hesap nasıl ödensin?

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
Merhaba hanımlar, yakında evleniyorum. Sadece nikah olacak düğün istemedik. Ancak fikrinizi almam gereken şöyle bir konu var. Nikahtan sonra akşam bir yerlere yemeğe gidelim kuru kuruya nikahla kalmasın dedik. Ve yemek hesabını da fix menü herkes kendi karşılasın diye konuştuk. Sadece nişanlımın ve benim yakın arkadaşlarımız katılacak diye kararlaştırdık. Benim pek arkadaşım yok sadece kuzenimi ve eşini bir de lise arkadaşımı ve nişanlısını davet ettim. İkisi de şartları uygun buldu katılacağız dediler. Sorun şu ki nişanlım yakın akrabalarını da davet etmek istiyor ve eğer gelen olursa kimseye hesap ödetmem orda diyor. Geçen konuşmamızda eğer böyle bir masrafa kalkışabileceğimi gözüme kestirseydim zaten düğün yapardım düğünü de geçtim ev düzerken gelinlik seçerken vs kendimi hiç kısıtlamazdım dedim. Biraz konuştuk. Nişanlımın yakın arkadaşları da tabii ki hesabı biz ödicez kendi payımıza düşeni. Sonuçta arkadaşlık bugünler içindir tarzında konuşup bana destek oluyorlar. Ama hala çözebilmiş değiliz. Sizin fikriniz nedir? Eğer karşı taraf akraba vs masrafını karşılayacaksa herkesin hesabını biz ödemeliyiz. Geriye kalanlara ayıp olacak diye düşünüyorum. Ve birde o şekilde bir harcamaya girmek istemiyorum açıkçası.

Yerinizde olsam kimseyi çağırmam
duyan gelecek biri hesap ödeyecek biri ödemeyecek
hem çağırıp hem hesap ödetmek çok ayıp olur zaten
Haklısınız tabi ki ama bizim yakın arkadaş çevremiz bizim yaşadığımız maddi sıkıntıları bilen insanlar onlar kesinlikle garipsemedi. Zaten aslında fikirde onlardan çıktı gidelim eğlenelim diye. Yani onlara ayıp olacağını sanmam anlayışlı insanlar fakat akraba vs girdiği zaman işin içine eminim çok karışacak

Merhaba hanımlar, yakında evleniyorum. Sadece nikah olacak düğün istemedik. Ancak fikrinizi almam gereken şöyle bir konu var. Nikahtan sonra akşam bir yerlere yemeğe gidelim kuru kuruya nikahla kalmasın dedik. Ve yemek hesabını da fix menü herkes kendi karşılasın diye konuştuk. Sadece nişanlımın ve benim yakın arkadaşlarımız katılacak diye kararlaştırdık. Benim pek arkadaşım yok sadece kuzenimi ve eşini bir de lise arkadaşımı ve nişanlısını davet ettim. İkisi de şartları uygun buldu katılacağız dediler. Sorun şu ki nişanlım yakın akrabalarını da davet etmek istiyor ve eğer gelen olursa kimseye hesap ödetmem orda diyor. Geçen konuşmamızda eğer böyle bir masrafa kalkışabileceğimi gözüme kestirseydim zaten düğün yapardım düğünü de geçtim ev düzerken gelinlik seçerken vs kendimi hiç kısıtlamazdım dedim. Biraz konuştuk. Nişanlımın yakın arkadaşları da tabii ki hesabı biz ödicez kendi payımıza düşeni. Sonuçta arkadaşlık bugünler içindir tarzında konuşup bana destek oluyorlar. Ama hala çözebilmiş değiliz. Sizin fikriniz nedir? Eğer karşı taraf akraba vs masrafını karşılayacaksa herkesin hesabını biz ödemeliyiz. Geriye kalanlara ayıp olacak diye düşünüyorum. Ve birde o şekilde bir harcamaya girmek istemiyorum açıkçası.
Kimseyi çağırma bence ne gerek var

sadece arkadaşlarla olsa yemek olmazmı o şekilde karışcak gibi görünüyo daha çok zarara girebilirsiniz

Haklısınız tabi ki ama bizim yakın arkadaş çevremiz bizim yaşadığımız maddi sıkıntıları bilen insanlar onlar kesinlikle garipsemedi. Zaten aslında fikirde onlardan çıktı gidelim eğlenelim diye. Yani onlara ayıp olacağını sanmam anlayışlı insanlar fakat akraba vs girdiği zaman işin içine eminim çok karışacak
Akrabaları çağırmayın o zaman birine söyle birine söyleme küserler emin ol
yemek bedava olunca işler değişir çünkü

tabiki gelirler bence hiç çağırmayın
biz arkadaşlaarımızla konuştuk paralar mekana girmeden evvel bir yerde toplansın çıkarken karışıklık yaşamayalım vs diye anlaştık. Herkes anlaştı ama nişanlım hala kararsız aileler gelsin mi fix menü fiyatını söyleyemem utanırım vs

