• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hesabi hep erkekler mi öder...?????

16 sayfadan çıkardığınız sonuç bu mu? Yoksa geride kalmayı düşünmüyorum yada geride kalmamayı düşünüyorum yazacakken yanlış mı yazdınız?

Yok hayir yanlis yazmadim. Ama benim 16 sayfa yorumdan cikardigim"hesabi bir o bir de benim odemem gerektigi" biz zaten tatli yemege gittigimizde hesaplari ben odiycem, tatlicidan lunaparka gecicez direk. Lunaparkta da benim ödemem sacma olmaz mi?
Bir o bir sen odemelisin deyince ben boyle anladim, yanlis mi dusunuyorum

Yok hayir yanlis yazmadim. Ama benim 16 sayfa yorumdan cikardigim"hesabi bir o bir de benim odemem gerektigi" biz zaten tatli yemege gittigimizde hesaplari ben odiycem, tatlicidan lunaparka gecicez direk. Lunaparkta da benim ödemem sacma olmaz mi?

Tatlı sözünü aldım derken tatlıcıya o gün gideceğinizi anlamadım. Bu şekilde mantıklı olur.

pardon da şunu neden anlamak istemiyosunuz sadece size değil ortaya cevabım bu görüşü savunanlara
daha öncede yazdım zaten bunu dile getirince hangi erkek hadi öde derki ?
sizde bunu demesini bekliyomuş gibii aa bu konuda çok hassas gururu incinir falan dye mi düşünüyosunuz ?
ödemek isteyen her türlü öder dile getirdim ne demek ?
dile getirdiğinizde öde demicegini gayet biliyodunuz çünkü .. hesap zamanı yaklaşırken tuvalet bahanesiyle kalkar yine ödersiniz yani o kadara da zor değil
ben ödicem yoksa bidaha hiçbişi yemem senle dersiniz

yok sevgilim hassas falan muhabbetine girmeyin artık yahuu..
nasıl rahat ediyosunuz çok merak ediyorum ya öyle böyle değil nasıl bi rahatlıktır bu

ali ağaoğlu sevgilim olsa bi o öder hesabı bi ben arkadaş o kadar da netim bu konuda. :ssz:

Nasıl bir üsluba sahipsiniz siz yahu yuh. Birebir benim yazdıklarımı yorumlayıp da lafım size değil demek de ayrı bir çelişki. :) Yazışma tarzınız hiç de karşıt fikirlere saygı gösteren türden değil. Herkesin yaşam tarzı, fikirleri, bakış açısı farklıdır; yaşanmışlıklar farklıdır çünkü. Önce başka fikirleri yorumlarken daha nazik nasıl olunabileceğine kafa yorun bence; buna daha çok ihtiyacınız var. :) Böyle bir üslupla yazılmış bir cevaba verecek karşılığım yok, olamaz da zaten. İyi günler..

Lunaparkta bir iki jeton da sen alabilirsin.Yani o alsin biraz sonra birkac seye daha binelim derseniz sen one atla bu kez de ben alayim diye ona birakma.O sekilde olabilir.

Banada dert oluyo bu konu arada.
4 yila yakindir birlikteyiz ilk sene cok israr ediyodum odettirmemde odettirmem diye basimin etini yedi.
Oturdugumuz yerdede mahalle kavgasina tutusmayacagimiz icinde elalem ortasinda biraktim kendi haline.
Zaten acikcasi oyle hep masaya hesap gelen yerlere degilde kasaya bizzat kendin gibip yedigini ictigini oduyosun ya hani o tarz yerlere gidiyoduk.
E haliyle ben kasada hesap odicem o da yanimda durcak sap gibi o da olmazdi:)))
Masamizda oturuyoken ben verim parayi ben ismarlamis olurum sen ode desem zaten kiyamet kopuyor..
Sozun ozu cok uzattim ilk yilimizdaydi bunlar simdilerde koyverdim gitti:)))
Ama iyi aklima getirdiniz bulusunca biseyler ismarliyim artik tabi firsat verirse..
4 senede bir sakiz bile ismarlatmadi sipa :D

Nasıl bir üsluba sahipsiniz siz yahu yuh. Birebir benim yazdıklarımı yorumlayıp da lafım size değil demek de ayrı bir çelişki. :) Yazışma tarzınız hiç de karşıt fikirlere saygı gösteren türden değil. Herkesin yaşam tarzı, fikirleri, bakış açısı farklıdır; yaşanmışlıklar farklıdır çünkü. Önce başka fikirleri yorumlarken daha nazik nasıl olunabileceğine kafa yorun bence; buna daha çok ihtiyacınız var. :) Böyle bir üslupla yazılmış bir cevaba verecek karşılığım yok, olamaz da zaten. İyi günler..

