• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hesabi hep erkekler mi öder...?????

sen de teklif etmelisin bence canım, yemegi o ödediyse en azından tatlıyı sen ödemelisin

Çalışmıyor olsam da üstüme bir şey almam, arada elimi cebime atarım.

Her buluşmada hazır yiyici gibi hissederim başka türlü.

Erkek öder, erkek yapar gibi dayatmalı uygulamaları sevmiyorum.
Bence arada bayan da ödemelidir..

Hesabı parası olan öder
Iki tarafında parası varsa davet eden öder
Hep bir tarafta var diğerinde yoksa olmayan arada şurada öder
Hesap basit işte:56:

biraz o kişiyle yakınlığına da bağlı aslında.. yeni yeni görüşmeye başladığın biriyse teklif edilir..her seferinde reddediyorsa, o halde tatlı ya da kahveyi ben söylemek istiyorum vb bir karşılık yapılabilir. ama mesela çok yakınsanız nişanlı vs de olabilir, o zaman bu çok kafaya takılcak bir sorun değil diye düşünüyorum.benim mesela eski erkek arkadaşım( ilk defa kendisinden bu kadar insani bir sıfatla söz ediyorum hayret:53:) asla ödetmezdi. söz konusu bile olmazdı. zaten oturduğumuz yerler ortalama yerlerdi ve hiçbir aşırı harcaması olmadı. ama ben yine de binbir ısrarla bir gün kumpir ve tatlıyı ödeyebilmiştim:)

ha bir de diyelim kesinlikle hesap ödetmeyen biriyse sinemaya ya da tiyatroya bilet alınabilir. hoş bir jest olur. ben Romeo ve juliete bilet alıp ona sürpriz yapmıştım.. hey gidi günler.. bazen her şey hiç yaşanmamış gibi..:ssz:

geçen aylarda biriyle tanıştım. gayet efendi, mert, adam gibi adam görünüyor. Neyse, ilk buluşmamızda hesaba elimi uzattım.. elime hafifçe vurdu... dur bakayım der gibisinden... (ben de adamı anlamaya çalışıyorum ya.. hah dedim.. bu artı puan) hesabı ilk gün bana ödetmedi...
Sonraki buluşmamızda biraz ısrar ettim ben ödedim... sonrakinde hiç umursamadı... ve hep ben ödedim. Çünkü hesabı isteyip lavaboya gidiyordu....Otopark paraları dahil buna... Kimse kusura bakmasın ben öyle adama saygı duyamam... duymadım da... hala neden uzaklaştığımı merak ediyordur muhtemelen... bunu ona söylemem de... ne diyeceğim elin cebine gitmiyor, iyi alıştın mı diyeceğim? Bir erkeğe böyle davranmak hiç yakışmıyor mu diyeceğim...

Bundan sonra kesinlikle elimi cebime atmayacağım. First lady miyim bilmem ama hesabı erkek öder orada netim :37:

bunlarladan çok var tatlım.. kesinlikle haklısın :)

Hayatımda duyduğum en saçma cümlelerden biridir bu hesabın erkeği öder cümlesi. Akşama kadar o da çalışmıyor mu neden onun parası bu kadar kolay harcanıyor? Elimden geldiğince ödetmemeye çalışırım. Onun ödeyeceğini biliyorsam o yemek bana zehir oluyor. Hesabı ben ödersem ona fark ettirmeden ciddi tartışma yaşayabiliyoruz ama bu konuda tartışmak umrunda değil. Her şeyi erkek ödemek zorunda değil bu düşünceyi taşıyan bayanlara tahammülüm yok.

Hesabı erkek öder.Siparişi erkek verir,garsonu erkek çağırır.Hesabı da erkek ister ve öder.
Masada erkek varken,kadının garsona işaret etmesi hoş değildir.
Bu mantıkla,erkek ortama hakim sandalyeye oturur,kadın manzaraya veya duvara bakan sandalyeye oturtulur.
Artık pek rastlamadığımız bir uygulamadan sözetmezsem olmaz.Restoranların kadınlara özel,fiyat yazmayan menüleri vardır.Aynı menü,davetlerde misafirlere de verilir.

