• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hesabi hep erkekler mi öder...?????

Ben bu hesaplari surekli erkege odetme , erkek o odesin isi ne vs tarzi dusunceleri kusura bakmayin ama cok asalakca buluyorum.Erkek diye benim her yedigimi ictigimi odemek zorunda degil.Yeri gelir o oder yeri gelir ben oderim , hadi bu benden olsun derim ya da gel sana bugun guzel bir yemek ismarlayayim falan derim bu sekilde ben de oderim.Surekli onun odemesinden cok rahatsizlik duyardim sanirim sanki ona yük oluyormusum gibi hissederdim.En azindan icim rahat oluyor bu sekilde.

Alman usulu diyenler olmus, ona da kesinlikle cok karsiyim. Sevgilimin babasının kafesindeydim. Yan masamizda bir cift vardi. Sanirsiniz ki kari koca, askimlar bebegimler havada ucusuyor. Hesap geldi 30 lira bi seydi sanirim. Ayri ayri alicaz dediler. Bi soda icmis uc cay icmis bi kola icmis. Boyle incik cincik kucuk kucuk seyler. Belki 20 dakika ugrasti hesaplari ayirmak icin. Bi tanesi de ya al kapat hesabi demedi. Disardan cok cirkin gozukuyor bu.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Karşımdaki öğrenci olsun, çalışsın, maddi durumu iyi olsun ya da olmasın, özel bi ilişkimiz varsa asla elimi cebime atmam! Huyum böyle! Ben hesap nasıl ödenir onu bile bilmem! :) Şimdi evlendim, eşim sürekli itiraf ediyo, ''Bi kere bile hesap ödemedin, hep benden geçin zaten, iliğim kemiğim kurudu seni gezdirip tozdururken!'' vs diyo şakayla karışık :))) Umurumda değil valla... Eşimden bozuk çıkmasa, vale için 5 TL bile uzatmam eşime... :) Ödemeli mi derseniz... İsteyen istediğini yapsın, ben cevabı bilmiyorum ama kendim hesap ödemem, prensip meselesi :))

Cebinizde akrep mi var bu kadar ? Her sakanin altinda bir gercek yatar ustelik belki de nisanliyken esiniz hakkinizda gercekten boyle dusunuyordu simdi saka yollu ima ediyor.

Alman usulu diyenler olmus, ona da kesinlikle cok karsiyim. Sevgilimin babasının kafesindeydim. Yan masamizda bir cift vardi. Sanirsiniz ki kari koca, askimlar bebegimler havada ucusuyor. Hesap geldi 30 lira bi seydi sanirim. Ayri ayri alicaz dediler. Bi soda icmis uc cay icmis bi kola icmis. Boyle incik cincik kucuk kucuk seyler. Belki 20 dakika ugrasti hesaplari ayirmak icin. Bi tanesi de ya al kapat hesabi demedi. Disardan cok cirkin gozukuyor bu.

Evet ya bence de o cirkin oluyor.Kiz arkadaslarla neyse de erkek arkadasla hic hos degil.Sira sira odemek ya da iki o odediyse bir sen odemek falan daha iyi.Bunu da sozlu dile getirmek degil de baktin 2 seferdir o ödüyor 3.de hadi bu kez benden olsun demek kizin yapmasi gerekendir bence.

Benim için hesabı erkek ödemeli, eşim için de erkek ödemeli... Hesap odeten bir erkek bana ters geliyor... parası yoksa para harcanacak yerlere gitmemesi taraftariyim.
.
Bu benim fikrim. .

Ben mantıksız buluyorum sürekli onun ödemesini. Hem benim karakterime ters. Yani ben onu bi sinemaya götürebilmeliyim, ya da hadi yemek ısmarlayayım sana diyebilmeliyim. Öbür türlüsü bana ters geliyor.

