• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hesabi hep erkekler mi öder...?????

Ben de hesap geldiği zaman masaya cok sıkılırım ben ödemek isterım. Ama şöyle de bırsey var ben erkegın para konusmasını para hesabı yapmasını hiç sevmıyorum. Tabı Alman usülü kadar iğrenc bırsey yok hakıkatten cok itici bir durum o. Gerektıgınde kadın ısmarlar gerektıgınde erkek ama gunumuzde de kadına hesap ödetmeyı seven cok erkek var ben bi restoran da calıstım dönemlik ordan biliyorum.

ben hesabın erkek tarafından ödenmesi taraftarıyım. Tabiki buna karşı düşüncelerde olanlar vardır, onlar kendi hesaplarını ödesinler tabi ama dediğim gibi bence erkek ödemeli..

Bütün bunların yanında sürekli erkeğe yüklenmekte doğru değil arada küçük jestler yapılmalı, örneğin; 'tatlılar benden' ya da 'kahveyi ben ısmarlıyorum' gibi..

Bazı yazılanları okuyunca cidden utandım. Gerçekten hesap gelince gözüne far tutulmuş tavşan gibi durduğunuzda inanamıyorum.
Öğrencilikten sonra işsiz kaldım da çalıştım da ama hiç üç kuruş için kendimi küçük düşürmedim. Nişanlımla tek çalıştığımız konu hesaptır. O ödetmemeye çalışır ;ama ben ailemden first lady olarak doğmadım için hesap gelince gocunmadan öderim. Bi yere geleceğimize ödememem konusunda pazarlık yapıyorsa tokum derim ya da en ucuz neyse onu sipariş veririm :-D hatta benim huyunu bilen nişanlım seni tanıyana kadar elini cebine atmaya niyetlenen bi bayana denk gelmedim; ödemezdim ama keşke bi yeltenme hareketi bari olsa değişikliği vardı.
Sözün özü hep durup fayans tavan izleyen hatun kişileri erkek gözünden itici geliyor sayın first lady ler

Biz her konuda açık açık konuşuruz mesela para konusunda yanında parası yoksa sormadan cüzdanımi alır ben de onunkini. kart şifresini felan da biliyorum. Bazen o öder bazen ben. Sadece yanımızda çiftler varken ben ses etmiyorum o ödüyo. Çünkü tanıdığımız ciftlerde de hesabi hep erkek oduyo.biz bi istisnayiz gibi hissediyorum bazen :) Belki de bu yakınlık daha iyi gibi. Daha samimi geliyo bana. En azından benim için. Yoksa ben de senin yerinde olsaydım içim rahat etmezdi :) sen de artık şey de mesela bi yemek yediniz mi hadi seni başka bi yere götürcem de kahve ismarla yok ben odiyim derse yok olmaz bu sefer benden de. Arada bir yap her zaman değil ama

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
evet erkek öder.adı üstünde erkek yani.ama bayanlarda arada sırada kahve cay tarzı şeyler ısmarlayablr.küçük hediyeler alablr ama arada sırada ;)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Şöyle bisey var erkeğin yanındayken hesap gelince insan bi garip oluyo ödemek istesen odetmiycek bisey yapmasan icin rahat etmiycek çok kotu bi durum o yüzden erkek hesabi odesin biz de onlara hediyeler alabiliriz mesela

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bazı yazılanları okuyunca cidden utandım. Gerçekten hesap gelince gözüne far tutulmuş tavşan gibi durduğunuzda inanamıyorum.
Öğrencilikten sonra işsiz kaldım da çalıştım da ama hiç üç kuruş için kendimi küçük düşürmedim. Nişanlımla tek çalıştığımız konu hesaptır. O ödetmemeye çalışır ;ama ben ailemden first lady olarak doğmadım için hesap gelince gocunmadan öderim. Bi yere geleceğimize ödememem konusunda pazarlık yapıyorsa tokum derim ya da en ucuz neyse onu sipariş veririm :-D hatta benim huyunu bilen nişanlım seni tanıyana kadar elini cebine atmaya niyetlenen bi bayana denk gelmedim; ödemezdim ama keşke bi yeltenme hareketi bari olsa değişikliği vardı.
Sözün özü hep durup fayans tavan izleyen hatun kişileri erkek gözünden itici geliyor sayın first lady ler

geçen aylarda biriyle tanıştım. gayet efendi, mert, adam gibi adam görünüyor. Neyse, ilk buluşmamızda hesaba elimi uzattım.. elime hafifçe vurdu... dur bakayım der gibisinden... (ben de adamı anlamaya çalışıyorum ya.. hah dedim.. bu artı puan) hesabı ilk gün bana ödetmedi...
Sonraki buluşmamızda biraz ısrar ettim ben ödedim... sonrakinde hiç umursamadı... ve hep ben ödedim. Çünkü hesabı isteyip lavaboya gidiyordu....Otopark paraları dahil buna... Kimse kusura bakmasın ben öyle adama saygı duyamam... duymadım da... hala neden uzaklaştığımı merak ediyordur muhtemelen... bunu ona söylemem de... ne diyeceğim elin cebine gitmiyor, iyi alıştın mı diyeceğim? Bir erkeğe böyle davranmak hiç yakışmıyor mu diyeceğim...