Fast food ve hızlı arkadaşlıklar döneminde anlamını yitirse de usul böyledir.
Yani 2 gün sonra görmeyeceği bir kadına yemek ısmarlamak yük gelebilir ama yemeğe çıkaracak kadar önemsediği bir kadını seve seve ağırlar.
Parası yoksa ona göre bir yere davet eder.Tabii kadın da şuraya gidelim demez bu durumda :)

Erkek öder. Bu bence bizim kültürümüzün bize verdigi bir dogma. Obur türlü olunca mutlaka bi gariplik çöküyor insana. Erkek öder. Bu demek degıl erkegi soyun soğana çevirin. Bütçesinin yettiği yere götürür. Ama o ödemeli. Bence diyim de kızmasın kimse

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bizde hesabı şimdiye kadar hep erkek arkadaşım ödedi. Bir defa dile getirdim, hesabı ödemeyi teklif etmemden hoşlanmayacağını söyledi. Bu konudaki hassasiyetini farkettiğim için inatlaşmadım ben de.

Ben zaten yemege giderken, hesabi o öder diye para goturmemezlik yapmiyorum. Bir sey olur falan diye hep yeterli miktarda parayla gidiyorum yanina.tatlilari ben ismarliycam,sozunu aldim zaten 😃 bundan sonra da yemege gittigimizde ben hesap geldiginde elimi cantama aticam, cok zorlarsa da caylar kahveler falan benden olur.
Cunku gercekten ben kendimi yük gibi hissediyorum rahatsiz oluyorum bu durumdan.
Lunaparka gidicez, o zaman ben para konusunda geride kalmayi dusunuyorum sizce de dogru degilmi ?

Bizde hesabı şimdiye kadar hep erkek arkadaşım ödedi. Bir defa dile getirdim, hesabı ödemeyi teklif etmemden hoşlanmayacağını söyledi. Bu konudaki hassasiyetini farkettiğim için inatlaşmadım ben de.

pardon da şunu neden anlamak istemiyosunuz sadece size değil ortaya cevabım bu görüşü savunanlara
daha öncede yazdım zaten bunu dile getirince hangi erkek hadi öde derki ?
sizde bunu demesini bekliyomuş gibii aa bu konuda çok hassas gururu incinir falan dye mi düşünüyosunuz ?
ödemek isteyen her türlü öder dile getirdim ne demek ?
dile getirdiğinizde öde demicegini gayet biliyodunuz çünkü .. hesap zamanı yaklaşırken tuvalet bahanesiyle kalkar yine ödersiniz yani o kadara da zor değil
ben ödicem yoksa bidaha hiçbişi yemem senle dersiniz

yok sevgilim hassas falan muhabbetine girmeyin artık yahuu..
nasıl rahat ediyosunuz çok merak ediyorum ya öyle böyle değil nasıl bi rahatlıktır bu

ali ağaoğlu sevgilim olsa bi o öder hesabı bi ben arkadaş o kadar da netim bu konuda. :ssz:

Ben zaten yemege giderken, hesabi o öder diye para goturmemezlik yapmiyorum. Bir sey olur falan diye hep yeterli miktarda parayla gidiyorum yanina.tatlilari ben ismarliycam,sozunu aldim zaten 😃 bundan sonra da yemege gittigimizde ben hesap geldiginde elimi cantama aticam, cok zorlarsa da caylar kahveler falan benden olur.
Cunku gercekten ben kendimi yük gibi hissediyorum rahatsiz oluyorum bu durumdan.
Lunaparka gidicez, o zaman ben para konusunda geride kalmayi dusunuyorum sizce de dogru degilmi ?

Sen de bir kaç jeton alabilirsin. :34:

Yanlış anlaşılmasın sakın. Yaptığım doğru, herkes öyle yapsın demiyorum. Belki doğru, belki yanlış... Hoşuma gitmiyor hesap ödemek. Hem sadece hesap konusunda değil, her konuda... Erkeğim erkeklik yapsın istiyorum. Böyle konularda çok takıntım var nedense... Mesela bi yerde sipariş verirken mutlaka siparişimi yanımdaki erkeğe söylerim, siparişimi alan kişiyle konuşmam. Eşime (sevgilime) söylerim siparişimi, o da komiye söyler. Ya da mesela o hesap öderken ben asla yanında durup ne kadar ödüyo, nasıl ödüyo vs... görmek istemem... Yediğimizin içtiğimizin hesabını öderken değil sadece, kendisine T-shirt bile alsa, o parasını öderken yanında durmam, başka şeylerle ilgilenirim, biraz uzakta beklerim. Bazen kapıda veya oturduğum yerde beklerim. Hesap masaya gelmişse, masanın altına ya da başka herhangi bi yere bakarım :))) Komik görünüyor ama gerçekten hoşlanmıyorum para işlerinden :))

