• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hesabi hep erkekler mi öder...?????

ben çalışmadığım halde dışarı çıktığımızda eşime gel sana yemek ısmarlayım bu seferde benden olsun diyorum eşiminde hoşuna gidiyo bana ödettirmiyo tabiki ama olsun yinede teklif edilmesi bile bir güzellik :7:

Ben hep ortak ödenmesi taraftarıyım.
Durumu iyi olabilir, zengin olabilir...de banane bundan?..
O an parası olmayabilir insanlık hali...
Hep o öderse de bu sefer; ya bu kız da amma düşüncesiz diyebilir...
Der yani...
En iyisi ortak ödemek. Ben çok rahatsız olurum şahsen süreli karşı tarafa ödetmekten.
Eşitlikse; her konuda eşitliği savunalım...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Erkek arkadasimla üç senedir hiç bu sorunlari yaşamadik. Aramizda bunlarin hiç lafi olmaz. Ben öderim o öder. Bu sirf yemek için geçerli değil alişveriş sirasinda da öyle. Bu konularda sadece erkeğe yüklenmek çok yanliş. Bizim ortak bir kredi kartimiz var harcamalarimizi yaptigimiz hemde puan topladigimiz genelde oradan yapariz harcamalarimizi sonra faturayi beraber öderiz. Hem çalişip hem okuduğu için bazen ben kapatirim hesabi. Bazen o. Atm bulamadiğimiz zaman çantama para koyar. Bir şey aliyorsak marketten parasini bozdurmasin diye ben öderim. Sonuçta ciddiyse ilişki evlilik düşünülüyorsa bunlar híç sorun edilmemeli. Bir bayan çalişiyorsa sirf karşisinda ki erkek sevgilisi diye her şeyi ona yikamaz bu çok yanliş.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkadaslar icimi rahatlattiniz cokk tesekkur ederim hepinize 😊
Benim basimdan cok az iliskiler gecti, tecrubesizim yani bu konuda 😁
İftardan sonra bulusucaz ve tatli yemeye gidicez, bu benim icin cok buyuk bir firsat oldu☺️
Fakat ben NASİL YAPİCAM?
Yani hesap gelmeden mi soylemeliyim bu sefer de ben odemek istiyorum diye? Yoksa hesap geldiginde hemen elimi mi uzatmaliyim? Ama zaten hesabi getiren garson masada bekliyo, ve hemen erkegin onune konuluyo hesap? Nasil davranicam, önünden mi alicam hesabi? En ince ayrintilariyla bana yol gosterirseniz cokk mutlu olurum 😊

Hesap nasil odenir bilmem demis bir arkadas, erkeksiz bir yere hic gitmedimi acaba, yalniz veya kiz arkadaslariyla gidince napiyor acaba.
Masada bayanin hesap odemesi abesmis bilmem ne bunlar cok geride kaldi, siparisimi de kendim soylerim, garsona soracagim varsa sorarim, ben bir bireyim herseyden once yanindaki de bakicim degil.
Tatli yemeye gidilecekmis sanirim, bence gitmeden soyle garantiye al, bugun tatlilar benden dersin olur biter. Yok falan derse icimden geldi, ben sevgilime bisey ismarlayamaz miyim dersin. O hani kadin odemez kafasinida anlamiyorum. Bu erkekler hangi devrin erkegi. Biz esimle gittigimiz de bile bazen ben oduyorum kese ayni kese ama mutlu oluyor hosuna gidiyor.

Hesap nasil odenir bilmem demis bir arkadas, erkeksiz bir yere hic gitmedimi acaba, yalniz veya kiz arkadaslariyla gidince napiyor acaba.
Masada bayanin hesap odemesi abesmis bilmem ne bunlar cok geride kaldi, siparisimi de kendim soylerim, garsona soracagim varsa sorarim, ben bir bireyim herseyden once yanindaki de bakicim degil.
Tatli yemeye gidilecekmis sanirim, bence gitmeden soyle garantiye al, bugun tatlilar benden dersin olur biter. Yok falan derse icimden geldi, ben sevgilime bisey ismarlayamaz miyim dersin. O hani kadin odemez kafasinida anlamiyorum. Bu erkekler hangi devrin erkegi. Biz esimle gittigimiz de bile bazen ben oduyorum kese ayni kese ama mutlu oluyor hosuna gidiyor.

O bayan hesabıda arkadaşlarına ödetiyordur ne de olsa bi kadın(!) Nefret ederim böyle kendini asilzade gibi gösterip milletten yararlanmaya çalışanlardan. Anlatış tarzıyla iyice itti beni.

hesap geldiğinde sen de uzanacaksın ben ödeyeyim diyeceksin..adam olan adam hayır olur mu öyle şey v.s falan der ödetmez zaten. ha hiç bir şey demeden ödetiyorsa bir daha da yemeğe çıkmayacaksın onunla. olay tertemiz işte. ne sen ezildin ne onun gururu incindi... bu erkekleri alıştırmayın böyle şeylere böyle böyle toplumdaki roller karışıyo herşeyin düzeni bozuluyo.

