Hesabını bilmeyen eş

Gazelle8

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2016
249
127
33
Merhaba arkadaşlar,

Benim derdim hesabını bilmeyen eşimle şöyle ki ikimizde çalışıyoruz, gelirimiz iyi ancak şuan araba kredisi ödüyoruz ve ben aynı zamanda az da olsa birikim yapmak istiyorum ama kendisi lafa gelince dikkat edelim harcamalarımıza diyor. Bu sabah kredi kartı ekstresine bir baktım 250 TL harcanmış yemek için oysa iş yerinde yemek veriliyor sen de benim gibi ye ama nerde arkadaşlarına ısmarlamalar, illaki her ay bu ve bunun benzeri gereksiz harcamalar yapıyor örneğin telefona kap alıyor 200 TL lik falan alıyor yani.
Söylenmek istemiyorum ama zor tutuyorum kendimi daha önce bu mevzulardan baya kavga etmiştik tamam çok yoruluyor çok çalışıyor ama ben nasıl dikkat ediyorsam, yeri gelip kuaförümü erteleyebiliyorsam, ondan da bunu beklemem hata mı? sizce onu nasıl düzeltebilirim kırmadan inciltmeden...

Teşekkürler herkese...

aynı harcamaları sende yapınca düzelir hiç acıma sende ihtiyaçlarını al kuaföre bir gidiyorsan iki git bir süre sonra o düşünmeye başlayacak.çünkü benim eşimde böyleydi baktı bende sınır tanımıyorum artık o dikkat ediyor.bakıyorlarki bir düşünen var ben keyfime bakayım modundalar.

bence ortak bütçe oluşturun bankaya atın, kendinize de eşit şekilde harçlık ayırın özel harcamalar için. diyelim 300 senin 300 onun kişisel harcama tutarı olsun. evin ihtiyaçlarını faturaları borçları falan ortak bütçeden kullanın. ama kartı kırın bir an önce. kart olunca ipin ucu göğe çıkıyor:confused:

Merhaba arkadaşlar,

Benim derdim hesabını bilmeyen eşimle şöyle ki ikimizde çalışıyoruz, gelirimiz iyi ancak şuan araba kredisi ödüyoruz ve ben aynı zamanda az da olsa birikim yapmak istiyorum ama kendisi lafa gelince dikkat edelim harcamalarımıza diyor. Bu sabah kredi kartı ekstresine bir baktım 250 TL harcanmış yemek için oysa iş yerinde yemek veriliyor sen de benim gibi ye ama nerde arkadaşlarına ısmarlamalar, illaki her ay bu ve bunun benzeri gereksiz harcamalar yapıyor örneğin telefona kap alıyor 200 TL lik falan alıyor yani.
Söylenmek istemiyorum ama zor tutuyorum kendimi daha önce bu mevzulardan baya kavga etmiştik tamam çok yoruluyor çok çalışıyor ama ben nasıl dikkat ediyorsam, yeri gelip kuaförümü erteleyebiliyorsam, ondan da bunu beklemem hata mı? sizce onu nasıl düzeltebilirim kırmadan inciltmeden...

Teşekkürler herkese...
bu arada 200 liraya kılıf mı alınır yahu:KK57::KK57: ben 20 liraya aldım diye eşim dırdır yaptı ne gerek vardı diye:KK70: seninki abartmış üstünü tamamlayıp yeni telefon alınırmış:KK57:

Sende erteleme isteklerini. Acıma harca hep. Çok harcıyoruz deyince de dökün ortaya harcamaları. ikinizde kısın hatta bi limit belirleyin.
Aynı hatayı bende yaptım. sakın kendinden kısıp onun gözünde bunu normalleştirme

Onun açıklarını sen kapatma. Taviz tavizi gerektirir bütün sorumluluklar sana kalır. Sen harcamasan bile 'ben de harcadım para yok' de... Tutuşsun biraz :KK17:

Ona kişisel harcamaları için bütçe ver
Sen de aynı tutarda kendine harca
Bizim 250 tl şer dir mesela
Bu şekilde ne kavga oluyor ne stress

Şu eşlerinin cebindeki paranın hesabını yapan bayanları hiç anlayamayacağım sanırım.

Ortak bir hesap açın, her ay maaşlarınızı alınca belirlediğiniz tutarı bu hesabı yatırın. Faturalar ve evin giderlerinden sonra kalan parayı bölüşün. Kalan parayı ister tek kalemde harcasın isterse böle böle harcasın, karışmayın.

Şu eşlerinin cebindeki paranın hesabını yapan bayanları hiç anlayamayacağım sanırım.

Ortak bir hesap açın, her ay maaşlarınızı alınca belirlediğiniz tutarı bu hesabı yatırın. Faturalar ve evin giderlerinden sonra kalan parayı bölüşün. Kalan parayı ister tek kalemde harcasın isterse böle böle harcasın, karışmayın.

