Hesabını bilmeyen eş

Merhaba arkadaşlar,

Benim derdim hesabını bilmeyen eşimle şöyle ki ikimizde çalışıyoruz, gelirimiz iyi ancak şuan araba kredisi ödüyoruz ve ben aynı zamanda az da olsa birikim yapmak istiyorum ama kendisi lafa gelince dikkat edelim harcamalarımıza diyor. Bu sabah kredi kartı ekstresine bir baktım 250 TL harcanmış yemek için oysa iş yerinde yemek veriliyor sen de benim gibi ye ama nerde arkadaşlarına ısmarlamalar, illaki her ay bu ve bunun benzeri gereksiz harcamalar yapıyor örneğin telefona kap alıyor 200 TL lik falan alıyor yani.
Söylenmek istemiyorum ama zor tutuyorum kendimi daha önce bu mevzulardan baya kavga etmiştik tamam çok yoruluyor çok çalışıyor ama ben nasıl dikkat ediyorsam, yeri gelip kuaförümü erteleyebiliyorsam, ondan da bunu beklemem hata mı? sizce onu nasıl düzeltebilirim kırmadan inciltmeden...

Teşekkürler herkese...

sevgili gazel,

herkesin onceligi farklidir. siz kuaforunuze oncelik tanimiyorsunuz demek ki. ama esiniz kendi icin demek ki ayda bir belli bir meblagayi harcamayi uygun goruyor. bunun icin kendisine tavir alamazsiniz.
siz birikim yapmak istiyorsunuz, belki esiniz araba kredisi bitene dek boyle bir birikimin altina girmek istemiyor?
hayat motivasyonunu etkilemeyin derim. sonra ikili iliskiniz yara alacaktir.

:))))))))))
Benimkinin şirket kartı var aylık 400 tl yemek hakkı var
Neredeyse bi 400 de kendi cebinden yer
İlla yemek snrası tatlııs kahvesi cayı olacak
Bir gün de tatlı yemese ölecek sanki
Kova cimri olur evet benim babam kova o da cok tutumlu :)))
Bende kovayim ama cok savurganim:deli:

Back
X