üslubum da bi sıkıntı yok abartmayın
evet yaşam tarzlarımız görüşlerimiz bi hayli farklı
sizin de biraz objektif bakmaya eli açık olmaya ihtiyacınız var
selametle :ssz:

Ben de bu soruyu kafama takmis durumdayim. Sevgilimle yemege gittigimizde falan hesap isleri geldiginde kendimi geri cekiyorum sizce bu yanlis mi?
Benim kendimi cekmemin nedenide, cevremdekiler "erkek hesabi odesin, sen ben öderim deme gururu incinir","bi zahmet hesabi da erkek odesin o calisiyo sen ogrencisin" kafasindalar. Sizce bu dusunce dogru mu? Ben bu dusunceye uymaya calistim. Sevgilimle yemege gittigimizde o ödüyor hep, bu olay bana da rahatsizlik veriyor gibi 😔 siz ne yapiyorsunuz? Gereksiz yere mi takinti yapiyorum acaba? Sanki kendimi ona yükmüş gibi hissediyorum. Onun aklindan boyle dusunceler gecmiyordur eminim. Şimdiye kadar hic hesaba elimi uzatmadim, simdi oyle bir sey yapsam gercekten gururu mu incinir?

hesap ödeme anında yeltenmen uygun olmaz...
ama için rahat etmiyosa daha sonra laf arasında belirt..
yine o ödemek isticektir herzaman ama düşündüğünü bilmesi iyi olur..

Ben de bu soruyu kafama takmis durumdayim. Sevgilimle yemege gittigimizde falan hesap isleri geldiginde kendimi geri cekiyorum sizce bu yanlis mi?
Benim kendimi cekmemin nedenide, cevremdekiler "erkek hesabi odesin, sen ben öderim deme gururu incinir","bi zahmet hesabi da erkek odesin o calisiyo sen ogrencisin" kafasindalar. Sizce bu dusunce dogru mu? Ben bu dusunceye uymaya calistim. Sevgilimle yemege gittigimizde o ödüyor hep, bu olay bana da rahatsizlik veriyor gibi 😔 siz ne yapiyorsunuz? Gereksiz yere mi takinti yapiyorum acaba? Sanki kendimi ona yükmüş gibi hissediyorum. Onun aklindan boyle dusunceler gecmiyordur eminim. Şimdiye kadar hic hesaba elimi uzatmadim, simdi oyle bir sey yapsam gercekten gururu mu incinir?
Valla sen elini uzatmıyorsun ilerde onun ailesi kız seni kullanıyor olur.

Ona da incelik yap kimseye hissetttirmeden hesabı ödeyebilirisn mesala o wc ye gittiğinde hesabı ödeyebilirsin.

Sİnema bileti alırsın. Yemek ısmarlar onu çağırırsın bir formülü vardır. Bu kızda amma cimri elini hiç cebine etmıyor diyordur. ben erkek olsam derdim ;)

3 aydır çıkıyoruz ilk zamanlar çok az buluşuyorduk okula gidip geliyordu 1 çay içiorduk o ödüyordu ama ben her seferinde kendimi yük hissediyordum hala öyle buluştğumuz zamanda geziyoruz ben pek bi yere oturmak istemeiyorum ramazandan dolayı gündüz çıkamıyordum o da çalıştığı için gece buluşuyorduk o bişeyler alıyodu arabada yiyip içiyorduk daha doğrusu ben yiyip içemiyordum :1: Bidaha ki buluşmamızda ona chocofreddo ısmarlıycam hiç içmemiş .Eski sevgilim babasının para vermediğinin falan muhabbetini yapardı hiç hoş değil. Kısacası herşey karşılıklı olmalı bi sen bi o en güzeliiii :34:

Ikimiz de hem ogrenci hem de part-time calisirken mumkun degil sirf nisanlima odetmezdim. Hep ortaklasa oderdik. Hic sevmedi bu durumu ama ben rahat edemem.
Simdi ben son siniftayim okuyorum hala, nisanlim calisiyor, calismaya basladigindan beri bana para odetmiyor, karisma sen ogrencisin diyor :1: Benim part-time calismami isten saymiyormus. Ben tabii rahat edemiyorum yine, sen de bir yandan ogrencisin (lisansustu egitime devam ediyor universitede asistan nisanlim), bu sefer sira bende diyorum 3 kere o oduyorsa 4. mutlaka ben oderim. Ister istesin odememi ister istemesin.

Tabii ben parayi nisanlima veririm odemesini o yapar. Masada erkek varsa garsonu o cagirmali, hesabi o odemeli diye dusunuyorum ben bu konularda biraz eski kafaliyim sanirim.

