Ben de bu soruyu kafama takmis durumdayim. Sevgilimle yemege gittigimizde falan hesap isleri geldiginde kendimi geri cekiyorum sizce bu yanlis mi?
Benim kendimi cekmemin nedenide, cevremdekiler "erkek hesabi odesin, sen ben öderim deme gururu incinir","bi zahmet hesabi da erkek odesin o calisiyo sen ogrencisin" kafasindalar. Sizce bu dusunce dogru mu? Ben bu dusunceye uymaya calistim. Sevgilimle yemege gittigimizde o ödüyor hep, bu olay bana da rahatsizlik veriyor gibi 😔 siz ne yapiyorsunuz? Gereksiz yere mi takinti yapiyorum acaba? Sanki kendimi ona yükmüş gibi hissediyorum. Onun aklindan boyle dusunceler gecmiyordur eminim. Şimdiye kadar hic hesaba elimi uzatmadim, simdi oyle bir sey yapsam gercekten gururu mu incinir?
Bu tip düşünceden o kadar nefret ediyorum ki. Erkek olsam da kesin kullanılmış hissederdim. Kimse sizi beslemek zorunda değil ya. Gururu incinirmiş vs, ne alaka yani? Öğrenciysen öğrencisin, öğrenciler sokağa 5 kuruşsuz mu çıkıyor? Bir hesap da ödemeyeceksen ne yaparsın daha başka, cidden merak ediyorum ya. Herkes ne yediğini, içtiğini ödesin, bu kadar basit. Erkek diye her şeye para saçmak zorunda değil, padişahın kızı olanlar var burada da benim mi haberim yok acaba?
o da iyice almış başını gitmiş canımilki yani
Karşımdaki öğrenci olsun, çalışsın, maddi durumu iyi olsun ya da olmasın, özel bi ilişkimiz varsa asla elimi cebime atmam! Huyum böyle! Ben hesap nasıl ödenir onu bile bilmem! :) Şimdi evlendim, eşim sürekli itiraf ediyo, ''Bi kere bile hesap ödemedin, hep benden geçin zaten, iliğim kemiğim kurudu seni gezdirip tozdururken!'' vs diyo şakayla karışık :))) Umurumda değil valla... Eşimden bozuk çıkmasa, vale için 5 TL bile uzatmam eşime... :) Ödemeli mi derseniz... İsteyen istediğini yapsın, ben cevabı bilmiyorum ama kendim hesap ödemem, prensip meselesi :))
Ben de bu soruyu kafama takmis durumdayim. Sevgilimle yemege gittigimizde falan hesap isleri geldiginde kendimi geri cekiyorum sizce bu yanlis mi?
Benim kendimi cekmemin nedenide, cevremdekiler "erkek hesabi odesin, sen ben öderim deme gururu incinir","bi zahmet hesabi da erkek odesin o calisiyo sen ogrencisin" kafasindalar. Sizce bu dusunce dogru mu? Ben bu dusunceye uymaya calistim. Sevgilimle yemege gittigimizde o ödüyor hep, bu olay bana da rahatsizlik veriyor gibi 😔 siz ne yapiyorsunuz? Gereksiz yere mi takinti yapiyorum acaba? Sanki kendimi ona yükmüş gibi hissediyorum. Onun aklindan boyle dusunceler gecmiyordur eminim. Şimdiye kadar hic hesaba elimi uzatmadim, simdi oyle bir sey yapsam gercekten gururu mu incinir?
Bazi yorumlari okuyunca sozluklerde bizim kizlarin neden yerden yere vuruldugunu cok iyi anliyor insan... Burada okumasak ne olacak, gittigimiz mekanlarda da goruyoruz zaten...