Eşimin bana böyle şakalar yapmasına başta şok olmuştum (ilk nişanlıyken yapmıştı :)) ''Bi gün de bana şunu ısmarlasana'' demişti. Başlarda söyleseydi soğuma sebebim olurdu :) Ben de ''Ben parasını veririm önceden sen kendi kendine ısmarlarsın.'' demiştim. Beni anlamadığı için çok üzülmüştüm o zaman. Ama sonra açıkladım tabii neden böyle davrandığımı :) Zaten çok kıskançtır, işine geliyo benim geri planda olmam :)

yanlış anlaşılması demişsin şimdi sende yanlış anlama :)
yanında kimse yokken nasıl alışveriş yapıyosun peki merak ettim
diğer müşterilere mi aldırıyorsun
eşin lafı güzel dokundurmuş aslında bana şunu alsana diyerek
sevmemek değil cimrilikten yapıyorsun bence

msjlarına hep bende rastlaşıyorum geneli hep böyle fazla uçuk
demek ki yaşam tarzın böyle

yanlış anlaşılması demişsin şimdi sende yanlış anlama :)
yanında kimse yokken nasıl alışveriş yapıyosun peki merak ettim
diğer müşterilere mi aldırıyorsun
eşin lafı güzel dokundurmuş aslında bana şunu alsana diyerek
sevmemek değil cimrilikten yapıyorsun bence

msjlarına hep bende rastlaşıyorum geneli hep böyle fazla uçuk
demek ki yaşam tarzın böyle

:46::46::46::46::46::46:

16 sayfadan çıkardığınız sonuç bu mu? Yoksa geride kalmayı düşünmüyorum yada geride kalmamayı düşünüyorum yazacakken yanlış mı yazdınız?

Beyle kusura bakmasınlar ama hesabı erkek öder.. ben gittiğimiz bir yerde yanımda erkek arkadaşım varken çıkarıp garsonla hesap konuşmayı yanımdaki adama saygısızlık sayarım.. tabi şu da var insan arada sıkışabilir o zamanda tabiki veririm aramizda hic para lafı olmaz.. ama yinr hesabı ben ödemem erkek arkadaşıma veririm o nasıl istiyorsa öyle halleder.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

pardon da şunu neden anlamak istemiyosunuz sadece size değil ortaya cevabım bu görüşü savunanlara
daha öncede yazdım zaten bunu dile getirince hangi erkek hadi öde derki ?
sizde bunu demesini bekliyomuş gibii aa bu konuda çok hassas gururu incinir falan dye mi düşünüyosunuz ?
ödemek isteyen her türlü öder dile getirdim ne demek ?
dile getirdiğinizde öde demicegini gayet biliyodunuz çünkü .. hesap zamanı yaklaşırken tuvalet bahanesiyle kalkar yine ödersiniz yani o kadara da zor değil
ben ödicem yoksa bidaha hiçbişi yemem senle dersiniz

yok sevgilim hassas falan muhabbetine girmeyin artık yahuu..
nasıl rahat ediyosunuz çok merak ediyorum ya öyle böyle değil nasıl bi rahatlıktır bu

ali ağaoğlu sevgilim olsa bi o öder hesabı bi ben arkadaş o kadar da netim bu konuda. :ssz:

Evet katiliyorum sanki diger erkekler buyur gel ode diyor.Hicbiri demiyor ama onemli olan israrci olmak bak bi daha gelmem, ben de hicbir sey yemem o zaman falan demek.O zaman bir sekilde ikna oluyorlar zaten , bu sekilde davranmak bana bahaneye siginip hesaptan kacmak gibi geliyor.

Evet katiliyorum sanki diger erkekler buyur gel ode diyor.Hicbiri demiyor ama onemli olan israrci olmak bak bi daha gelmem, ben de hicbir sey yemem o zaman falan demek.O zaman bir sekilde ikna oluyorlar zaten , bu sekilde davranmak bana bahaneye siginip hesaptan kacmak gibi geliyor.

çok doğru resmne bahaneye sığınmak bunlar :19:

sanki bizim sevgililerimiz ille sen öde hesabı diyor sizin sevgiliniz çok özelmiş amanın nasıl da düşünceliler öyle hiç elinizi cebinize attırmaz töbe töbe :19:

hesabı ben ödicem diye 1 saat tartıştıgımı bilirim kimse kusura bakmasın çok itici geliyor böyle kızlarr :20:

Onun çalışıyor olması sizin yediğiniz yemeğin ücretini ödemeye mecbur etmez onu.Luna park ücretini de siz ödeyiverin.:34:

Back
X