Hesap ödeme…

Yanlış anlamadıysam bahsedilen kişi Türk. Almanya'daki Türkler arasinda hesap ödeme konusu tahmin edilen kadar Almanlasmış değil. O yüzden ben bunu kişisel özellik kısmına yazıyorum. Öyle çok gençken ben de aman eşit ödeyeceğiz tabii diyordum ama bu yaştan sonra benim için ayırıcı kriter oldu diyebilirim. Buraya gelip yıllarca iş bulamama durumu olabilir ve gerçekten dil okulu olsun, depresyona girmemek icin gidilen kurslar olsun, kişisel bakım olsun öyle çok da az bir masraf degil. Yanına gelmesini istediği kadına yemekte para ödeten bir erkeğin gönül rahatlığıyla bütçesini ortaya koyacağına inanmıyorum. Ama şöyle güzel bir sey var ki, buranın kültürüyle büyümüş birisiyle bu konuyu acikca konuşmak çok normal. Sizin derdinizin para olmadigini ama bu durumun olası uzun süreli işsizlikte kafanda soru işareti bıraktığını, garantiyi sevdiğini, büyük bir adım atacağını falan cokk rahat bir biçimde konuşabilirsin.

Euro kazaninca ne oluyor Ben anlamadim daha iki hafta önce esime yemek ismarladim

Lafa gelince kadin erkek esittir icraata gelince erkek yapar bunu

Ne sacma ya hem atliyorsun öderim ben diye sonrada niye bana ödettirdi

Almanya da kültür bu canim her zaman erkek ödemez
Ayrica ne fedakarlik yapiyorsun anlamadim

Söylemek istediğim ihtiyaç sahibi biri değil. Zaten Türkiye de benim kazancım da yüksek. Ben mutlu bir yuva işin gideceğim. İşimi bırakacağım üstelik. Ufak bir detay olsa da bozuldum açıkçası. Bugün ben ödeyebiliyorum yarın ödeyemezsem nasıl davranır diye düşündüm.

Hayatim bak herif cimri mi yoksa esitligemi inaniyor önce bunu cöz bir hesap ödemedi diye hemen etiketleme

Yoksa tabiki de en Doğal hakkindir herseyi arkanda birakmadan gidecegin yeri bilmen güvenmek istemen

O yurtdisindan gelmiş burada kalmak vs sonuçta o da sizinle görüşmek için masraf yaptı yani misafir oluyor bir yerde ben sizin ödemenizi garipsemedim.
Bu arada Turkiye'de bu şekilde artık hep erkek ödemiyor. Disarda yeme içme pahalı ve evli olmayınca disarda yeme daha sık oluyor her zaman tek taraf ödeyemez.
Ama sizin ben oraya gidersem is arama süresince masrafları üstlenir mi kaygınızı haklı buldum. Bunun açık bir şekilde konuşulması gerekir. Hesap ödemekten bağımsız, eğer siz onun için ülke değiştirirseniz ve işler istediğiniz gibi gitmezse sorun olacak mı? Belli bir yaşa kadar bekar gelmiş adama belki eş sorumluluğu almak zor gelebilir.

Karakterini tek bir hareketiyle analize edemezsin aaa hesabi bana kitledi bundan koca olmaz cok sacma olur

Benim rahmetli babam nereye gidersek gidelim elimizi cebimize atmazdi ama Gel görki berbat bir kocaydi

Ataerkil hesabi erkek öder kadin yer bu tipler en tehlikeliler

Senin ögrenmen gerek cimrimi esitlikten yanami

Evet ben de bir tek buna bakarak onu kötülemek istemiyorum. Çünkü bunun yanında çok ince düşünceli ve beyefendi bir erkek. Hatta gittiğimiz yerlerin birçoğunda insanlar bizi tanımasa da ilginç bi şekilde çift olarak uyumlu göründüğümüzü söylediler. Ama Türkiye deki erkekler gibi fitne fesat biri de değil. Benim kırılacağımı düşünmemiş de olabilir. Mesele dediğim gibi benim maaşı bırakıp oraya gidecek olmam. Üstelik ikinci evliliğim. Bana biraz daha bu maddi konuda güven versin istiyorum. Aslında imkanı var ama açık açık söylemiyor şöyle şöyle desteklerim diye.

Kocamla ilk baslarda sevgiliyken o oderdi ve luks mekanlara giderdik . O yemek oderse sonrasinda baska bi yere gecerdik ben oderdim o da sıkıntı yapmazdi . Genelde o öderdi ama benimde ödediklerim olurdu. Sonuç olarak pandemi de sevgiliyken isimden istifa etmistim o öğrenciydi ama ailesi para birimi cok guclu bir yerden para gonderdigi icin 2 yil bana destek oldu maddi manevi. Ve dünyada gördüğüm en eli acik insan bana ve ailemize yani bu yeterli bence. Hesap ödemeye cok takilmayin atla deve degil ya ödeyebiliriz hepimiz.

