Herkes karsilikli odemeli yok oyle bir taraf surekli odesin hali. Nezaketen bazen kadin, bazen erkek fazla oder ama baska insanin ustunden gecinilmez. Ben cok uzun sure arkadaslarinin dahi hesabini odeyen bir sahis olarak, baskalarinin ustunden gecinen kadindan da erkekten de hic hoslanmiyorum. Ama aklim basima geldi, artik herkes kendi yedigini odesine donderdim isi, yok oyle pahali diye yemedigim yemegi yiyenlerin parasini odemek (karsiloikli hesap odedigimiz insanlar ve yakinlarim haric). Eski erkek arkadasimda eli cebine gitmeyen biriydi. Hadi benimle beraberken neyse ben oduyorum hesabi, gozume de batmiyor ama arkadaslarla bir yere gidiyoruz ya onlar oduyorlar hesabi ya da ben, bizim ki gorucuye cikan kiz gibi nazli nazli, suzule suzule kasaya en son geliyor, cuzdani en son cikariyor ve odeme yapildiktan sonra "aa ben odeyecektim ama bak cikardim cuzdani" diyordu, uyanik insan. En son canima tak etti "ayip ediyorsun hem bana, hem insanlara git bir kez de kasaya sen ode" dedim. Insan kendine bunu soyletmez. Parasi yokken dunyalari yiyen, sonra surekli soylenen arkadaslardan da (sanki parasini sen yemissin gibi) cimri kadin ve erkeklerden bezmis bir insan olarak, madem aileler biliyor ve paran yok, evde bulussunlar o zaman.