Hesap meselesi

pearl777

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2011
120
0
46
Edirne
Kızlar sevgilimle bir yerde oturunca falan hesabı hep o ödüyor ben tabi ki rahatsız oluyorum ama şöyle bir durum var ki ben hala okuyorum maaşım falan yok yani ailemin verdiği harçlıkla ,o çalışıyor maaşı var ...Ama yine de kendini kullanılıyormuş gibi hissetmesinden korkuyorum arada bir de olsa ben ödemek istiyorum birkaç kez teklif ettim ama geri çevirdi belki çok basit bir dert gibi gelecek size ama bu konu hep kafamı kurcalar oldu sizce doğru mu yapıyorum onun ödemesine izin vermekle ?Hakkımda yanlış düşünüyor mudur?:44:

zaten sevgililer arasında paranın pulun lafı olmaz. senin benim mi var? bugün o öder, yarın da o öder, başka gün onda olmaz sen ödersin. hiç kafaya takmaya değmez.

Kızlar sevgilimle bir yerde oturunca falan hesabı hep o ödüyor ben tabi ki rahatsız oluyorum ama şöyle bir durum var ki ben hala okuyorum maaşım falan yok yani ailemin verdiği harçlıkla ,o çalışıyor maaşı var ...Ama yine de kendini kullanılıyormuş gibi hissetmesinden korkuyorum arada bir de olsa ben ödemek istiyorum birkaç kez teklif ettim ama geri çevirdi belki çok basit bir dert gibi gelecek size ama bu konu hep kafamı kurcalar oldu sizce doğru mu yapıyorum onun ödemesine izin vermekle ?Hakkımda yanlış düşünüyor mudur?:44:

Mesela yemek mi yediniz beraber, çıktıktan sonra "hadi kahveler/tatlılar de benden olsun" de, sok adamı bir kafeye.

sen hiç yanlış düşünmüyorsun..aslında en doğrusu..herkes yediğii içtiğini kendi ödemeli..kimse öksüz gariban değildir ya hep karşıdan beklensin değilmi?armut piş ağzıma düş gibi bencilliğin yok..daha ne olsun..insanlığını kaybetmemişin ne güzel işte..cebinde para olup erkek o ödücek diye bencillerden değilsin..hem bu duruma sıkılma senin yapamaman değil düşünmen yeter..bak düşünüyosun ve en önemliside sen kendi nedeninide biliosun..erkek arkadaşında zaten bunu çok iyi biliyodur senden habrsiz değil sonuçta..yani babasından borç alabilir die düşüncek hali yok..ondan sen içini ferah tut.eline para geçincede sen onu bir yere davet eder ısmarlarsın ne var?:)sıkılma..bu huyunuda kaybetme bence..

arkadaşım bunu o an cebinde parası varsa yapabilir anca:)

Olduğu zaman yapsın, biz de adama The Marmara Otelinde kahve ısmarla demedik. Bu durum, öğrenciyken benim de rahatsız olduğum bir şeydi, ben öyle yapardım, onu yazdım. Sonuçta adam hesap öderken "al yarısını da ben vereyim" diye müdahale etmek hoş olmuyor, ama para oldukça "aa canım kahve istedi, hadi gel kahve içelim" "canım pizza çekti, hadi gel beraber yiyelim" demekte bir şey yok.

Olduğu zaman yapsın, biz de adama The Marmara Otelinde kahve ısmarla demedik. Bu durum, öğrenciyken benim de rahatsız olduğum bir şeydi, ben öyle yapardım, onu yazdım. Sonuçta adam hesap öderken "al yarısını da ben vereyim" diye müdahale etmek hoş olmuyor, ama para oldukça "aa canım kahve istedi, hadi gel kahve içelim" "canım pizza çekti, hadi gel beraber yiyelim" demekte bir şey yok.

öfkelenmenize anlam veremedim..ben zaten dediğiniz gibi şu şu restorant demedim..ikinci üniversitede bile bende yaşadım zaten tek sizdede yok o sorun bu tüm insanların yaşayacağı birşey..siz direkt o hanıma;'yemekten sonra drsiniz' demişsiniz araya 'birgün' yada 'yanınızda varsa' gibi kelimeler eklememişsiniz bu durumda yanlış anlaşılmanız büyük ihtimal..yani size kötü birşey denmedi kasmayın bu kadar..dediğim gibi kelime eksikliği sizin yanlış anlaşılmanıza neden olmuş olabilir bunu düzeltmek sizin elinizdeydi bana öfkelenmeniz anlamsız kalıyor..

bikere sen öde
hangisinde kendini daha iyi hissediyorsun bak bakalım
sonra ona göre davranırsın
bu birazda yapı meselesi
ben nişanlıyım bikaç güne evleniyorum
hala bikere o ödüyorsa bikere ben ödüyorum
ödetmesede canım tatlı çay çekti diyip
sokuyorum bi yere ben ödüyorum
içim bu şekilde rahat ediyor

