hesabımdan başkasının faturası yatmış

seher yeli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2007
776
0
96
Eskişehir
arkadaşlar üc gündür nasıl stresliyim anlatamam umarım bana bir yol gösteren olur ben iki sene önce taşındığım evin otomatik ödemesini iptal etmemişimmafoldumben ve iki senedir orda oturanların faturaları benim hesaptan kesilmeye devam etmişbilmiyorumkismile onların faturasını hem onlar ödemiş hem ben anlıyamadığm bunu ne banka nede esgaz farketmiyo şimdi ben kiminle muhatab olcam bankaylamı esgaz ilemi bilgi veren olursa memnun olurum

Öncelikle geçmiş olsun, ilk iş olarak tabi ki otomatik ödeme talimatını iptal ettirmişsindir. Bu konuda sana esgaz yardımcı olur, çünkü para bankadan onlara geçmiş.. Fazla yapılan ödemelerin iadesini ttalep edeceksiniz. Aynı sorunu tedaşla yaşayan bir tanıdığımız (mükerrer ödeme) makbuzlarıyla başvurarak fazla ödenen ücretleri iade aldı. Onlarında hem elden hem de talimatla bankadan (farklı kişi tarafından) ödemesi çıkmıştı.. Kolay gelsin canım, ödeme dekontlarının bir örneğiyle esgaza başvur..

aylik miktar azmiki fark etmedin
2 sene hicmi farketmezsin ben burasini anlamadim
insallah alirsin parani geri
ama bukadar üzülme 2 senedir fark etmedigin para geri gelmesede olurbilmiyorumkismile

akasyacım teşekkür ederim evet iptal ettirdim mükkerrer olarak ödenmiş bencede esgaza gitmem gerek kırmızıdonlukız ım başkası yazsaydı bende derdim iki sene fark edilmezmi ama maalesef edemedim az oarada sayılmaz

akasyacım teşekkür ederim evet iptal ettirdim mükkerrer olarak ödenmiş bencede esgaza gitmem gerek kırmızıdonlukız ım başkası yazsaydı bende derdim iki sene fark edilmezmi ama maalesef edemedim az oarada sayılmaz

üzülme canim bak arkadas diyor alirsin diye:teselli:

banka sana her ay nereye nekadar para yatiyor diye belge yollamiyormu, yolluyorsa sen onlari yeniden bi incele baska cift yatanlar varmi diyebenneyaptımki

otomatik ödemeyi iptal ettirdiğinize dair elinizde belge varsa,yada kaliteli bir firma ise ses kayıtlarınızı bulurlar kanıtlarsınız diye düşünüyorum

Böyle birşey pek mümkün görünmüyor, yani mükerrer ödeme... Öncelikle zaten evden çıkarken doğalgazı kapattırmış olmanız gerekirdi.. Yeni taşınanlar açtırırken farklı isimle açtıracakları için de otomatik ödeme iptal edilmese bile ödeme yapılacak doğalgaz hesabı başkasının adına olduğu için ödeme yapılazdı....
Diğer bir alternatif de siz çıkarken doğalgazı kapattırmadınız gelen kişi de sizin gaz üzerinden devam etti bu ekilde ancak otomatik ödeme devam eder.. Bu durumda da eğer siz otomatik ödeme ile faturaları ödediyseniz, elden fatura ödemek isteyen herhangibri fatura ödeyemez, bu faturanın borcu yok diye uyarı verir banka yada esgaz veznesi.... emem o ki, 2 senedir o evde oturanlar eğer siz otomatik ödeme ile faturayı ödemeye devam ettiyseniz onlar 2 sene boynca fatura ödememişlerdir....