Cebimde param varsa ona göre yer içer, hesaba da ortak olurum. Eşimle ilk dönemlerimizde benim hesap ödediğim çok olmuştur. Hiç sevmem özellikle hesap ödetmeyi.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

benim içim hayatta rahat etmez öyle hep ondan hep ondan.. bide sevgililik durumu çok daha garip gelir bana çünkü daha ne olacağın belli değil evlilik adımını atmamışsın olaki bi ayrılık halinde parasını yemişim gibi hissederim ben ve üzerimde hakkı olur diye düşünürüm o yüzden yemek ondansa kahve çay bendendir zaman zamanda yemeği öderim özellikle eli sıkışık bi anındaysa kesinlikle bırakmam ona.. kasaya kadar yarıştığımı bilirim bu yüzden hayır benden alın hayır olmaz benden alın tartışması yaşamışlığım çoktur.. :27: arada en azından bugün benden olsun mu diye sormak iyidir fikrimce..

Ben asalak değilim ama geri kafalıyım bu konularda sanırım...
Hesabı erkek öder. Ha arada biz de jestler yapabiliriz ama arada... tatlı, kahve vs. gibi...
Alıştırınca elleri ceplerine gitmez oluyor.. test edildi onaylandı...

Benim yediğim yemeğin hesabını ödeyemeyecek biri de beni çıkarmasın dışarıya.

Her zaman erkeklere yüklenilmemeli bence de.Başta hep erkek arkadaşım öderdi ama her hesap geldiğinde içime sıkıntı basardı.Sonra bende zamanla ödemeye başladım,böyleyken içim çok daha rahat.Erkek arkadaşım ne kadar istemese de tehdit ediyorum bi daha hiçbirşey yemem diye.:1:Ama o da ben ödediğimde hiç altında kalmaz yemeği ben aldıysam o da ardından tatlı vs. alır.Bende hesap geldiğinde ya da kasa da ödeme yapacaksak onu oyalayıp önce davranmaya çalışıyorum.:1:

zorla bir iki sefer ödemişliğim vardır ama ödetmezdi eşim bence de erkek ödemeli zaten :ssz: ha zaten parası var mı yok mu bilirdim öteki türlü yabancı gibi gelir

Son düzenleme:
Arkadaslar icimi rahatlattiniz cokk tesekkur ederim hepinize 😊
Benim basimdan cok az iliskiler gecti, tecrubesizim yani bu konuda 😁
İftardan sonra bulusucaz ve tatli yemeye gidicez, bu benim icin cok buyuk bir firsat oldu☺️
Fakat ben NASİL YAPİCAM?
Yani hesap gelmeden mi soylemeliyim bu sefer de ben odemek istiyorum diye? Yoksa hesap geldiginde hemen elimi mi uzatmaliyim? Ama zaten hesabi getiren garson masada bekliyo, ve hemen erkegin onune konuluyo hesap? Nasil davranicam, önünden mi alicam hesabi? En ince ayrintilariyla bana yol gosterirseniz cokk mutlu olurum 😊

Canım ben sorunu yeni gördüm, ne yaptın ödeyebildin mi :1:
Ben de başlarda çok zorlanmıştım yardımcı olmak istiyorum sana :))
Öncelikle şunu söyleyeyim 2 aydır birlikteymişsiniz daha yeni, yani bundan sonra hesabı ödemeye başlarsan, başlarda ona biraz izin vermiş şimdi sen de elini cebine atmaya başlamış olursun yani şu an tam zamanı :)

Mesela tatlı yemeye gidiceksiniz , de ki şuraya gidelim oranın şu şu tatlısı çok güzelmiş gel sana ısmarlayayım da gör tatlı nasıl olurmuş..
Sonra gittiniz tatlıyı yediniz hesap geldi o ödemeye yeltendi, sen atlayıp aa olmaz ben ısmarlıycam demiştim diyeceksin :))
Yani başlarda biraz alıştır. Pat diye hesap gelince ben ödeyeceğim deme de biraz tatlı tatlı fikri empoze et :9:
Sonra zaten alıştıkça bir o ödedi diyelim bidahakine de sen teklif et, kabul etmese de teklif et ve arada öde mutlaka.
Zamanla alışırsın zaten.Ya da yemek senden tatlı benden gibi anlaşmalar yap.
Allah mutlu etsin :16:

