Hesabı tekrar kilitlemeli miyim?

naranta

^_^
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2015
582
800
103
Merhaba arkadaşlar,

Şuan mutlu mesut bir ilişkim var, Allah bozdurmasın. Ben zamanında blog yazıyordum. Fakat blog ve sosyal medya hesapları toplamda çok fazla efor gerektirdiğinden blogumu Instagram'a taşıdım. Bloga yönelik daha yeni yeni yazıyorum, hesabımın kilidini kaldıralı 6-7 ay oldu. Erkek arkadaşım buna ses etmez. Eskiden bana takıntılı biri vardı lise 1 zamanımda, internetten konuşuyorduk -el ele tutuşulmayan ilişkileri flört saydığımdan ötürü çocukça bir flörttü. Ben bu arkadaşın psikopat olduğunu anladığımda peşimi bırakması için her yolu denedim. En sonunda da ben seni aldattım diyerek benden nefret etmesini sağladım ki bildiğiniz üzere, flört ettiğiniz birini aldatamazsınız. Her ne kadar "sevgili" dese ve dedirttirse de benim ilk sevgilim şuan elimi tutan adam oldu ve nasipse son da olacak.

Şimdi... Ben bunu sevgilime anlattım "Böyle böyle, zamanında flört ettiğim sevgili modunda takıldığım ama elimi tutmayı bırak benim için kıçını yerinden kaldırmayan böyle bir karaktersiz vardı. Ben de bırakması için böyle böyle yaptım, beni düğün günümde öldürmekle tehdit etti vs vs." Hesabın kilidini açıp açmama konusunda da ona danıştım. Çünkü üç kuruşluk bi adamı paranoya edip blogumdan falan vazgeçme niyetim yoktu fakat ben ya da sevgilim tehdit alabilirdik... Geçenlerde arkadaşımın o kişinin hesaplarını kontrol etmesiyle -tehdit var mı diye 3 ayda bir kontrol ettiririm- anladım ki tehdit alıyoruz adam bio'suna intikam ve ölüm temalı şeyler yazıyor. Arkadaşım bu hafta boyu kontrol etti, hatta ben sevgilimle fotoğrafımızı paylaştım deney amaçlı. Üstüme alınmayayım hani diye. Ama galiba tehdit direkt bize.

Hesabı kilitlersem, onu takip ettiğimi düşünebilir. Hesabı kilitlemezsem, daha da ileri gidebilir... Ve ömür boyu sosyal medya hesaplarımı geçmişteki bir pisliğe bağlamak istemiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım, öneri almaya geldim.

Özet: Naranta blogger, blogu instagram'a taşıdı. Naranta'nın lisede kafasını dağıtmak için konuştuğu psikopat çocuk Naranta'yı ve erkek arkadaşını instagram üzerinden dolaylı olarak tehdit ediyor. Naranta sosyal medya hesaplarını bir psikopata göre kilitleyip açmak istemiyor. Naranta ne yapmalı?

Neden onu denemek amaçlı fotonuzu koydun ki?
Ayrıca neden engellemiyorsun böylece kendi hesabından göremez.
Hesabını gizli tut blog yazsan bile hesabın gizli olsun.
Profil fotonu da değiştir.
Hatta sevgilinden ayrıldığına dair birey paylaş bunu o görsün sonrasında hesabını gizle.
Mesaj vs atarsa da direkt karakola.

Korkmaya gerek yok sana sıçrarsa eğer konuşursunuz sıçramazsa bence problem yok keyfine bak.

Hiç önemsemeyin, hayatınıza bakın. Kime ne canim gider şikayet edersiniz.

Hiç önemsemeyin, hayatınıza bakın. Kime ne canim gider şikayet edersiniz.
hayatına bakmalı sosyal medya hesaplarını açmalı keyfine bakmalı dik durmalı

havlayan köpek ısırmaz.
Korkmaya gerek yok sana sıçrarsa eğer konuşursunuz sıçramazsa bence problem yok keyfine bak.
Benim yapmak istediğim de bu "hayatıma bakmak" hayatımı kimse için yönlendirmek istemiyorum. Gizleyecek bir şeyim yok, utanacak bir şey yapmadım. Sadece internet üzerinden konuştuğumuz için sevgilimi en başında uyardım sahte konuşmalarla, iftiralarla gelebilir her şeyi yapabilir diye.. Bir çocukluktu geldi geçti, bitti gitti benim için. Ailede babam dışında tüm yakınlarım bilir bu şahsı. Babama da özellikle söylemedim, şu tehditleri bilse ortada bir psikopat bırakmaz.. Düşünün bu ruh hastası adam zamanında ben onu bıraktım gittim diye benim telefon numaramı ne sitelere koydu yıllarca tanımadığım numaraları açamadım açtığımdaysa aile-tanıdık anlamadan sövüp saydım.

Şikayetçi olamam, ortada "lafı ortaya attım ama hey bak sana diyorum" durumu var. Şikayetçi olsam bile "ben onu sana demedim aklın hala bende mi"ye getirir, al başına belayı sonra.