Cok eskid3n odeyeyim, yardimci olayim gibi bir salaklik yapmistim.Elimi verdim kolumu kaptirdim ogrenci halimle bir dahada yapmadim. Su an hesap fln odemem, ama icimden gelir hediye alirim kirk yilda bir pahali bir restorantta yemege gotururum, benden bu kadar.Erkegi simartmaya gelmez, ben simarrim ama oyle olunca hediyeler vs hep geliyor:)

Mesela erkek arkadaşın çalışıyordur, sen öğrencisindir genelde o yemeği öder sen de harçlıklarınla kahve ısmarlarsın. Sen de çalışıyorsan ortak ödeyebilirsiniz, ya da bir sen bir o. Ben rahatsız olurum açıkçası hep onun ödemesinden.

arkadaşlar hesap ödeme ile ilgili bir şey sormak istiyorum. yeni konu açmayı beceremedim.
sadece merhabamız olan bir erkek yemek yediğim yerde başak bir masada yemek yerken ben farkında olmadan hesabımı ödemiş. kasaya gidince garson söyledi. hesabı ödeyen gitmişti. sizce bu ne anlama gelir. ben teşekkür edemedim. telefon numarasını da ortak arkadaşlar sayesinde bulabilirdim ama bulmaya çalışmadım. ardan süre geçince acab aramalı mıydım diye düşündüm. sizce bir erkeğin pek tanımadığı bir bayanın hesabını ödemesi normal mi? cevaplayan olursa mutlu olurum

gururu incitmeyecek şekilde söyleyebilirsiniz biz dışarı çıktığımızda sevgilim çok harcama yapmışsa o gün bu sefer yemekler benden yada kahveler de benden olsun derim ya da cafeye daha girmeden gel sana yemek ısmarlıyim derim mesela :KK14:

Hesap hep erkeğe ödetilmemeli, kadın da elini cebine atmalı. Hatta bana kalırsa ortak ödenmeli. Bir kadın nasıl olur da her yediği içtiği şeyin parasını karşısındaki erkeğe ödetir aklım almıyor. Özellikle sevgililik döneminde. Ben ayıplıyorum öylelerini. Elimi cebime atmama izin vermeyen erkekle ben bir ilişkiyi yürütemem, bana ters. Adamın sırtından geçiniyormuşum hissine kapılırım ve hesabın hep erkeğin bütçesinden ödenmesi gerektiğini düşünen kadınların da karşısındaki erkekleri kullandığını düşünüyorum. Hayat müşterek, halen daha erkek ödesin diyen kadın kafası bana çok ters.

Biz sevgiliyken benim param coktu, onun yoktu, hep ben oderdim, bir kac kez yeter artik ama bari bi ekmek peyniri sen al domatesle parkta yeriz diye cikismistim. Ama biliyodum parasi yoktu, bazen o ekmek peynire bile. Simdi evliyiz, cok sukur halimiz vaktimiz yerinde, cimri cikmadi neyse ki :) yani o odedi ben odedim cok onemli degil, kimin parasi varsa o oder bence, normali o da, insan ister istemez karsisindaki de ufak da olsa birseylere el atsin istiyor. Erkek de olsa, kadin da olsa ayni, bence ara sira odemelisin, ufak seyler olsa bile.

Bizde nisanlimla disari ciktigimiz da hep parayi o oder bastan beri boyle oldu bi kez stajdan para almistim onunla kahvalti ismarlamistim o da zorla:) ben ogrenciydim nisanlim çalışıyordu o yuzden bana odetmiyordu hic ama ben bazen pogaca borek bisiler alıp yanina gidiyorum o sekilde idare ediyoruz:)

Bence ilişkilerin samimiyetine ve beraber olunan süreye göre değişiyor. Ama yine de ben sürekli erkeğe hesap ödetmekten hoşlanmıyorum. Eşitsek eğer her konuda bunu uygulamalıyız. Elbette herkes eşit ödesin demiyorum. Ama kadınlarında maddi durumlarına göre bir şeyler ısmarlayabilmesi hoş bir durum bence.
Ben şu dönem işsiz olduğum için genelde sevgilim ödüyor ama ben teklif ediyorum. O kabul etmiyor. Ama buna rağmen o yemek ısmarlıyorsa ben üstüne kahve çay ısmarlamaya özen gösteriyorum.
İki taraf da çalışıyorsa kadın da ödemeli yani hesabı bence

Arada yemeğe siz götürün. Ya da yemeği o ödüyorsa çayı tatlıyı siz ısmarlayın.

bence öyle bir şey yok arada kadında sinemayı kahveyi yada bir yemeği ısmarlamalı
ama bu sürekli yapılmamalı yada sürekli yarı yarıya ödenmemeli o tür durumlar hoş gelmiyor bana

Back
X