Bundan sonra kesinlikle elimi cebime atmayacağım. First lady miyim bilmem ama hesabı erkek öder orada netim :37:

o çalışıyorsa pek bir sorun olmaz ama sizde arada bir el atın canım. Bi yere girmeden önce "bu defa ben ödeyeceğim ama" diyin... Ben sürekli erkeğin ödemesine çok karşıyım...

geçen aylarda biriyle tanıştım. gayet efendi, mert, adam gibi adam görünüyor. Neyse, ilk buluşmamızda hesaba elimi uzattım.. elime hafifçe vurdu... dur bakayım der gibisinden... (ben de adamı anlamaya çalışıyorum ya.. hah dedim.. bu artı puan) hesabı ilk gün bana ödetmedi...
Sonraki buluşmamızda biraz ısrar ettim ben ödedim... sonrakinde hiç umursamadı... ve hep ben ödedim. Çünkü hesabı isteyip lavaboya gidiyordu....Otopark paraları dahil buna... Kimse kusura bakmasın ben öyle adama saygı duyamam... duymadım da... hala neden uzaklaştığımı merak ediyordur muhtemelen... bunu ona söylemem de... ne diyeceğim elin cebine gitmiyor, iyi alıştın mı diyeceğim? Bir erkeğe böyle davranmak hiç yakışmıyor mu diyeceğim...

Bundan sonra kesinlikle elimi cebime atmayacağım. First lady miyim bilmem ama hesabı erkek öder orada netim :37:

Her erkek de boyle degil ama.Hatta bu sekilde fark ettiginiz iyi olmus , kurtulmussunuz.Erkeklerin de karakteri dusuk olanlari olabilir bu sekilde ama genel olarak boyle degiller.Sonucta uzun yillik iliskilerde defalarca yemege , sinemaya vs gidiliyor.yeri geliyor bi gunde 60-70 lira odendigi oluyor.Her seferinde erkege yikilmak bana kendimi kotu hissettirir o yuzden arada kadinin da zorla da olsa odemesi gerektigini dusunuyorum.Ha devaminda boyle bundan yararlanmaya calisir o zaman yol verirsiniz gider.

çok önceden bi erkek arkadaşım vardı. hesap ödeme zamanı aaa olmaz bu sefer de ben ödeyeyim dediğimde tamam peki derdi ben de öderdim. ama çoğunlukla ben öderdim yani :D çok sünepe gibi geldi bana. ayrılık sebeplerimizden biri de bu oldu :D çok itici ya. bana öyle geliyor yani. eşimle flört döneminde hesabı hep o öderdi bana ödetmedi hiç. ama ben de ona hep jest yaptım. hep elim dolu gittim yanına. sevdiği tatlıyı alırdım sevdiği kokuyu, çikolatayla, sevdiği yemeği yapıp getirerek, hediyelerle, bazen pahalı bazen minik vs bi şekilde altta kalmazdım. ama hesabı erkek ödesin bence :D ne biliyim. benim içime sinmiyor.

Bu yoruma katılıyorum :) hesap gelince gerilim başlıyor benim için. Sevgilim ödetmiyor bir yandan da rahatsız oluyorum. Bugün de ben ödeyim diyorum olmayınca ödersin diyo söz veriyor ama o gün hiç gelmedi. Genelde çay içiyorum çok masrafsızsın diyo bana :)

Ben de bu soruyu kafama takmis durumdayim. Sevgilimle yemege gittigimizde falan hesap isleri geldiginde kendimi geri cekiyorum sizce bu yanlis mi?
Benim kendimi cekmemin nedenide, cevremdekiler "erkek hesabi odesin, sen ben öderim deme gururu incinir","bi zahmet hesabi da erkek odesin o calisiyo sen ogrencisin" kafasindalar. Sizce bu dusunce dogru mu? Ben bu dusunceye uymaya calistim. Sevgilimle yemege gittigimizde o ödüyor hep, bu olay bana da rahatsizlik veriyor gibi 😔 siz ne yapiyorsunuz? Gereksiz yere mi takinti yapiyorum acaba? Sanki kendimi ona yükmüş gibi hissediyorum. Onun aklindan boyle dusunceler gecmiyordur eminim. Şimdiye kadar hic hesaba elimi uzatmadim, simdi oyle bir sey yapsam gercekten gururu mu incinir?