Tek çözüm.. eğer onlar da ödediyse.. onların ödedikleri dekontlar ve sizin otomatik ödeme dekontlarınızı toplayıp, esgaza başvurup o doalgazıkullanan kişilerin ödemelerinin saklanıp, sizin ödemelerinizin size iade edilmesini talep etmek....

canım yapmanız gereken o kiracılar dekontlarıyla beraber esgaza gidecekler sizde dökümanınızla gideceksiniz ve esgaz size ödemenizi yapacak üzülmeyin
aynı şey bizimde başımıza geldi ama o kadar uzun süre sürmedi sonra ben igdaşa gidip halletmiştim paracaıklarımı geri almıştım ama parayıda hemen vermemişlerdi benim bankaya ödemeyi yollamışlardı yani otomatik hesaba benim çalıştığım banka garanti bankasıydı

arkadaşlar anlıyamadığım cok şey var bilmiyorum devletmi dicem kurummu diyecem insan yaşamayınca bilmiyo böylelikle okuyan duyan arkadaşlara bilgi olsun belki sorun cözülcek bilmiyorum parayı alabilcekmiyim hayırlısı olsun sorun şu o insanlar faturayı yatırıyolar para bendende kesildiği icin onlar otuz liralık faturanın onbirlirasını yatırıyo öbür kalan benden kesiliyo bu nasıl oluyo iki farklı isim ben ordan cıkarken doğalgaz kapatım onlar yeniden kayıt oldular isimleri var esgaz bunu nasıl yapıyo o insanlar düşünmüyolarmı faturanın yarısından azını ödüyolar inşallah yarın gidecez adamla beraber bankadan dekontları cukartırcaz birde ben önceden gidip dekont istediğim zaman naznan veriyolar en son ayın dekontunu veriyolar ve bana faturaların yada giderlere ait hic belge vermiyo AKBANK

Böyle birşey pek mümkün görünmüyor, yani mükerrer ödeme... Öncelikle zaten evden çıkarken doğalgazı kapattırmış olmanız gerekirdi.. Yeni taşınanlar açtırırken farklı isimle açtıracakları için de otomatik ödeme iptal edilmese bile ödeme yapılacak doğalgaz hesabı başkasının adına olduğu için ödeme yapılazdı....
Diğer bir alternatif de siz çıkarken doğalgazı kapattırmadınız gelen kişi de sizin gaz üzerinden devam etti bu ekilde ancak otomatik ödeme devam eder.. Bu durumda da eğer siz otomatik ödeme ile faturaları ödediyseniz, elden fatura ödemek isteyen herhangibri fatura ödeyemez, bu faturanın borcu yok diye uyarı verir banka yada esgaz veznesi.... emem o ki, 2 senedir o evde oturanlar eğer siz otomatik ödeme ile faturayı ödemeye devam ettiyseniz onlar 2 sene boynca fatura ödememişlerdir....

Tek çözüm.. eğer onlar da ödediyse.. onların ödedikleri dekontlar ve sizin otomatik ödeme dekontlarınızı toplayıp, esgaza başvurup o doalgazıkullanan kişilerin ödemelerinin saklanıp, sizin ödemelerinizin size iade edilmesini talep etmek....
Malesef mükerrer ödeme mümkün, Kayınpederim memlekete gittiğinde onların evine gittim ft. v.s. gemişmi diye
diğer ft.larla beraber cep telefonunuda ödedim memeleketten geldiklerinde öğrendim ki cep telefonu otomatik ödemedeymiş.
Hme ben elden ödedim hemde otomatikten ödenmiş. abone merkezine gittim bir sonraki ay gelecek olan ft. da ödenen fazla tutar düşüldü.
Nasıl bir sistem var bilmiyorum ama sanırım banka aracılığı ile yapılan ödemeler kurumun hesabına anında gitmiyor olcak ki kurum veznelerine gidildiğinde borç görünebiliyor.
Konu sahibi arkadaşım öncelikle geçmiş olsun ama gerçekten 2 sene boyunca nasıl fark edilmez aklım almıyor.
Zira ben hesabımı sürekli takip ederim 5 lira eksilse hemen fark ederim.
Tüm ft.larım otomatik ödemede zaman zaman onlarıda kontrol ederim bence sende bundan sonra hesaplarını sürekli takip altında tut.
İnşallah paranı alabilirsin , insanın içine oturur.