öfkelenmenize anlam veremedim..ben zaten dediğiniz gibi şu şu restorant demedim..ikinci üniversitede bile bende yaşadım zaten tek sizdede yok o sorun bu tüm insanların yaşayacağı birşey..siz direkt o hanıma;'yemekten sonra drsiniz' demişsiniz araya 'birgün' yada 'yanınızda varsa' gibi kelimeler eklememişsiniz bu durumda yanlış anlaşılmanız büyük ihtimal..yani size kötü birşey denmedi kasmayın bu kadar..dediğim gibi kelime eksikliği sizin yanlış anlaşılmanıza neden olmuş olabilir bunu düzeltmek sizin elinizdeydi bana öfkelenmeniz anlamsız kalıyor..

Öfkelenmedim ki... Yazının bir yerlerine gülücük koymadığım için mi öyle algıladınız bilmiyorum.

Yemekten sonra dedim, çünkü arkadaş zaten yemekte gelen hesaba ortak olmak istediğine göre hazırlıklıdır diye düşündüğümdendi.

bikere sen öde
hangisinde kendini daha iyi hissediyorsun bak bakalım
sonra ona göre davranırsın
bu birazda yapı meselesi
ben nişanlıyım bikaç güne evleniyorum
hala bikere o ödüyorsa bikere ben ödüyorum
ödetmesede canım tatlı çay çekti diyip
sokuyorum bi yere ben ödüyorum
içim bu şekilde rahat ediyor

en iyi taktik valla:1:bende öle yapıyordum..haklısınız.yoksa üstüne çık tepin almıyorlar:)

Madem hesabı ona ödetmek istemiyorsun ama öğrenci hali diyorsun..Evden kurabiye kek artık elinden ne geliyorsa yap buluşacağınız zaman sana derse hadi gel şurda oturalım bişeyler yiyelim sende de yok ben bişeler hazırladım bir çay bahçesine oturun çaylar ondan kekler kurabiyeler sizden yada parkta,piknik alanında oturun hem hoş bir jest te olur erkekler bayılır böyle şeylere.

Sağolun kızlar öneriler için yalnız ufak bir yanlış anlaşılma oldu benim ödeyemeyecek gibi bir durumum yok biz zaten çok sık görüşemiyoruz haftada bir veya iki haftada bir oluyor onda da bir yerlerde otursak ben ısmarlayabilirim maddi anlamda sorun olmaz harçlığım elverecek düzeyde ...Orada öğrenci olmamı belirtmemin sebebi ben ne zaman kahve falan ısmarlayacak olsam (sizin taktik :) ) "Olmaz sen öğrencisin harcama paranı" tarzı konuşup ona da karşı çıkıyor bundan sonra tutup kolundan kolundan sokacağım bir kafeye valla içim rahat etmiyor böyle:10:

Centilmenlerle maçoların ortak kanaatte birleştiği nadir noktalardan birisi hesabı ödemek galiba :1:
O yüzden hiç endişelenme,kendini kullanılmış hissetmez,aksine gururlanıyordur.
Ama için rahat etmiyorsa mesela şöyle diyebilirsin : Seni süper bir yere götüreceğim ama bir şartla,ben seni davet ediyorum,o yüzden hesabı ben ödeyeceğim.

ya nıye bu kadar kasıyosun kendını ne olacak kı aranızda para lafı olmasın sende ona guzel hedıyeler al parayı onemsemedıgını gorsun ,hem benım hosuma gıder sevgılımın odemesı

bence de sürekli erkek ödememeli. madem erkek arkadaşın hiç ödetmiyor o zaman sen de bi kere tuvalete gidiyorum diye kalk, hesabı öde öyle dön masaya. o hesabı istediğinde de hallettim ben deyip hınzırca gülümse. eminim sen gülümseyince bozuk da atamaz niye ödedin falan diye çıkışmaz. sen de dersin e bana hiç bırakmıyosun, ben de bu çareyi buldum en sonunda:)

bence kendinize çok sıkıntı yapmayın bu durumu arkadaşlar çok güzel önerilerde bulunmuş,ben de nişanlımla sevgiliyken aynı durumları yaşıyorduk,artık hesap muhabbetlerinden sıkılıp hiç sesimi çıkarmıyodum nasılsa o ödeyecek diye:1: bende ona reddemeyeceği harcamalar yaptım gittim gömlek aldım kol saati aldım, biz bayanların herşeyi kutlama bahanesi çoktur :52: doğumgününde saat aldım yanibende bunlar öğrenci harçlığımla yaptım hep,baktı daha fazla harcama yapıyorum dayanamadı bir o bir ben devam ettik,şimdi nişanlandım hiiiiiiç hesaba karışmıyorum hatta o diyor şu anda bana hesaplar kimden diyee bende ne münasebet tabiiki senden diyorum:9::9::9: ee herşey zamanla oturur canım sıkma canını...

Back
X