asgari ücretle çalışıyor diyorsunuz madem öyle paranızı biriktirin zor günlerinizde lazım olur. Asgari ücretle tatile nasıl gidiliyor anlamıyorum, yanlış anlamayın küçük gördüğümden değil ama çok az para zaten hem kira verip hem ev geçindirip hem de tatile gidecek parayı nasıl biriktirdiniz?

konuyu tamamen farklı yorumlayan tek okuyucu benim galiba
bizde kayınpeder ya da baba varken eşime (küçüğe) asla bir şey ödetmezler, elini cebine atmasını saygısızlık sayarlar, büyüğün yanında küçük hesap ödemez...

not: kaynımın aylık geliri kayınpederiminkinin 10 katından fazla, bir kez hep birlikte kendin pişire gitmiştik de hesabı ödemeye çalıştı diye kayınpederim hepimizin içinde bağırıp azarlamıştı nerdeyse dövecekti koca adamı... bizim ailede de öyledir, babam varken ne eşim ne abim bir şey ödeyemezler, dondurma bile.

Adam asgari ücretle çalışıyor
İki kişilik tatili dört kişiye çıkarmışsınız
Bir de bir sürü laf saymışsınız
Eşinizin yerinde olsam tepkim çok sert olurdu
Haksızsınız
Adam hep böyleymiş,bir hf ailesinde kalıp yiyip içmek te masraflı değil mi? Adam bence kendini kurnaz sanıyor.

Adam hep böyleymiş,bir hf ailesinde kalıp yiyip içmek te masraflı değil mi? Adam bence kendini kurnaz sanıyor.

Ayağı yorgana göre uzatmak lazım
Kadın bundan rahatsızsa gidip orada kalmayacak
1.400 liranın boyu bellidir, kimseye jest yapacak bir para değil maalesef
Nerede yaşadıklarını bilmiyorum ama en kötü 500-600 kira verseler yapın hesabını işte
O adam için 10 lira bile paradır, belli ki yapacak gücü yok bu yüzden zorlamanın da alemi yok
Parası yoksa herkes evinde oturup şartları ile yaşayacak var mı başka yolu bunun

kusura bakmayın ama eşinizi ne kadar yermissiniz.
ezik felan.çocuk gibi her fırsatta azarlamar.
babanızın durumu çok daha iyi anlaşılan.
esinizide seviyor destek oluyor ne var bunda?
ben olsam ezilmek yerine gurur duyardım.
emin olun insanın öyle bir babaya bazen o kadar çok ihtiyacı oluyor ki.

Aile içinde ihtiyacı olana herkes destek olur.Kardeşler arasında filan biz hep destekleriz ihtiyacı olanı ama karsidakinin tavrı önemli.Ezilmesini kimse istemez ama piskinlige de gerek yok.Baba odeyebilir , asgari ücretle tatil bence maddi başarı zaten ama esin biraz rahatsızlık duymasını herkes ister.

Aynen. Bence durumları yok, biz de gidelim öderiz ceplerine kalan parayla da başka bir ihtiyaçlarını alırlar falan diye düşünmüşler, bilerek gelmişler. Hatta belki damadına söylemiştir ısrar etme paranız kalsın başka bir ihtiyacınızı giderirsiniz ben ödeyeceğim vs. diye..
Ha jest yapılmalı bence, bir çay parası için de kaçmamalı mesela, ısrar edebilir.. Yani bir rahatlık varsa o da hoş değil ama askeri ücretle geçinmeye çalışan bir adamı da çok aşağılamışsınız gibi geldi bana, normal hayatta nasıl biri siz biliyorsunuz tabi.

Yok artık. Adam asgari ücretle çalışıp kira verip ev geçindirmeye çalışıyormuş. Adamı tutup kolundan tatile götürmüşsünüz hadi bir şekilde imkanları zorlayıp. Yazık adamcağız 4 kişinin masrafını kuş kadar maaşıyla nasıl karşılayacaktı? Hiç düşündünüz mü? Bir de ne biçim hakaretler etmişsiniz adama yazık değil mi? Annenlere mahçup olmak istemiyosan sana tavsiyem bi zahmet işe girip kocana destek ol. Ben de konuyu okuyunca sandım ki kocanın durumu iyi ama pintiliğinden ödemiyor. O zaman sen haklı olurdun işte. Ama adamın eti ne budu ne zar zor ev geçindiriyormuş adam. Bence kesinlikle sen haksızsın

Ben olsam önce onu cigi cigi yerdim bi güzel... sonrada hesaplari kendim öderdim... bazen benim esimde düsüncesizdir bu konularda , sanirim avrupada yetistigi icin... ama ben hep dürterim sunu yap bunu yap diye. Seninki pek rahatmis ama buda ders olsun size gitmeyin bidaha onlarla.

Bu hesap odeme olaylarinda kendini akilli zannedip hesabi karsi tarafa odetenlere sinir oluyorum. Esin cok ayip ediyor.

Gorumcem ve kocasi da ayni uyanikligi bize yaptilar. Hem bizi bir yere davet ettiler. Gidelim durumleri cok guzel oluyor diye. Sonra da esim yanlarinda hesabi istedi, kiz pos cihazini getirmemis. Bir daha gitti geldi masaya. Sonra kasada odemeniz gerek dedi. Sonra esim asagi kata hesabi odemek icin indi. Cocuk durmadi pesinden gitti. Tabi ben de pesinden kostum duser diye.
Bu sirada gorumcem ve kocasi adeta TELEFONUN ICINE DUSTULER. Cok buyuk bir mesele arastiriyor gibi.

Neyse hesabi odettiler bi de demesinler mi YA BIZ ODEYECEKTIK NE ARA HESAP ISTENDI diye. Cildiracaktim. Cok kizdim icten ice.
Onemli olan para degildi ama bizi aptal yerine koymalariydi ve simdi mesafemi koydum ve anladilar.

Eşinize çok ayıp etmişsiniz , asgari ücretli ve siz ondan maddi gücünün ötesinde beklentiye girmişsiniz . Ailenizin de durumu sizden daha iyi anlaşılan , babanız harcarken mutlu oluyor demek ki . Sonuçta kızı ve damadıyla tatilde herkese nasip olamıyor bu , kıymetini bilin , eşinize de kendinize de tatili zehir etmeyin tatilinizi hakkıyla yaşamaya bakın

Anne babanizi eşiniz davet etmemiş. Kendileri istemisler hep beraber gitmeyi. Asgari ücretle kirada oturuyorsunuz, iki katı tatil masrafını ödemeye mecbur mu eşiniz? Siz calisin, kendi paranizla ailenizi istediginiz yere götürün. Babanızın yerinde olsam, gitmeyi ben teklif ettiğim için aynen babanız gibi davranirdim. Esiniz teklif etseydi hakliydiniz ama su an degilsiniz.
Esinize de gunde 33 kere ezik demeye devam edin, bir gun kalkip yuzunuze " asıl ezik sensin, çalışmayıp benim parami yiyorsun" derse, verecek cevap hazirlayin simdiden

Eşiniz ayıp etmiş ama sizde haksızsınız,asgari ücretle 4 kişinin masrafını nasıl kaldırsın adam,zaten onunda kabul etmesi baştan hata,hiç girmemeliydi böyle bir şeye,giriyorsada az çok elini cebine atmalıydı,en azından leblebinin parasını ödeyebilirdi heralde..
Bu arada eşinizi bu kadar küçümseyeceğinize girin bi işe de siz de çalışın,sonra kime ne istiyorsanız ısmarlayabilirsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…