öyle bir sey kalmadı artık, yani aslında sen nasıl rahat hissediyorsan. ikiniz de bu durumdan memnunsanız kimse bi sey diyemez ama ben kendi açımdan rahatsız olurdum. ye, iç, kalk adam ödesin. olmaz öyle. ara ara kadın da ödemeli hesabı erkek kabul etmez ama kendini iyi hissetmek için yapmalısın. yoksa sürekli erkek arkadasımın ödeyeceğini bildiğim zaman ben bi yere gidip de yemek yiyemem

Bu yoruma katılıyorum :) hesap gelince gerilim başlıyor benim için. Sevgilim ödetmiyor bir yandan da rahatsız oluyorum. Bugün de ben ödeyim diyorum olmayınca ödersin diyo söz veriyor ama o gün hiç gelmedi. Genelde çay içiyorum çok masrafsızsın diyo bana :)

Benim erkek arkadasim da der bunu "cok masrafsizsin" :3: gorunce gulesim geldi simdi :1:

Onun gururunu bilemem ama surekli karsi taraf odeyince ve bana odetmeyince ben geriliyorum,
Surekli ben odersem karsimdakini fazla rahat bulmaya basliyorum,
Sira beklemek de samimiyetsiz geliyor,
Kimde varsa o oder kafasindayim.
Illa ben odeyecegim diyip hesabi elinde cekistirenlere de uyuz oluyorum, centilmenlik boyle birsey degil.

Ozetle huysuzum, icimden ne gelirse o an onu yapiyorum, birilerin gururu kirilcak diye saygisizca birsey yapmamisken onun ataerkil duygularini tatmin edebilmesi icin geriadim atmam yani.

Ya benim de hep o öderdi şimdi ayrıldık. Sanki ben onun parasını yemişim de hakkı yakama yapışmış gibi geliyo:( maddi anlamda da helalleşelim dicem eşyalarını verdiğim gün ama kabul etmicek biliyorum. Ben kız arkadaşlarımla bile rahat edemiyorum dememe rağmen ödetmiyodu hiç sen öğrencisin çalışmıyosun diye.

İlk buluştuğumuzda hesap için para çıkardım o da banka kartını çıkardı çekiştire çekiştire bi hal olduk ödedi. Kız da ondan almıştı zaten hep erkeklerden alıyolar iki kişi uzatınca. Ben de parayı vermeye çalıştım ben kabul edemem lütfen alır mısın şunu falan filan derken iyi kalsın o zaman masada dedi iyi kalsın dedim kalktım.

Belki de ilk diyedir ama sevmem hesap ödetmeyi şimdi düşünüp duruyorum hakkı geçti diye. En güzeli yarı yarıya.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Son düzenleme:
Surekli lüks restoranlarda yada pahalı mekanlarda takılan biri olmadığımız icin erkeklerin ödemesi daha mantıklı bence. Ki ben daha once hic ödemedim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

erkek çalışıyosa genelde o ödemeli ara sıra kadında ödesin bence benim fikrim buu. ama şöyle bi gerçek var ki her zaman para yiyen kadın daha değerli oluyo erkeğin gözünde :97::97:

Artık kadınlar da çalışıp, para kazanıp kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Eğer iki tarafın da geliri varsa ben sürekli tek tarafın ödemesini doğru bulmuyorum. Alman usülü veya sırayla olsa da iki taraf da ödemeli. Karşılıklı iletişimi iyi olan çiftler zaten bunu ayarlar. Kimin o an cebi doluysa öder, bir dahaki buluşmada diğeri ödemek ister. İnsanın içinden gelmesiyle alakalı tabi. İki taraftan biri cebinde akrep taşıyorsa anlaşamazlar bu konuda.

Lisede bir erkek arkadaşım vardı, hala görüşürüz. O zamanlar çok takılırdık beraber. Her seferinde o öderdi. Bir gün dayanamadım, lavaboya gider gibi yapıp ben ödedim. Sonuçta ikimiz de öğrenciyiz, çocuğun ailesinden aldığı harçlığı yiyormuş gibi gözükmek istemedim.

Erkekler para konusunda gurur yapabiliyorlar, halk arasında erkeğin maaşı sorulmaz diye bi laf bile var. Ama artık o devir kapandı, para kazanmak kadınlar için de normal ve olması gereken bir şey. Şahsen çalışıyor olsam, erkek arkadaşımın maddi durumu kötü olsa ağırlıklı olarak ben ödemeye çalışırdım, onun da asla bu konuda gururunu incitmezdim.

Telefonla konusurken soyledim ona hesabi benim odemek istedigimi. Basta olmaz falan dedi ama sonunda bakariz'a bagladik :D

Back
X