Neredeyse 50 yaşında ve maddi durumuda kötü olmadığı halde hesap ödeten birine güvenip kariyerinizi onun için bırakmanız bana doğru gelmiyor. Onun içini ülke terk edip dilini bilmediğiniz bir ülkeye gitme fedakarlığında bulunacak bir kadına hesap ödeten birine bence güvenme. Burada saçma sapan eşitlik sözlerini ciddiye bile almayın. Böyle biri için ülke terk etmeye değmez.

Anladim tedirginligin bitsin istiyorsun bunun iki yolu var

Oturup konusucaksin korkularini tedirgin oldugun her seyi anlatacaksin

O konusurken gözlemleyeceksin

Kendin den emin mi saga sola bakip hallederiz yeaa diye konusan biri degil sanirim tariflerine göre

Ikinci secenek kumar oynamak olur

Bazi erkekler gercek yüzünü cok iyi saklar kadina prensesmis gibi davranir is isten gecince gercek yüzü ortaya cikar

Ama bir de su yönden bak belki o da tedirgin sana karsi kuskulu olabilir

Hesabi ödemen bile bir sinavdi

Ikinci evliliginmis tecrübelisin al karsina konus icinde cevablanmasi gereken ne varsa sor

bence sen haklısın. erkeğin maddiyatçısı, paragözü, cimrisi asla ama asla çekilmez. hele de evleneceksen evlerden ırak. asla tavsiye etmem. hayat zindan olur. evliyken neyse de daha flört ederken hesap ödemek gibi küçük jestlerden kaçan erkekleri hiç sevmem. küçük hesap yapan insanları asla sevmem. neler gördük neler. not: evliyim.

Ben ödüyorum nisanliykende ödedim iki hafta öncede götürdüm kocisimi yemege ne oldu yani

Ben ne Kay ettim mesela?????beni bir aydinlatsana

Tamam da sanki görücü usulü tanıştırılmış ve ilk defa yemeğe çıkmış gibi yazıyorsunuz. Siz bu adamla Almanya'da tanıştınız ve bir süredir flört ediyorsunuz. Hala nasıl davranır diye düşündüm diyorsunuz. Arkadaş çevresinde nasıl gözlemlediniz mi? İhtiyaç sahibi değil vs bunları unutun. Milyoner bile olsa ben ödemek istiyorum derseniz tamam denir. Kadına hesap ödetmem diye bir şey yok, biraz da saygıdan dolayı ısrar etmiyorlar. Hatta genelde ısrar etmezler, evet ya da hayır diyince emin misin derler ve geçerler. Böyle yaparsam şöyle mi hisseder vs olaylara böyle yaklaşmayın. Ben öderim dedim ama sen bana ödetmemeliydin derseniz çok anlamsız gelecektir. O da size ben seni görmek için uçak bileti aldım otel ödedim diyebilir.

Siz daha bu aşamaları geçmemişsiniz. Ayıp olur söyleyemem gururum var vs. kendi kendinizi yemeyin. Baştan konuşun, istediklerinizi beklediklerinizi vs. söyleyin. Ev giderleri nasıl olacak, yeni eve mi geçecek yoksa onun evine mi yerleşeceksiniz? Faturalar, sigorta, market alışveriş, tatil ödemeleri nasıl olacak? Onlara göre ayıp değil bu konuları konuşmak. Arkadaş çevremizde evliliklerde böyle konuları göre göre ben mesela hiç şaşırmıyorum.

Ben ödüyorum nisanliykende ödedim iki hafta öncede götürdüm kocisimi yemege ne oldu yani

kociş mi abowwwwwww bi şöyle ateşli eş olamadık ya la. ahahahhaa yanımda eşim varken değil hesap ödemek yanıma cüzdan almayı bile unutuyorum ben. gerçi cüzdanı alsam bile ödetmiyor. ödetmez. ödersem de kızar hemen hesabıma geri yollar benim herif

50 yaşına kadar hiç evlenmemişse cidden sıkıntı.

Aynen ya birisi yazmis yol yakinken ayril e yuh

Alismislar tr erkeginin kadin hesap ödemez ulen tribine hesabi ödüyor ama sorsan dag ayisi

Bende götürüyorum ama daha tanışma aşamasında onun uğruna kariyerimi bırakacağım, dilini bilmediğim bir ülkeye gitmek gibi bir fedakarlık yapacaksam ve karşılığında bana hesap ödeten biri benden tekmeyi yer.

Ben acayip soğurdum bu isten. Uğruna ülke degistireceginiz adama bakın hele. Hesap ödemekten aciz

50 yaşına kadar hiç evlenmemişse cidden sıkıntı.

Kadın onun uğruna tırnakları ile kazıyarak elde ettiği kariyerini bırakacak ama beyefendi bir hesap ödemekten aciz olacak. Kimse kusura bakmasın benim kabul edeceğim bir şey değil. Ben güvenemezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…