Erkegin sahiplendigini hissetmek icin hesap odetme geregi hisseden zihniyet bir erkege ait olmanin beden ve maddiyattan cok ote bir sey oldugunu bilmez daha dogrusu bilmek isine gelmez, adami kullanir ama sorsan adamin gururunu incitmemek icin elini cebine atmiyordur... Adam hesabi oderse kadini sahiplenmis oluyordur bunlara gore, taninmis, onune gelen kadindan cocuk sahibi olan sarkici ve is adamlarinin sahiplenmesi gibi, hos kadin memnun adam memnun... Erkek maddi gucu yettigi kadar kadini 'sahiplenebilir' o halde... İste bu genisliginin sorumlusu da bu kadinlar...
Bu zihniyetteki kadinlar alinan hediyelerin maddi karsiligina da bakarlar bir deger olcutu olarak ama sorsan 'ne gerek var'dir, 'ne zahmet ettin'dir...
Bu tur telefonlari gec acar, kiskandirmayi marifet sayar, erkegin etrafinda pervane olmasi ici oyunlar kurar, erkege yeri geldiginde bagirir cagirir ama hesap geldiginde kedi yavrusudu, ortada mesele yokken adamin sevgisini tartmak icin sorun cikarir kaprisine ne olcude katlanacagini gormek icin... Gelin gorun ki soz konusu adam bu kadini terk etse ya da evlenip gozu disariya kaysa ve burada bundan haberdar olsak adami makinaliyla tarar, beddua ayini yapariz cunku bize anlatilan kadinin cok emegi gectigi, onun icin ailesini karsisina aldigi, gunlerce onun icin agladigi ve bir suru baska trajik detaydir... Bilmeyiz ki kadin bunlarin maddi karsiligini almistir, adami kurutmustur ve adam bu yuzden kadinin sevgisini bir baska kadinin saygisina tercih etmistir...
Konu sahibi, bunu anlamya calismaniz ve erkegin yolunacak bir kaz degil yol arkadasi oldugu konusunu kafanizda netlestirmeniz cok guzel... Bunu takdir ederken burada acilan konularda, yukarida yazdigim orneklerdeki gibi maddi anlamda adama yuk olup onu somurup terk edilince ya da ilgisizlik bas gosterince sadece isin 'kendi penceresinden gorulen duygusal halini' anlatip hemcinslerinden destek bekleyen ve detaylar bilinmedigi, karsi taraf dinlenemedigi icin o destegi de fazla fazla alip icini rahatlatan kadinlara deginmeden duramadim...
walla şuan bir ilişkim yok...olduğu dönemlerde de tek kuruş ödediğimi hatırlamam ki karşımdaki kişi de zaten izin vermezdi...
bende ödemem,,,erkeğin maddiyatta herzaman ağırlığı olmalı diye düşünürüm...
ama hediye alırdım..oda bana kat kat fazlasıyla karşılık verirdi..
ama kız arkadaşlarımla bir yere gidersem hesabı kimseye bırakmam..ben öderim....
kizlar siz yinede dikkatli olun ödeme konusundaerkekler bir alistimi devaminida isterler,elleri cüzdan denen seyi unutur
ara ara yapin
bunun dengesini tutturmak çok önemli.
Bunu sana söyleyenler erkek kadın eşitliğinden de bahseder..
Hesap konusunda ama hiç eşit saymak istemeyiz kendimizi.
bu senin içinde bulunduğun duruma göre yön verebileceğin bir şey..
hesabı sürekli erkeğe yıkan yüklü hesap çıkaran kızlar bana çok itici gelir.
ilişki belli bir noktaya geldikten sonra zaten kimin ödeyeceğinin çok önemi yoktur.
ama bazen bakıyorum kadın erkekten çok ödüyor erkek oralı olmuyor ya da hep tam tersi. sanki şöyle bir durumda kullanma boyutuna giriyor.
sen öğrenciysen çok ödeyemezsin tabi o da tolere eder ancak bursunu falan çektiğin zaman bir yemek ısmarlayabilirsin. zaten iyi niyet meselesidir, karşındaki insan kullanıldığını anlamayacak kadar saf değildir herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?