Merhaba,

Aslında onu denemek değil emin olmak amaçlıydı, çünkü başkasına da olabilirdi ve kendi kendime gelin güvey olmak istemedim. Yoksa olmuş 8 yıl umrumda değil kendisi sadece zamanında çocuktum ve bana büyük tehditler savurmuştu. Açıkçası blogu gizli tutmak mantıklı ama blog yazmanın anlamı olan "insanlara ulaşmak"tan uzak. Sevgilim onunla ilgili ayrıldığıma dair bir şey paylaşmamı istemez, taktiksel olarak bile. Pek hesap kitap insanı değil, bizim böyle demek için sebebimiz yok der. Mesaj atsa zaten yapacağımı biliyorum ama bio vs üzerinden yazıyor yazacağını. Engellersem hesabına baktım sanabilir, aklım hala onda sanabilir, tedirgin olduğumu anlayıp daha da cesaretlenebilir vs vs.

Hepinize önerileriniz için teşekkürler.

Son düzenleme:
8 yıldır bu neyin hırsıymış, hiç mi başkasını sevmemiş bu süre zarfında?
Yıllardır hala aynı kini güdüyorsa psikolojik sorunlu bir tiptir.

8 yıldır bu neyin hırsıymış, hiç mi başkasını sevmemiş bu süre zarfında?
Yıllardır hala aynı kini güdüyorsa psikolojik sorunlu bir tiptir.
Ben de anlamadım ki... Hayır yani benden sonra sevgililerinin olduğu haberi de geldi ama niyeyse hala takık bana. Deli mi ne :/

İşte bunu yaparsam şu ihtimaller var;
1- Bana sataşamadığından hırs yapıp çevremi rahatsız edebilir
2- Olur olmadık yalanlar söyleyebilir
3- Aklım hala onda sanıp sapık gibi dadanabilir

Annemle görüştüm o da engelle dedi, engellemek kolay. O zaman kendisini takip ettiğimi düşünüp saçma bir şekilde umutlanabilir ve yapışabilir. Bu durumu daha da zor hale getirmez mi?

Ben de anlamadım ki... Hayır yani benden sonra sevgililerinin olduğu haberi de geldi ama niyeyse hala takık bana. Deli mi ne :/

Belki en son ayrıldığı sevgilisi için yapıyordur o paylaşımları.
Kuruntu yapıyor olabilir misiniz yoksa işini zor

özet : şikayetci olmalı. adama gerektigi cezayı mahkeme tarafından verdirmeli.

Belki en son ayrıldığı sevgilisi için yapıyordur o paylaşımları.
Kuruntu yapıyor olabilir misiniz yoksa işini zor
Ben de böyle düşündüm, umarım kuruntudur. Yoksa durumu ailedeki herkese anlatmak durumunda kalacağım ki bu beladan kurtulayım. Kaç yıl geçmiş üzerinden, adamın derdi ne ki... Bu bana yıllarca "intikam alıcam senden" vs dedi durdu, sorun burada. Şimdi yine intikamla dolu konuşmalara başlamış, açık bir şekilde ortaya yazıyor. En son sevgilimle fotomu paylaştığımda "sen kaşındın" temalı bir paylaşım yapmış. Neyin davası bu artık? Evleneceğim adamdan, benden ve ailemden uzak dursa yeter..

özet : şikayetci olmalı. adama gerektigi cezayı mahkeme tarafından verdirmeli.
Orta yere yazdığı için şikayetçi olamam çok kolay sıyrılır. Bana yazsa zaten önce şikayetçi olup sonra telefon numarasını bulup babama ulaştıracağım.

cok kolay sıyrıulmaz. sizin maziniz var. şahitler vs. derken ceza alabilir en kötü ihtimal ile ikaz alır. veya daha kötüsü senin bu konuda artık birşeyler yaptıgını bilir ve gözü korkabilir.

cok kolay sıyrıulmaz. sizin maziniz var. şahitler vs. derken ceza alabilir en kötü ihtimal ile ikaz alır. veya daha kötüsü senin bu konuda artık birşeyler yaptıgını bilir ve gözü korkabilir.
8 yıl önce altı aylık mı ne msn konuşmalarımız var onlar da bende yok herşeyi sildim attım.. İşte sonra ben başkasını seviyorum diyerek başımdan salabildim, ölüm tehditleri aldım daha boyum 140 iken, numaramı malum sitelere dağıttı. İki yıl önce tüm sosyal medya hesaplarım açıktı bi baktım Twitter'dan takip etmiş.. Hemen sildim engelledim kilitledim. Ama artık bu durumdan sıkıldım. Şahitler var ama sözlü tehditlerin dökümlerine ulaşmak neredeyse imkansız olduğu için onları da yalancı konumuna attırmak kolay olmaz mı? İftiracı damgası yemez miyiz ben ve şahitlerim?

ailen ile git bir avukatta. danışın. yani hukuk işleyişi nasıl olur ögrenin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…