hesap ödeme sorunu aşkımı bitiriyor :(

ayy cimri ötesi adamdan nefret ederim!! Ben olsam şöyle yaparım hesap geldiğinde telefonla falan oynarım hiç oralı olmam..Bikaç sefer böyle takılırım.. Bakalım tavırlarında bi değişiklik olucak mı sana karşı ya da hala buluşmak istiycek mi mesela ;)

herkese merhaba ,
komik bir durum gibi gelmişti başlarda ama şuanda baya sıkıntı yaşıyorum. 2 aylık bir ilişkim var.ilk aylarda bir problem yoktu yani para konusunda sonraları ise sevgilim artık hesap ödemek istemiyor gibi davrandığını sezdim.ben öğretmenim ve atama bekliyorum çalışmıyorum ama param yokmuş izlenimi vermedim hiç. sevigilim bir şirkette çalışıyor ve gayet iyi maaş aldığını biliyorum.ilişkimiz başladıktan bir süre sonra bende hesap gelince vermeye başladım. ama sanki alışkanlık oldu mekanlarda ödemek istemiyor gibi davranıyor. (gerçekten konu para değil ama çok sinir bozucu bir durum). bir bahane bulup ayrıldım nedenini diyemem tabi.sonra yüzyüze gelince tekrar barıştık.Param yok diyemem onun düşünmesi gerek gerçekten hiç ayrılmakta istemiyor ama bu konu beni yeterince geriyor.Alman usulu olsa daha iyi çünkü böyle giderse sıkıntıya giricem.(bu arada hepsini ben ödemiyorum hesabı ama son zamanlarda hiç ödemeye kalkşmıyor resmen)
söylesene direk yahu
bir kere ben de ödedim ertesinde baktım ödemekten yana değil
gerçi ben çalışırken o öğrenciydi o ara ama söyledim yani dedim canım böyle olursa ben kendimi kullanılmış hissediyorum herkes kendi hesabını ödesin gerçekten kötü hissediyorum dedim sonra özür diledi düzeldi

merhaba 1 senelik evliyim bütün eşyalarımız yurt dısına yerleşeceğim için 6500 tlye satıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
kzılar yardımcı olurmusunuz eşyalarımı nasıl satabilirim yeni evlenecek tanıdıgınız varmı

Nabız ölçme tekniği önereyim hemen.
Kimliğini ve az miktar paranı cebine koyup çantasız olarak sevgilinle buluş ve çooook kaliteli bir mekana gidip güzelce yiyip için sakın renk vermeyin :KK66:
Hesap gelsin ve bekleyin bakalım ne olacak?
Duruma göre zaten sevgilin seni ya terk edecektir ya seni bir daha aramayacaktır yada bir daha ki buluşmada seni daha ucuz bir mekana götürecektir :KK66:
Niyetini anlamak için yapacağın başka birşey yok.Ona göre yoluna devam edersin canım.

+1
Bu çok mantıklı bence de en güzeli bu :bicak:

Sevginin oldugu yerde sen ben yoktur canim ondan sen hic sorgulamamissin. :)

Arkadas boyle birsey hissediyorsa erkek sevmiyordur. Cunku seven insan dusunur bu kiz calismiyor falan der.
Parasi olmadan kiza guvenip cikiyosada cikmasinlar yani bu kadar basit.
Evet çok haklısın sevginin olduğu yerde sen ben yoktur küçük hesaplar yoktur ;)
Dediğin gibi belki de eşimin sevgisine samimiyetine inandığım için hiç sorgulamadım.
Mesela şu anda erkek kardeşim bir kızla flört ediyor ilk defa ileriye dönük ciddi bir ilişkisi oluyor.Kardeşimin bankaya borçları var bir işe kalkıştı başı epey ağrıdı vs. aldığı maaşın hemen hepsi elinden gidiyor sigara içki vs masrafı yok şimdi kızla buluşacak diye cebine para koyuyor bankalardan birine olan ödemesini yapmıyor bende ona kızdım sen bu kızla ileriue dönük bri ilişki içindeysen ona durumunu anlat dedim anlatmış ama her hafta buluşuyorlar hafta da 100 liradan ayda 400 lira harcayıp ödemelerini geciktiriyor bende dedim ki nihayetinde kızda senle ciddi düşünüyor evlenmek istiyorsunuz o da çalışıyor bir hafta sen bir hafta o ödesin birbirinizi idare edin dedim kardeşim bana onunda kredi borcu var bankaya ödeme yapıyor dedi :D
O zaman kız kredisini ödeyene dek sen harca sonra kızın borcu biter sen ödeme yapmadığın için bankaya olan borç çoğalır kredisi biten kız senin borç sorunlarından bıkar gider başkasıyla evlenir sen de ömrünün sonuna kadar borç ödersin dedim :D
Bu arada kardeşim 38 yaşında kız arkadaşı da 36 yaşında.
Kardeşim de akıl olsa herhafta buluşup yemek yemeyw gideceklerine bir çay içip sohbet ederler mastafsız sonra borçlarını ödeyip kendi ihtiyaçlarını karşılarlar el birliği yapıp ama yok kardeşim ayıp olur abla ben ona hesap ödetmem diyor :D
Benim kardeşim de başka bir cins :D