Erkek arkadasimla üç senedir hiç bu sorunlari yaşamadik. Aramizda bunlarin hiç lafi olmaz. Ben öderim o öder. Bu sirf yemek için geçerli değil alişveriş sirasinda da öyle. Bu konularda sadece erkeğe yüklenmek çok yanliş. Bizim ortak bir kredi kartimiz var harcamalarimizi yaptigimiz hemde puan topladigimiz genelde oradan yapariz harcamalarimizi sonra faturayi beraber öderiz. Hem çalişip hem okuduğu için bazen ben kapatirim hesabi. Bazen o. Atm bulamadiğimiz zaman çantama para koyar. Bir şey aliyorsak marketten parasini bozdurmasin diye ben öderim. Sonuçta ciddiyse ilişki evlilik düşünülüyorsa bunlar híç sorun edilmemeli. Bir bayan çalişiyorsa sirf karşisinda ki erkek sevgilisi diye her şeyi ona yikamaz bu çok yanliş.

Sizibki de abartı olmuş kocamla bile ortak kart çıkartmam. Kim ne yediyse ne harcadıysa onu öder bence. İsteyen hediyesini de alır ama ortak kart ??

Sadece ilk buluşmamızda bi kere ödemiştim,yemek yemiştik çok güzel bi yer biliyorum ben de sana kahve ısmarlicam demiştim sonra da hiç uzanmadım, merak edip sordum şimdi hiç içinden sen niye ödemiyosun demiş miydin o zamanlarda diye olur mu öyle şey benim hatunum hesap ödeyemez yanımda demişti ki hala da ödetmez. Ama ilk buluşmada ben de kahve ısmarladım hakkımı yeme dedim çok hevesliydin o yüzden kıramadım dedi :)

O bayan hesabıda arkadaşlarına ödetiyordur ne de olsa bi kadın(!) Nefret ederim böyle kendini asilzade gibi gösterip milletten yararlanmaya çalışanlardan. Anlatış tarzıyla iyice itti beni.

Bende oyle dusundum hesap odemeyi bilmem demis, cok gizemli birsey gibi kafasini cevirirmis, bakmazmis...Evet cok degisik bir bakis acisi sastim kaldim. Burda yazanlarin cogunu okuyunca erkek olmak istemezdim. Erkekleri alistirmayin yazmis bir arkadas, kendini bilen bir insanda bu tip birseyin aliskanliga donusecegini dusunmuyorum. Sadece erkek konusunda degil bayan arkadasim dahi olsa bir icecek ismarlasa bile onun altinda kalmam, bir dal sigara alsam odunc alir geri veririm benim huyum bu, bayan erkek farketmez. Etrafimdada yiyicilerdense ince dusunceye sahip insanlar oldugunda cok mutlu oluyorum ben. Hicbir yerde hicbir zaman asalak gibi olmamali insan bence.

Hesabı hiç ödetmemek mi. Konu sahibi değil de arada böyle durumları doğal karşılayanlar olmuş. Hayatımda gördüğüm en ayıp ve aşağılayıcı şeylerden biri...

Diğer toplumları bilmiyorum ama bizim toplumumuzda genelde erkekler öder,ha bunu içten gelerek mi yaparlar yoksa adet olduğu için mi ya da,bi günde şu kız elini bi cebine atsa ya be kardeşim diye içlerinden geçirerek ama kızdan öyle bi teklif gelmediği için mecbur kalarak mı bilemiyorum..erkeklerin gururu var da bizim yok mu,bence zaman zaman hanımlar da ödemeli..

Ben de bu soruyu kafama takmis durumdayim. Sevgilimle yemege gittigimizde falan hesap isleri geldiginde kendimi geri cekiyorum sizce bu yanlis mi?
Benim kendimi cekmemin nedenide, cevremdekiler "erkek hesabi odesin, sen ben öderim deme gururu incinir","bi zahmet hesabi da erkek odesin o calisiyo sen ogrencisin" kafasindalar. Sizce bu dusunce dogru mu? Ben bu dusunceye uymaya calistim. Sevgilimle yemege gittigimizde o ödüyor hep, bu olay bana da rahatsizlik veriyor gibi 😔 siz ne yapiyorsunuz? Gereksiz yere mi takinti yapiyorum acaba? Sanki kendimi ona yükmüş gibi hissediyorum. Onun aklindan boyle dusunceler gecmiyordur eminim. Şimdiye kadar hic hesaba elimi uzatmadim, simdi oyle bir sey yapsam gercekten gururu mu incinir?