inanmıyorum resmen " adam olan adam hayır olur mu öyle şey falan der ödetmez zaten, hiç bir şey demeden ödetiyorsa bir daha da yemeğe çıkmayacaksın onunla" diyeni var, " eşimden bozuk çıkmasa, vale için 5 TL bile uzatmam eşime" diyeni ve bunu erkeğinin erkeklik yapması gibi şeylerle bağdaştıranı var ...pes yani.bir de yok kadın öderse roller karışırmış falan...zaten rollerin böyle olması bile saçma.ya herkes kendininkini öder, ya yarı yarıya paylaşıp öderler ya da bazı şeyleri biri bazı şeyleri öbürü öder...ne bileyim bi çıktıklarında biri öbürkü sefere öbürü öder falan yani.öbür türlü resmen karşındaki insanı kullanmak oluyor.ha evlidirler o ayrı tabi zaten evlilikte senin paran benim param diye bir şey olmaz.ya da kızın parası yoktur adamın parası vardır, kadının işi yoktur adam para kazanıyordur vs vs bunlar neyse de ödeyebilecekken ödememek doğru değil gerçekten.

Belki inanmazsiniz ama. Para benim icin o kadar itici bi seydi ki. Sevgilimle bi seyin fiyatindan konusmak, hesap olayina girmek falan. Ilk defa bu erkek arkadasimla hesap ödenecek bir yere gittim. Ondan oncesi hep "ya beni kafe sarmiyor acik havada dolassak mi" oldu. Çünkü birinin benim yedigimi ictigimi odemesini asla kaldiramazdim ve asiri utandigim icin hesap yarisina giremeyecegimden asla bir yere gidip bi seyler yiyip icmedim. Simdiki sevgilim de benim sehrime ziyarete gelin ce mutlaka karninizi doyurmaniz gerekiyor en basitinden. Boyle boyle astim bu olayi. Siz hesap icin dur ben odeyim dedigizde adam buyur canim sen ode ben kapida bekliyorum demez. Odemek istiyorsaniz, kullanıyormus durumuna dusmek istemiyorsaniz yarisacaksiniz. Erkek dedigin hesap oder dusuncesi ne kadar sığ. Belki cebindeki son kuruşunu sizin bol kremali latteniz icin garsona saydi? Sevdiginiz adami bu hale dusurdugunuzu aklinizdan hic gecirmiyor musunuz, nasil rahat edebiliyorsunuz ki.

Belki inanmazsiniz ama. Para benim icin o kadar itici bi seydi ki. Sevgilimle bi seyin fiyatindan konusmak, hesap olayina girmek falan. Ilk defa bu erkek arkadasimla hesap ödenecek bir yere gittim. Ondan oncesi hep "ya beni kafe sarmiyor acik havada dolassak mi" oldu. Çünkü birinin benim yedigimi ictigimi odemesini asla kaldiramazdim ve asiri utandigim icin hesap yarisina giremeyecegimden asla bir yere gidip bi seyler yiyip icmedim. Simdiki sevgilim de benim sehrime ziyarete gelin ce mutlaka karninizi doyurmaniz gerekiyor en basitinden. Boyle boyle astim bu olayi. Siz hesap icin dur ben odeyim dedigizde adam buyur canim sen ode ben kapida bekliyorum demez. Odemek istiyorsaniz, kullanıyormus durumuna dusmek istemiyorsaniz yarisacaksiniz. Erkek dedigin hesap oder dusuncesi ne kadar sığ. Belki cebindeki son kuruşunu sizin bol kremali latteniz icin garsona saydi? Sevdiginiz adami bu hale dusurdugunuzu aklinizdan hic gecirmiyor musunuz, nasil rahat edebiliyorsunuz ki.

ilk sevgilimde ben üniversitedeydim o hem okuyup hem part time çalışıyorduç.bi kere bile kafeye gştmedik.Eve falan da gitmedik..
hep parklar bahçeler yürüyüşler...
cebimizden beş kuruş çıkmadan haftalar geçirdik,çok çok bi dondurma-bi bardak mısır falan ısmarlatırdım kendime.
kadınlar hem ataerki yapıyı,adam yerine konmamayı eleştiriyorlar hem de erkek ödemeli-erkek almalı-erkeğin maaşı çok olmalı gibi kendilerini edilgen şahıs haline getiriyorlar...