Evet çok haklısın sevginin olduğu yerde sen ben yoktur küçük hesaplar yoktur :KK66:
Dediğin gibi belki de eşimin sevgisine samimiyetine inandığım için hiç sorgulamadım.
Mesela şu anda erkek kardeşim bir kızla flört ediyor ilk defa ileriye dönük ciddi bir ilişkisi oluyor.Kardeşimin bankaya borçları var bir işe kalkıştı başı epey ağrıdı vs. aldığı maaşın hemen hepsi elinden gidiyor sigara içki vs masrafı yok şimdi kızla buluşacak diye cebine para koyuyor bankalardan birine olan ödemesini yapmıyor bende ona kızdım sen bu kızla ileriue dönük bri ilişki içindeysen ona durumunu anlat dedim anlatmış ama her hafta buluşuyorlar hafta da 100 liradan ayda 400 lira harcayıp ödemelerini geciktiriyor bende dedim ki nihayetinde kızda senle ciddi düşünüyor evlenmek istiyorsunuz o da çalışıyor bir hafta sen bir hafta o ödesin birbirinizi idare edin dedim kardeşim bana onunda kredi borcu var bankaya ödeme yapıyor dedi :KK70:
O zaman kız kredisini ödeyene dek sen harca sonra kızın borcu biter sen ödeme yapmadığın için bankaya olan borç çoğalır kredisi biten kız senin borç sorunlarından bıkar gider başkasıyla evlenir sen de ömrünün sonuna kadar borç ödersin dedim :KK70:
Bu arada kardeşim 38 yaşında kız arkadaşı da 36 yaşında.
Kardeşim de akıl olsa herhafta buluşup yemek yemeyw gideceklerine bir çay içip sohbet ederler mastafsız sonra borçlarını ödeyip kendi ihtiyaçlarını karşılarlar el birliği yapıp ama yok kardeşim ayıp olur abla ben ona hesap ödetmem diyor :KK70:
Benim kardeşim de başka bir cins :KK70:
Ooowwww yaslarrrr hayliii iyiiii yani bunu onlarin dusunmesi lazimmm.
Simdi o kadinin yaptigida kotu borc iki tarafinda var ozaman beraberce sen ben bile demeden gonullu sekilde ortak odemek.

Hesabı hep erkek ödemeli deyip hesabı görgü kuralı, centilmenlik bilmem ne ayakları yaparak erkeğe kitleyip duran kadınlar ne kadar itici ise nasıl olsa o kadın ödüyor deyip de yediği içtiği için elini cebine atmayıp hesabı kadına, yani mantıken tek bir kişiye kitleyen erkek de çok itici benim gözümde. Hesap konusu bu kadar problem oluyorsa çıkmayın dışarı, evinizde oturun o zaman. Ya da al karşına konuş, alman usulü yapalım de. Ne erkek kadını doyurmak zorunda ne de kadın erkeği. Görgü kuralı bilmem ne bahaneleri altında yemeklerin hesabını sürekli erkeğe ödeten kadınlar hakkında erkekler olumlu düşünmüyorlar bu arada. Bi o ısmarlar bi sen ısmarlarsın. Herif 50 lira yemek hesabı ödüyor mesela, kadın 15 liralık kahveyi ödeyince "tamam ödeştik biz" olayına giriyor herhalde. Sevgililerde de alman usulü biraz garip durabilir o yüzden dönüşümlü olarak biri ısmarlasın sonra diğeri ısmarlasın. Yemeği sürekli karşımdaki adama ödetsem ezik hissederdim herhalde. Hesap ödemek erkeğin görevi diye düşünüyorsak evi geçindirmek de erkeğin görevi, erkeğin donlarını yıkayıp her gün yemek yapmak, temizlik, çocuk bilmem ne de kadının görevi o zaman. Geleneksel takılacaksak tutarlı davranıp çalışmayıp evde oturmalı, kocamızın bize harçlık vermesini beklemeliyiz o halde. Biraz daha geleneksel olacaksak kayınvalideyle falan yaşamalıyız. Erkeklerin kendilerini en güçlü hissettikleri konu maddiyattır, bu bütün dünyada böyledir. Maddi anlamda erkeğin ipleri eline almasına izin verince sanki diğer konularda da bütün kontrolü ona vermişiz gibi bir hisse kapılıyorum ben. O yüzden benim şahsi düşünceme göre, hesabı sadece tek bir kişiye yüklemek doğru değil. Çalışıyor olabilir, durumu da iyi olabilir hatta ama kimse, sevgilisi de olsak bizi doyurmak zorunda değil.