Malesef mükerrer ödeme mümkün, Kayınpederim memlekete gittiğinde onların evine gittim ft. v.s. gemişmi diye
diğer ft.larla beraber cep telefonunuda ödedim memeleketten geldiklerinde öğrendim ki cep telefonu otomatik ödemedeymiş.
Hme ben elden ödedim hemde otomatikten ödenmiş. abone merkezine gittim bir sonraki ay gelecek olan ft. da ödenen fazla tutar düşüldü.
Nasıl bir sistem var bilmiyorum ama sanırım banka aracılığı ile yapılan ödemeler kurumun hesabına anında gitmiyor olcak ki kurum veznelerine gidildiğinde borç görünebiliyor.
Konu sahibi arkadaşım öncelikle geçmiş olsun ama gerçekten 2 sene boyunca nasıl fark edilmez aklım almıyor.
Zira ben hesabımı sürekli takip ederim 5 lira eksilse hemen fark ederim.
Tüm ft.larım otomatik ödemede zaman zaman onlarıda kontrol ederim bence sende bundan sonra hesaplarını sürekli takip altında tut.
İnşallah paranı alabilirsin , insanın içine oturur.

canım teşekkür ederim sorma benim aklım hic almıyo ama cok unutkanım miktarı ınıtuyorumda aklımın hic almadığı esgaz faturanın bi miktarını onlardan alıyo coğunu benden kesiyo ve isimler farklı icime ne oturdu anlatamam :oklava: mafoldumben bilmiyorumkismile

canımben bankacıyım..geçmişiokumadımbelki benim gibi aynı cevabı veren olmuştur.öncelikle kaç yıl ise h.hareketini iste sonra dekontlarını iste ve kime aitse araştır. ve bankaya bunu gidermesi için müşteri haklı hattını ara

yavrukartal teşekkür ederim beni aydınlatırsan memnun olurum onlar ben taşındıktan sonra yerime girenler ben ordan cıkınca otomatik ödememi iptal ettirmedim ettirilceni hic düşünmedim öyle olunca hesap devam etmiş hadi bankadan devam etti esgaz faturayı iki farklı isime paylaştırmış ama bu insanlar onu nasıl ödediler bilmiyorum yarın inşallah bankaya gidecez evet herhalde yazdıgınız hesap hareketi oluyo ve dekontları istiyeyim ve müşteri haklı hattını bilmiyodum tekrar teşekkür ederim

2 senedir ödenen faturaların dökümünü bankadan çıkarttır bir dilekçe ile esgaza başvur. üst katta bir bayan var o çok yardımcı oluyor bu konularda merak etme. orada bilgisayardan aynı adrese dayalı diğer ödemelere bakarlar dilekçeni işleme alırlar. sonra ödemeni yaparlar.

arkadaşlar teşekkür ederim bugün hallettim işlerimi berabar bankaya gittik dekontları aldık esgaza gittik benim hesabimdan kesilen parayı aldım kaydirigubbakcemile5 ne kadar rahatladığımı anlatamam:lepi: :sm_cool: ücyüzelli tl az deyil cok sevindim allah herkese kolaylık versin :Saruboceq: zemuszemus

üzülme canim bak arkadas diyor alirsin diye:teselli:

banka sana her ay nereye nekadar para yatiyor diye belge yollamiyormu, yolluyorsa sen onlari yeniden bi incele baska cift yatanlar varmi diyebenneyaptımki
ya arkadas bu komik yaziyi cok dusundunmu altima kaciracaktim gulmekten(AR:CüvCüv:KADAS SANA DEGIL SN PARANI ALIRSIN INS: MERAK ETM)

arkadaşlar teşekkür ederim bugün hallettim işlerimi berabar bankaya gittik dekontları aldık esgaza gittik benim hesabimdan kesilen parayı aldım kaydirigubbakcemile5 ne kadar rahatladığımı anlatamam:lepi: :sm_cool: ücyüzelli tl az deyil cok sevindim allah herkese kolaylık versin :Saruboceq: zemuszemus
veee mutlu sonnnnzemuszemus
ya arkadas bu komik yaziyi cok dusundunmu altima kaciracaktim gulmekten(AR:CüvCüv:KADAS SANA DEGIL SN PARANI ALIRSIN INS: MERAK ETM)

-tatlicadiarzu-kaydirigubbakcemile3 napiim ya olurmu olur tedbiri elden birakmamak lazim:kahve:

Back
X