bende çok rahatsız oluyorum canım bu hesap işlerinde teklif ederim hep ama o öder kendimi yük gibi hissediyorum bazen kasada kavga ettğimiz bile oluyo sen yinede teklif et canım

Bende oyle dusundum hesap odemeyi bilmem demis, cok gizemli birsey gibi kafasini cevirirmis, bakmazmis...Evet cok degisik bir bakis acisi sastim kaldim. Burda yazanlarin cogunu okuyunca erkek olmak istemezdim. Erkekleri alistirmayin yazmis bir arkadas, kendini bilen bir insanda bu tip birseyin aliskanliga donusecegini dusunmuyorum. Sadece erkek konusunda degil bayan arkadasim dahi olsa bir icecek ismarlasa bile onun altinda kalmam, bir dal sigara alsam odunc alir geri veririm benim huyum bu, bayan erkek farketmez. Etrafimdada yiyicilerdense ince dusunceye sahip insanlar oldugunda cok mutlu oluyorum ben. Hicbir yerde hicbir zaman asalak gibi olmamali insan bence.

Katılıyorum sonuna kadar. Bari ellerini cebine atarmış gibi yapsınlar yahu, en azından bir kibarlık göstersinler. Kusura bakmasınlarda böyle bayanlar olduğu sürece erkeği afedersiniz ama damızlık hayvan gibi gördükleri sürece, erkeklerinde bazı kadınlarımız hakkında söylediği söylemler kesinlikle değişmeyecek ve hakta verir oldum erkeklere. 4 yıllık ilişkimde de dönüşümlü olarak harcamamızı yapıyoruz kimde varsa o verir bu işler böyledir. Birde evli olarak hala nasıl o düşüncede olabiliyorlar hayret ettim. Hani evlilik bir aile yuva kurmaya...

sen yine öğrenciymişsin
ben üniversite bitip işsiz gezdiğim zamanlarda bile hesabı erkek arkadaşıma yığmazdım.
Ayıp denen birşey var,çalışıyo demişsin
para kolay mı kazanılıyo zannediyorsun??
çalışan biri olarak söyleyim,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiçç kolay kazanılmıyo.
İki kişi dürüm yesen bile içeceği tatlısı...Esnaf lokantasına gitsen 20den ucuza alamazsın.Küçük bir rakam gibi duruyo ama değil,tickete bile 12,5 tl yüklüyorlar bu devirde...
Yemeğe para ödemeyen sinemaya da ödemez,müze girişine,otobüse,otele...
sevdğim bir hikaye var bi hocam anlatmıştı
kadın çölde ,elinde bir sepet gezerken derviş sormuş "kızım nereye?"
"sevdiğime elma götürüyorum" demiş kadın. Derviş yine sormuş "kaç tane?"
kadının gözleri büyümüş şaşkınlıktan "insan hiç sevdiğine götüreceği elmayı sayar mı????"
bu hesap yani,onun için belki sana para harcamak bir zevktir ama hayat gerçeği denen birşey var
o adamın "erkek" olduğu için çalışması "erkek" olduğu için kendisini okutan ailesininin masraflarının bir kısmını üstlenmesi "erkek" olduğu için birikim yapması lazım. Ve firmalar "erkek" olduğu için ona ekstra bir maaş vermiyorlar...

Ben bu konuda sırayla ödeme tarzında aşırı ısrarcıyımdır 30 40 liralık hesap için iki tarafta şekilden şekile girecekse hiç görüşmeyelim daha iyi canım.
İlişkide böyle şeyler küçük gözükür ama nezakettir sürekli bi tarafa yük olmanın ne anlamı var?
Mesela bazıları o izin vermez,erkekliğine yediremez gibi şeyler yazmış zaten böyle adamlara prim yaptırmak yanlış,o adamlar hesap ödemeyi büyüklük sayıyor,hesap ödemenin de erkekliği mi olurmuş? bunu düşünen adama tahammül eden kadınında aklına şaşarım doğrusu. :20:

Hesap geldiğinde cüzdanıma uzanirim. Ondak atak davranabiliyorsam oderim. Yiyip ictikten sonra gelen hesaba tavanlari yerdeki fayanslari falan inceleyip duramam. Bir o oduyorsa bir ben oderim. Para konusunda sıkışık oldugunu biliyorsam bi yere girmeden once anlasirim, hesaplar benden yoksa gelmem derim. Bence siz de bir seyler yapin. Cok buyuk kabalik.

Ve erkegin gururu siz hesap odeyince degil, herkesin icinde siz hesap odeyince incinir. Ben parayi masanin ustunden sakince uzatirim. O da alir. Almazsa bir daha bi yere girip bi sey yiyip icmeyecegimi bilir çünkü. Bu sekilde ne garsonun onunde mahcup olur ne de ben yedigimi içtiğimi ona kitlemis olurum.

Back
X