Evliliklerde zaten senin benim param olmadığı için evlilik durumunu katmadım. Bu benim şahsi görüşüm, kimse katılmak zorunda değil. Hesabı ben ödedim diye garsona karşı kendini ezik hisseden adamla da işim olmaz zaten, başka konuda da ezik hisseder o.
Söylediklerinize yüzde yüz katılıyorum çok haklısınız.
Ancak burada durum biraz farklı çünkü kızımız çalışmıyor henüz atama bekliyor ve oğlumuz da iyi bir işte çalışıyormuş.
Zaten konu sahibi hep o ödesin demiyor ama sürekli hesabı ödemek istemiyor gibi bi tavır takınması rahatsız edici burada erkeğin.
Yoksa zaten o bilince sahip biri konu sahibi.Burada adam cidden ayıp ediyor gibi geldi bana.Çünkü konu sahibini o kadar bunaltmış ki maddi anlamda ayrılığı düşünür hale gelmiş dışarı bile çıkmak istemiyormuş artık.
Ama burada hata elbette sorunun açıkça konuşulmaması mutlaka konuşulmalı.

Konu sahibi eğer bu adamı gerçekten hayatınızda istiyorsanız açık ve net konuşmalısınız bu konuyu.
Ben şu an çalışmıyorum maddi sıkıntılarım var diyeceksiniz.Eğer onun da maddi sıkıntısı varsa uygun yerlere gidersiniz mesela illa lüks mekanlara gerek yok.
Bir de siz ayrılmışsınız daha önce ve çok ısrar etti diye barışmışsınız çok saçma değil mi ?
Sırf biri çok ısrar ediyor diye ilişki yaşanmaz ki ?
Siz bence sevginizi de bi sorgulayın.

herkese merhaba ,
komik bir durum gibi gelmişti başlarda ama şuanda baya sıkıntı yaşıyorum. 2 aylık bir ilişkim var.ilk aylarda bir problem yoktu yani para konusunda sonraları ise sevgilim artık hesap ödemek istemiyor gibi davrandığını sezdim.ben öğretmenim ve atama bekliyorum çalışmıyorum ama param yokmuş izlenimi vermedim hiç. sevigilim bir şirkette çalışıyor ve gayet iyi maaş aldığını biliyorum.ilişkimiz başladıktan bir süre sonra bende hesap gelince vermeye başladım. ama sanki alışkanlık oldu mekanlarda ödemek istemiyor gibi davranıyor. (gerçekten konu para değil ama çok sinir bozucu bir durum). bir bahane bulup ayrıldım nedenini diyemem tabi.sonra yüzyüze gelince tekrar barıştık.Param yok diyemem onun düşünmesi gerek gerçekten hiç ayrılmakta istemiyor ama bu konu beni yeterince geriyor.Alman usulu olsa daha iyi çünkü böyle giderse sıkıntıya giricem.(bu arada hepsini ben ödemiyorum hesabı ama son zamanlarda hiç ödemeye kalkşmıyor resmen)
^Yaptığı yanlış.Ayrılın

Kötü durumla da bakmak istemem ama cimri erkekten jet hızı ile kaç. Ama hemen günahını alma çocuğun belki bir borcu var ama sana söylemiyor veya parasını bir yere bağışlıyor ya da düğün için para biriktiriyor (oha süper olurdu dimi? :D ) İyice bir araştır eğer bi promlemi yoksa jet hızı ile kaç

herkese merhaba ,
Ada'm cimri kaç kurtul

Biz parasinda olmuyoruz ki zaten, erkegin para odemesinde bi mesaj var bence. Ben varken kimseye muhtac kalmazsin,ilerde sana cocuguma aileme bakabilirim,azsa da coksa da beraber paylasiriz vs vs gibi. Yani isi paraya mijtara dokmek yanlis. Burda niyettir onemli olan..
Biz mesela adam hesaptan kacinca,hayrola ya,beni mi kullanicak,ben olmasam ayaklari ustunde duramycak mi,bu kadsr mi dusuncesiz,hic guven vermiyo vs gibi seyler hissederiz...

Back
X