birinden para isteyemem deyip hesabi odetmezken diger insanlara odetmek hic hos olmaz. arkadslariniz sizi dusunmus olabilir evet ama onlara yapilan bi saygisizlik olur.. 1 odemeyi akrabalarinizada soyliceksiniz yani biz ayarlamadik kutlamayi bi arkadasimiz boyle ayarlamis biz karismadik o ise deyin ve herkes odesin. 2 akraba isine hiiic bulasmayin isigi goren gelir odemeyi sormazlar bile aksmain sonunda ceker giderler. 3 hepsini odeyin. bu u3unden hangisi size uygunsa o olcak. ben 1i tercih ederim:
:KK66:

birinden para isteyemem deyip hesabi odetmezken diger insanlara odetmek hic hos olmaz. arkadslariniz sizi dusunmus olabilir evet ama onlara yapilan bi saygisizlik olur.. 1 odemeyi akrabalarinizada soyliceksiniz yani biz ayarlamadik kutlamayi bi arkadasimiz boyle ayarlamis biz karismadik o ise deyin ve herkes odesin. 2 akraba isine hiiic bulasmayin isigi goren gelir odemeyi sormazlar bile aksmain sonunda ceker giderler. 3 hepsini odeyin. bu u3unden hangisi size uygunsa o olcak. ben 1i tercih ederim:
:KK66:
bizde 1. şıkkı uygun bulduk nişanlım da ikna oldu sayılır son anda fikir değiştirmezse akrabalar aile vs gelmeyecek

Akrabalar isin içine girecekse düğün kadar masraf cikar zaten ve arkadaslariniza ayip olur. Eğer israrciysa bu plani iptal edin. Ya da düğünden bir kaç gün sonra eve yemeğe cagiririm hem evimizi görmüş olurlar diye ilimli yaklasmayi da deneyin

benim de arkadaşım bu şekilde yaptı. biz İzmirden İstanbuldan Edirneden toplanıp Ankaraya gittik, eniştemizin arkadaşları Ankaradaydı zaten toplandık bir 15-20 kişi herkes kendi hesabını ödedi, onlar da düğün yapamadı damadın abisinin beyin tümörü vardı, istemediler düğün biz de gece böyle küçük bir eğlence yaptık, hiç de gocunmadık kendi paramızı öderken. gerçi enişte sağolsun ödetmemek için direndi ama zaten her şeylerini kendileri yaptıklarından borçları harçları vardır diye biz ödetmedik, ödetmezdik de zaten. ben çok mantıklı buluyorum bu yöntemi, ben oraya beleşe yemek yemeye gitmiyorum ki arkadaşımın mutluluğunu paylaşmaya gidiyorum.
açıkçası eğer akrabaların parası ödenecekse arkadaşların paralarını da sizin karşılamanız icap eder ya da nişanlınızın ailesi ödesin o kadar büyük çaplı bir iş olacaksa. bu tarz organizasyonlar zaten gençlerin gidip eğlenmesi içindir, akrabayı anneanneyi babaanneyi çağırıp yemek yedirecekseniz küçük bir düğün yapın bari.
en iyisi akrabaları hiç karıştırmamak.

Akrabalar isin içine gidecekse düğün kadar masraf cikar zaten ve arkadaslariniza ayip olur. Eğer israrciysa bu plani iptal edin. Ya da düğünden bir kaç gün sonra evime yemeğe cagiririm hem evimizi görmüş olurlar diye ilimli yaklasmayi da deneyin
deneyeceğim çok teşekkürler. Ama malesef hem nikaha çok az zaman kaldığından dolayı hemde benim kendi ailemle yaşadığım bitmek bilmeyen küslük ve sıkıntılardan dolayı çok sakin kalamıyor ve çok ılımlı olamıyorum. Ama en azından deneyeceğim yine de

akrabalar gelirse karışıklık çıkar.sonra bize para ödettirdiler olur.arkadaşlarınızla gidin eglenin.arkadaş grubunuzdan da yakın oldugunuz bir kişi mekana girmeden para olaylarını halletsin kafanız rahat olsun

Bizde aynı düşüncelerdeydik. Herkes kendi hesabını kendisi ödeyecek diye konuşmuştuk sonra akrabalara ayıp olur diyerek sadece onlarınkini karşılama kararı aldık. Kimse de sorun çıkarmadı.

akrabalar gelirse karışıklık çıkar.sonra bize para ödettirdiler olur.arkadaşlarınızla gidin eglenin.arkadaş grubunuzdan da yakın oldugunuz bir kişi mekana girmeden para olaylarını halletsin kafanız rahat olsun
onu dadüşünmek gerek tabii baştan he diyip geçiştirip son anda beklenmedik durumlar yaşanabilir

Güzelim bence her şeye hazırlıklı olun. Bizim düğün yemekli değil, normal pasta, kurabiye ve limonatalı oldu. Düğün çıkışında da yemeye gidelim dedik.. Eşimin arkadaşları ve benim bir kaç arkadaşım yemeye geldi.. Yeri eşimin arkadaşı ayarlamıştı ve herkes ortak öder diye de söylemişlerdi.. Eşimin arkadaşları bizi boğaza içkili bir mekana götürdüler, ee yediler içtiler, eşimle beni sarhoş edip, hesabı da bize kakaladılar.. Boşuna dememişler, bu devirde babana bile güvenmeyeceksin diye.. Bence yemeye arkadaşlarınızla değil de, eşinle baş başa çıkın.. Olursa da yanında sevdiğiniz 1 çift arkadaşınız olsun.. Boşuna kalabalık olmayın.. Her kafadan ses çıkar, olan size olur..

X