Son düzenleme:
Ne onemli bi konuya deginmissiniz aslinda... bizde de hesabi genelde o oder ama bu benim cok cok rahatsiz oldugum bi konu. Hic anlayamiyorum niye boyle bi gorus var benim erkek arkadasimda hic kabul etmiyor benim odemememi hatta kiziyor bile teklif edince ama cok nadir kabul etmek zorunda kaliyor genede keske biraz daha benimseyebilse benimde arada hesap odeyebilecegimi yada en azindan kendi parami verebilmemi. Yani bence boyle olmamali sizde teklif etmelisiniz arada da olsa en fazla reddeder kirilacagini pek sanmam mesela soyle alistirabilirsiniz hadi bi kahve ismarlayim sana yada hadi kahve icelim ama bu sefer hesaplar benden gibi.. arada bu tur seyler olabilir reddederse de bari alman usulu yapalim diyebilirsiniz en azindan rahat edebilirsiniz

Benim sevgilim de hic odetmez.
7 yildir birlikteyiz bir kere yemeği zorla odemistim.
Bana hep der " Sen calismiyorsun o parayi baban ödüyor senin benim içim rahat etmez daha israr etme " dedi.
Bende o günden sonra israr etmedim.
Onun yerine hediye alirim hep.
Ha o da karsiligin da daha büyük hediye alir ama en azindan cikar iliskisi gibi hissetmem yani.
Ama cidden cok itici bazi yorumlar.
Prensip geregi para odemem ne ya hu :27:
Ha siz ogrenciyseniz onun daha çok ödemesi lazim ama sizde arada odeyin ya da ufak tefek hediyeler alin .
Asalak gibi ne o öyle be adam olan öder falan :27:

Ben de bu soruyu kafama takmis durumdayim. Sevgilimle yemege gittigimizde falan hesap isleri geldiginde kendimi geri cekiyorum sizce bu yanlis mi?
Benim kendimi cekmemin nedenide, cevremdekiler "erkek hesabi odesin, sen ben öderim deme gururu incinir","bi zahmet hesabi da erkek odesin o calisiyo sen ogrencisin" kafasindalar. Sizce bu dusunce dogru mu? Ben bu dusunceye uymaya calistim. Sevgilimle yemege gittigimizde o ödüyor hep, bu olay bana da rahatsizlik veriyor gibi 😔 siz ne yapiyorsunuz? Gereksiz yere mi takinti yapiyorum acaba? Sanki kendimi ona yükmüş gibi hissediyorum. Onun aklindan boyle dusunceler gecmiyordur eminim. Şimdiye kadar hic hesaba elimi uzatmadim, simdi oyle bir sey yapsam gercekten gururu mu incinir?

Ben erkek olsam şahsen çok rahatsız olurdum bu durumdan. Herşeyi erkek arkadaşınızdan beklemeyin doğru olmaz gururu incinir diye bişey de yok hiç teklif ettiniz mi ? Ben nişanlıma dışarı çıktığımda eğer yemeği ödenmediysem hadi kahve içelim ama ben ısmarlıcam yada sinemaya gidelimmi gibi tekliflerde bulunurum dengeyi bulalım diye. Yani hiç te zoruna gittiğini düşünmüyorum bişeylere ortak olmak lazım hayatta

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bazen onun bazen senin ödemen lazım ama dikkat et alıştırma. Yani senin için rahat etmiyo ödemeyince ama arada bırak da o da ödesin :)

Back
X