Faturalar ve evin giderleri kısmına kredi kartı da giriyor. Yani kredi kartı ödendikten sonra kalan para bölüşülürse bir anlamı kalmayacak. Adam gene arkadaşlarına tak kalemde 250 tl yemek ısmarlayacak ve onu da evin giderleri ile ödeyecekler. Hadi anca kredi kartı kullanımını kısıtlayıp nakit harcama yapıyoruz denilebilir ama eş gene nakit kalmayınca kredi kartına yönelecek hooop kısır döngü.

Merhaba arkadaşlar,

Teşekkürler herkese...

benim eşim de böyle
Allah kolaylık versin çok sinir bozucu bir durum
ben de bırıkım yapmak ıstıyorum gelırlerımız ıyı ama malesef yapamıyoruz
herseyın en pahalısını alır
4 mevsimlik kokusu ayrıdır.
gecenlerde kendısıne bır canta aldı 420 tl ye ,
Bana alırken de düşünmez, evlilik yıldonumumuzde işyerıme cıcek yollamış
malum siteye bir girdm baktım 170,00 tl ödemiş o çiçeğe
akşam yemeğe gttik gece eve geldık bır baktım hediye de almış ama hedıye aldımı da b...knu çıkartır ,
3 tane parfüm almış yani bir tane neyıne yetmıyor,
Kokuları cok guzeldı hepsını begendım der.
Bazı kadınlar için bu davranıslar çok cezbedici olabilir ama benım canımı sıkıyor
Eşimin bir lafı vardır , öbir ay kart borcum cok az gelecek ama her ay neredeyse sadece onun kartına ıkı ev kirası kadar para ödüyoruz.
ihtiyacı hiç bitmez giyim kusamına o kadar düşkün ki anlatamam.
Deri ayakkabısı ayrı olacak, kumaş ayakkabısı ayrı,nubuk ayakkabısı ayri, onu ayrı bunu ayrı bana fenalıklar basıyor

benim esim maasim kurusunu elemez. evin gecimini ben saglamak zorundayim der herzaman.
madem böyle dengesiz harciYor parandan kurus dahi verme bakalim oyle harcamalar yapabiliyormuymus. ya calismasaydin?

bu arada 200 liraya kılıf mı alınır yahu:KK57::KK57: ben 20 liraya aldım diye eşim dırdır yaptı ne gerek vardı diye:KK70: seninki abartmış üstünü tamamlayıp yeni telefon alınırmış:KK57:
o değilde 5 tllık kılıf neyine yetmiyor. cep telefonu kılıfsız kalsın :işsiz:

benim eşim de böyle
Allah kolaylık versin çok sinir bozucu bir durum
ben de bırıkım yapmak ıstıyorum gelırlerımız ıyı ama malesef yapamıyoruz
herseyın en pahalısını alır
4 mevsimlik kokusu ayrıdır.
gecenlerde kendısıne bır canta aldı 420 tl ye ,
Bana alırken de düşünmez, evlilik yıldonumumuzde işyerıme cıcek yollamış
malum siteye bir girdm baktım 170,00 tl ödemiş o çiçeğe
akşam yemeğe gttik gece eve geldık bır baktım hediye de almış ama hedıye aldımı da b...knu çıkartır ,
3 tane parfüm almış yani bir tane neyıne yetmıyor,
Kokuları cok guzeldı hepsını begendım der.
Bazı kadınlar için bu davranıslar çok cezbedici olabilir ama benım canımı sıkıyor
Eşimin bir lafı vardır , öbir ay kart borcum cok az gelecek ama her ay neredeyse sadece onun kartına ıkı ev kirası kadar para ödüyoruz.
ihtiyacı hiç bitmez giyim kusamına o kadar düşkün ki anlatamam.
Deri ayakkabısı ayrı olacak, kumaş ayakkabısı ayrı,nubuk ayakkabısı ayri, onu ayrı bunu ayrı bana fenalıklar basıyor
eşinize şimdi çok iyi bişey derdim ama malum eşiniz :KK62:

sen de isteklerini erteleme. adam yemeğini dışarda yerken kendine 200 liralık kılıflar alırken sen isteklerini almadığınla kalıyosun. birikim iki tarafın da fedakarlığıyla olur. sadece sen çabalıyorsan bir arpa boyu yol alamazsınız. ben senin yerinde olsam almak istediklerimi alırım, tabii çok açılmamak kaydıyla. ayrıca her ay belli bir miktar da kenara ayırırım biriktiririm, eşime söylemem. pek çok kadının eşinin bilmediği gizli bir zulası vardır:hamarat:

krakter biraz zor değişir sen iyisi adamı güne sok falan vs vs belki ucundan kıyısından birikir bi şeyler..

bende çok kavga ettim ama sonuç olarak bazı şeyleri alırken beni ara o kadar
sinirimi söyle dindirdim o harcıyorsa bende harcıyor gibi gösterdim
ama kenara attım ya da kurban paramı biriktiriyorum
bıraktım ben artık doğru mu yaptım hayır tabi ki
teklif edeceğim heveslendirmek için evden sonra araba alırız gibi
1 2 ay maaşımı vereceğim deneyeceğim
ikimizde asgari ücrete yakın ama yinede ALLAH bereket versin

Back
X